Arkadaşlar herkese selamlar benim bilgisayar çoğu oyunu açmıyor (Windows Mağazasından indirilenler hariç) oyunlara örnek verirsek : Minecraft, Growtopia... İkisindede OpenGL hatası veriyor. Benim bilgisayar Windows 10 Ben baya bir yükseltme yaptım : Vista, 7, 8.1 ve 10 .Biz bilgisayarı aldığımızda Vista ydı yani eskiydi . Vista Home Basic ti. Onda gayet güzel açılıyordu. Sonra 7 Home Premium u yükledik. Onda da açıldı. Sonra babam hani 7 ve 8 de 10 a yükselt bildirimi geliyor ya onu açmış bizde gerekli bilgileri girdikten sonra işte bilgisayar 10 oldu ama minecraft açılmadı .Sonra belki açılır diye 8.1 yükledim o da açmadı . Sonra yine 10 u yükledik (Bizim bil. kadar tarih bilen bil. yoktur . Neyse özet olarak Vista ve 7 de açılıyordu, şuan bilgisayarım 10. Ekran kartı zaten kötü ve yeni updatedesi yok. Yani demek istediğim google amcaya sorunumu yazdım çoğu kişi aygıt yöneticisinden ekran kartını güncelliyor. Ama bizim ekran kartı güncel. Bilgisayarım HP. HP yi aradık bu ekran kartını yapan 7 den sonra modelini çıkarmamış dediler. E zaten ben bi ara açılır diye 7 ye dönmüştüm niye açılmadı ? (Gerçi ben dediğim gibi 7 yi önce Home Premium olarak yükledim. Döndüğümde Ultimate mi Pro mu ne yüklemiliştim ya ondan açılmadı ya da V 7 8.1 10 derken zarar gördü. Ben dediğim gibi ekran kartını güncellemeye çalıştım hatta başka programlarla da güncelleme yaptım baş çıktı, başka sistemler yüklemeye çalıştım olmadı, bi mesa diye bi zip dosyası var .minecraft ın içine atıyosun. Ya zaten google a minecraft opengl sorunu yazınca çıkıyor.
HP bize birkaç ekran kartı modeli söyledi. Ben uğraşmaktan çok yoruldum. Var mı başka çaresi ? Ekran kartı mı alacağım, yoksa başka bir yolu var mı ya da bizde 7 Home Premium CD si var geri mi yüklesem hiç gözüm kesmiyor ve 10 da çok sevdim
Of çok yazdım. Umarım yazdıklarımı okuyan ve yardım eden biri vardır . Neyse arkadaşlar benden bu kadar umarım derdimi anlatabilmişimdir. Ben bilgisayarın bilgilerini yazıp kaçacağım. Şimdiden çok teşekkürler .
Windows 10 Pro Ekran Kartı : Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family (Microsoft Corporation - WDDM 1.0) Ram : 3 GB İşlemci : Pentium(R) Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz (2 CPUs), ~2.6GHz Sistem Türü : 64 bit
Not : Görüntü sadece hatayı kabaca göstermek içindir bende farkl ı ayarlar olabilir.