Şimdi Ara

MINIX NEO X8-H Plus / H.265 4K 802.11AC 2.4G/5.0G WIFI 1000M LAN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
5
Favori
13.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.aliexpress.com/item/MINIX-NEO-X8-H-Plus-Android-TV-Box-Amlogic-S812-Quad-Core-2-0GHz-2G-16G/32237713904.html

Bende buradan TNT hızlı kargo ile dün aldım. :) senin ki takılmayınca TNT geçtim gitti. 15.91 dolar kargo bence çok değil TNT için. Kargoyla beraber ürün 170 Dolar'a geldi bakalım. Firmaya 60 dolar olarak gösterin dedim. Tamam hallederiz dediler. Bugün kargolanır sanırım.

Neyse takılırsa da takılır. Amazon Black Friday siparişleri birde bu ürün. 400 dolarlık yurt dışı siparişi yaptım bu ay. Elimde var sıfır. Bakalım kaç günde ürünler elime ulaşacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakieryigit -- 2 Aralık 2014; 11:21:18 >

• MINIX NEO X8-H (X8H) Amlogic S802-H modelini aldım bu hafta elimde kutuyu hiç açmadan satmayı düşünüyorum 450 tlye
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirartun

MINIX NEO X8-H (X8H) Amlogic S802-H modelini aldım bu hafta elimde kutuyu hiç açmadan satmayı düşünüyorum 450 tlye

Pm gönderildi!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ürün elime ulaştı kutusundan açmadan bekletiyorum ürün sıfır ++++++ satılacaktır ilgililere duyurulur
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirartun

ürün elime ulaştı kutusundan açmadan bekletiyorum ürün sıfır ++++++ satılacaktır ilgililere duyurulur

Pm attım arkadaş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevaplandı
  • guvven kullanıcısına yanıt
    S802 ile S8012 işlemci mimarisinde bir fark yok onu belirtmek istemiştim. Sadece HEVC desteği geldi ki o da 4K da 60hz vermiyor.
    HEVC için sınırlı bir destek var. Bunun dışında Gigabit Lan dışında bir yenilik yok.

Arkadaşımız RK3288 de DD/DTS sesi alamassınız demiş ondan yazdım. RK3288 de DD/DTS almanızda bir engel yok. Hemde gayet güzel alıyorsunuz.
    Burda şöyle bir yanlış tarif sözkonusu, Home cinema sistemim varsa zaten sesi ona çözdürürüm. Home cinemam yoksa zaten kutudaki HW ses çözücünün bir anlamı kalmıyor.
    Zira stereo sesi her harükarda alıyorsunuz. Bunun dışında Minix'in hangi ses standartlarını HW olarak çözdüğünü bir araştırın derim

Tabloyu paylaşmamım sebebi SOC yani chipsetin genel performansını ortaya koymak idi (CPU+GPU).

• quote:

Orijinalden alıntı: racerant

S802 ile S8012 işlemci mimarisinde bir fark yok onu belirtmek istemiştim. Sadece HEVC desteği geldi ki o da 4K da 60hz vermiyor.
    HEVC için sınırlı bir destek var. Bunun dışında Gigabit Lan dışında bir yenilik yok.

Arkadaşımız RK3288 de DD/DTS sesi alamassınız demiş ondan yazdım. RK3288 de DD/DTS almanızda bir engel yok. Hemde gayet güzel alıyorsunuz.
    Burda şöyle bir yanlış tarif sözkonusu, Home cinema sistemim varsa zaten sesi ona çözdürürüm. Home cinemam yoksa zaten kutudaki HW ses çözücünün bir anlamı kalmıyor.
    Zira stereo sesi her harükarda alıyorsunuz. Bunun dışında Minix'in hangi ses standartlarını HW olarak çözdüğünü bir araştırın derim

Tabloyu paylaşmamım sebebi SOC yani chipsetin genel performansını ortaya koymak idi (CPU+GPU).

1- 4K yani H265 ile riplenmiş piyasada henüz film mevcut değildir.

2- 4K'larda @30 dediği 30 fps , 4K bir film için yeterlidir. Şu ana kadar dünyada yapılmış bütün filmler 23.976 25 fps ile çekilmiştir. 29 Fps'li filmler bile çok azdır.

Sadece geçen yıl Hobbit filmi 48 Fps ile çekildi ve vizyona girdi. Buradan yola çıkarak 4k@30fps tanımı şuanda vizyona çıkmış , çıkacak , blurayi , dvd si piyasaya sürülmüş bütün filmler için yeterlidir.

Şuan piyasadaki 1200- 1400 dolarlık ekran kartları bile 4k@30fps olarak oyunları oynatmakta zorlanmaktadır. Andoid bir TV'de 4K kullanma amacımız demekki oyun falan değil. Hdmi 2.0 bağlantısı 60 fps versin! şuan sadece göstermelik ugoos ut3'de bu var ki hiçbir işe yaramaz. Sen Mali t700 serisiyle 4K oyun oynayamayacağına göre , e piyasada çekilen 30 fps üstü hobbitten başka doğru düzgün filmde olmadığına göre bu rk3288 cipsetindeki 60fps'yi nerede kullanacaksın. 4K filmler için 30 fps değeri yeterlidir. Ve çokta iyi h265 4K filmleri oynatır.

Demek ki Hdmi 2.0 ve 4K 60 Fps dalgasına takılmamamız gerekiyormuş. Günlük hayatta şuan benim bu saydıkların hiçbir işime yaramıyor. 2 yıl sonra filmleri yüksek fps'de çekmeye başlarlarsa belki işimize yarar. O zamanda ben zaten yeni , işlemci ve gpu anlamında daha gelişmiş bir cihaz alırım.

Yazılımsal olarak minix şuan hepsinden önde bunu kimse inkar etmesin lütfen. XMbc desteği olsun launcheri olsun. Minix daha üstün bir cihaz.

2 yere kopyala yapıştır yaptım. ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakieryigit -- 6 Aralık 2014; 19:35:30 >

• DTS ve DD sesleri çözdüğünü anlamanın tek yolu, eğer evinizde 5.1 ses sistemi ya da kablosuz 5.1 kulaklık varsa dekokerde dts ya da dd ışıkları yanar..
    Onun haricinde yani evinde 5.1 ses sitemi yoksa dts çözüp çözmediğinin önemi yok.Her halükarda cihazlar sesi stereo'ya çevirerek oynatacaktır zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nodar

DTS ve DD sesleri çözdüğünü anlamanın tek yolu, eğer evinizde 5.1 ses sistemi ya da kablosuz 5.1 kulaklık varsa dekokerde dts ya da dd ışıkları yanar..
    Onun haricinde yani evinde 5.1 ses sitemi yoksa dts çözüp çözmediğinin önemi yok.Her halükarda cihazlar sesi stereo'ya çevirerek oynatacaktır zaten.

Logitech Z5500 Ses sistemi var elimde akşama hepsini kontrol edeceğim. DTS , DD simgeleri sorunsuz görünecektir.
  • Aliexpress'den aldığım MINIX NEO X8-H Plus bugün elime ulaştı.

2 Aralıkta aldım. 3 Aralıkta kargoya verildi. 8 aralıkta yani bu sabah elime geçti. TNT manyak hızlı getiriyor ürünü. Ürün gümrüğe de takılmadı.

60 dolar civarı yazmalarını rica etmiştim sorunsuz teslim aldım. Ürünü evdekiler teslim almış , 2-3 saat içinde elime alırım.

MINIX NEO X8-H Plus / H.265 4K 802.11AC 2.4G/5.0G WIFI 1000M LAN

Kargo kaç günde nasıl elime ulaşmış , almayı düşünenler bakabilir. TNT çok iyi. 15 dolar ödüyorsunuz hızlı kargo için belki ama , yurtiçinde bazen beklediğiniz süreye 5-6 günde ürünü teslim ediyorlar. DHL'ye sakın bulaşmayın bu arada... TNT kargo firması favorim bundan sonra.

Hızlı kargoyla ; Amount: $ 170.81 Dolara satın aldım , bu arada , 5 dolar mobase kupon veriyor onu düşüyorsunuz.

MINIX NEO X8-H Plus satış linki:

http://www.aliexpress.com/item/MINIX-NEO-X8-H-Plus-Android-TV-Box-Amlogic-S812-Quad-Core-2-0GHz-2G-16G/32237713904.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakieryigit -- 8 Aralık 2014; 12:30:50 >

• Ürünle beraber Minix M1 Air Mouse ücretsiz geliyor ama ben extradan daha iyi ve özellikli bir ürün kullanmak istediğim için ;

MeLE F10 Pro Fly Air Mouse şuan piyasadaki en iyi air mouse'da aldım. Akşama oda elime geçecek bakalım.

Son çıkan minix yazılımında bu air mouse'un klavye düzeni entegre edilmişti. Air mouse minix'de sorunsuz çalışacaktır.

Akşam bakacağım.

bu mouse'dan bu tür ürün kullanan herkesin alması gerekir diye düşünüyorum. Kişisel görüşüm.

Resmi sitesinin satış linki;

http://www.aliexpress.com/store/product/Free-Shipping-Mele-F10-Pro-Fly-Air-Mouse-Keyboard-Remote-Control-Earphone-Microphone-Speaker-2-4GHz/715968_977451207.html

Türkiyeden almak isteyen sanalpazar'dan falan temin edebilir. Beklemek istemeyen için iyi alternatifler mevcut, örnek;

http://www.sanalpazar.com/Mele-F10-Pro-Air-Mouse-Klavye-oyun-Konsolu-Wifi__isp36174908

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakieryigit -- 8 Aralık 2014; 13:01:59 >

• Hayırlı olsun cihazın güle güle eskit

Mele F10 tercihin doğru olmuş, minix le ikisi süper olur, aynısından bende GK'den sipariş vermiştim gelmesini bekliyorum.
  • plus versiyonunun tek artisi gigabit ethernet ve Wifi AC olmasi olmus bence. geri kalan ayni, chipset te cok degisiklik yok, linux destegi yok. anroid e bagli kalindigi icin DTS-hd master ve Dolby TrueHD passthrough yok. yeni alacaklar icin olabilir elinizdeki cihazi upgrade etmeyi dusunmeyin bence en azindan linux destegi duyrulana kadar.
  • zek kullanıcısına yanıt
    2 model arasındaki farklar bu şekilde evet birde H265 hardware decoding var.

Kendi açımdan konuşacak olursak benim için Wifi Ac olması önemliydi , Evimdeki router Asus RT-AC68

http://www.asus.com/tr/Networking/RTAC68U/

AC destekli piyasadaki en iyi modem/routerlardan , yurtdışından Ac desteki wifi adapter getirip 3 laptopumu da sökerek içine entegre ettim.

Hal böyle olunca evimdeki herşeyi çift bant kullanıyorum fiber internetle. Wifi AC desteği bana göre çok önemli yine 1 Gbitlik etnernet desteği cihazı en üst noktaya taşıyor benim için. Filmleri modeme bağladığım harici harddiskten dağıtarak kablosuz yüksek çözünürlükte oynatmak için gerekli oluyor bu özellikler haliyle...

Kısaca Plus versiyonu bu cihaza yönelmemi sağladı açıkçası. Türkiye'de Android cihazlara costum rom yapan nadir kişilerden biriyim , Türkiye'de android tabletlere özelleştirilmiş rom hazırlayan ilk kişiyim , belki ilerleyen dönemlerde minix için de bir çalışmam olabilir , kaynak kodları inceledikten sonra net konuşabilirim.

Hayırlısı , yazılımsal olarakta şuan piyasadaki en iyi cihaz olunca tercihimi minixden yana kullandım.

• quote:

Orijinalden alıntı: nodar

Hayırlı olsun cihazın güle güle eskit

Mele F10 tercihin doğru olmuş, minix le ikisi süper olur, aynısından bende GK'den sipariş vermiştim gelmesini bekliyorum.

Mele F10 gerçekten çok iyi biraz önce kumandayı windowsta denedim.

Yine laptopa kurduğum Android 4.4.2 versiyonu üzerinde Minix M1 air mouse'uda , MELe F10 pro air mouse'da denedim. F10 pro süper bir kumanda , hassaslık açısından da çok iyi , hareket kabiliyeti süper.

Laptopa Android 4.4.2 kurmak isteyen olursa da şuradan yararlanabilir.

http://www.android-x86.org/

Download:

http://www.android-x86.org/releases/releasenote-4-4-r1

• tekrardan hayirli olsun cihaziniz. cok mantikli bir karar vermissiniz. ama dedigim gibi android in hd sound kisitlamasi deli ediyor beni. sirf bu yuzden lnux destekleyen cihaz arayisindayim ama stabil calisan bir cihaz yok. minix icin linux destegi gelse kapis kapis gider inanin, stabilitesi ve destegi cok iyi. bende 2 aydir kullaniyorum hic sorun yasamadim memnunumda ama hd passthrough olmayisi cok kotu.

ac destegi cok iyi olmus, bende evde dual band router kullaniyorum.
  • Bu arada ürünleri elime aldım , 1 saate tamamen kurcalarım.

Bu da ufak bir resim

• SanDisk Extreme CZ80 64GB USB 3.0 Flash Drive Transfer Speeds Up To 245MB/s

http://www.amazon.com/gp/product/B00KT7DOSE/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

SanDisk Extreme Plus 64GB UHS-I/ U1 Micro SDXC Memory Card Up To 80MB/s

http://www.amazon.com/gp/product/B00D6XTMFC/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

Amazondan Black Friday'da Sandisk 64 Gb Micro Sd kart ve Flash Disk almıştım. Bugün onlarıda teslim aldım ve Minix de denedim ,
    hem Micro SD kart hemde flash disk sorunsuz minix tarafından tanındı. 64 GBı cihaz sorunsuz şekilde görüyor.

Bu da resimi , micro sd olarak 64 tanıması iyi , 128 ide tanıyordur sanırım. İlerde kart almayı düşünen olursa 64 gb alabilir.

• sıfır ürün satılıktır ilgili arkadaşlar pm
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.