Şimdi Ara

Mio c520 vs. Next YE-G 828 - son karar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son bir haftadır gps cihazlarını araştırmaktayım ve donanimhaber forumlarında çok zaman harcadım, bu sırada birçok şey öğrendim. Öncelikle bana sabırla cevap veren herkese teşekkür ediyorum.

GPS konusunda vardığım son nokta, iki cihaz arasında kararsız kalmak oldu. Bunlardan biri Mio c520 diğeri ise Next YE-G 828. Mio'da Miomap2008 yazılımı ve başarsoft haritasi, Next'te ise çok tutulan igo8 ve başarsoft haritası bulunmakta (yanlışım varsa düzeltin). Aslında bu iki ürünü bu yazılımları kullandığı için beğendim. Yalnız igo ile mio nun birlikte çalışmaya son verdiği ve bundan sonra çıkacak güncellemelerin de igo değil de, mio'nun herhangibir başka yazılımını içereceği doğru mu ?

Donanimhaber'de bir arkadaşın, bir mağazada mio c520'yi gördüğünü fakat teşhir edilen malı hiç beğenmediğini, ancak arkadaşlarının ısrarıyla o malı aldığını ve kutuyu açtığında cihazdan çok memnun kaldığını okumuştum. Bu yazıyı bir daha bulamadım ancak bunu yaşayan arkadaş ve ya bu konuda fikri olanlar burada görüşlerini belirtirse çok sevinirim çünkü ben de mediamakt a gittim ve mio c520'nin öyle ahım şahım birşey olmadığını gördüm. Tuşlara sert basmak gerekiyor, adres bul'a gelince hiçbir tuşa basamiyorsunuz, çıkıp tekrar girmek gerekiyor, kadıköy modayı zar zor buluyor,haritayı kaydırmak için parmağımı gezdiriyorum, çok geç cevap veriyor.. Bu sanırım teşhirdeki malın yazılımının eski olmasından ve mala kötü davranılmasından kaynaklanıyordu, yazısını okuduğum arkadaşa göre. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

Son olarak bahsettiğim iki ürünü de görmüş ya da sahip olmuş arkadaşlardan, ikisini karşılaştırmalarını istiyorum. İki üründen de memnun kalanların çok olduğunu biliyorum ancak ikisini de bilenlerden sadece görüş istiyorum.

Mediamarkt'taki mio c520 599ytl idi. Acaba bundan daha ucuz bulabileceğim bir yer ya da bir internet sitesi biliyormusunuz ? Mediamarkt'ta çok ucuz olduğunu duymuştum ki diğer yerlerden en az 100 ytl fark ettiğini gördüm ancak sanırım daha önceden bu fark daha da fazlaydı. Ayrıca Next ürününü gidip görüp, satın alabileceğim bir mağaza biliyormusunuz. Next'in satıldığı 4-5 tane internet sitesi buldum ancak ürünü bir de görmek istiyorum.

Ayrıca bir topicte sormuştum, yinelemek istiyorum çünkü bir arkadaş google ara diye bir cevap attı, ondan baska kimse de takmadı sorumu, google'da da bulamadım, belki aramasını bilmiyorum ama en azından denedim : ) ; pna ve pda'nın ne olduğunu ve ikisinin ne farkı olduğunu biri söylerse sevinirim.

Bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihancemaloglu -- 28 Ekim 2008; 23:12:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cihancemaloglu

Mehaba Arkadaşlar.

Son bir haftadır gps cihazlarını araştırmaktayım ve donanimhaber forumlarında çok zaman harcadım, bu sırada birçok şey öğrendim. Öncelikle bana sabırla cevap veren herkese teşekkür ediyorum.

GPS konusunda vardığım son nokta, iki cihaz arasında kararsız kalmak oldu. Bunlardan biri Mio c520 diğeri ise Next YE-G 828. Mio'da Miomap2008 yazılımı ve başarsoft haritasi, Next'te ise çok tutulan igo8 ve başarsoft haritası bulunmakta (yanlışım varsa düzeltin). Aslında bu iki ürünü bu yazılımları kullandığı için beğendim. Yalnız igo ile mio nun birlikte çalışmaya son verdiği ve bundan sonra çıkacak güncellemelerin de igo değil de, mio'nun herhangibir başka yazılımını içereceği doğru mu ?

Donanimhaber'de bir arkadaşın, bir mağazada mio c520'yi gördüğünü fakat teşhir edilen malı hiç beğenmediğini, ancak arkadaşlarının ısrarıyla o malı aldığını ve kutuyu açtığında cihazdan çok memnun kaldığını okumuştum. Bu yazıyı bir daha bulamadım ancak bunu yaşayan arkadaş ve ya bu konuda fikri olanlar burada görüşlerini belirtirse çok sevinirim çünkü ben de mediamakt a gittim ve mio c520'nin öyle ahım şahım birşey olmadığını gördüm. Tuşlara sert basmak gerekiyor, adres bul'a gelince hiçbir tuşa basamiyorsunuz, çıkıp tekrar girmek gerekiyor, kadıköy modayı zar zor buluyor.. Bu sanırım teşhirdeki malın yazılımının eski olmasından ve mala kötü davranılmasından kaynaklanıyordu, yazısını okuduğum arkadaşa göre. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

Son olarak bahsettiğim iki ürünü de görmüş ya da sahip olmuş arkadaşlardan, ikisini karşılaştırmalarını istiyorum. İki üründen de memnun kalanların çok olduğunu biliyorum ancak ikisini de bilenlerden sadece görüş istiyorum.

Mediamarkt'taki mio c520 599ytl idi. Acaba bundan daha ucuz bulabileceğim bir yer ya da bir internet sitesi biliyormusunuz ? Mediamarkt'ta çok ucuz olduğunu duymuştum ki diğer yerlerden en az 100 ytl fark ettiğini gördüm ancak sanırım daha önceden bu fark daha da fazlaydı. Ayrıca Next ürününü gidip görüp, satın alabileceğim bir mağaza biliyormusunuz. Next'in satıldığı 4-5 tane internet sitesi buldum ancak ürünü bir de görmek istiyorum.

Ayrıca bir topicte sormuştum, yinelemek istiyorum çünkü bir arkadaş google ara diye bir cevap attı, ondan baska kimse de takmadı sorumu, google'da da bulamadım, belki aramasını bilmiyorum ama en azından denedim : ) ; pna ve pda'nın ne olduğunu ve ikisinin ne farkı olduğunu biri söylerse sevinirim.

Bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Iki cihazi karsilastirmadim ama C520 kullanicisiyim.

C520'ler suan mimap 2008 ile gelmiyor maalesef. Gelen surum mio 3.3 (IGO 2006 temelli yazilim ) ve uzerinde Basarsoft'un 2007 haritasi var. Guncelleme icin miomap 2008 versiyonunu beklemek zorundasiniz (butun MIO kullanicilari gibi )

Yazilim

miomap 2008 ve Igo 2008 programlarini deneyen birisi olarak IGO'nun bana gore daha basarili oldugunu uzulerek soylemek isterim. (mio 2008 yazilimini suan satilmakta olan MOOV cihazinda denedim (MediaMarkt'ta)) Bana gore miomap 2008, IGO 2008'e gore daha kapali bir yazilim. Internette arastirma yaparsaniz IGO icin bir suru skin, renk temasi bulabilirsiniz ama miomap 2008 icin pek fazla kaynak yok. Gelistiriciler skinler ile IGO'yu daha verimli hale getirebiliyorlar

Harita

Diger bir konu ise harita; miomap 2008 TeleAtlas haritalarini kullaniyor ve Turkiye icin ne derece detayli ve basarili oldugunu maalesef bilemiyoruz cunku MIO, C serisi icin miomap 2008 yazilimini kullanima acmadi dolayisi ile TeleAtlas harita datasini deneme sansimiz da olamadi.

IGO ise Basasoft haritalarini kullaniyor. Kisaca IGO + Basarsoft ve MIO + InfoTech (Infotech, TeleAtlas'in Turkiye cozum ortagi)

Cihaz

Cihazin hizi, desteklemis oldugu GPS protokolleri bence onemli bir konu.

MIO'lar Turkiye'de Albim garantisi ile satiliyor ve 15 gun iade garantisi var. Size tavsiyem C520'yi deneyin.

Yukarida belirttigim husular sadece benim kisisel gorusum. Firmalari mukayese etmek amaci ile yazmadim.

Dostlukla,

• quote:

Ayrıca bir topicte sormuştum, yinelemek istiyorum çünkü bir arkadaş google ara diye bir cevap attı, ondan baska kimse de takmadı sorumu, google'da da bulamadım, belki aramasını bilmiyorum ama en azından denedim : ) ; pna ve pda'nın ne olduğunu ve ikisinin ne farkı olduğunu biri söylerse sevinirim

İlginçtir , bu sorunun cevabını bende forumda bulamamıştım. Belki eskiden çok konuşuldu. Ben cevabını wikipediada buldum: PDA (personal digital assistant)bildiğimiz cep bilgisayarlarına deniyor, hani şu windows mobile gibi işletim sistemi olan. Tabiki konu navigasyon olunca bunların GPS'li olanları kastediliyor. PNA (personal navigastion assistant) yada PND ise (personal navigation device) her ikisi de aynı anlamda olup yukarda bahsettiğiniz mio yada next türü taşınabilir navigasyon cihazları.
  • Next cihazlar için çok şey yazıldı,bir arkadaşımız incelemede yazmıştı.O nedenle detaya girmeyeyim.

Ancak Mio'nun yada garmin'in üretim teknolojisi neyse Next'te aynı şu anda,bunu açıkça yazabilirim.Mio'lar için eklenti olarak bulacağınız şeyler zaten Next cihazlarda mevcut :) Mesela video ve Müzik çalıcısı ve formatları vs.vs.

Yazılım zaten igo8 var,harita partneride Başarsoft (dikkat edin aldığı değil yani Garmin gibi Türkiye' de partneri direk muhatabı)

Next cihazlar galiba Perpa'daki merkezlerindeki ShowRoom'da var,diğer türlü Shop'larda olmasına karşın bazen bulunamayabiliyor.

Teknik olarak elimde olmasına rağmen inceleme garantisi ile almadığımdan mio'yu parçalayamadım,o nedenle RAM chip'leri nedir ne değildir bilemiyorum.Ancak Next yüksek hızlı Samsung chip'leri kullanıyor,ve gps chip'i en kaliteli üreticiler arasında olan Nextar markası vs.vs.Diğerini dediğim gibi incelemediğim için bu pek faydalı bir sonuç olmaz.

Bu arada PND yada PNA aynı şeyler,sadece isim olarak PND daha popüler oldu ve o kaldı.

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 29 Ekim 2008; 9:28:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.