Şimdi Ara

mimarlık ofisi için bilgisayar kargaşası :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    render farm konularına bende gözattım ama onlar anımasyon tarzına hitap ediyor.
    ram e o kadar para yatırma mantıgının cevabı ise çok basıt
    ram almak için cpunun Memory Types DDR3-1333/1600 destekler diye yazan birşeyin varlığından haberdar olmamak :( forumda birşey daha öğrettin saolasın.
    parçalarda örn: cpu secerken 2011 soket- anakart 2011 olacak gibi secenekelr bilinsede ram konusundakı uyumda bu konuyu atlamısım.
    zaten kararsızlıgım dell workstatıon un performanslarını ınceledıkce o tarafa kayıyor. sureklı render performansında xeonlar daha kullanışlı gıbı görunduler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: archi12345

render farm konularına bende gözattım ama onlar anımasyon tarzına hitap ediyor.
    ram e o kadar para yatırma mantıgının cevabı ise çok basıt
    ram almak için cpunun Memory Types DDR3-1333/1600 destekler diye yazan birşeyin varlığından haberdar olmamak :( forumda birşey daha öğrettin saolasın.
    parçalarda örn: cpu secerken 2011 soket- anakart 2011 olacak gibi secenekelr bilinsede ram konusundakı uyumda bu konuyu atlamısım.
    zaten kararsızlıgım dell workstatıon un performanslarını ınceledıkce o tarafa kayıyor. sureklı render performansında xeonlar daha kullanışlı gıbı görunduler.

Render Farm'ları Türkiye'de kullanan bir mimari ofis olduğunu sanmıyorum.

Vaktinde forumlarda dolaşırken bir forumun kullanıcılarının sabit bir sahneyi sabit ayarlar ile Vray'de render alarak oluşturdukları bir veritabanı gözüme ilişmişti, resmi kaydettim belki lazım olur diye. İşinize yarar umarım:

http://j1311.hizliresim.com/1h/q/uss85.jpg

Bu arada Viscorbel'in bile 4770k kullandığını düşünürsek 2011 soket birazcık lüks kaçıyor bence Dual Xeon'a yönelinmeyecekse...
    http://viscorbel.com/building-3d-workstation/
    Linkte kendi topladığı sistemini detaylıca anlatmış zaten.

Neyse, üstteki resimde tamamen kişisel kullanımlar sonucu ortaya çıkan bir veritabanı var, umarım işinizi görür.

• Eğer i7 alıp oc edilirse, dual e5 2620 2630 civarında perf. verir. Gerisi bütçe ile alakalı. Workstation daha hazır derli toplu olr, yerine göre destek vs. imkanı daha kolay olabilir getirisi o.

4.3-4.5 ghz 4930k render işlerinde dual e5 2620'den geri kalmaz ortalamada. Daha fazla perf için ya i7 4.8-4.9 ghz civarı veya daha yukarı zorlanılacak, yada e5 2630'lardan daha performanslı işlemciye bakılacak. Oc. nin direk maliyeti yok, uzun süreler için h100 veya destekli bi sıvı soğutma idare ettirebilir fiyat içinde dahil zaten. e5 2630'un üstüne çıkmak ise sağlam maliyet koymaya başlar. 2640 mesela 200$ civarında ek maliyet demek CPU başına(200mhz civarı fark için), 2650 2 kata yakın fark demek (+2 çekirdek + biraz frekans için).

Yani i7 4930k ve dual e5 2620/30'lar neredeyse başa baş noktadalar. Bi adım daha yukarı çıkarmak için performansı gereken maliyet çok hızlı artmaya başlıyor xeon tarafında. i7 için 4.8-4.9ghz oc olduktan sonra genişleme imkanı yok. Maliyeti düşürmek için 2 pc'li sistemlere bakılabilir daha fazlası isteniyorsa.

i7 vs. düşük frekans dual xeon için bunları da göze alın.

• theoden541 kullanıcısına yanıt
    If I was going for an ultimate rendering machine, the setup would be different (perhaps 4×4770 render nodes in a network)
    demişler...
    sanırsam viscorbel modelleme amaçlı kllanacak eses bu bilgisayarı- ingilizcemin yettiğince. zaten o yuzden de ram ve ekran kartı oldukça iyi tutulmuş.
  • Rubisco kullanıcısına yanıt
    dedıklerrınız tam bır özetleme olmuş.ek olarak soylenesi tek birşey var, performans oalarak oc li 4930k & dual xeon 2630 kıyaslaması eşit değerler versede yorulma gerçekleştiğinde e5 lerin daha stabil çalşacağı hakkında söylenenler...
    bir farkta ecc ram dedikleri ama ne kadar fark oluşturu onun araştırmasına geçemedim..
  • theoden541 kullanıcısına yanıt
    render farm özel olarak oluşturulduğunu bende sanmıyorum fakat benzer bir iş olarak 20 -30 bilgisayarı bağlama işini yapanı duymuştum.internet cafe kıralayarak.
  • quote:

If I was going for an ultimate rendering machine, the setup would be different (perhaps 4×4770 render nodes in a network)
    demişler...
    sanırsam viscorbel modelleme amaçlı kllanacak eses bu bilgisayarı- ingilizcemin yettiğince. zaten o yuzden de ram ve ekran kartı oldukça iyi tutulmuş.

Aslında en mantıklı olanı (tabii ki sizin yerinizde olsa idim: fikirler ve mantık kişiye göre değişir, ben biraz keyfi çalıştığım için 3770k bana artıyor bile ama ticari çalışacak olan size iki Xeon yetmeyebilir -işinizin yoğunluğuna bağlı, bunu göz önüne almamışım ilk yorumda bulunurken), tek Xeon ya da Haswell Xtreme yanına yığınla RAM, bir adet işinizin ölçeğine yetecek Quadro (K4000?), SSD ve Depo için de HDD gibi geliyor bana. Hazır paketlere yönelmek boşuna maliyet olacaktır eninde sonunda zîra zamanın çok önemli olduğu işlerden birinde bile Workstation çökerse, servis hemen hemen sizinle aynı sürede halledecek ve işinizin aciliyetini anlamayacaktır -belki daha bile uzun.
    Forumda Xeon ve 2011 soket Haswell işlemciler ile ilgili birikimi, tecrübesi ve bilgisi olup burada paylaşacak olan vardır mutlaka ya da siz biraz görsel tasarım forumlarında gezinerek bulabilirsiniz, her gün 3-4 tane benzer başlık açılıyor 3ds forumlarına zîra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theoden541 -- 27 Kasım 2013; 19:40:42 >

• quote:

dedıklerrınız tam bır özetleme olmuş.ek olarak soylenesi tek birşey var, performans oalarak oc li 4930k & dual xeon 2630 kıyaslaması eşit değerler versede yorulma gerçekleştiğinde e5 lerin daha stabil çalşacağı hakkında söylenenler...
    bir farkta ecc ram dedikleri ama ne kadar fark oluşturu onun araştırmasına geçemedim..

Yorulmadan kastettiğin işlemcinin yıpranması mı? Eğer öyle ise 1.25v ile 4.5ghz'de çalışan i7 için yıpranmadan dolayı ne kadar zman sonra 1.3v ile 4.5'de çalışmak zorunda kalacağını söyleyemem ama kısa zamanda olmayacağına inanıyorum. Bikaç sene içinde olması da pek olası gelmiyor bana. Yeteri kdar para kazandıracaksa önemli değil zaten, hatta Xeon veya render farm işine de bakılabilir.

Render farm için ama, daha çok üzerinde iş yapılacak bi program vs. varsa, harcanması gereken işlem gücünün / zamanının mesela %50 sini tek bi program tutuyorsa daha işlevsel olur. Farklı progrmlarda geçiş vs. gerekiyorsa, onların net-renderer imkanları onlar için olabilen görev dağıtıcısı hazır programlar önemli. VrayRT için var onun için kullanılabiliyor. RT için gpu render yeterli değil ise CPU ile render kullanılacaksa 1 tane tasarım / tek program PC'si + bikaç PC faln da düşünülebilir. 1350 tl civarına 8 gb i7 4770 kurulabiliyor, 3 tanesi 4000tl eder. 12 çekirdek dual xeon'dan veya 4.5 ghz 4930'dan geri de kalmazlar. Bi tane dolap faln uydurdunmu canavar gibi net-renderer olur. Bi tane de bunların başına z87 li ve oc.li biraz daha güçlü makina kurarsın tasarım faln onda yapılabilir.

Ben oturduğum yerden konuşuyorum ama, salt performans anlamında multi-thread yükü olarak birbirlerine çok bi üsütnlüğü yok iki 4930 vs dual xeon'un. Belli işler için daha yüksek frekansa sahip işlemci lazım diyebiliyorsanız, 3-5-10sn fark farkdır diyenlerdenseniz 4930 daha mantıklı olabilir gibi geliyor. Diğer tarafntan Ps'de multi-threaded filitrelerden tut rendera kadar hep işimiz mt üstüne, çok bi fark olmaz gibisinden bakılırsa derli toplu vs. diye xeon sistem de seçilir.

• Rubisco kullanıcısına yanıt
    yorulma diyerek bunu kastedmemiştim. yeri geliyor 1 hafta bilgisayarı kapatacak vakıt olmuyor farklı farklı ıslerın renderları ard arda gelıyor. 1. 3. 5. derken git gide performansta azalma olur 2. gune gore 3. gun gıbısınden. Abartarak soyluyorum kı konuyu daha ıyı anlatayım dıye.bu konudakı stabılıteden bahıs edıyorlar.
    render farm olarak anlattıgınız mesele ise ekstra bilgisayar gereksinimim arttıkça eklenerek gidilmesi gereken bir yol olarak goruyorum.elimizdeki ıvır zıvır bilgisayarlada oluşturulabilir.Çünkü dediğiniz gibi performans olarak mantalıteye oldukça yatkın bir sistem.
    bu arada iki adet 4930 dan bahsetmissn lga 2011 dual kullanımı hakkında bilgi sahibi değilim xeon lara göre nasıldır bilemiyorum. ama pahalıya geleceği net.ki şuanlık konu başındada belirttiğim üzere 10 000 seviyesini zorlamadan sizin tabırınızle, ana bilgisayar, tanımına hitaben çabalıyorum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.