Şimdi Ara

----Mineral Oil Cooling System ----

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bana böyle bir şey gösterdiler bu nedir ???

Mineral Oil Cooling System

http://www.youtube.com/watch?v=IwdCn1nlAkA

• MİNERAL oil tamamen gösteriş amaclı bır olay..sogutma performansı normal hava sogutma ıle basabas gıbı extra getırısı yok fakat bunun yanında tamamen sessiz bir sistem ortaya cıkıyor..
  • inanilmaz birsey.... peki bu MİNERAL oil pahali mi ?
  • yok cok pahalı olmaması lazım bıldıgım kadarı ıle..fakat getirisi yok ..görsellik ıste...videoya bakamadım ama sanırım benım seyrettıgım de aynı ..resmen akvaryum yapmıstı adam:)
  • Oha Abi Deli Olmuş Bu Ya İçinede Balık Koycan Süper Olur Artık Hergün Suyunu Degiştirirsin

Abi Peki Bu İşin Espirisi Yani Mantığı Ne Nasıl Oluyorda Bişey Olmuyor ??
  • http://www.youtube.com/watch?v=pRvSGpApigU&feature=related

bu verdigim video ilkinden farkli bence cok performansli olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: praetorians

http://www.youtube.com/watch?v=pRvSGpApigU&feature=related

bu verdigim video ilkinden farkli bence cok performansli olabilir.

Ya Bişey Kafama Takıldı Koca Kasa Suyu Sadece Tepedeki Fan Mı Karşılıyor
    Birde O İçerdeki Fanların Görevi Sadece Görsellik Mi Ne Gibi Bi İşlevi Var?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Logic System Design
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yağı sirküle ediyor az da olsa ısıyı dagıtıyor gibi bir durum var gerisi boş
  • arkadaşım baya bi araştırmıs
    güya oc yapınca çok etkili soğutuyormus
    fanların dönmesi ağırlaşıyo ama bi devir daim yapıyormus..
    sadece hdd ler dışarda kalıyormus..

aklıma ilk gelen gümleyen xboxsım oldu
    hiç 3k derdim olmazdı herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 18 Mayıs 2010; 15:03:25 >
  • Akvaryum hazir fakat bu MİNERAL oil nerden bulunur fiyati nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: praetorians

Akvaryum hazir fakat bu MİNERAL oil nerden bulunur fiyati nedir ?

selam Türkiye içinde mineral oil (imaging oil) satışı yoktur.

Kullanabileceğiniz nispi özellek taşılar yağlar;

1- bebek yağı
    3- ayçiçek yağı
    4 Rafine Edilmiş Zeytin yağı (riviera)

zaten bu saydıklarımda mineral oildir sadece kullanım amaçları farklıdır.

Dip Not:
    kullanılan yağ, özgül ağırlığı düşük olmak sartıyla (ayçiçekyağı) ;bildiğimiz sıvı soğutma sistemiyle de entegre çalışabilir. yani akvaryum içinde sıvı soğutma sisitemi kurabilirsiniz.
    yanlız burada hiçbir pc parçasına bağlantı yapmamak gerekir. ısı üst katmana çıkacağı için emişi yukarıdan, taze(soğutulmuş) materyalide en alt katmandan dağılacak şekilde verdiğinizde akvarvum içinde ısı bir hayli düşücektir.
    ve sunuda unutmayalım akvaryum içinde ne kadar fazla mataryel varsa ısınız okadar düşük olur ve iyi bir sıvı soğutma sistemiyle akvaryumu stabil düşük ısılarda tutabilirsiniz.

Umarım Yardımcı Olabilmişimdir. iyi günler....

• ayçiçek yağı kullanmak istiyorum fakat aklima takilan bir konu var........Yag bir süre sonra koku yapar mi ?
  • şaka gibisiniz arkadaşlar. Mineral yağları bildiğimiz petrolün işlenmesi ile elde edilen, hergün kullanmakta olduğumuz sanayi yağlarıdır. Motor yağı, fren yağı şanzıman yağı gibi. bu yağların sanayide işlenerek çeşitli katkılarla özeliklerinin arttırılması ile sentetik yağlar elde edilir.Bu yağların sayısı ve özellikleri sayılamıyacak kadar çoktur. Başlı başına bir sanayi kolu ve bir mühendislik konusudur.Belli başlı faydaları yağlamayı sağlıyarak sürtünmeyi azaltmak. ısıyı azaltmak,soğutmak(soğutucu yağlar= CNC soğutma yağı gibi) ve benzeri birçok özelliktir.Bu amaca yönelik en bilineni Bor yağıdır.Metal işlemede özellikle takım tezgahlarında(torna,freze muhtelif kesici ve aşındırıcılar) kullanılır. Bor yağı gibi. yanma ısıları çok yüksektir, yani kolay kolay yanmazlar. Bu nedenle ayçiçek yağı bilhasasa zeytinyağı gibi yağlar bu amaçla kullanılamaz, çünki yanma ısıları çok düşüktür,muhtemelen özellikle zeytin yağı yanma ısısı en düşük yağlardan biridir.Böyle bir deney yapacak arkadaşın özellikle yağın iletkenlik(akım için) özelliğinin olmadığını kesinlikle bilerek kullanması gerekir.rasgele bir mineral veya sentetik yağ kullanmayınız, örneğin hidrolik yağının aşındırıcı sökücü özelliği gibi. Amacınıza yönelik yağ arayınız. iletken olmayan yanma ısısı yüksek ve ısıyı üzerinde tutmayıp üzerinden atan yani transfer eden bir yağı sorgulayıp kullanmanız gerekir.
    ayrıca bu konu yeterince işlenmiş bir konudur forumda.
    http://forum.donanimhaber.com/m_33431080/tm.htm

• @arg-ist

şaka gibi olan ne anlamadim ? ayçiçek yağı mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

şaka gibisiniz arkadaşlar. Mineral yağları bildiğimiz petrolün işlenmesi ile elde edilen, hergün kullanmakta olduğumuz sanayi yağlarıdır. Motor yağı, fren yağı şanzıman yağı gibi. bu yağların sanayide işlenerek çeşitli katkılarla özeliklerinin arttırılması ile sentetik yağlar elde edilir.Bu yağların sayısı ve özellikleri sayılamıyacak kadar çoktur. Başlı başına bir sanayi kolu ve bir mühendislik konusudur.Belli başlı faydaları yağlamayı sağlıyarak sürtünmeyi azaltmak. ısıyı azaltmak,soğutmak(soğutucu yağlar= CNC soğutma yağı gibi) ve benzeri birçok özelliktir.Bu amaca yönelik en bilineni Bor yağıdır.Metal işlemede özellikle takım tezgahlarında(torna,freze muhtelif kesici ve aşındırıcılar) kullanılır. Bor yağı gibi. yanma ısıları çok yüksektir, yani kolay kolay yanmazlar. Bu nedenle ayçiçek yağı bilhasasa zeytinyağı gibi yağlar bu amaçla kullanılamaz, çünki yanma ısıları çok düşüktür,muhtemelen özellikle zeytin yağı yanma ısısı en düşük yağlardan biridir.Böyle bir deney yapacak arkadaşın özellikle yağın iletkenlik(akım için) özelliğinin olmadığını kesinlikle bilerek kullanması gerekir.rasgele bir mineral veya sentetik yağ kullanmayınız, örneğin hidrolik yağının aşındırıcı sökücü özelliği gibi. Amacınıza yönelik yağ arayınız. iletken olmayan yanma ısısı yüksek ve ısıyı üzerinde tutmayıp üzerinden atan yani transfer eden bir yağı sorgulayıp kullanmanız gerekir.

selam arkadaşım mineral yağ, doğada bulunan ve işlenmiş hertürlü yağdır. buna motor yağıda girer zeytin yağıda,aycicek yağıda. özgül ağırlığı düşük olan yağın ısı iletimi daha fazladır, Basit bir kimya kuramı
    imaging oil yoksa yerine kullanılabilecek en mantıklı seçim
    zeytinyağı, aycicek yada bebek yağıdır.
    arkadaşlar herzaman özgül ağırlığı düşük yağları dercih edin bazı başlıklarda saf suda kullanılır denmiş. biliyorsunuzki saf suda H2O dan oluşur normal sudan farkı içeriğinde minarellerin olmayışıdır. Kesinlikle kullanmayınız.

iyi günler...

• quote:

Orijinalden alıntı: basha

quote:

şaka gibisiniz arkadaşlar. Mineral yağları bildiğimiz petrolün işlenmesi ile elde edilen, hergün kullanmakta olduğumuz sanayi yağlarıdır. Motor yağı, fren yağı şanzıman yağı gibi. bu yağların sanayide işlenerek çeşitli katkılarla özeliklerinin arttırılması ile sentetik yağlar elde edilir.Bu yağların sayısı ve özellikleri sayılamıyacak kadar çoktur. Başlı başına bir sanayi kolu ve bir mühendislik konusudur.Belli başlı faydaları yağlamayı sağlıyarak sürtünmeyi azaltmak. ısıyı azaltmak,soğutmak(soğutucu yağlar= CNC soğutma yağı gibi) ve benzeri birçok özelliktir.Bu amaca yönelik en bilineni Bor yağıdır.Metal işlemede özellikle takım tezgahlarında(torna,freze muhtelif kesici ve aşındırıcılar) kullanılır. Bor yağı gibi. yanma ısıları çok yüksektir, yani kolay kolay yanmazlar. Bu nedenle ayçiçek yağı bilhasasa zeytinyağı gibi yağlar bu amaçla kullanılamaz, çünki yanma ısıları çok düşüktür,muhtemelen özellikle zeytin yağı yanma ısısı en düşük yağlardan biridir.Böyle bir deney yapacak arkadaşın özellikle yağın iletkenlik(akım için) özelliğinin olmadığını kesinlikle bilerek kullanması gerekir.rasgele bir mineral veya sentetik yağ kullanmayınız, örneğin hidrolik yağının aşındırıcı sökücü özelliği gibi. Amacınıza yönelik yağ arayınız. iletken olmayan yanma ısısı yüksek ve ısıyı üzerinde tutmayıp üzerinden atan yani transfer eden bir yağı sorgulayıp kullanmanız gerekir.

selam arkadaşım mineral yağ, doğada bulunan ve işlenmiş hertürlü yağdır. buna motor yağıda girer zeytin yağıda,aycicek yağıda. özgül ağırlığı düşük olan yağın ısı iletimi daha fazladır, Basit bir kimya kuramı
    arkadaşlar herzaman özgül ağırlığı düşük yağları dercih edin bazı başlıklarda saf suda kullanılır denmiş. biliyorsunuzki saf suda H2O dan oluşur normal sudan farkı içeriğinde minarellerin olmayışıdır. Kesinlikle kullanmayınız.

iyi günler...

'' şaka gibisiniz arkadaşlar. ''
    dostum ben o sözleri arkadaşların konuya esprili yaklaşımları nedeniyle yazmıştım. Belirli bir kişiyi kastederek söylememiştim .
    Yağmur yağacak galiba deyince , bana ördekmi diyorsun diye alınacağınızı düşünmemiştim.
    Ama '' mineral yağ, doğada bulunan ve işlenmiş hertürlü yağdır. buna motor yağıda girer zeytin yağıda,aycicek yağıda. '' demekte ısrar ettiğinizi görünce alınganlığınızın nedenini anladım.
    Siz öyle bilmeye devam edin demekten başka söyleyecek söz kalmıyor. Aklıma bir olay geldi bir tarihte bizim aklıevvel ihracatçılarımız Cezayire sattıkları zeytinyağların içine makine yağı karıştırarak bir sürü insanın ölümüne neden olmuşlardı, siz acaba o mineralli zeytinyağdanmı bahsediyorsunuz?

nasıl olsa hepsi aynı şey diye bebeğinizin poposuna bebek yağı yerine neft yağı sürmeye sakın ola kalkmayın.

Mineral yağ olmayınca zeytinyağı ayçiçek yağı ve bebek yağı kullanma önerinize gelince;
    ''!tuvalet kağıdı kalmamış yerine zımpara kağıdı vereyim ''
    diyen esnaf geldi aklıma. şimdi sözümü düzeltmek gerektiğini gördüm :
    '' şaka gibisin arkadaşım ''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 19 Mayıs 2010; 16:14:12 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: basha

quote:

iyi günler...

'' şaka gibisiniz arkadaşlar. ''
    dostum ben o sözleri arkadaşların konuya esprili yaklaşımları nedeniyle yazmıştım. Belirli bir kişiyi kastederek söylememiştim .
    Yağmur yağacak galiba deyince , bana ördekmi diyorsun diye alınacağınızı düşünmemiştim.
    Ama '' mineral yağ, doğada bulunan ve işlenmiş hertürlü yağdır. buna motor yağıda girer zeytin yağıda,aycicek yağıda. '' demekte ısrar ettiğinizi görünce alınganlığınızın nedenini anladım.
    Siz öyle bilmeye devam edin demekten başka söyleyecek söz kalmıyor. Aklıma bir olay geldi bir tarihte bizim aklıevvel ihracatçılarımız Cezayire sattıkları zeytinyağların içine makine yağı karıştırarak bir sürü insanın ölümüne neden olmuşlardı, siz acaba o mineralli zeytinyağdanmı bahsediyorsunuz?

nasıl olsa hepsi aynı şey diye bebeğinizin poposuna bebek yağı yerine neft yağı sürmeye sakın ola kalkmayın.

Mineral yağ olmayınca zeytinyağı ayçiçek yağı ve bebek yağı kullanma önerinize gelince;
    ''!tuvalet kağıdı kalmamış yerine zımpara kağıdı vereyim ''
    diyen esnaf geldi aklıma. şimdi sözümü düzeltmek gerektiğini gördüm :
    '' şaka gibisiniz arkadaşım ''

:) çok güldüm yazdıklarınıza, allahda sizi güldürsün gerçekten şaka gibi bir dialog oldu bu.
    tabiki yazılan bir yanlış varsa düzeltilmelidir. (yazdıklarımın hala arkasındayım:) ama yanlışı düzeltiyim derken asıl amactan uzaklaşılmamalıdır
    bu bebek yağı olmazda başka bir materyel olur. sizinde varsa aklınızda kullanılabilecek başka bir mataryel,
    bizlerle paylaşırsanız konu için daha aydınlatıcı bilgilere edinilmiş olunur. ısı iletimi yüksek ve ısıyı üzerinde tutmayan bir minarel yağ teorinizde size katılıyorum.
    şayet böyle bir yağ varsa akvaryumu kuracak arkadaşları bir hayli külfetten kurtarmış oluruz. Mesela extradan bir sıvı soğutma sistemine ihtiyacları kalmaz.
    yazıp bir kenarıya çekilmektense ortaya atılan fikirleri destekleyici somut şeyler bulmak,konunu aydınlığı için gerçekten çok önemli.
    sizinde bundan sonra konu ile ilgili aynı hassasiyeti göstereceğinizden şüpem yok.

İyi günler Dilerim....

• Arkadaşlar burada kullanılan yağ 32 faktörlü güneş yağıdır,buna az miktarda yağlı boya ve kuyruk yağı konulur . işlemci ve yan elemanları fenosektik ısılımında etkilişime girerek tam soğutma sağlanır.Burada fanlar yağın içinde bulunan gulizarisorus ve dauminüs elementlerinin tam kaynaşmasını ve kuyruk yağının başka yere kaçmasını engeller .Ben denedim %100 oc yapabiliyorsunuz .Bu arada başka özelliğide kasaptan alacağınız yarım kilo yağlı kuşbaşı eti çöp şiş şeklinde ddr lerin üzerine geçirirseniz yarım duble rakınıza meze yapıp afiyetlede yiyebilirsiniz :)
  • konu bir yerlere kacmis yapacak birsey yok heralde devam edemeyecegiz.......
  • +
    gerçekten ...

pc için değilde xbox için düşünmüyo değildim

bu yağ karmaşası ile zor olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.