Şimdi Ara

MiniX Neo X8 (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
380
Cevap
11
Favori
25.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bende daha 1 hafta kadar önce minix x8-h cihazını aldım ve çok memnunum. xbmc mükemmel. biraz karıştırarak şu an için biraz çözmüş durumdayım ama, acaba içeriğiyle ilgili kaynak nereden bulabiliriz? öğrnenmemiz gereken çok şey var. bunlardan bazıları;
    1- miniz cihazlarda kullanılan app'ler hangileridir, ne işe yararlar ve nereden indirebiliriz?
    2- xbmc içindeki ince ayarlar?
    3- xbmc içinde altyazı bulma app, film bilgisi ve fragman bilgisi alma app leri nasıl ayarlanır?
    4- Canlı iptv hizmerleri vb. daha neler vardır bu cihazda?
    5- Türkçe bilgi paylaşım forumu varmı?

Bilgisi olan ve burada paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • susfafar S kullanıcısına yanıt
    Cihazını root yapıldığı için izlenemiyor. Root lu cihazlarda izletmez o program
  • Root lumu bilmiyorum aldığım gibi kullanmaya devam ediyorum. Rootlu ise ki nasıl anlarız,Root kaldırılabilir mi?
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    play store da root checker tarzı uygulamalar var onlardan birisini yükleyip deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: koksalbasaran

Merhaba arkadaşlar. Bende daha 1 hafta kadar önce minix x8-h cihazını aldım ve çok memnunum. xbmc mükemmel. biraz karıştırarak şu an için biraz çözmüş durumdayım ama, acaba içeriğiyle ilgili kaynak nereden bulabiliriz? öğrnenmemiz gereken çok şey var. bunlardan bazıları;
    1- miniz cihazlarda kullanılan app'ler hangileridir, ne işe yararlar ve nereden indirebiliriz?
    3- xbmc içinde altyazı bulma app, film bilgisi ve fragman bilgisi alma app leri nasıl ayarlanır?

Ben youtube'tan bir video buldum. Ondakileri yaptım. XBMC canavar oldu. Ordan gelen repositoryler yetti.

XBMC TR diye aratırsanız Türkçe destekli forum ve içeriklerine ulaşabileceğin bir site çıkar. ancak onların repository sini kullanmak için foruma premium üye olmanız gerekiyor sanırım. Bu nedenle ben o işlere hiç girmedim.

XBMC de genesis, 1 channel, mashup, yify movies gibi eklentiler yetiyor. Alt yazı için ise opendivx ve divxplanet eklentileri vardı galiba. Alt yazı dilini TR ve EN'i seçmiştim ayarlardan. doğrudan o sitelerden filmin alt yazılıraını buluyor TR ve EN'leri listeliyor. seçtiğinizi indirip filme ekliyor.

• Klavye olarak ne kullanıyorsunuz? Eski PC'mden kalan Logitech MX3200 klavye mouse seti kullanıyorum. Benim minix çocuk kurcalamasın diye yerden 2m. yukarda. Klavye alıcısının uzatma kablosunu yere kadar sarkıtmazsam klavyeyi algılamıyor. Smart tv'ler için satılan klavyeler hem daha az yer kaplıyor, hem de üzerinde touch-pad de olduğu için mouse'a gerek kalmıyor; ama çekim nasıl, tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
  • Dostlar minix ı satıp asus vivomini un62 almayı düşünüyorum. Ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

Klavye olarak ne kullanıyorsunuz? Eski PC'mden kalan Logitech MX3200 klavye mouse seti kullanıyorum. Benim minix çocuk kurcalamasın diye yerden 2m. yukarda. Klavye alıcısının uzatma kablosunu yere kadar sarkıtmazsam klavyeyi algılamıyor. Smart tv'ler için satılan klavyeler hem daha az yer kaplıyor, hem de üzerinde touch-pad de olduğu için mouse'a gerek kalmıyor; ama çekim nasıl, tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Ben golddan ucuz bir kablosuz klavye fare seti aldım. Everestti herhalde. Çok iyi oluyor. sıkıntı yok.
  • yasin_kaya kullanıcısına yanıt
    Çekim nasıl, kaç metre?

bu tarz iki tane Mini PC var. Birisi Intel Nuc I3 ve diğeri asus eb1501p ikiside kapalı duruyor Minix Kullanıyorum. PC aynı tadı veremiyor maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barsoy

Çekim nasıl, kaç metre?

Salonun bir ucundan diğer ucuna 5 metreden fazla mesafeden en ufak bir sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin_kaya

quote:

Merhaba arkadaşlar. Bende daha 1 hafta kadar önce minix x8-h cihazını aldım ve çok memnunum. xbmc mükemmel. biraz karıştırarak şu an için biraz çözmüş durumdayım ama, acaba içeriğiyle ilgili kaynak nereden bulabiliriz? öğrnenmemiz gereken çok şey var. bunlardan bazıları;

Ben youtube'tan bir video buldum. Ondakileri yaptım. XBMC canavar oldu. Ordan gelen repositoryler yetti.

XBMC TR diye aratırsanız Türkçe destekli forum ve içeriklerine ulaşabileceğin bir site çıkar. ancak onların repository sini kullanmak için foruma premium üye olmanız gerekiyor sanırım. Bu nedenle ben o işlere hiç girmedim.

XBMC de genesis, 1 channel, mashup, yify movies gibi eklentiler yetiyor. Alt yazı için ise opendivx ve divxplanet eklentileri vardı galiba. Alt yazı dilini TR ve EN'i seçmiştim ayarlardan. doğrudan o sitelerden filmin alt yazılıraını buluyor TR ve EN'leri listeliyor. seçtiğinizi indirip filme ekliyor.

bahse konu videonun linkini paylaşabilir misin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: godzilla87

quote:

Orijinalden alıntı: yasin_kaya

quote:

bahse konu videonun linkini paylaşabilir misin ?

Tam hatırlamıyorum ama bakayım bir.

• şu aramadaki ilk iki başlığa bir bakın.
  • selam,
    external usb disk ile xmbc kullanan varmı, library ile ilgili bazı sıkıntılarım var soracaktım ?
  • casparza C kullanıcısına yanıt
    1 TB usb 3.0 harici disk ile xbmc yi sorunsuz kullanıyorum. Ayrıca masaüstü bilgisayarımdan paylaşıma açtığım dosyaları da sorunsuz görüyorum. Sorununuz ne is yardımcı olmaya çalışırım. Bu arada xbmc 13.3.3 son beta sürümünü kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Croesus

1 TB usb 3.0 harici disk ile xbmc yi sorunsuz kullanıyorum. Ayrıca masaüstü bilgisayarımdan paylaşıma açtığım dosyaları da sorunsuz görüyorum. Sorununuz ne is yardımcı olmaya çalışırım. Bu arada xbmc 13.3.3 son beta sürümünü kullanıyorum.

İlginize teşekkürler öncelikle;

Şöyle,
    2x500gb usb disk kullanıyorum arka porta takılılar.
    her iki diskt4e film klasörü altında, klasör adıyla kayıtlı filmler var.
    Bu arada X8HPlus ve 13.3.3 xmbc(stok) var.

library oluşturmak için
    video>files>add videos>browse>
    root file system>storage>external_storage>sda1 and sdb1

olarak ekliyorum bu şekilde filmler ekleniyor, ilk kullanım okey.
    Daha sonra xmbc yi açtığımda ise, bazı filmlerin üstüne bastığımda bu dosya artık mevcut değil, library den çıkarayım mı diyor ?
    Aslında film orda, library den değil files den girdiğimde oynatıyor.

Bu sorunu çok yaşayan var ve sanırım android kaynaklı Sanırım her seferinde farklı bir drive adı verdiğinden,
    library diski/filmi bulamıyor.

Bilmem anlatabildim mi ?

• casparza C kullanıcısına yanıt
    Bendeki cihaz X8, daha yeni aldığım için kütüphaneye ekleme olayını denememiştim. Direk dosyalardan kendim seçip izlemiştim birkaç tane. Akşam eve gidince dediğiniz gibi kütüphaneye eklemeyi deneyip size bilgi veririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: casparza

quote:

Şöyle,

library oluşturmak için

Daha sonra xmbc yi açtığımda ise, bazı filmlerin üstüne bastığımda bu dosya artık mevcut değil, library den çıkarayım mı diyor ?

Bu sorunu çok yaşayan var ve sanırım android kaynaklı Sanırım her seferinde farklı bir drive adı verdiğinden,

Bilmem anlatabildim mi ?

Bu sorunu ES fileexplorer ile çözdüm ben kendi kendime freaktab'ta da payaştım hatta sanırım bi sonraki finless 2.1 kernel sürümüne ekler diye düşünüyorum

Store'dan Es Fileexplorer indirip kurun ve root özelliğini aktif edin öncelikle superuser isteyecek tabiki. Daha sonra Es ile sbxx ( artık siz nası görüyorsanız ) üstüne tıklayıp seçili durumda alt sağdaki seçenek menüsünden sisteme dahil et seçeneğini seçin. cihazı açıp kapattığınızda bi check yapın aynı part aynı sbxx ile tanınmış olacaktır.

Edit : Eve geçince bi video atayım en iyisi menü isimlerini tam hatırlayamadım seçeneklerdeki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi home_sweet_chaos -- 16 Ocak 2015; 2:08:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: home_sweet_chaos

quote:

Orijinalden alıntı: casparza

quote:

Şöyle,

library oluşturmak için

Bilmem anlatabildim mi ?

Bu sorunu ES fileexplorer ile çözdüm ben kendi kendime freaktab'ta da payaştım hatta sanırım bi sonraki finless 2.1 kernel sürümüne ekler diye düşünüyorum

Store'dan Es Fileexplorer indirip kurun ve root özelliğini aktif edin öncelikle superuser isteyecek tabiki. Daha sonra Es ile sbxx ( artık siz nası görüyorsanız ) üstüne tıklayıp seçili durumda alt sağdaki seçenek menüsünden sisteme dahil et seçeneğini seçin. cihazı açıp kapattığınızda bi check yapın aynı part aynı sbxx ile tanınmış olacaktır.

Edit : Eve geçince bi video atayım en iyisi menü isimlerini tam hatırlayamadım seçeneklerdeki

teşekkürler.
    cihaz root lu zaten, es de kurulu tam olarak belirtieseniz hemen denerim. root explorer da var bu arada eğer daha kolay ise.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.