Şimdi Ara

Snapdragon 8 Gen 4 için karar değişikliği: Samsung'a geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Qualcomm'un amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 8 Gen 3'ün çok yakında tanıtılması bekleniyor. Bu bağlamda yeni platform hakkında bugüne kadar birçok sızıntı duyduk. Öyle ki TSMC'nin 4nm N4P sürecini temel alacağı söyleniyor. Ancak Qualcomm, üretim sorunları nedeniyle taraf değiştirmek zorunda kalabilir. 

TSMC'nin üretim kapasitesi doldu

Bilmeyenler için Qualcomm'un bir sonraki işlemcisi Snapdragon 8 Gen 4, TSMC'nin 3nm üretim sürecini temel alacak. Ancak mevcut raporlar, TSMC'nin yeterli bir kapasiteye sahip olmadığını gösteriyor. Öyle ki bu payın yüzde 85'lik bölümü Apple'a ayrılırken, Qualcomm'a 15'lik bir pay bırakılmış durumda. Ayrıca bu pay içerisine gelecekte MediaTek işlemciler de dahil olacak. 

Snapdragon 8 Gen 4 üretimi Samsung'a geçebilir

Bu nedenle Qualcomm, hem Samsung hem de TSMC'yi içeren bir çift kaynak yaklaşımına bağlı kalabilir. Bu noktada Samsung'un 3nm üretimde yüzde 55 ila yüzde 70-80 arasında bir verim oranına ulaştığını söylüyor. Ancak sayı ne olursa olsun, yeterli bir üretim hacmine ulaşmak için şirketin Samsung'un kapısını çaldığını görebiliriz. Zira Qualcomm ve Samsung'un ''Snapdragon for Galaxy'' iş birliğini düşünürsek bunun şaşırtıcı olmayacağnı belirtelim.

Ayrıca Bkz.Qualcomm'un modemi 5G hızında dünya rekoru kırdı

Hatırlayacak olursak Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1 için de benzer bir strateji izlemişti. Ancak düşük verim oranı gibi sorunlar, şirketin tekrar TSMC'ye dönmesine neden oldu. Dolayısıyla Snapdragon 8 Gen 4'ün neler sunacağını görmek için bir süre daha beklememiz gerekecek. 

Kaynak:https://wccftech.com/snapdragon-8-gen-4-exclusively-mass-produced-by-samsung/

• Snapdragon for Galaxy Samsung kendisi uretmedi askine TSMC cast/dokumu dur ...
    Samsung en son Snapdragon islemcilerini kotu urettiginden Plus li modeli erkene alindi ve Samsung uretmesi gerekirken iptal edildi TSMC uretmistir . Gecen yil bilen bilir ...

Samsung dokum/cast isinde berbat .. Akillara ayrica yillar onceki Chip Gate skandalindan suclu Samsung olmasi ile Apple resmen yemin etmistir bir daha Samsung tan islemci dokumu /cast yapmiyorum diye ve sozlerini de tutuyor.

Apple 3nm yi bilindigi gibi parayi basti kapti ... Apple neden Samsung'a guvenmiyorun cevabi da oyle basit degil hakli gerekceleri var ... Gecen yilki sicak sicak bir rezaleti de ortada ...
  • Snapdragon for Galaxy Samsung kendisi uretmedi askine TSMC cast/dokumu dur ...
    Samsung en son Snapdragon islemcilerini kotu urettiginden Plus li modeli erkene alindi ve Samsung uretmesi gerekirken iptal edildi TSMC uretmistir . Gecen yil bilen bilir ...

Samsung dokum/cast isinde berbat .. Akillara ayrica yillar onceki Chip Gate skandalindan suclu Samsung olmasi ile Apple resmen yemin etmistir bir daha Samsung tan islemci dokumu /cast yapmiyorum diye ve sozlerini de tutuyor.

Apple 3nm yi bilindigi gibi parayi basti kapti ... Apple neden Samsung'a guvenmiyorun cevabi da oyle basit degil hakli gerekceleri var ... Gecen yilki sicak sicak bir rezaleti de ortada ...

• Eğer öyle olacaksa yeni minik soba hayırlı olsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kahreden haber geldi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    bilmeyenler için link bırak kapak olsun.

• Daha 8 gen 3 uretilmedi be daha cok karar degistirirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung dökümünün kötü olduğunu öğrendik artık ama haberde geçen 'çift döküm' olayı daha sıkıntı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu haberin esas kaynağı olan mapple gold'un tweetlerini okumakta fayda var.
    https://twitter.com/MappleGold/status/1690573144225181696?s=20

• samsung'un döküm konusunda 3nm ile gelişim göstermesi lazim sirketin her kısmı ölüyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OLMADI YAR...

• SD 888 den 8gen 1 den ders almamışlar Samsung yapamıyor bu işi hala anlayamıyorlar mi 11 ultra kullanıyorum cihaz çok güzel tek sknti SD 888 barındırması

• Lexco kullanıcısına yanıt
    5000mah cep sobası

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.