Şimdi Ara

Ming-Chi Kuo: Plastik kasaya sahip iPhone 5, yılın üçüncü çeyreğinde gün yüzüne çıkacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zordion

quote:

Orijinalden alıntı: EXios6

Bune ipod touch5in neyini yenilicekler anlamadım.Bu adamlar işi bozdu varya yakında insanlar başka seçenekler arıcaktır.Diğer firmalardan ayrı bir düşünce yapısına sahip diye ben apple markasını önde görüyordum ancak şimdi bakıyorumda bir farkı kalmamış gibi android cihaz şirketleriyle arasındaki farkı kapatır olmuş.(OLUMSUZ YÖNDE)

Android googleplay ile appstore arasındaki farkı kapattı hatta geçti.(OLUMLU YÖNDE).Bu biraz apple beyinlerine ters etki yarattı galiba.Bir eser yapıldıktan sonra ayrıntılar eklemeye çalışırsan,şurası eksik kalmış şurasında busu var dediğin an, o eser artık eser sayılmaz yıpratırsın.

Google Play AppStore'u gecti mi?

Alin bunu disari...

Bu arada Apple plastik kasa cihaz cikarmaz. iPhone 4 ABDde kontrat ile ucretsiz veriliyor. Apple'in siniflari belli zaten, 4 ve 4S hala satiliyor.

Fan Club yeri burası değil bir düşün öyle yaz.Benim yaptığım benzetmeyi kafa almadı galiba? PM den ulaş yavaş yavaş,adım adım nedemek istediğimi anlatayım.

Cihazı adı için alanlar belli zaten ama düşünce için alanlarda var unutma... herkesi kendin sanma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXios -- 17 Ocak 2013; 21:48:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EM4

quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

Apple aciklama yapti daha ucuz iphone olmayacak diye hatta siz burada haber olarak paylastiniz. Ve hala su sacma tahminleri yaziyorsunuz buraya. Isin komigide uyeler hala kendi arasinda apple cizgisini kaybediyor diye uzun uzun yazip parmaklarini yoruyor.

Daha küçük bir iPad de olmayacaktı.

Susman icin yeterli

http://www.scroll.com.tr/101486/apple-ucuz-iphone-uretmiyoruz/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aman böyle bişey yapmasınlar. Hiç olur mu öyle iphone plastik falan. Şimdi 1000 tl ye iphone alan adam elit olamayacak bunlarında karizması düşecek. Ama iphone um var diyecek. Nasıl olsa android kullananları sanayide çalışan çırak veya egzozcu kalfası gibi aşağılıyorlar. Bu arkdaşları da aşağılayacaklar. Aman karizmaları sarsılmasın. Onlar zengin ve elit insanlar.

Ayrıca yukarıda bi link atılmış " apple: ucuz iphone üretmiyoruz" diye. Bende şunu hatırlatyayım. Ekranda en ideal boy 3.5" tir diyen firmanın daha sonra 4" övmesi.

• Eğer dedikleri gibi plastik kasa ile gelirse applecılar artık ne diyecek hiç bilemiyorum.Çünkü zamanında ''bu saatten sonra plastik kasalı hiç bir telefonu almam diyenler olmuştu''
    Not:Herhangi bir firmanın fanboyu değilim.

• Ucuz iphone gibi bir şey bence saçma olur, zaten bizim millet krediyle mrediyle alıyor ne gerek var

Ama fabrika çıkışlı farklı renk çeşitlerini sunmaları bence daha güzel olur. Ayrıca 2013 de yeni bir iphone çıkarmak akılsızlık. Onun yerine IOS'u geliştirsinler.
  • Hiç değilse bükülmez :)

• plastik kasalı iphone şimdikinin yarı fiyatına olursa adamlar piyasayı süpürür..ben bile ider ip5 alırım
  • İşte o gün...

İşte o gün ; göreceğim Samsung'a plastik diye laf atan sevgili Ayfoncuları...

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

İşte o gün...İşte o gün ; göreceğim Samsunga plastik diye laf atan sevgili Ayfoncuları...

iphone 3g ve 3gs de plastikti. ama neden fark etmedin ve neden aklına gelmedi biliyor musun? çünkü onlar da samsung gibi kalitesiz değildi.

bak bu kadar adam konuşuyor kaçının aklına geliyor iphone 3g ve 3gs'nin plastik olduğu?

bırakın fanatikliği bizahmet.

• ya iphone5 bence olmamış ama belki iphone 5s yada iphone6 kasa olarak tam 4inc olurda tv kumandası görünümünden kurtulur.

• Apple ucuz ve kalitesiz ürün segmentine girerse Premium Marka dediğimiz sınıfı terk eder.
    Bunu zamanında batma aşamasında iken bile yapmadı. Şimdi dünyanın en değerli şirketi ve kasasında bir kaç devletin toplam bütçesinden daha çok para varken yapması donanım haberdeki bir kaç tane kendini analist zanneden insanı bile zeki sınıfına sokar.
    Baksanıza adam daha küçük bir iPad ile kalitesiz bir iPad arasındaki farkı bile anlayamıyacak kadar zeki.

Bu ucuz ürün segmentine girecek olsa başta macbook air ve pro ile başlardı bu işe.
    Windows ta yüklenebildiğinden makinalara diğer markaların pazar payı ciddi şekilde düşerdi.

Apple mobil pazarda yanlızca cihazdan para kazanmıyor.
    Aslında adamlar ekosistemden para kazanıyorlar.
    Cihazların satılması işin sadece 1.ayağı.
    Bu yüzden cihazları ucuzlatması ve gelir düzeyi düşük sınıflara hitap etmesi çok anlamsız.
    Çünkü bu insanlar ne iTunes Store'a nede AppStore'a yeterli parayı harcamayacaktır.

Yani ucuz ürün üretmesi Marka Değerini zedelemekten başka bir işe yaramaz.

• Yapmaması lazim böyle bir olaya hiç gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: mertgraph1979

Apple ucuz ve kalitesiz ürün segmentine girerse Premium Marka dediğimiz sınıfı terk eder.
    Bunu zamanında batma aşamasında iken bile yapmadı. Şimdi dünyanın en değerli şirketi ve kasasında bir kaç devletin toplam bütçesinden daha çok para varken yapması donanım haberdeki bir kaç tane kendini analist zanneden insanı bile zeki sınıfına sokar.
    Baksanıza adam daha küçük bir iPad ile kalitesiz bir iPad arasındaki farkı bile anlayamıyacak kadar zeki.

Bu ucuz ürün segmentine girecek olsa başta macbook air ve pro ile başlardı bu işe.
    Windows ta yüklenebildiğinden makinalara diğer markaların pazar payı ciddi şekilde düşerdi.

Bu yüzden cihazları ucuzlatması ve gelir düzeyi düşük sınıflara hitap etmesi çok anlamsız.
    Çünkü bu insanlar ne iTunes Store'a nede AppStore'a yeterli parayı harcamayacaktır.

kesinlikle katılıyorum apple ve ucuz kelimeleri hiç bir zaman aynı cümle içinde kullanılmadı şimdiye kadar.
    itunes store , app store, ibooks store dan yüzde 30 payla büyük paralar kazanıyor apple ama en çok para kazandığı yer yine iPhone, iPad, Mac satışları. Rakipleri 200 dolarlık 7 inch tablet satarken bile kar marjını düşürmemek için iPad miniyi 329 dolardan çıkardı piyasaya. Plastik kasa, ucuz iPhone çıkaracak olması apple ın çizgisinden sapması demek. İhtimal vermiyorum apple ın böyle bir şey yapacağına.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

İşte o gün...

İşte o gün ; göreceğim Samsung'a plastik diye laf atan sevgili Ayfoncuları...

Apple, plastik iphone üretmeyi siz eclair kullanırken bıraktı, ha bir de s3'ün plastiği var 3gs'in plastiği var orasıda ayrı.
  • sanmıyorum

• Ucuz iphone o zaman bizde 1500 tl olur.İphone 5 ne de olsa 3000 TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertgraph1979

Apple ucuz ve kalitesiz ürün segmentine girerse Premium Marka dediğimiz sınıfı terk eder.

Harika bir yorum olmuş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

İşte o gün...İşte o gün ; göreceğim Samsunga plastik diye laf atan sevgili Ayfoncuları...

+1905 :)

• Yaw he he

• Olaya ticari açıdan bakmak lazım. iPhone alanlar bu konuda her ne kadar karizma çizilmesinden bahsetse de 2000 küsür TL cihaz.(ABD fiyatı ucuz ben de biliyorum, ABD'de Samsung'da ucuz HTC'de ucuz, LG'de ucuz, Nexus'da ucuz...) Bu da pazarın üst segmenti demek. Paranın büyüğü pazarın alt segmentinde dönüyor.

Dolayısıyla Apple hep üst segmentte cihaz çıkararak pazarın alt kısmına hitap edemiyor. Örneğin 4 ve 4S var diyenler ne yazık ki bu cihazlar da hala 1000 TL altını görmüş değil.

Parası olmayan almasın muhabbetine gerek yok. SIII'ün 2000 TL ile girip şu an paralel ithalatların 1200 civarına(puan, indirim vs.) ile bulunabildiği sektörde 1000 TL altına 4 8 gb bulunmuyor.

Senede 3 modele kadar yolu var bana göre. Bu 3 model alt, orta, üst segment olacak şekilde çıkarılabilir. Maliyet oranlarına göre de fiyat belirlenir. Bu sayede de iOS'un pazar payı artacaktır bununla beraber mağaza gelirleri de artacaktır. Olayı kişisel karizma ya da firma karizması olarak düşünmek yerine ticari düşünmelisiniz. Ha kasa plastik olur, GPS bulunmaz vs. bunları kendileri belirler zaten.

CEO olarak Steve Jobs'un öngörüsü ile şu anki CEO Tim Cook'un pazar öngörüsü aynı değil. Büyüyen pazarın alt segmenti Android'e doğru tamamen yönelmeden Apple'da bu pazardan faydalanmalı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.