Şimdi Ara

Mimarlık ve inşaat düşünenler bir daha düşünsün 1750 tl maaş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

doğru coursea uygulaması kadar güzel bir şey yokMimarlık ve inşaat düşünenler bir daha düşünsün 1750 tl maaş Mimarlık ve inşaat düşünenler bir daha düşünsün 1750 tl maaş 

coursea' ta her kurs açık değil dünyanın en iyi okullarının herkesçe tanınan eğitim sertifikaları da sponsor ile açılıyor

şu an mit den yazılım kursunun bitimine çok az kaldı

Mimarlık ve inşaat düşünenler bir daha düşünsün 1750 tl maaş

• ben araştırmıom öğrencilerin savunduğu argümanlar genelde aynı o yüzden hepsinin resmi ben de kayıtlı onları atıom 1 dakikamı bile almıyorum

herkeste benzer sorular var sizin gibi bu resmi 7-8 kez kullanmışımdır benzer sorular çünkü

özgün sorular yok hiç

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

aman ihmal etme.

şu an kurs ihtiyacım yok gibi. ankara üniversitesi courserayı tanıyor herhalde ha

• BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

tamamen faydalanıyorum zaten online dönemdeyiz bu zaman kendimizi geliştirmeyecez de ne zaman geliştircez

başka bu kadar boş vakti bulamayız hele okullar yüz yüze olursa anca yazdan yaza

bence bu karantina uzun sürecek gibime geliyor.

kitaplardan da faydalanmayı ihmal etme.

pdfdrivex den indirebilirsiniz kitapları. Mimarlık ve inşaat düşünenler bir daha düşünsün 1750 tl maaş 

• BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

Mimarlık ve inşaat düşünenler bir daha düşünsün 1750 tl maaş  teşekkürler hocam onlardan da kullanıyorum ama genelde kitaplarını alıyorum kütüphanemde yer etmesi güzel gözüküyor

bence de uzun sürecek gibi :)

• Ben de İTÜ inşaat mezunuyum. Hayatımda hiç böyle saçma bir teklif almadım, çevremde duymadım. Çoğunlukla piyasanın üstünde çalıştım hatta. Mimarlık ofisini savunacak değilim ama teklif edilen ücret asgari ücretten bile çok uzakta. Patron cezayı göze almadıysa bence görüşmede adayın anlatmadığı farklı bir detay var.

dolar bazında azalmış

• muhmed kullanıcısına yanıt

sektörde kaç yıllık tecrübeniz var bu teklifi alan kişi yeni mezun tecrübesiz biri

• muhmed kullanıcısına yanıt

Bunu izlemişsinizdir itu mezunu arkadas. İş bulamayan genis bir çevreden bahsediyor haberinizin olmamasi imkansiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribozomal Rna -- 26 Mart 2021; 11:54:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüm meslekler dolar bazında azaldı maalesef

ama 2016ya göre 2.6 katına çıkmadı ama hiçbir maaş böyle artmadı genel anlamda arttı

zaten de çok fazla para bu 1 milyon sağlık çalışanına paylaştıralım deseniz bile ayda 20binden fazla para çıkıyor

sağlığın gelirinin çok fazla olduğunu belirtmek istedim

bu para sadece hastaneye kazandırılan miktar

not: zaten dolar da 3-3.5 arasındaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 26 Mart 2021; 12:48:4 >
  • İnsanların çoğu burada abartıyor benim de bildiğim kişiler var 1 projede çok yüklü paralar aldıklarını biliyorum

Zaten itü gibi top okulların mezunları zaten bu sektörde en üst kademede oluyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Ribozomal Rna

Bunu izlemişsinizdir itu mezunu arkadas. İş bulamayan genis bir çevreden bahsediyor haberinizin olmamasi imkansiz.

Hiç iş bulamamaktan bahsetmedim 2015'ten sonra ciddi bir iş bulma sıkıntısı oluştu sektörde çünkü projeler azaldı/durdu. En basitinden basında duyuyorsunuzdur istanbulda metro inşaatları durdu/tekrar başladı haberlerini. Ben mimarlık ofisinin tam zamanlı bir işte asgari ücretin yarısı kadar bir ücret teklif edemeyeceğinden bahsettim. Ya 2 aylık deneme süresi için bu tarz bir teklif ilettiler, ya da yarı zamanlı iş teklif ettiler ki bu durum yeni mezunları işe alırken çok görülür. Bu tür olayların kök nedeni aslında şudur; yeni mezunun iş kabiliyeti olarak değerlendirebileceğiniz hiçbir geçmiş tecrübesi olmadığından tamamen kapalı kutudur. En fazla hangi üniv, diploma notu kaç diye bakarsınız ama bunlar da bazen yanıltıcı olur. Piyasaya ilk kez çıkmış mimar/mühendisler çok kolay iş bırakır, işe başlarken sıfır kilometre olduğundan biraz iş öğrenince bildikleri ona yeterliymiş gibi gelir bir süre sonra ya maaşını beğenmez ya verilen işi beğenmez 6 ayda şef 12 ayda müdürlük talep edebilir elde edemeyince 3-5 ayda bir farklı yerlere zıplar durur vb. Diploma yaşı en az 2-3 sene olup da CVye bakınca sürekli iş değiştirmiş mühendislerin genelde tercih edilmemesinin sebebi budur. Yeni mezunlar efektif bir çalışma da yapamaz doğal olarak çünkü öğrenme aşamasındadır kendisine verilen bütün işler yanlış yapmış mı diye kontrol edilmek durumundadır ve zaten bi yerlerde yanlış yapmıştır bu süreçten geçmeyen mimar/mühendis yoktur işin doğasında vardır uzman mühendisin zamanından gider sonuçta kurum olarak buna katlanırsın işi öğretir emek verirsin sonra bir firma gelip 500 lira fazla maaş verir, bu da bana müsade der hadi bakalım başa dönersin, başka birini ararsın.. Şirketlerin de kendilerine göre mekanizmaları var haliyle. Kendini 1-2 sene sıkı çalışıp ispatlarsa zaten herşey düzelir maaş ve sorumluluk düzene girer. Girmezse zaten şirket yetiştirdiği iyi elemanı elinde tutamaz. Tüm bunlar sektöre yabancı kişilere mantıksız geliyor olabilir ancak zaman içinde böyle bir yol yordam oluşmuş kişiye özel bir ayrım söz konusu değil. Tüm bunlara rağmen yine de tam zamanlı bir işte asgari ücretten daha düşük maaş teklifi yapılamaz ciddi cezaları var. Bu sebeple diyorum ki adayın bahsetmediği farklı bir durum var ve bilmiyoruz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.