Şimdi Ara

Minecraft Kasıyor Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.A beyler benim minecraftım çok kasıyor işde size sistemimi veriyorum bana işlemcidenmi yoksa ekran kartındanmı kaybettiğimi söylermisiniz

İŞLETİM SİSTEMİ:
     Minecraft Kasıyor Yardım

EKRAN KARTI:
     Minecraft Kasıyor Yardım

• İkisindende desem aşırı olmaz heralde ama özellikle ekran kartı!!
  • Aynı ekran kartı var hexxit felan oynuyorum ama normal görüş seviyesi dışında herşey aynı 50 fps üstü bazı yerlerde 10 fps oluyo modsuz 60 fps hep nasıl kasmıyo anlamış değilim halen
  • minecraft basit grafiklerden ibaret olsa da inanılmaz derecede yüksek ram ihtiyacına sahip olan bir oyun. özellikle de oyunda mod yüklüyse ve haritada biraz gezip save dosyasını büyüttüysen. aynı şekilde de oyun ilerledikçe oyun cpuya da yük bindirmeye başlar.

yapabileceğin tek şey grafik ayarlarını kısabildiğin kadar kısmak ve ek olarak renderlanacak chunk sayısını azaltmak. görünüşüne aldanmamak lazım, minecraft çalıştırması zor bir oyun
  • Saolun oyun ayarlarını düşürmeyi deneyeceğim...
  • düşür de, 32 bit bi sistemde çok yüksek performans bekleme yani. hele de haritan büyüyüp yeni yapılar eklendikçe oyun iyice kasacaktır önceden uyarmış olayım.
  • 64bit yaparsam daha iyimi performans alırım
  • o bilgisayarla büyük ihtimalle hayır. 64-bit sistemlerin olayı 4gb ram sınırını kaldırması olduğundan 4gb rame sahip bir sisteme 64 bit yüklemek çok akıllıca değil. şu an en çok arka plan uygulamalarını kapatıp ram boşaltmaya çalışabilirsin.

ayrıca laptop çok eskimiş hocam ya :D artık 64 bit işletim sistemini kaldırcak güzel bi cihaza geçme zamanın gelmiş maddi durumun yerindeyse.
  • Bilgisayarı geçen sene aldım aldığımda 64 bitti yani 64 biti kaldırıyor format atıldı 32 bit oldu ama 64 biti kaldırıyor aldığımda 64 bitti zaten hocam :D ?
  • Ram ve ekran kartını değiştir bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk yükleyen 64 yüklemek istemiş demek ki :D ama 64 bit farkını 4gb ramden yüksek bi sistemde gösterir. sonradan formatı atan da 4gb ram görüp 32 bit yüklemiş işte.
  • format atıp 64 bit yapsam olmazmı ?
  • teknik detaya girmek istemedim ama daha iyi anlatmak için giriyorum detaya hazırsan:

32 bit demek bilgisayarın işlemcisinin tek seferde gönderip alabildiği sinyalin uzunluğu demek. bu 32 bitlik sinyalin içinde bilgisayarın erişmek istediği yerin ram üzerindeki adresi de yer alır. fakat şöyle bir sınırlama var ki, bu 32 bitlik sinyal ile sadece 4gb lik bir ram'i kontrol edebilirsin. daha yüksek miktarda ram için daha uzun bir adrese ihtiyacın olur bunu da 32 sağlayamaz. 64 bitin sağladığı en büyük fayda bu. şu anda çoğu geliştirici hala 32 bit programlar yaptığı için senin sistemde 32 bit işletim sistemi çalıştırmak, cpu'nu uygulamanın ürettiği 32 bitlik sinyalleri 64e çevirme (tam tersi de mümkün) derdinden kurtarır. bunun dışında 64 bit bir işletim sistemi kesinlikle gözle görülür bir performans artışı sağlamaz (%1 mi ne hatta yanlış hatırlamıyorsam). o yüzden bırak böyle kalsın boşuna format atma sen :D

ayrıca şimdi aklıma geldi, minecraft'ın bilgisayardan talep edeceği ram'i kısıtlarsan belki biraz daha rahatlatabilirsin sitemi. internette ararsan bu işe yarayan basit program parametreleri var. nası uygulayacağını da millet anlatmış çok zor değil. çok ümitli değilim ama denemekte fayda olabilir.

• Neyse dediğini deniyeceğim saol :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.