Cupra Bayisinin Elden 200.000 tl istemesi.
Herkese selamlar dostlar,
ülkemizde paranız olsa dahi araç alamıyorsunuz.
Şirketimize İstanbul'da yetkili bir cupra bayisinden araç sorduk ellerinde leon olduğunu söylediler bizde teklif formunu istedik.Teklif formunu tarafımıza ilettiler fiyat 1.248.000 tl.
Bizde kendilerine mail ortamında okey verdik.
Kendileri bize detayları konuşmak için bir cep telefonu numarasını mail olarak gönderdiler aradık;
Aracın fiyatı 1.448.000 tl, 200.000 tlsini faturasız olarak gönderiyorsunuz dediler.Yani elden para alarak vergi kaçırıyorlar şikayet edeceğiz dediğimizde şikayet edip etmemekte özgürsünüz dediler. :) vaşak geçiyorlar
Bu duruma tabi itiraz edip aracı iptal ettik.Cimer ve Doğuş'a bu bayi hakkında bilgi verdik.
Gün geçmiyor ki yeni rezillikler eklenmesin.Bunların hepsini ifşayalayacağım.
Rezillik puanım 10/10
Doğuş Oto değil Doğuş Oto'nun yetkili bayilerinden.
Markalara bakış açımız.
Tüm dünyada yaşanan chip krizi ve ülkemizde buna ek olarak yaşanan araç yatırımı dalgası ile beraber malum sıfır araç bulmak imkansız gibi birşey şuanda.
İçinde bulunduğumuz süreçte bazı markaların ve bayilerin gerçek yüzleri de ortaya çıkmış oluyor.
Mesela Peugeot markasının istanbulda bulunan bayilerinin %90'ı bir 408 almak istediğim de bana önceliklerinin takas aracı veren kişiler olduğunu söylediler.Takas araca teklifleri de piyasanın ortalama 100k altında yani sizden 100k nakit istemiyorlar evet ama sizin arabınızı 100k altına alarak bunu yapmış oluyorlar.
Aynı konu vw bazı bayileri içinde geçerli, ortada şeffaf olmayan bir süreç var.Herkes sıra var kapora aldık şöyle böyle 2 senedir araç bekleyenler var diyorlar ama sarı sitede çok rahatlıkla sıfır araçları görebiliyorsunuz.
Bir şirket sahibiyim, şirketime bayiden sıfır araç almam gerekiyor fakat alamıyorum.
burda 2 örnek marka verdim fakat istisna markalar dışında tüm markalar şuanda araç yok stok yok, kapora almıyoruz, sıraya isminizi yazıyoruz diyorlar.
Tek duyabildiğiniz bu.
Tabi bu durum bende antipati yaratmaya başladı daha mesela peugeot kullanıcısı olmadan peugeota karşı bi antipati beslemeye başladım özellikle de takas aracı muhabbetinden dolayı, kasko sigorta olayını bi noktaya kadar anlayabiliyorum.
Bir daha Peugeot almak ister miyim bu durumdan sonra sanırım istemem.
Gün sonunda süreci en iyi yöneten marka BMW gibi duruyor.
Bu süreç bitince hangi markayı kullanacağıma şuan için karar vermedim ama kullanmayacağım markaları not almaya başladım.
İnternet hız çilesi
Herkese Merhaba arkadaşlar,
İstanbul Arnavutkoy'de 15 bloktan oluşan 250 hanelik bir siteyiz.
Sitemizde şuan aktif olarak hipernet var ama bilin bakalım ne eksik ? Cevap veriyorum port.
Biz hadi zaten sitemizde fiber internet istiyoruz, bununla ilgili başvurular yapıldı projeler çizildi bilin bakalım yine ne oldu?
15 bloktan sadece 8'ine projelendirmişler bizim blokta yine fiber yok...Diğer 8 blok içinde kutu gelmiş evet ama bir problem var ; problem siteye gelen fiber kablolar göçük altında kalmış.
Yani yine onlara fiber yok.. Cevap olarakta belediyeden ruhsat izni bekliyoruz diyorlar 2 aydır ruhsat izni bekleniyormuş..
Konuyla ilgili Türk Telekom Ceo'su Umit beyle bile görüştüm sağolsun kendisi ilgili ekiplere yönlendirdi çözüm varmı peki?
Şöyle cevap vereyim 16mbit internet kullanıyorum...
2023 yılında hala 16mbit kullanıyorum, kullanmak zorunda bırakılıyorum diğer servis sağlayıcılarını saymıyorum bile bazılarının hiç altyapısı yok..
Bilinen bilinmeyen ekran kartı markaları
Asus,
Gigabyte,
Msi,
Zotac,
Palit,
İnno3d,
Manli
Colorful,
Galax,
Elsa,
KFA2,
Gainward,
Power Color,
XFX,
HP,
Evga,
Sapphire,
Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar var mı listeye dahil etmek istedikleriniz ?
Üyelerden gelenler ;
PNY,
BFG,
GECUBE,
Club3d,
TUL,
Diamond,
Sparkle,
Asrock,
Hıs,
Maxsun,
Ülkenin ekonomik durumu
Sevgili arkadaşlar merhaba,
Yine bir başlık altında fikirlerimizi tabi ki saygı, sevgi çercevesinde paylaşalım.
Konumuz "Ülkenin ekonomik durumu" 34 yaşında mühendis bir arkadaşım ailesiyle yaşıyor.Sizce doğru mu ?
Malum parti öncesi ülke ekonomisi ile Malum parti sonrası ülkenin ekonomisini tartışmaya davet ediyorum.
Şahsi görüşüm malum parti globalleşen dünyanın getirileri üzerinden en azından kendi yandaşlarına çok başarılı ekonomi yönetimi algısını kafalarına kazıdı.
Market alışverişimiz gün gün tutmaz oldu, teknoloji fiyatları aldı kafasını gitti, araba fiyatları, ev fiyatları sürekli güncelleniyor.
20 sene önce orta gelirli aileler, tazminatlarıyla en azından ev alabiliyorlar idi.Hatta annemiz babamız, eşimiz dostumuz arkadaşımız komşumuz kime bakarsanız bakın, evleri ortalama 20 seneliktir, hepsi de benim söylediğim ya söylediğime yakın tarz ile alınmıştır.
MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD
Performans yardımı hk
Merhaba arkadaşlar,
Hemen sistemimden bahsedeceğim.
b550-xe
5950x
xfx 6800
Asus ryujin 360
mp600 1 tb pro - 4x
Gskill 3600 Neo 4x16gb
Asus mg278q - Msi optix 27" Curverd
Corsair airflow white kasa modelim
bu sistem ile en iyi performansı nasıl alabilirim ?
Genelde cs go, lol ve hikaye modu olan oyunlar oynuyor ve yayın açıyorum.
|
|
Monitör tavsiye 2021
Asus Rog B550-XE - ANAKART
AMD 5950X - İŞLEMCİ
Asus Rog Ryujin 360mm - Sıvı sogutma
4x16 gb Gskill Trident Z 3600 MHZ - RAM
Corsair 5000d Airflow - Kasa
1+1+1+1 MP600 PRO Raid0 ile 4tb M2 ( Asus Hyper Gen4 ile raidliyorum)
Xigmatek Platinum 1200w - Güç kaynağı
AMD RX 6800 - Ekran kartı(Elimde Suprim X 3080, Evga 3080, Xfx 6800, Gigabyte 6800 xt, Gaming Xtrio 3060ti var) Herhangi birini bağlayabilirim.
Bu parcalara sahip bir pc var elimde.Online rekabetçi oyunlar için kullanacağım sağlam bir monitor arıyorum. yardımcı olabilecek var mı ?
B550-XE - 5950X - ASUS RYUJIN 360MM - RTX 3080 SUPRIM X - 4X16 GSKILL 3600 MHZ NEO - MQ278Q - 144 MHZ 2K - OPTIX 27" 165MHZ 2K - MP600 PRO 1 TB - CORSAIR AIRFLOW WHITE - SS ARTRIC 7 - SS SENSEI - SS APEX 3 - HX1200 - ASUS HYPERX GEN4 - SUPRIM X MOUSEPAD |
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 472
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 48.296 (Bu ay: 199)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 511 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware