Şimdi Ara

MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
514
Cevap
4
Favori
17.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zaten bir insan sürekli sinema salonlarını kapatamaz can dayanmaz para dayanmaz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: showshow

Sana çok basit bir örnek daha vereceğim anlayabilmen için.

İlk insanlar vücûd diliyle anlaştılar,>sonra konuşmaya başladılar>daha sonra dumanla anlaşmaya başladılar>mektup>telefon>mail>internet derken günümüzün iletişim şartlarına ulaştık.

Finans sektörünün de gelişmeye ihtiyacı var.Blockcahim teknolojisi de bu gelişimin gelecekteki ayağı olmaya aday sen inanırsın inanmazsın.

internet ilk çıktığında insanlar inanmamıştı böyle bir ihtiyacı olduğunu bilmiyordu.Büyük tepkiler aldı, Emin ol Şuan o insanlar da kullanıyor.

Problem sizin kendinizi akıllı sanıp aslında muhalefet dışında oda elle tutulur bir şeyiniz ya da rekabet edeceğiniz hic bir materyaliniz yokken aslıdna var 3 harflı ama anladınız.Böyle gelip ona buna sallamanız.

Hayatımız da mesafeler kısaldı, arabalar hızlandı, haberleşme gelişti, turistik amaçlı uzaya çıktılar daha gecen gün.Cem Yılmaz’ın hatta espiri vardı, mektup vs kısa SMS ile ilgili.

Ben bu teknolojiye inanıyorum, imkanlarım dahilinde yatırım yapıyorum paramı kazanıyorum.Vergisi ise iş karlı olduğu sürece neden ödemeyelim.(Karsız olursa işi bırakırız vergi kaçırmayız)Bu durumda zarar da bana yazıyor, karda sen de ettiğin muhalefetle kal.

Kısacası sen inanmıyorsan yatırım yapma.

İnsanın yoksa barınmak, yemek su dışında ihtiyacımız mı var temelinde baktığımız da.

Hergün bazı iş kolları tarih oluyor, yerine yeni iş kolları açılıyor.He bu iş ne kadar kalıcı olur onu zaman gösterecek.Mesela bir ara lokmacı furyası vardı.İşini iyi yapanlar devam ediyor.Kalitesiz iş yapanlar havlu attı.Yani değişmeyen tek şey değişimin kendisi
    Mesela eleştirdiğiniz basitleştirdiğiniz Elon Musk denilen adam elektrikli arabalar öncülük etmiş, PayPal gibi ödeme sistemi kurmuş, uzaya roket gönderen adam 3 milyar dolar yatırım yaptığı sektöre, bizim Sarıgöl kırahathanesinden hayri abi ponzi diyor.Yürü lan hayri abi.

Bu teknoloji ponzi değil herşey de olduğu gibi bu teknolojiyi de ponzi olarak kullanmaya çalışan kötü niyetli insanlar mevcut.

Cep telefonları, internet siteleri, küçük ev aletleri bu zamana kadar ponziye alet edildi.Ponziciler tarafından bu sektör de nasibini alıyor.Akıllı ile aptal insan farkı da burda ortaya çıkıyor.Aptal adam ponzi coinlere yatırım yapıyor.Akıllı insanlar Ethereum gibi arkasında belli bir proje hedef olan coinlere.
    YTD.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 6 Ağustos 2021; 13:18:25 >

• 2009-2010 yıllarında online oyun sebebi ile yaklaşık 14-15 adet bitcoin almıştım. O zamanlar piyasasını bilmediğimiz için ve yaş olarak küçük olduğumdan dolayı aldığım bitcoinleri nereye nasıl ve hangi hesaba aldığımı hiç bilmiyorum. Btc piyasası zirve yaptıktan sonra aklıma geldi ama hiç bir ip ucuna rastlayamadım. Acaba bu bitcoinlere ulaşabilir miyim çok merak ediyorum. Halâ aldığım yerde duruyor mudur?

• SergeyKatalitik kullanıcısına yanıt
    Şifresini başka kimse bilmiyorsa duruyordur hocam.

Söyle söyleyim soğuk cüzdanını adamın biri çöpe atmıştı yaklaşık 400milyon dolar değerinde Bitcoin çöpe gitmişti.Başkası onu kullanamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 6 Ağustos 2021; 13:29:39 >
  • Bu ekran kartı olayı sadece firmalarla alakalı. Corona ve mining bahane edilerek üretim kapasitesi düşürüldü,fiyatlar şişirildi ve karaborsaya düştü ekran kartları şuan Nvidia en iyi zamanlarını yaşıyor. Kripto para madenciliği değersiz hale gelirse çorap söküğü gibi talep sıkıntısı ve karaborsada gitmiş olacak.

• Bu Bitcoin için en önemli konulardan biri gelirse 🚀🚀🚀 gelir.
    YTD

MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD

• quote:

Orijinalden alıntı: TR_mahmutpek

Sinemaya gittiğinde birisi tek bir koltuk yerine bütün koltukları alıyor ve sen filmi izleyemiyorsun, ne düşünürdün?

Çok basitleştirdim ama işte bu yüzden kızılıyor.

Parasını verip aldıysa banane? O koltuklar dolu olunca parası verildiği için kızmıyorsan parası verilip satın aldığında kızmakta saçmalık, çünkü insanlar buna yatırıp yapıp para kazanıyor, dükkan açıp işletmek yerine ekran kartı alıp mining yapıyorlar, bunda ne sorun var? Stok yok diyorsan bu madenciler yüzünden değil dünyada microchip üretiminde yaşanan pek çok sorundan kaynaklı, yoksa firmalar çok daha fazlasını kazanabilecekken neden kart üretmesin. Yani nefretiniz beyhude..

• Aman tadımız kaçmasın ali Rıza bey mantığı bu onların yaptığı nerde olsa tanırım 😁

Kendilerini olumsuz yönde etkileyen durumlar da saldıracak en kolay hedefe saldırmaya çalışırlar genelde.

• quote:

Orijinalden alıntı: JeaLeusy

Forumda genelde GTX 1080 ekran kartlarını 6.000 TL'den satıp o 6.000 TL'ye RTX 3080 alamayanlar söyleniyor. Kartı satarken mining sayesinde 5 katı fiyata satıyorlar o zaman sorun yok ama kartı sattıktan sonra yeni serinin en tepe modelini alamayınca lanet olsun miningcilere. Üzerinden yıllar geçmiş eski mining serisinden kalma GTX 1080 Ti'leri 9.000 TL'den satarken keyifler yerindeydi? Hele forumda biri var artık bunun konusunu bile açmış günde 30 mesaj atıyor ether düştü düşecek diye mesaj geçmişine bakın bi eski ekran kartını sattığı fiyata bakın beni anlayacaksınız.

Kimse demiyor ki 3000 serisi çıktığında dalga geçilen RTX 2000 serisi kartları ne fiyata iteledik oh be. 3000 Serisi çıktığında forumdan yönetici bir arkadaştan 3.750 TL'ye EVGA 2080 aldım bir ara 10.000 binlere gidiyordu şu an ne kadar bilmiyorum.

Ben oyunda oynuyorum miningde yapıyorum bu bir fırsat hatta sadece fırsat değil bir risk isteyen istediğini yapsın. Ülke Finlandiya sanki her şeyi bıraktık mining yapanlara söyleneceğiz her saniye kaç trilyon kimlerin cebine giriyor. Zenginleri bilmem de çoğumuz cebindeki son paraları çevirerek lüks değil orta kalite bir hayat yaşamaya çalışıyor keşke herkes 2-3 ekran kartı koyup extra olarak bu işi yapabilse ama halimiz ortada.

Hay ağzın bal yesin, üç kuruşa aldıkları cihazları mining ve kur bahanesiyle satın aldıkları fiyatın 3-5 katına millete itelerken sorun yok, eldeki parayla yenisini alamayınca mining yapanlar suçlu.. Sebep? O, daha iyisini alamıyor çünkü o yüzden, paran varsa git sende mining yap, 6 ayda masrafları çıkartırsın ama yok miningciler kötü. Bizim Türk milletinin zihniyeti lağım çukuru gibi..

• Orta Doğu bataklığı yazmıştım daha önce ki postum da😊

• quote:

Hocam buda biraz sizin bakış açınız ile kaynaklı, siz olaya geleceğin teknolojisi gözüyle bakarsanız faydalı bir iş için harcanan enerji görürsünüz.

Olaya saadet zinciri gözüyle bakarsanız hiç bir faydalı iş üretmeyen boş beleş bir iş olarak görürsünüz.

Prof Dr.Özgür DEMİRTAŞ'ın kripto paralar ile ilgili çektiği youtube videolar var ilkinin linkini bırakıyorum en basit haliyle gelecekte nerelerde kullanılacağını anlatıyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=6WtvWzroZt4&feature=youtu.be

özgür demirtaşın dediklerinin işin teknoloji kısmı açısından bir değeri yok zira kendisi ekonomi alanında uzmandır.

ben işin teknolojik kısmına bakarak konuşuyorum.

bir mining programı zincirin tamamını hashleyerek benzersiz bir hash oluşturup, zincire yeni bir halka üretir.

bunu yaparken ciddi miktarda enerji tüketir. özel donanımlar üstünde çalışır.

sonuçta çıkan şey ise sadece o iş için anlamlı bir hash değeridir.

geleneksel bankacılıkta ise bir parayı oluşturmak için pratikte harcanan enerji sıfırdır. çünkü kullanıcıların kendi paralarını transfer için kullandığı iş gücü aynı zamanda para üretmek için de kullanılabilir.

bu açıdan yani doğrudan baktığımızda mining işlemi boşu boşuna harcanan enerjiden başka bir şey değildir.

özgür demirtaşın videolarını izledim. onun savunduğu temel nokta blockchain teknolojisi.

bu teknolojiyi bende başarılı buluyorum. fakat para gibi üretimi çok ve hızlı olması gereken bir ürüne uygun olduğunu düşünmüyorum.

blockchain'in taraflar arası kontrat gibi daha az hareket gerektiren işlerde kullanılabileceğini herkes söylüyor.

örneğin bir devletin tapu işlemlerinde rahatlıkla kullanılabilir. çünkü bir tapunun el değiştirme sayısı 1000'i geçmeyecektir ve toplam adedi de bir milyar bile etmeyecektir.

parada ise adetler ve transferler çok fazla olduğu için sistemin yapısı gereği hantallaşıyor. hantallaştıkça da mining için gereken enerji ihtiyacı artıyor.

tapu işlemleri için gereken mining gücü 5 yıllık telefonun bile 1 dk da yapabileceği seviyede olacakken, para büyük mining rigler haftalarca çalışıyor.

özetle ben konunun teknik kısmına hakim biriyim. saadet zinciri gibi yüzeysel eleştiri de yapmadım. onlarca coin'in whitepaper'larını okuyup bu kanıya vardım.

paranın merkeziyetsiz olması şu an ki işlem güçleri ile ekolojiye zararlı bir iş. gelecekte quantum denkliği kullanan bilgisayarlar gelince bu iş standart hale gelecektir.

fakat bu günün bilgisayarları bu işe yetmiyor.

• orcnd kullanıcısına yanıt
    Özgür Demirtaş’ın videosunu izlemelerini istememin sebebi, teknolojiyi ve madenciliğin bu işin neresinde olduğunu en basit haliyle anlatması.

Stake ile hash oranı oluşturma çabaları şuan ethereumun o yüzden zaten.

İş yerindeyim daha detaylı cevap vereceğim yaklaşımınız güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 6 Ağustos 2021; 17:58:43 >
  • quote:

Özgür Demirtaş’ın videosunu izlemelerini istememin sebebi, teknolojiyi ve madenciliğin bu işin neresinde olduğunu en basit haliyle anlatması.

Stake ile hash oranı oluşturma çabaları şuan ethereumun o yüzden zaten.

İş yerindeyim daha detaylı cevap vereceğim yaklaşımınız güzel.

proof of stake gibi konseptler tıpkı bitcoin borsaları gibi sonunda bu sistemin güvenirliğini zedeleyecek şeyler.

çünkü başarıları, blockchain'in merkezileşmeme özelliğine aykırı olmaya bağlı.

dolayısıyla bitcoin tarzı paraların popülerliği arttıkça kaliteleri düşüyor veya mantık dışına çıkıyorlar.

bazıları bunu para sayısını limitleyerek çözmeye çalıştı. fakat para miktarının sabit olması ekonomik açıdan sürdürülebilir değil.

tüm bu sorunların tek çözümü işlem teknolojisinin binlerce kat artması ve mining'deki ödül mekanizmasının kaldırılması.

• Bu miningi ilk defa duyuyorum. Böyle bir bir para kazanma fırsatı varsa yapılmalı fırsatlar değerlendirilmelli sonuçta her zaman fırsat elimize.gecmiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orcnd

özgür demirtaşın dediklerinin işin teknoloji kısmı açısından bir değeri yok zira kendisi ekonomi alanında uzmandır.

ben işin teknolojik kısmına bakarak konuşuyorum.

bir mining programı zincirin tamamını hashleyerek benzersiz bir hash oluşturup, zincire yeni bir halka üretir.

bunu yaparken ciddi miktarda enerji tüketir. özel donanımlar üstünde çalışır.

sonuçta çıkan şey ise sadece o iş için anlamlı bir hash değeridir.

geleneksel bankacılıkta ise bir parayı oluşturmak için pratikte harcanan enerji sıfırdır. çünkü kullanıcıların kendi paralarını transfer için kullandığı iş gücü aynı zamanda para üretmek için de kullanılabilir.

bu açıdan yani doğrudan baktığımızda mining işlemi boşu boşuna harcanan enerjiden başka bir şey değildir.

özgür demirtaşın videolarını izledim. onun savunduğu temel nokta blockchain teknolojisi.

bu teknolojiyi bende başarılı buluyorum. fakat para gibi üretimi çok ve hızlı olması gereken bir ürüne uygun olduğunu düşünmüyorum.

blockchain'in taraflar arası kontrat gibi daha az hareket gerektiren işlerde kullanılabileceğini herkes söylüyor.

örneğin bir devletin tapu işlemlerinde rahatlıkla kullanılabilir. çünkü bir tapunun el değiştirme sayısı 1000'i geçmeyecektir ve toplam adedi de bir milyar bile etmeyecektir.

parada ise adetler ve transferler çok fazla olduğu için sistemin yapısı gereği hantallaşıyor. hantallaştıkça da mining için gereken enerji ihtiyacı artıyor.

tapu işlemleri için gereken mining gücü 5 yıllık telefonun bile 1 dk da yapabileceği seviyede olacakken, para büyük mining rigler haftalarca çalışıyor.

özetle ben konunun teknik kısmına hakim biriyim. saadet zinciri gibi yüzeysel eleştiri de yapmadım. onlarca coin'in whitepaper'larını okuyup bu kanıya vardım.

paranın merkeziyetsiz olması şu an ki işlem güçleri ile ekolojiye zararlı bir iş. gelecekte quantum denkliği kullanan bilgisayarlar gelince bu iş standart hale gelecektir.

fakat bu günün bilgisayarları bu işe yetmiyor.

Alıntıları Göster

geleneksel bankacılıkta ise bir parayı oluşturmak için pratikte harcanan enerji sıfırdır.

Buradan sonrasını okumadım. Talihsiz bir açıklama olmuş.

• quote:

Hocam 6000 aidat diyorsun bizim annemlerin binada adam 200 TL vermiyor oraya nasıl döşeyeceksin😁😁

6000 aidat olur mu canım? 6000 lira daire başına düşen yalıtım Maliyeti. Bir kere ödeyeceksin. Sonra aidatın ısınma dahil 500 liradan 380 liraya düşecek. 5 yılda kendini rahat rahat çıkaracak. Ama olmuyor işte. İnsanımızın hali duman. Gelirler çok düşük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • showshow kullanıcısına yanıt

Kullanabildiği anda kripto çakılır

• ETH an itibari ile 2900 $. 6/08/2021

• Ethereum düşsün diye bekleyen aminciler burda mı:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 6 Ağustos 2021; 20:39:55 >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim halkımızın parası olsa da erinir 200 TL vermeye

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.