Şimdi Ara

Mini-itx KASA VE SİSTEM KULLANANLAR BURAYA (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
216
Cevap
20
Favori
31.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar abiler yardımlarınızı bekliyorum.

A10 7850k kullanmak istiyorum fakat fm2+ soketli olup ucuz bir itx anakart bulamadım güzel ülkemizde amacım oldukça küçük bir sistem ve oyun oynamam en fazla fifa 14 aofe.

Ancak işlemciye çok güveniyorum. Oyun konusunda cok bir beklentim olmadığı için beni idare eder.

Fm2+ itx ucuz bir modeli gelir mi ülkemize yoksa ben micro atx anakart mı alayım asus fm2+ anakart 176 giga itx fm2+ 300 lira nerdeyse iki katı deger mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın fakat ileriye dönük bir sistem olmasi lazim bunun için iyi bir güç kaynağı daha önemli parçaları direk terasta bulunan tvnin altındaki masaya yerleştirmek istiyorum. Bu yüzden anakartin boyutu benim için oldukça önemli ileride güzel bir kasa ile sistem suslenebilir. Biraz l3p d3sk tarzı ama daha makul seviyede
    Öneri ve görüşleriniz için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraktrd -- 23 Eylül 2014; 15:16:06 >
  • arkadaşlar merhaba bende ufak kasa olayına merak sardım. araştırmaya kasalardan başladım ama nedense halen yaygınlaşmamış bizim ülkede. şu kasayı beğendim:

http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001941

hayalimde extra güç bağlantısı istemeyen gtx750ti ekran kartlı, i3 işlemcili, ssd diskli bir canavar var ama kısmet :)
     Mini-itx KASA VE SİSTEM KULLANANLAR BURAYA

• Başlıktaki iletilere göz attım da, sonlara doğru bence gereksiz bir "mini itx midir, değil midir" tartışması olmuş. Dediğim gibi başkalarına bir şeyler ispatlamak zordur. Neyse, uzun lafın kısası ben de mini-itx (belki bu bileşenler için de mini itx değil diye karşı çıkılabilir) güçlü bir oyun sistemi toplamak ve televizyonuma bağlamak istiyorum. Kablosuz klavye mouse ile uzaktan kullanmak niyetindeyim.

Bileşenlere gelecek olursak:
    Kasa:
    Corsair Obsidian 250D
    Anakart:
    MSI Z97I Gaming AC
    İşlemci:
    İntel i5 4670K
    Bellek:
    Corsair Vengeance Low Profile 1600MHz 2x4GB
    Ekran kartı:
    MSI GTX 780 Ti
    PSU:
    Corsair RM750
    SSD:
    Samsung 840 Pro 256GB
    HDD:
    WD Caviar Blue 1TB

Ekran kartı konusunda uzun süredir araştırma içindeydim, aslında GTX770 almayı düşünüyordum ama netice ileride SLI yapma şansım yok, 770'lerin de eski nesil GK104 çekirdeği üzerine inşa edilmiş, hatta kabaca 750-760 serisi kartların makyajlanmış hali gibi nitelendirildiği için daha uzun vadede ultra ayarlarda oyun oynatabilmesi açısından GK110 çekirdeği kullanılan GTX780 Ti'de karar kıldım. Biliyorum fiyat olarak arada uçurum var ama bu sistemi bir defa toplayacağım için bu hamleyi yapmam gerektiğini düşündüm. Yine de 770 konusunda çok da kararlı değilim, fikirlerinize açığım.

Kasa konusunda da epeyce bir araştırma yaptım, Obsidian 250D tam olarak aradığım özelliklerde bir kasa. Yine de işlemci soğutucusu konusunda beni oldukça kısıtlıyor. Kasa içindeki 5 çeyrek sürücü yuvasını sökersek azami 14cm boyunda bir işlemci soğutucusu takılabiliyor. Ama malesef piyasada çokça kullanılan soğutucuların neredeyse tamamı 15cm ve üzerinde. Bu konuda da yardıma ihtiyacım var. Şimdilik işlemci üzerinde gelen soğutucuyu kullanmak durumundayım, bu konuda önerileriniz olursa ona göre soğutucu takviyesi yapmam gerekecek gibi görünüyor.

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

• Mini itx sistem icin yeni gelmis bir kasa buyrun bakin
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-core-v1-mini-itx-tower-siyah-kasa.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Aequitas

Başlıktaki iletilere göz attım da, sonlara doğru bence gereksiz bir "mini itx midir, değil midir" tartışması olmuş. Dediğim gibi başkalarına bir şeyler ispatlamak zordur. Neyse, uzun lafın kısası ben de mini-itx (belki bu bileşenler için de mini itx değil diye karşı çıkılabilir) güçlü bir oyun sistemi toplamak ve televizyonuma bağlamak istiyorum. Kablosuz klavye mouse ile uzaktan kullanmak niyetindeyim.

Bileşenlere gelecek olursak:
    Kasa:
    Corsair Obsidian 250D
    Anakart:
    MSI Z97I Gaming AC
    İşlemci:
    İntel i5 4670K
    Bellek:
    Corsair Vengeance Low Profile 1600MHz 2x4GB
    Ekran kartı:
    MSI GTX 780 Ti
    PSU:
    Corsair RM750
    SSD:
    Samsung 840 Pro 256GB
    HDD:
    WD Caviar Blue 1TB

Ekran kartı konusunda uzun süredir araştırma içindeydim, aslında GTX770 almayı düşünüyordum ama netice ileride SLI yapma şansım yok, 770'lerin de eski nesil GK104 çekirdeği üzerine inşa edilmiş, hatta kabaca 750-760 serisi kartların makyajlanmış hali gibi nitelendirildiği için daha uzun vadede ultra ayarlarda oyun oynatabilmesi açısından GK110 çekirdeği kullanılan GTX780 Ti'de karar kıldım. Biliyorum fiyat olarak arada uçurum var ama bu sistemi bir defa toplayacağım için bu hamleyi yapmam gerektiğini düşündüm. Yine de 770 konusunda çok da kararlı değilim, fikirlerinize açığım.

Kasa konusunda da epeyce bir araştırma yaptım, Obsidian 250D tam olarak aradığım özelliklerde bir kasa. Yine de işlemci soğutucusu konusunda beni oldukça kısıtlıyor. Kasa içindeki 5 çeyrek sürücü yuvasını sökersek azami 14cm boyunda bir işlemci soğutucusu takılabiliyor. Ama malesef piyasada çokça kullanılan soğutucuların neredeyse tamamı 15cm ve üzerinde. Bu konuda da yardıma ihtiyacım var. Şimdilik işlemci üzerinde gelen soğutucuyu kullanmak durumundayım, bu konuda önerileriniz olursa ona göre soğutucu takviyesi yapmam gerekecek gibi görünüyor.

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

780ti alınmaz bu saatten sonra bence git 970 al

• Son yorumdan sonra ekran kartı olayında biraz daha ayrıntıya girdim, GTX780 Ti'nin gereğinden fazla olduğunu fark ettim. GTX 770 ile R9 280X arasındaki kıyaslamaları inceledim, belirgin bir kazanan yok bu yarışmada ama fiyat/performans olarak R9 280X bir tık önde görünüyor ama bu karta sahip olanların sürücü güncellemelerinin yetersizliği ve oyun içi artefaktlar gibi o kadar çok şikayet içeren iletileri var ki, AMD tarafına geçmeye gözüm korktu. Son olarak ekran kartında MSI GTX 770 TwinFrozr'da karar kıldım. Bakalım nasıl bir sistem olacak. Satın aldıktan sonra kurulumla alakalı birkaç resim de eklemeyi düşünüyorum.

Bu arada halen işlemci soğutucusu olarak tavsiye bekliyorum.
  • corsairms kullanıcısına yanıt
    micro-itx de oluyorsa 10 numara.
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    micro itx olmuyor o kasaya sadece mini itx.
    denediniz mi? e.kartı boşluklarını değerlendiren tiplerdenim.
    Denemedim aslında sipariş verecektim ancak cooler master elite 130 var bide ona bakacagım 2 sinden birini alacagım ancak micro atx olmayacagına garantı verebilirim
    cm 110 kasaya oluyor. buna da bakmak lazım.
    İlginç cm 110 a oluyorsa o zaman denemek lazım
  • Mini Itx anakarta tv kart uygulanmıyor mu? Dvbs tv kartı uygulayabilecek gerek hazir yada kendim toplayabiliriz bir sistem istiyorum. Ne dersiniz? ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cotyora666 -- 2 Kasım 2014; 22:23:48 >
  • Arkadaşlar bu ekran kartı;
    http://www.vatanbilgisayar.com/gtx760-directcu-ii-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti.html#genel-bakis

Bu kasaya sığar mı?
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-core-v1-mini-itx-tower-siyah-kasa.html

Hayatımda kasa toplamamış insanım küçük ama performanslı kasa lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eufloria -- 3 Kasım 2014; 20:26:11 >

• merhaba arkadaşlar bende imzamda yazılı olan kendimce mini itx sistemi kullanıyorum en yakın zamanda kasa olarak obsidian 250D ye geçiş yapacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: agibat

Arkadaşlar bu ekran kartı;
    http://www.vatanbilgisayar.com/gtx760-directcu-ii-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti.html#genel-bakis

Bu kasaya sığar mı?

Hayatımda kasa toplamamış insanım küçük ama performanslı kasa lazım.

Uyması lazım thermaltek sitesinde kaç cm e kadar uyduğu yazıyor

• R7 250 tek slot-low profile : kargo dahil 150 TLye geliyor. İhtiyacı olana güzel kart.

http://www.amazon.com/PowerColor-Graphics-AXR7-250-1GBD5-HLE/dp/B00JQUBLY4

Düzeltme: 180 tl -> 150 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi audax -- 10 Kasım 2014; 16:39:25 >
  • En çok beğendiğim itx kasa, keşke Türkiye'de olsa...

Amazon ve newegg de 110$. Buraya getirtebiliyor muyuz, ve gideri ne kadar olur? (Gümrük vs..)

EVGA HADRON AİR:

Specs
    SECC Material
    2 x 2.5/3.5 Drive Bays
    1 x Slim Slot Load Optical Drive Support (not included)
    2 x 120mm Fans

Form Factor
    mITX Form Factor
    Width: 6.6in – 169mm
    Height: 12in – 305mm
    Depth: 12.1in – 308mm
    Supports Graphics Card 10.5in - 267mm

Power Supply
    500W Gold
    40A on +12V Rail

I/O
    2x USB 3.0 Ports
    HD Audio In/Out

• merhaba arkadaşlar bilgisayar toplama işine cool master elite 130 hoşuma gittiği için merak saldım pek bişey bilmiyorum öğrenebildiğim kadarıyla bi sistem hazırlamayı düşünüyorum bi bakabilir misiniz nasıl ?

KASA :COOLER MASTER Elite 130 RC-130-KKN1 Power Yok USB Ses Siyah Mini-ITX Kasa - 148,85
    ANAKART :GIGABYTE Z97N-WIFI Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3100MHz(O.C) HDMI&DVI Anakart - 421,88
    İŞLEMCİ :INTEL Core i5-4460 3.20 GHz LGA1150 İşlemci - 479,41
    EKRAN KARTI :Asus GTX750 Ti STRIX OC GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı - 389,00
    RAM :KINGSTON HyperX XMP Beast 8GB (2x4GB) DDR3-2400MHz CL11 Bellek - HX324C11T3K2/8 - 266,00
    HDD :SEAGATE Barracuda ST1000DM003 3.5" 1 TB 7200Rpm SATA Hard Disk Drive - 145,59
    SDD :KINGSTON SSDNow V300 SV300S37A/120G 2.5" 120 GB SATA Solid State Drive - 157,94
    GÜÇ KAYNAĞI :CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS BRONZE 600W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI - 237,15 -
    SOĞUTUCU :COOLER MASTER SEIDON 120V Sıvı İşlemci soğutucusu - 167,93

TOTAL - 2413,75

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.