Şimdi Ara

Mio C520 ( Türkiye + Tüm Doğu Avrupa Ülkeleri ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
499
Cevap
2
Favori
101.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gps.navigation

Bence satanları suçlamadan vergi sistemine bir göz atın,ayrıca sanayi bakanlığının ve gümrüğün koyduğu şartlarıda inceleyin.Kısa bir bilgi vereyim çin'de 100 dolara mal ettiğiniz bir ürünü burada 350 dolardan aşağı satabilecek var ise ben buradayım.

Haaa satılır ama şöyle...

Firma cidden inanılmaz potansiyeli olan bir firmadır,zaten farklı yerlerden geliri geliyordur ve düşünmez piyasayı kırmak pahasına zararına satar.Ama böyle bir firma yok,olsada bu sefer rekabet kurulu denen bir kurul ile başı derde girer,yani bu işler pek öyle hayıflandığınız gibi değil.

Kolay gelsin

Foruma olan katkilarinizi ve konu ile ilgili bilgi ve tecrubenizi gordukce size olan saygim hergecen gun artiyor.

Ancak ugradigim hayal kirikligini saklayamayacagim.
    ve ricam, lutfen, ticari konulardaki bilgi ve becerileriniz ayni duzeye gelinceye kadar susma hakkinizi kullaniniz.

Ulkemizdeki genellikle az sat cok karla sat kolayciligini,
    yine ulkemizde en az vergi yuku bulundugunu,
    Ulkemizdeki gumruk mevzuatinin vergilerin ve fonlarin, hangi ulkelerden gelen ve hangi urunlerde ne oranlarda maliyet artisina sebeb oldugunu da,
    henuz ogrenme firsatiniz olmamis.

Ekonominin ana kurali Arz ve Taleb dir.
    Ticari basari ve beceriniz de bunu nekadar manuple edebildiginizdir.

Cok az kaldi TOMTOM yakinda bu piyasada olacak..
    Haritasi ile aleti ile.

Ozaman gorecegiz hepimiz..
    vergi yuku vs ne imis..

Yazilim ve Data Test isini fahri olarak mi yapiyorsunuz?
    yoksa mali baginiz oladugu icin mi koruma icgudusune girdiniz.

NAVIA urunleri bu ulkede satilmiyor mu?
    onlar vergi odemiyor mu?
    Onlar gumruk mevzuati disinda mi kaliyor?

Saygideger forum arkadasim. Lutfen isbirligi yaptiginiz ve bu ise giren ve girecek firmalara dogru fiat politikalari uygulamalarini oneriniz..

Boylece daha az, paramiz disariya gidecek.
    Etraf PNA coplugu olmayacak.
    Boylece daha az, ilacli yazilim pesinde kosacagiz.

Goruyorsun, hepimiz yurtdisindan ucuz pahali alet getirtme pesindeyiz.
    Yakinda yeterli bilgi edinmeden aldigimiz bu aletleri cope atmak zorunda kalacagiz.

Saglicakla ve Kolaygelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sas_sas -- 27 Mayıs 2008; 8:33:18 >

• Söylediğiniz şeylerde doğruluk payı var tabi, bu firmaların satış politikasıdır etkin rekabetin olmadığı yerlerde firmalar tek olmanın avantajını kullanmak ister ,çep telefonunda da öyle olmadımı piyasaya ilk girenler yüksek fiyatlarla takoz gibi telefonları insanlara sattılar. Ama her şeyde olduğu gibi markalar arasında hizmet ve kalite farkından dolayı fiyat farkı olabilir...

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: sas_sas

Haritasi ile aleti ile.

vergi yuku vs ne imis..

onlar vergi odemiyor mu?

Saygideger forum arkadasim. Lutfen isbirligi yaptiginiz ve bu ise giren ve girecek firmalara dogru fiat politikalari uygulamalarini oneriniz..

Yakinda yeterli bilgi edinmeden aldigimiz bu aletleri cope atmak zorunda kalacagiz.

• quote:

Orjinalden alıntı: sas_sas

quote:

Bence satanları suçlamadan vergi sistemine bir göz atın,ayrıca sanayi bakanlığının ve gümrüğün koyduğu şartlarıda inceleyin.Kısa bir bilgi vereyim çin'de 100 dolara mal ettiğiniz bir ürünü burada 350 dolardan aşağı satabilecek var ise ben buradayım.

Haaa satılır ama şöyle...

Firma cidden inanılmaz potansiyeli olan bir firmadır,zaten farklı yerlerden geliri geliyordur ve düşünmez piyasayı kırmak pahasına zararına satar.Ama böyle bir firma yok,olsada bu sefer rekabet kurulu denen bir kurul ile başı derde girer,yani bu işler pek öyle hayıflandığınız gibi değil.

Kolay gelsin

Foruma olan katkilarinizi ve konu ile ilgili bilgi ve tecrubenizi gordukce size olan saygim hergecen gun artiyor.

Ancak ugradigim hayal kirikligini saklayamayacagim.
    ve ricam, lutfen, ticari konulardaki bilgi ve becerileriniz ayni duzeye gelinceye kadar susma hakkinizi kullaniniz.

Ulkemizdeki genellikle az sat cok karla sat kolayciligini,
    yine ulkemizde en az vergi yuku bulundugunu,
    Ulkemizdeki gumruk mevzuatinin vergilerin ve fonlarin, hangi ulkelerden gelen ve hangi urunlerde ne oranlarda maliyet artisina sebeb oldugunu da,
    henuz ogrenme firsatiniz olmamis.

Haritasi ile aleti ile.

vergi yuku vs ne imis..

onlar vergi odemiyor mu?

Bunları daha önce yanıtladım,sanırım ANLAYAMAMIŞSINIZ.

Ülkemizdeki 1 arabanın %60'ından fazlası vergi,onuda alın yurt dışından olurmu.Hatta %100 burada üretilen markalar var onlar 5 milyara araç satamıyorlar,satamazlarda.

Size bu forumda ve hayatınızda başarılar,kullanıcı adımın silinmesi talebinide yöneticilere aktaracağım.

Kolay gelsin

• quote:

Bunları daha önce yanıtladım,sanırım ANLAYAMAMIŞSINIZ.

Ülkemizdeki 1 arabanın %60'ından fazlası vergi,onuda alın yurt dışından olurmu.Hatta %100 burada üretilen markalar var onlar 5 milyara araç satamıyorlar,satamazlarda.

Size bu forumda ve hayatınızda başarılar,kullanıcı adımın silinmesi talebinide yöneticilere aktaracağım.

Kolay gelsin

Siz zaten Foruma girmemek icin bahane ariyorsunuz gibime geliyor. Kiminle biraz zitlassaniz ben birdaha gelmicem yaziyorsunuz. arkadasin size kötü bir lafi yok. Tartismada gayet medenice geciyor ve herkes bildigini söylüyor.
    Zaten sizi engelleme olayi yok istediginiz zaman yazmayi kesebilirsiniz ama ikidebir ben gidiyorum demek insanlarda iyi bir izlenim olusturmuyor.
    Bahane ariyorsaniz iste size bir bahane daha...

Ya yazarsiniz yada yazmazsiniz.Bu forumun maasli elemani degilsiniz. Sizin olmamaniz eksiklik olur ama YIKIM degildir.

• Sn.marcopolo

Bir yere girmek istemezsem girmem,yukarıdaki yazıların medenice bir yanı yok.Şimdi yazan arkadaşa siz vergi kaçırmak içinmi yapıyorsunuz bu yazışmayı dersem ne olacak ? Onlarca kere yazmama rağmen hala mali bağ'dan yada işbirliğinden bahseden suçlamalar var.Banane firmaların ne yaptığından ettiğinden,kopya yazılım paylaşılmasına rağmen insanlar yanlış bilgilenmesin dedim hadi bazı yerlere yazayım gene dedim ama bunun yazacak tarafı kalmadı,2-3 mesajda bir suçlama yazısı.

Sanırım forumdan bu kopya linkler vs. kalkıncada beni suçlarsınız nede olsa ben tüm yazılımların koruyucusuyum ya ? Navia'dan laf etmiş arkadaş,o firmayı tebrik ederim.Ama sorarım o yazılım kırıldığında ve burada yayınlandığında acaba ne yapacak ? Sizce gene yazacakmı ?

Bir şeyleri yazmadan önce tartıpta yazmak lazım.

• Sevgili Gps.navigation arkadas,
    O yaziyi bende okudum, sahsen ben o cümleyi cok agir bulmuyorum cünkü forumu takip eden bir kisi rahatlikla bu izlenime kapilabilir ama bu sizin öyle oldugunuz anlamina gelmez. Birisi bir sey ima ederse sizde bildiginizi yazasiniz olur biter. Zannediyorum bu tepkiniz gecen baska arkadasta ayni seyi kastetigi ve bunlar üstsüte geldigi icin.

Burasi binlerce kisinin katildigi bir yer, yarin birbaskasi cikip siz su firmanin parali elemanisiniz da diyebilir.
    zira siz yazana kadar ben bile sizin bir firma icin calistiginizi zannediyordum. Belki o yazinizi okumasaydim hala öyle zannetmeye devam edecektim. Diger arkadaslar sizin yazdiginiz mesajlari okumamis olabilirler.
    Okusalar bile buna inanmamis olabilirler. Cünkü daha yazilimlar cikmadan siz üzerine yorum ve aciklama yapiyorsunuz. Buda sizin bu yazilimlari kontrol veya deneme yaptiginiz anlamina geliyor.
    Türkiye nin bu günkü sartlarinda kimse kimseye bedava bir is yapmadigini düsünürsek (istisnalar kaideyi bozmaz) bu sizin firmalarla organik baginiz oldugu anlaminin cikarilmasina neden oluyor (var demiyorum).

O yüzden birisi sizi inciltecek veya üzecek bir sey yazdigi zaman cevabinizi verin yeter. Okuyucular bunu degerlendirecektir. Siz kimseyi inandirmak zorunda degilsiniz. Cevap versenizde size inanmayanlar cikabilir.
    bunun sonu yoktur.
    Böyle seyleri kafaya takmazsaniz hayati daha stresten uzak yasarsiniz.
    Benim prensibim sudur : Herkes herseyi düsünebilir, bende herseyi düsünebilirm. Düsünüyorum öyleyse varim
    Lütfen hayati birbirimize zorlastirmayalim, cünkü düsünüldügünden cok daha kisadir.

quote:

Sn.marcopolo

Bir yere girmek istemezsem girmem,yukarıdaki yazıların medenice bir yanı yok.Şimdi yazan arkadaşa siz vergi kaçırmak içinmi yapıyorsunuz bu yazışmayı dersem ne olacak ? Onlarca kere yazmama rağmen hala mali bağ'dan yada işbirliğinden bahseden suçlamalar var.Banane firmaların ne yaptığından ettiğinden,kopya yazılım paylaşılmasına rağmen insanlar yanlış bilgilenmesin dedim hadi bazı yerlere yazayım gene dedim ama bunun yazacak tarafı kalmadı,2-3 mesajda bir suçlama yazısı.

Sanırım forumdan bu kopya linkler vs. kalkıncada beni suçlarsınız nede olsa ben tüm yazılımların koruyucusuyum ya ? Navia'dan laf etmiş arkadaş,o firmayı tebrik ederim.Ama sorarım o yazılım kırıldığında ve burada yayınlandığında acaba ne yapacak ? Sizce gene yazacakmı ?

• Arkadaşlar;

Bana USA'dan hediye olarak bir adet Mio Digiwalker C520 navigasyon cihazı geldi. Ben herhangi bir navigasyon cihazını Almanya ve İtalya'da kiraladığım arabaların dışında hiç kullanmamıştım. Doğal olarak çok detaylı bir bilgiye de sahip değilim açıkçası. Sizlerden öğrenmek istediğim gelen bu cihaza Türkiye haritası nasıl yükleyebilirim? Bununla ilgili bir çözüm varmıdır? Beni yöndendirirseniz çok memnun olacağım. Çünkü bu konuda en ufak bir tecrübem dahi yok.

Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Saygı ve sevgilerimle,
  • Slm trencher,

USA mali Mio c520 in hayirli olsun.

Lisansli Turkiye haritasinin temini icin,

- MIOMap ile temasa gecerek.
    - Bu forumdaki basta @dem arkadas olmak uzere bazi c520 kullanicilarindan yardim isteyerek,
    - Mio c520 Tr saticisi galiba ALBIM imis temas ederek
    sorununuzu cozebileceginizi saniyorum.

Halledemez iseniz son care ben olacagim.

Kolay gelsin.
  • İlginiz için teşekkür ederim. Lütfen soracağım soruların anlamsız olma ihtimallerine karşı beni mazur görün. Ama birinci olarak bu cihazda kullanılan programın bir adı ya da versiyonu var mıdır? Yani ben bu programı kullanabilmek için durumumu insanlara nasıl anlatacağım ve nasıl soracağım acaba?

Saygılar
  • The language of this version does not match the on your device. Please exit the upgrade application on PC.

Frimware yüklerken verdiği hata bu. Nasıl çözerim?
  • DH GPS Navigation Grup

-Arkadaşlar burası doğru bilginin edinilebilmesi yönünden rakipsiz bir forum.
    -Burda korsan yazılım paylaşan arkadaşlar da var o yazılımı satan firma yetkilileri de.
    -Ama kimse birbirini rahatsız edecek şeyler yazmıyor, aynı konu başlığı altında her ikisinin de yorumunu okuyabiliyoruz.
    -Korsan arkadaş yazılımı üçretsiz edinip paylaşmak derdin de, yetkili kişi sayadışı kullanılıyor ama bari ürünümü doğru şekilde kullanılıp en iyi verimi alabilsin ve kalitesini anlasın derdinde.
    -Kimse satarak para kazandığı ürünün başkaları tarafından babasının malı gibi bedava ya dağıtılmasını istemez heralde.
    -Burda bana sorulan yurtdışından MİO aldım Türkiye haritası nasıl yüklerim sorusuna, forumu araştır gerekli yazılım ve haritalar var indir yükle hatta daha ileri gidip linkleride ben mi vermem gerekiyor.
    Ben burda haritayı yasal yoldan nerden alabileçeğini söylemek için yazıyorum, ki aynı sorunu olup foruma bakan bir insan ne yapabileçeğini bilsin ona göre hareket etsin.
    -Burda ismi açık şekil de belirli veya nice kullanan bir sürü yetkili insan var. Çünkü burası en doğru bilginin kolayça bulunabildiği bir yer ( Bunun sebebi de hiç şüphesiz burdaki firma yetkilileridir ) ihtiyaçım olan bir bilgiyi araştırmak için ilk bakdığım ve bana bilmediğim bir şey sorulduğunda ilk yönlendirdiğim yer burasıdır.
    -Yetkili kişiler olmasa nerden araştırısan araştır bu bilgileri ondan erken ve daha doğru şekilde bulamazsın.

Sonuç olarak bu forumun kalitesi forumdaki insanların kalitesinden kaynaklanıyor.
    İşallah bundan sonra daha fazla bilginin daha az korsan yazılımın paylaşıldığı yer olarak bu forum yoluna devam eder.
    İnsanlar bu foruma korsan yazılım indirmek için değil doğru bilgiyi edinmek için giriyor.
    Korsan yazılımı bulmak isteyen bulur zaten burası onun yeri olmamalı.

Son olarak insanların öğrenmek istedikleri daha bir sürü soru var onun için bizlere ihtiyaçları var.

Saygılar...

• Cihazı nerden aldınız ,aldığınızda içinde hangi harita yüklüydü daha fazla bilgi verirmisin.

quote:

Orjinalden alıntı: Extralarge

The language of this version does not match the on your device. Please exit the upgrade application on PC.

• quote:

Orjinalden alıntı: @dem

Cihazı nerden aldınız ,aldığınızda içinde hangi harita yüklüydü daha fazla bilgi verirmisin.

quote:

The language of this version does not match the on your device. Please exit the upgrade application on PC.

Cihazı ABD 'den aldım. İçinde ABD haritası var. Sitesindeki Avrupa ve Türkiye haritasını nasıl yükleyeceğim? Teşekkür ederim.
  • Malesef sitede ki haritayı o cihaza yükleyemezsin her çihazın bir güvenlik koruması var bu nedenle internetten veya yurtdışından doğu avrupa haritasını satın alıp ( cd karta yüklü oluyor ) cihaza takmanız gerekiyor.

Saygılar...

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: @dem

Cihazı nerden aldınız ,aldığınızda içinde hangi harita yüklüydü daha fazla bilgi verirmisin.

quote:

Cihazı ABD 'den aldım. İçinde ABD haritası var. Sitesindeki Avrupa ve Türkiye haritasını nasıl yükleyeceğim? Teşekkür ederim.

• Tartışma alanında olduğumuz için, hem görüş alışverişi hemde bilgi sunumu yaptığımız bu yerde bence gereksiz ve özel tartışmalara girmemek lazım. Sürekli mesajlarını takip ettiğim, görüş aldığım değerli insanların lüzumsuz tartışmalarda, lüzumsuz sert ifadeler kullanmasına veya alınganlık göstermesine üzüldüm.

En ufak bilgi kırıntısının değerli olduğu zamanda kimsenin görüşünden boş yere eksik kalmak istemem. Umarım mesajım yerlerine gitmiştir.

Daha fazla suya sabuna dokunmadan GPS cihazlarını istikamet bulucu olarak adlandıran gümrük mevzuatı, vergilendirme ve ithalat için ne der, onu arz edeyim sizlere.

Bu tip cihazların GümrükTarifesi:(GTİP)
    8526.91.80.00.11
    ( Bu, uzunca bir listede bizim konumuzdaki cihazlar için Gümrük Müsteşarlığının isim yerine tasnif için kullandığı tarife kodudur. Hizasına Gümrük vergisi ve fon oranı yazılırdı ben 1990'lı yılların başında gümrük işleri ile meşgulken )

"Elektrikli makina ve cihazlar ve bunların aksam ve parçaları; ses kaydetmeye ve kaydedilen sesi tekrar vermeye mahsus cihazlar; televizyon görüntü ve seslerinin kaydedilmesine ve kaydedilen görüntü ve sesin tekrar verilmesine mahsus cihazlar ve bunların aksam, parça ve aksesuarı
    Radar cihazları, hava ve deniz trafiğine yardımcı telsiz cihazları ve uzaktan kumanda etmeye mahsus telsiz kontrol cihazları:
    - Diğerleri:
    - - Telsiz seyrüsefer yardımcı cihazları:
    - - - Diğerleri:
    - - - - İstikamet bulucular

Diğer ülkeler yani 3 .ülkelerden alınan ürüne % 3,7 vergi ve % 18 kdvsi vardır.Garanti belgesi

95/7606 Sayılı İthalat Rejim Kararına Ek Kararın II Sayılı SANAYİ ÜRÜNLERİ Listesi kapsamında yer alan eşya olup, ülkelere göre karşısında gösterilen oranda Gümrük Vergisine tabidir. EAGÜ (En Az Gelişmiş Ülkeler), ÖTDÜ (Özel Teşvik Düzenlemesi Ülkeleri) ve GYÜ (Gelişme Yolundaki Ülkeler) için Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi uygulanmakta olup, prosedürünü tamamlayan veya tamamlamayan ülkeler ile hariç sektörlere göre vergi uygulamaları değişebilmektedir.
    TVO: AB ve EFTA üyesi ülkeleri, BatıŞeriya ve GazzeŞeridi, Bosna-Hersek, Fas, Hırvatistan, İsrail, Makedonya, Mısır, Suriye, Tunus,
    (b): Sivil hava taşıtlarında kullanılmak kaydıyla ithal edilmesi halinde gümrük vergisi %0 olarak uygulanır ve bu halde gümrük mevzuatının nihai kullanıma ilişkin hükümlerine tabidir.
    II Sayılı Liste SANAYİ ÜRÜNLERİ kapsamında olduğundan dolayı AB ülkelerinden yapılacak ithalatlarda (AKÇT ürünleri hariç) EUR.1 Dolaşım Sertifikası ibraz edilmesi mümkün bulunmamaktadır (Menfi).

Ürünün ithali için:

Dış Ticarette Standardizasyon Tebliği 2008-08 (Ek-1) gereğince; Serbest dolaşıma tabi tutulan eşyanın Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanları Yönetmeliğine ve ilgili diğer Yönetmeliklere uygun ve güvenli olması zorunludur (CE işareti). Dış Ticarette Standardizasyon Denetmenleri Grup Başkanlığınca ithalatçıya veya temsilcisine, gümrüklere ibraz edilmek üzere UYGUNLUK BELGESİ verilir.
    Denetimlerin etkin ve hızlı bir şekilde yapılabilmesini teminen söz konusu eşya ithalatı SADECE Adnan Menderes, Ankara TIR, A.H.Limanı, A.H.L. Serbest Bölge, Erenköy, Esenboğa, Halkalı, Haydarpaşa, İstanbul Deri Serbest Bölge, Mürted G.Başme., ve İzmir Gümrük Müdürlüklerinden yapılabilecektir
    "

www. gumruk forum. com'dan alıntıdır

Burada belirtilen tüm ülkeler ürünün menşei ülke olmalıdır, geldiği değil. Şöyle ki, Çin'de üretilip Fransa üzerinden ülkeye giriş yaparsa menşei belgesi istenir ki hangi ülkede menşeili olduğu belli olsun.

TVO ile başlayan satırdaki ülkelerin cihazlarından hiç vergi alınmaz.

Türkiye limanlarına girerken ürünün fiyatı F.O.B. (Free on Board-gemiye teslim diyelim biz buna)olarak belirlidir (genellikle anlaşmalar da bu fiyatla yapılır). Bu rakamlara nakliye ve sigorta dahil değildir..

Bu rakamlar üzerinden başlanır hesaba, navlun sigorta vs. ile C.I.F.(Cost, insurance & freight) mal bedeli+navlun+ sigorta dahil hale gelir. Gümrük Vergi oranı ile çarpılır, sonra CIF+gümrük vergisi+ordino ücreti+ardiye+EKP(eğitime katkı payı)+ÖİF ile %18 çarpılır KDV bulunur.

Son olarak da KDV, Gümrük Vergisi, EKP ve ÖİV toplamı devlete ödenir ve mal içeri girer.

Bu tip, fiyat/hacim oranı yüksek cihazlarda miktar navlun ve ordino masrafını düşürür.

Tüm bu işlerin maliyeti, o zamanlar işlemlerini yaptığım sektörde maliyetin %40'ını geçmezdi.

Sonuçta, 16-17 yıl önceden kalan bilgilerimle dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım mevzuatı ve hesabı. Muhtemelen hata yaptığım yerler de olmuştur ama hesap da ortada.

• Peki başka bir harita yükleyememmi? Veya bu korumayı kırmanın başka bir yolu yokmudur?
  • Extralarge,

Bu başlığın ilk sayfasında sas_sas'ın mesajına bak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Enistgok

Tüm bu işlerin maliyeti, o zamanlar işlemlerini yaptığım sektörde maliyetin %40'ını geçmezdi.

Sozun ozu burada,

ve de % 18 KDV dahil anladigim kadari ile..

Bilgilendirme icin cok tesekkurler..

Bir de Internetden yapilacak ve posta /Kargo yolu ile teslim alinacak 100 USD (veya eu) den pahali aletler konusunda bilgi verebilir miydiniz...
    mevzuat ve maliyet??
  • quote:

Sn.marcopolo

yukarıdaki yazıların medenice bir yanı yok.Şimdi yazan arkadaşa siz vergi kaçırmak içinmi yapıyorsunuz bu yazışmayı dersem ne olacak ?
    ,2-3 mesajda bir suçlama yazısı.

Navia'dan laf etmiş arkadaş,o firmayı tebrik ederim.Ama sorarım o yazılım kırıldığında ve burada yayınlandığında acaba ne yapacak ? Sizce gene yazacakmı ?

saygideger forum arkadasim,

- yazilarim son derece medenice..
    - ne yazismasi ne vergi kacirmasi anlasilmadi..
    tek, amac alicilari alternatif aletler ve maliyetler konusunda uyandirmakdan ibaret.
    - ben suclamadim sadece sordum. cevabiniz soyle olabilirdi.
    fahri yapiyorum veya profosyonelce yapiyorum diyebilirdiniz.

gerisini biz zaten anlardik.batida bunun adi kisaca,

"conflict of interest"

var mi yok mu?

- Navia konusuna gelince, ne alet aldim nede maddi ve manevi bir bagim var. Ama piyasaya sunduklari fiati ve hizmet anlayislarini olumlu buluyorum.

Yazilimlari kirilir kirilmaz o benim konum degil.
    Ama bence bu fiat politikasi yazilim hackerlerini cesaretlendirecegi kanisinda degilim.

- yazilarim hep tartilarak hatta daha da fazlasi, itina ile yazilmaktadir.
    sizi bu konuda ikna etmem mumkun olmayabilir ama, samimiyim.

En icten ve samimi duygularimla ekliyorum,

Ltf cok hassas olmayin,
    Hepimiz, burada bulunmakla birlikte bazen ogrenme, bazen ogretme ve bazen de vakit gecirme gibi farkli nedenlerimiz olabilir.

Bu foruma positif katkilariniz oldukca fazla. Ltf kalin ve bizi bilgilendirmeye devam edin. Goruslerinizin tartisilmasina izin verin ve bundan gocunmayin.
    sorularimiz olursa da -imali bile gozukse- yine de net ve acikca cevap verin ya da koy bir ....na deyip arkana yaslan....

saglicakla,

• Dediğim gibi neredeyse 15 yıl önceden kaldığı için bilgilerim hatalı olabilir.

I. A.B.D.den 200 USD civarı bedel ile yurtiçine kargo şirketi aracılığıyla sokulacak cihaz için yapılacak işlemler.
    a. 100 euro muafiyet sınırı üstünde olduğu için maktu vergi uygulaması dahilinde işlem görecek.
    b. Beyanname işlemi başlatılacağından eğer kişisel kullanım amaçlı olduğuna ikna edemzseniz garanti belgesi, CE, Ölçü ayar muafiyet yazıları vs.vs. isteniyor.
    c. Tabiidir ki bunları ben kendim yapamam diyecek ve bir Gümrük Müşavirine gideceksiniz, vekaletti sirkülerdi derken 80-100 YTL resmi işlemlere, sonra 100 YTL civarında kargo şirketinin açtığı Ordino'yu ödersiniz. müşavir sizden 100 Euro ister en azından.
    Bunları duyup "Ulan ben kendim yaparım bu işi" derseniz 1 ay sonra hiçbirşey yapamamış ve 300-400 YTL harcamış vaziyette yine müşavire gidip paşa paşa parayı verirsiniz.

2. Diyelim ki Çin'den getirtiyorsunuz bu defa malı ve de 100 USD diyelim. Muafiyet sınırının altında kaldığı için birçok işlemden kurtuldum sanırsınız ama değil işte. "Muafiyetten faydalanmak için ödeme yapmamış olmanız lazım.!!" demiş bir gümrük müşaviri. İnternetten alışverişte ödeme çoktan yapılmış oluyor fiilen...Bu kısmı ben de anlayamadım.
    Sonrası yukarıdakiyle neredeyse aynı.

Kişisel kullanım için getirtilen cihazlar için birçok resmi evrak -Kalibrasyon, kalite belgesi vs.- istenmez.

En iyi uygulama yolcu beraberinde giriş yapması. Ya da E-Bay'da akıllı satıcıların yaptığı gibi malın değerini düşük gösterebilir, SAMPLE veya FIXED / REPAIRED kaydıyla gelmesi bence işleri biraz kısaltır.
    Not: Yukarıda yazılanlar internetten bulduğum bilgiler olup hatalı yorumlamış olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enistgok -- 28 Mayıs 2008; 8:51:39 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.