Şimdi Ara

Mio C520 ( Türkiye + Tüm Doğu Avrupa Ülkeleri ) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
499
Cevap
2
Favori
101.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben USA'den zaten uygun fiyata alacagim icin extralari da istiyorum .

- BT kesinlikle lazim. Acaba ayni anda 2 telefonu destekler mi?
    - En onemlisi ise Turkiye haritalarinin calismasi. Aciklamanizda C520 icin cozum oldugunu yazmissiniz ama 320, 520 ve 720'nin haritalarinin ayni oldugundan hala emin degilim cevabinizdan.
    - Haritalarla birlikte Turkce konusma nasil mumkun olacak? Yasal olarak bunu ucretini odeyerek yaptirabilir miyim? (seslendirme icin Zeynep mi demisti birisi, eski esimin adi da ) - Cihazin komple yazilimini degistirmek gerekli herhalde ama nasil?
    - Linklerin harita mi yazilim icin mi oldugunu da anlayamiyorum. Ilk kez Navigasyon alacak birisi icin olarak ozur . Turkiye map ve igo linki var. Igo sistemin yazilimini mi guncelliyor? Sistemi Turkiye speklerine getirme isine yarar mi?

Navigasyon sirasinda video kamera kaydi yapabiliyorsa onumde hiyarlik yapan bazi abileri sobelemek icin harika bir yan fayda da oldugunu dusunuyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tbaysal2000 -- 22 Haziran 2008; 23:19:32 >

• tbaysal,

Eğer lisanslı bir ürün kullanmak istiyorsanız Mio c320,520 ve 720 tamamı için töntem aynı. Mio cihazları geçtiğimiz günlere kadar IGO- MIOMAP ortakharitası ile çalıştığı için benim yaptığım gibi parasıyla lisanslı bir IGO alırsanız, SD kartınızı takınca çalışıyor.

Benim aldığım cihaz üstünde Türkçe dil seçeneği zaten mevcuttu. Demek ki diğerlerinde de olacak. Lisanslı yazılımınızı takar takmaz Türkçe konuşmaya da başlayacak. Çünkü Türkçe seslendirme, yazılımın içinde.

Sonuç olarak; lisanslı yazılım almanız sorununuzu kökten çözüyor. Ama "dalarım internet alemine bulurup kırık, takarım cihaza" derseniz onun da yöntemini sas_sas burada vermişti. (Dikkat .!!!Yeni çıkan MOOV serisine uygun olmayacağını Alim Küçükpehlivan bir mesajında belirtmişti.)

Harita olarak da ister MIOMAP V3.3 EASTERN EUROPA'yı (95 EURO)isterseniz IGO 2006 (140YTL)veya geldiyse IGO8 ( bende 2006 var) alır takarsınız cihaza ..bitti..

Fiyat konusunda haklısınız. C720'yi burada bize 1.250 YTL ye satmaya çalışan perakendeciler, şimdi maymunun taşla kuş vurduğu yerdeler ama ileride markalar çoğaldıkca gerçek fiyata inecekler.

• @dem bey c520 güncelleme çıkmadımı hala bi ara haziran diyordunuz temmuz oldu sizin bir bilginiz varsa paylaşbilirmisiniz
  • Bu mesaj iletisi Aralık 2007'de başlatıldığında, henüz NavnGo MioMap'den desteğini çekmemişti. Cebit 2008'de daha açık ve net açıklandığı üzere, NavnGo firması, MioTech firmasına yazılım ve harita desteğini çekti. MioTech sitesine baktığınızda yeni GPS donanim (Moov) ürünlerinin farklı bir yazılımla (Mireo) çıktığını görebiliyoruz. Şimdi soracağım soru, iletiyi başlatan @dem beye sormakla birlikte, aslında sürekli yasal ürün ve donanimin içinden çıkan yazılımı kullanmamızı isteyen gps.navigation'a ve dolaylı olarak harita sağlayıcısı olan şirket olarak Alim Beye sormak istiyorum.
    1- MioTech firmasının, C520 ve benzeri cihazlardaki MioMap V3.3 yazılımını ve bu yazılımın kullandığı, NavnGo tarafından işlenmiş fbl dosyalarını update etmesi teorik ve pratik olarak nasıl mümkün olacak?
    2- Aralık 2007'de lisanslı olarak bu cihazı alan bir kişi, Aralık 2008'e kadar yasal hakkı olduğu harita güncellemelerini elde edebilecek mi?
    3- Teorik olarak igo2006 haritalarını içeren SD Kartların bu cihazda çalışması lazım. Bu durum, 2008 yılında, NavnGo firmasının Mio Cx20 kullanıcılarını haksız olarak yeniden harita almaya zorlamaz mı?
    4- Bana göre mantıklı olan, fakat kimsenin dile getirmediği diğer çözüm, Mio firmasının yeni makinalarında kullandığı Mireo yazılımı ve buna uygun (Başarsoft'un hazırlamadığı) haritalarla Mio Cx20 cihazları software ve/veya firmware update etmek gibi bir planı var mı?
    5- Şimdiye kadar görülen sessizlik, lisanslı kullanıcılara haksızlık olmuyor mu? Onları yasadışı tabir ettiğimiz yazılım ve haritaları kullanmaya sevketmiyor mu?
    quote:

Orjinalden alıntı: @dem

turbulence42,

Bir üst mesajda da yazdım haziran ayında çıkacak yeni harita, şu an kullanılan haritada gayet başarılı bir harita çok sık hatayla mı karşılaşıyosunuz yanlış yol bilgisimi veriyor neden eski olduğunu düşünüp dert ediyosunuz daha açık şekilde yazarmısınız .

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: turbulence42

arkadaslar ben bu mionun sitesinde harita güncellemesi felan göremiom didik didik ettim pdf dosyalarından başka bişey göremiyorum acaba benmi becereiksizim ????

cihazı vatandan aldım yeni ama haritalar 2007.07 yani eski sanırım.

• Merhaba, 4 gündür il dışındaydım cevap yazamadım,

quote:

NavnGo firması, MioTech firmasına yazılım ve harita desteğini çekti.

Bu çok yanlış bir çümle olmuş Mio NavnGo firmasının bir alt kuruluşu değil bir navigasyon firması ( ürünlerinin tamamını kendi fabrikalarında üretiyor , çin den boş cihaz alıp üstüne Mio yazıp satmıyor ) istediği kurumdan yazılım alır istediği kurumdan harita bu kendi tercihine kalmış NavnGo ile anlaşamazsa gider başkasından alır ki öylede yaptı.

Bundan sonra Mio Mireo yazılımını kullanaçak Mireo ile de ileride anlaşmazlığa düşme ihtimaline karşın Mireo nun %50 hissesini satın aldı. Ve böylece yazılımı çok daha uçuza malediyor vede istediği değişiklikleri çabuçak yaptırabiliyor.

1- Tabiki öyle bir şey olmayacak, sizinde moov serisi cihazlarda gördüğünüz mireo yazılımı MioMap V3.3 ile satılmış cihazlara günçellemeyle yükleneçek Mio mühendisleri yazılımı tamamlamaya çalışıyor günçellemenin haziranda çıkmamasının ve geçikmesinin nedeni de bu zaten çünkü NavnGo ayrılığı çok ani oldu ve yeni yazılımın tamamlanması zaman alıyor.

2- Edebileçek tabiki, aralığa kadar sürmez yazılımın tamamlanması.

3- NavnGo firmasından harita ve yazılım almaya ihtiyaçınız olmayaçak yeni yazılımla birlikte yeni haritada yüklenmiş olaçak ( TeleAtlas 04/08 haritası)

4- Yukarda da yazdığım gibi yazılım Mireo ,harita TeleAtlas 04/08 olaçak.

5- Kasdetdiğiniz sessizlik benim içinse başlangıçta sebebini yazdım.
    MİO yu kastediyosanız Mireo nun %50 hissesini satın aldığını ve bundan sonra Mireo yazılımını kullanaçağını tüm dünyaya duyurdular. Şimdide 24 saat çalışıp bizlere yazılım hazırlamaya çalışıyorlar.

Bir de arkadaşlar Türkiyenin durumu diğer ülkelerden biraz farklı ülkemiz de navigasyon haritaçılığı konusunda gayet başarılı bir firma var ( Bildiğiniz gibi Başarsoft firması ) bu sebeple piyasa da Başarsoft haritasıyla satılan cihazlar varken sizinde bu haritaya yakın bir haritayla piyasaya çıkmanız lazım , Albim firması Mio nun teklif ettiği TeleAtlasın 01/08 haritasını kabul etmedi ve biraz daha bekleyip 04/08 haritasını yüklemeyi terçih etti çünkü 01/08 haritası ile 04/08 haritası arasında kapsam ve günçellik bakımından baya fark ve gelişme var.

Saygılar...

• Açıklamalarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.
    Sessizlikten kastım, 7 Mart 2008'den bu yana, veya sizin 13 Haziran'da yaptığınız ve bence herkesin tam farketmediği açıklamaya kadar olan sessizlik: cebit duyurusu
    Ancak, NavnGo firması desteğini çekti cümlem bana göre yanlış değil. Sizi anlıyorum, bu forumda bir cihaza ait destek / tanıtım hizmeti veriyor ve kullanıcıları ürkütmemek istiyorsunuz. Ancak ben bu mesajımı atana kadar son yazdıklarınız bence herkes tarafından çok iyi anlaşılmamıştı. Mesela şimdi kullanıcılara sorsanız, Türkiye için TeleAtlas haritası mı yoksa Basarsoft haritası mı istersiniz diye, ne cevap alırdınız? Hangisinin iyi olacağını ben de merak ediyorum, ve kendime göre bir tercihim var. En azından bu forumda: " Şu cadde , şu sokakta hata var" dediğimde, 3 ay sonraki update'de o hatanın giderileceğini bilmek benim için önemli.
    Size aşağıdaki siteden bir alıntı yapacağım. Orada yazdıklarına göre NavnGo mu, yoksa Mio mu kontratı iptal etmiş siz söyleyin. En azından ben internette okuduklarımdan bu şekilde anladım.
    Haber: NavNGo suspends business with Mio

quote:

Hungarian software company NavNGo this week announced the "immediate suspension of all business activities with Mio International Ltd., a 100%-owned subsidiary of Mitac International Corporation, as a result of continuous breaches of contract”.

quote:

Orjinalden alıntı: @dem
    quote:

NavnGo firması, MioTech firmasına yazılım ve harita desteğini çekti.
    Bu çok yanlış bir çümle olmuş Mio NavnGo firmasının bir alt kuruluşu değil bir navigasyon firması ( ürünlerinin tamamını kendi fabrikalarında üretiyor , çin den boş cihaz alıp üstüne Mio yazıp satmıyor ) istediği kurumdan yazılım alır istediği kurumdan harita bu kendi tercihine kalmış NavnGo ile anlaşamazsa gider başkasından alır ki öylede yaptı.

Bana göre, Mio firmasının yeni cihazlarında başka bir yazılım kullanması, tabii ki en doğal hakkı. Buna söyleyecek birşey yok. Ancak arada öyle durumlar olmuş olmalı ki, Mio C320/520/720/230 gibi üzerinde fabrika çıkışı NavnGo yazılımı olan cihazlar, Mio firmasının beklemediği bir biçimde -bir süreliğine- desteksiz kalmış gözüküyor. Buna en güzel örnek, Miomap 2008 yazılımı ve 3d haritaları yüklenmiş ve çok yeni piyasaya çıkartılmış C620'nin öksüz kalmış olması.
    Ayrıca, Türkiye'de hala 64MB'lık Mio C230 yerine, 32MB'lık eski model (tek avantajı pil kapasitesinin daha fazla oluşu) C220'lerin getirtilip satıldığını anlayabilmiş değilim. Elde kalan mallar bizde eritiliyor diye düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 6 Temmuz 2008; 0:07:57 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Asus535

Ancak, NavnGo firması desteğini çekti cümlem bana göre yanlış değil. Sizi anlıyorum, bu forumda bir cihaza ait destek / tanıtım hizmeti veriyor ve kullanıcıları ürkütmemek istiyorsunuz. Ancak ben bu mesajımı atana kadar son yazdıklarınız bence herkes tarafından çok iyi anlaşılmamıştı. Mesela şimdi kullanıcılara sorsanız, Türkiye için TeleAtlas haritası mı yoksa Basarsoft haritası mı istersiniz diye, ne cevap alırdınız? Hangisinin iyi olacağını ben de merak ediyorum, ve kendime göre bir tercihim var. En azından bu forumda: " Şu cadde , şu sokakta hata var" dediğimde, 3 ay sonraki update'de o hatanın giderileceğini bilmek benim için önemli.

Aslında TeleAtlas'ın haritalarının detayı da iyidir, ama tabi Türkiye geneli için olunca iş değişiyor.
    Otomobil firmalarımız işe biraz eğilseler bir çok data sağlayıcı firma Türkiye harita detaylandırma işine daha ciddi yatırım yapacaklar ama şimdi az sayıdaki kişi için yapılınca işler daha ağır aksak gidiyor.
    Bütün belediyelerin de bu işe eğilmesi , olayın akışını değiştirebilecek başka bir faktör olacaktır. Keşke insanlarımız biraz daha talepkar olabilseler.

• Merhaba Asus535,

Ben "destek" kelimesine takıldım desdek kelimesi yanlış Mio NavNGo firmasının desteği ile ayakta duran veya şuan ki pozüsyonuna gelmiş bir firma değil onu demek istiyorum. Burda asıl olan firma Mio dur NavNGo yazılımı aldığı firmadır.

Ayrılığın NavNGo tarafından geldiğide doğrudur zaten Mio nun da buna hazırlıksız yakalandığından anlaşılmakda.

Bu forumda Mio kullananlara az çok bilgi vermeye çalışıyorum bu benim şahsi yaptığım bir şey firmayla alakası yok, tanıtımda yapmaya çalışmıyorum sadece bildiklerimi paylaşıyorum.

Kullanıcıların ürkmemesi için gizlenen bir şeyde yok Mio da yazılım ve harita değişikliği olaçak bunu söylüyorum bu kullanıcıları niye ürkütsün ki Mireo yazılımı gayet güzel bir yazılım ve herkesinde beğeneçeğini düşünüyorum.

Şuan piyasada satılan tüm cihazların avrupa ülkeleri haritalarının %95 TeleAtlasın ın TeleAtlas avrupada hatta dünyada bu kadar başarılı bir firmada Türkiyede mi kötü, sadece kapsamı daha azdı onuda hızlı şekilde artırmaya çalışıyorlar. TeleAtlas dünya standartlarında harita üretiyor bu nedenle kapsamın artma hızı diğer firmalara göre daha yavaş. Mio nun kullanacağı 04/08 haritaları da fena değil kullanmaya başlayınca göreceksiniz.

Hiç bir cihaz desteksiz kalmadı sadece günçellemenin yapılması planlanan tarih geçikmiş durumda.
    Yukarda da yazdığım gibi Mio şuan yazılımı tamamlamaya çalışıyor navigasyon kısmı hepsinde tamam ama C520 ve C720 nin diğer özelliklerinin ( fotoğraf çekeme , mp3 , video vs. ) bulunduğu giriş menüsü tamamlanmaya çalışılıyor.

Mio al şu cihazları sat demez sen istediğin cihazı getirip satarsın sizin söylediğiniz çok yanlış olmuş.
    Bir de C220 nin seviyesindeki diğer marka ürünleri incelemenizi isterim C220 den daha hızlı bir taneye rastlarsanız lütfen bana yazın görmek isterim ben nerdeyse piyasadaki tüm modelleri inceledim ( bir navigasyon görsem bir saat başında dururum ) ama daha hızlısını görmedim.

quote:

Orjinalden alıntı: Asus535

Açıklamalarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.
    Sessizlikten kastım, 7 Mart 2008'den bu yana, veya sizin 13 Haziran'da yaptığınız ve bence herkesin tam farketmediği açıklamaya kadar olan sessizlik: cebit duyurusu
    Size aşağıdaki siteden bir alıntı yapacağım. Orada yazdıklarına göre NavnGo mu, yoksa Mio mu kontratı iptal etmiş siz söyleyin. En azından ben internette okuduklarımdan bu şekilde anladım.
    Haber: NavNGo suspends business with Mio

Bana göre, Mio firmasının yeni cihazlarında başka bir yazılım kullanması, tabii ki en doğal hakkı. Buna söyleyecek birşey yok. Ancak arada öyle durumlar olmuş olmalı ki, Mio C320/520/720/230 gibi üzerinde fabrika çıkışı NavnGo yazılımı olan cihazlar, Mio firmasının beklemediği bir biçimde -bir süreliğine- desteksiz kalmış gözüküyor. Buna en güzel örnek, Miomap 2008 yazılımı ve 3d haritaları yüklenmiş ve çok yeni piyasaya çıkartılmış C620'nin öksüz kalmış olması.
    Ayrıca, Türkiye'de hala 64MB'lık Mio C230 yerine, 32MB'lık eski model (tek avantajı pil kapasitesinin daha fazla oluşu) C220'lerin getirtilip satıldığını anlayabilmiş değilim. Elde kalan mallar bizde eritiliyor diye düşündüm.

• konuyla ne kadar alakalı bilmiyorum ama caveplarsanız sevinirim.. Mio c520 nin tarih-saat ayarını bir türlü sabit tutamıyorum. Oto güncelleme gibi bir seçenek var; bunu işaretlersem sorun düzelirmi??
  • Merhaba yakuzz,

Cihazı kaparsanız saat ayarları sıfırlanır ,saati sabitlemek için önce ekranın sağındaki "uydu" simgesine tıklayın sonra sağ üstdeki "zaman" sekmesine tıklayın "otomatik düzeltme" seçeneğinin işaretli olup olmadığını kotrol edin işaretli değilse işaretleyin bundan sonra cihaz açılınca saat ve zaman bilgisini uydudan alır.

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: yakuzz

konuyla ne kadar alakalı bilmiyorum ama caveplarsanız sevinirim.. Mio c520 nin tarih-saat ayarını bir türlü sabit tutamıyorum. Oto güncelleme gibi bir seçenek var; bunu işaretlersem sorun düzelirmi??
  • Adem bey ilginize tekrar teşekkür ederim, sizde olmasanız cevap veren yok
  • Ben teşekkür ederim cevap yazmak için burdayım zaten
  • arkadaşlar 3 gündür google dan gözüm kör oldu internette aramadığım yer kalmadı elimde mio c510 var fakat türkiye haritası çalışmıyor internetten sayısız harita indirdim uzantısı .fbl fakat yanında sarı anahtar çıkıyor.

sizlerden ricam diğer mio kullanıcıları olarak bana kendi cihazınızda çalıştırdığınız bir tr haritası upload edebilirmsiniz?

teşekkürler saygılarımla...
  • senin derdin harita değil lisans sorunu.
    eğer içindeki orjinal miomap ise lisanslı olarak almadan başka haritaları çalıştıramazsın.
    ancak elindeki miomap i internetten bulacağın başka bir ilaçlı miomap ile değiştirerek bu işi çözebilirsin.

quote:

Orjinalden alıntı: dicey_celo

arkadaşlar 3 gündür google dan gözüm kör oldu internette aramadığım yer kalmadı elimde mio c510 var fakat türkiye haritası çalışmıyor internetten sayısız harita indirdim uzantısı .fbl fakat yanında sarı anahtar çıkıyor.

sizlerden ricam diğer mio kullanıcıları olarak bana kendi cihazınızda çalıştırdığınız bir tr haritası upload edebilirmsiniz?

• quote:

Orjinalden alıntı: msorer

senin derdin harita değil lisans sorunu.
    eğer içindeki orjinal miomap ise lisanslı olarak almadan başka haritaları çalıştıramazsın.
    ancak elindeki miomap i internetten bulacağın başka bir ilaçlı miomap ile değiştirerek bu işi çözebilirsin.

quote:

arkadaşlar 3 gündür google dan gözüm kör oldu internette aramadığım yer kalmadı elimde mio c510 var fakat türkiye haritası çalışmıyor internetten sayısız harita indirdim uzantısı .fbl fakat yanında sarı anahtar çıkıyor.

bu ilaçşı miomap i nerden nasıl bulabilrim? acaba yasak değilse link verebilirmsiniz?

• benim bildiğim link yok gurupları okurken verilen linklerden faydalanmıştım benim mio c520 için.
    ama google gibi arama motorlarında aratırsanız mutlaka birsürü bulursunuz. teker teker deyerek çalışan bir versiyon bulmanız mümkün.

quote:

bu ilaçşı miomap i nerden nasıl bulabilrim? acaba yasak değilse link verebilirmsiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: msorer

benim bildiğim link yok gurupları okurken verilen linklerden faydalanmıştım benim mio c520 için.
    ama google gibi arama motorlarında aratırsanız mutlaka birsürü bulursunuz. teker teker deyerek çalışan bir versiyon bulmanız mümkün.

quote:

teşekkürler fakat aramadığım yer kalmadı buna google da dahil. yinede teşekkürler.

saygılarımla...
  • Albim 3 üründe kampanya yapmış! 15 gün kullanım sonrasında beğenmezseniz iade!

...:: Linke Tıklayın ::...

Not: Albim ile görüşüp kampanya detayını öğrendim. Ürünü yetkili satıcıdan satın alıp 15 gün kullandıktan sonra isterseniz "nedensiz" bir şekilde iade edebiliyormuşuz. (Tüm parçaları ile!!! Jelatinler dahil.) 15.07.2008 09:30

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnyildirim -- 15 Temmuz 2008; 9:47:37 >
  • Merhaba,

e-store da ürün 671,00 YTL KDV dahil! 12 taksit alırsanız 1 taksitinide e-store ödüyor. Ürün 615 YTL. ye gelmiş oluyor. Yalnız harita tarihini sordum. 12/2007 dediler. Sizce nasıl?

...:: e-store link ::...

Not: Estore ve Albim 'le görüşmelerim sonucu ürünün garantisini Kont Bilgisayar veriyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnyildirim -- 16 Temmuz 2008; 13:03:48 >
  • Merhabalar Arkadaşlar.

24 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında arabam ile yurtdışına gideceğim. Daha önce PDA üzerinde çalışan IGO programını kullanmıştım. Geçen hafta bir C520 satın aldım. Fakat o günden beri çözmeye çalıştığım bir problemim var. Bulgaristan haritası, adresler, sokak isimleri vs. Bulgarca, yani Kiril alfabesi kullanılmış. ALBİM teknik servis ile görüştüm. Teknik servisteki arkadaşlar onlarda bulunan cihazlarda Haritanın Latin alfabesinde olduğunu söylediler. C520 kullanan ve en son güncel firmware ve haritası olan arkadaşlar bir bakabilirler mi Bulgaristan haritaları hangi dilde ? veya buna bir çözüm getirebilir miyiz ?

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frontalier -- 15 Temmuz 2008; 21:02:25 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.