Şimdi Ara

Mini-ıtx avantaj/dezavantaj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar mini-ıtx kasaların normal kasalara göre avantajları nelerdir? Dezavantajları nelerdir? Şahsen ben mini-ıtx bir sistem toplama niyetindeyim. ''mini-ıtx pişmanlıktır'' diyen kullanıcılarda var. siz ne dersiniz?

• Mini itx sistemin var benim gibi alan sorunu yaşıyorsan ve küçük hacimli ama performanslı bir sistemim olsun diyorsan tamam bunlar avantaj. Dezavantajları daha çok ama. Mesela anakart çeşidi kısıtlı. Psu kabloları modüler değilse hoş bir görüntü oluşturmuyor. Her sıvı soğutma veya tower soğutma sığmıyor. Her ekran kartı uzunluğu sığamıyabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek avantajı, küçük ve şirin olmaları. Dezavantaj olarak; Parça takıp çıkarması zor, kablo düzeni yapmak zor,hava sirkülasyonu zayıf vs. vs.

Mini itx sistem toplarken dikkatle seçilmesi gereken en önemli parça kasadır. Hava sirkülasyonu başarılı, iç hacminin de doğru tasarlanmış olması lazım
  • Yer sorunu yoksa al hocam adam gibi kasa napacan küçücük kutuyu.
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    aklımda rvz01 var. Overclock yapılmadığı sürece gayet serin bir kasa olduğunu duydum. Senin düşüncen nedir bu kasa için
  • ydagli42 kullanıcısına yanıt
    Yer sorunu yok fakat hoşuma gidiyor işte Eğer gerçekten büyük eksileri yoksa neden olmasın
  • House M.D. kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız. Sanırım mini-ıtx bir sistem kullanıyorsunuz. Hangi kasayı kullandığınızı öğrenebilir miyim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mini -Itx kasa ====600 Tl
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Göksu Şalcı G kullanıcısına yanıt
    rvz01 htpc kasa. Sıcaklık ve ses problemi yaşayabilirsin. Benim önerim küp tarzı kasalar. Corsair 250D,380T gibi. Farklı markalar da bakabilirsin. Bitfenix, Aerocool, Phanteks vs.
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    HTPC tür mini ıtx kasaları önermiyor musunuz yani? Oysaki en sevdiğim kasa tipiydi aklımda Azza-z csaz103 de var bu kasada var. fakat AZZA-Z CSAZ 103 türkiyede satılmıyor. Amazonda da kargo çok pahalı. Bu kasa serin ama ya niye öyle dedin şimdi
  • Corsair 540 kullandım küp kasa atx kart için 10 numara
    Şimdi micro ATX topladım gene corsair seçtim 240 olanını gene ön numara oldu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim aklimda böyle bir kasa vardi belki gören bilen olur belki bende yorum almis olurum.

CA-M -https://de.sharkoon.com/product/1186/CAM#specs

pek havadar gibime gelmedi ama ölcüleri muhtesem: 27,0 x 22,5 x 28,5 cm - micro ATX

i6 6500 h110m 8gb lik bir sistem bunun icine gayet sahane olurdu

yanliz oyuncu kasasi olarak görmeyin bu kasayi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Göksu Şalcı

Evet haklısınız. Sanırım mini-ıtx bir sistem kullanıyorsunuz. Hangi kasayı kullandığınızı öğrenebilir miyim?

Air 240 aslında micro atx anakartıda destekliyor( ki çopu mini itx kasadan daha geniş küp yapısı nedeniyle)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemi bir kere kurup daha kurcalamayacaksan bir sorun olmaz. Temizliği kompresörle yapman lazım diğer türlü elle çıkarıp takmak sıkıntı olur.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    Yok sadece ekran kartını yetmediği zaman değiştiririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.