Şimdi Ara

Mit App Inventor Hesaplama Uygulaması Yaptım Hata Alıyorum (YARDIM!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Talep Tahmini programı yapıyorum. Talep Tahmini formüllerini kullanarak Mit app inventor'a aktarıyorum. Fakat hesapla dediğimde şu hatayı alıyorum " Bad arguments to - The operation -cannot accept the arguments : 54,5 66 (" Burada bahsi gecen 54,5 falan formülün ara basamaklarından bir islemin sonucu.) Virgullerle alakalı bir sorun mu acaba bilemedim. Bu arada emulator'de denedim program çalışıyor, hesaplamaları falan doğru yapıyor fakat telefonda yaptığımda böyle bir hata alıyorum. Lütfen yardımcı olun. Bitirme projemle ilgili ve benim için çok önemli. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmacozank -- 27 Mayıs 2015; 19:31:45 >

• hic bir bilgim yok MIT nin app inventoruyle fakat onlarda virgullu sayilarda virgul yerine nokta kullanilir 1.5 misal bir bucuktur. Belki onu bi duzelt.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

hic bir bilgim yok MIT nin app inventoruyle fakat onlarda virgullu sayilarda virgul yerine nokta kullanilir 1.5 misal bir bucuktur. Belki onu bi duzelt.

Benim de bu durum aklıma gelmişti fakat virgüllü değer zaten yazdığım formüllerle ortaya çıkıyor yani kendim yazmıyorum. Bir de emulator çalıştırıyor, telefonda çalıştırdığımda ise veri girişini yaptıktan sonra hesapla dediğimde böyle bir hata veriyor. Kafam allak bullak oldu yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tmacozank

quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

hic bir bilgim yok MIT nin app inventoruyle fakat onlarda virgullu sayilarda virgul yerine nokta kullanilir 1.5 misal bir bucuktur. Belki onu bi duzelt.

Benim de bu durum aklıma gelmişti fakat virgüllü değer zaten yazdığım formüllerle ortaya çıkıyor yani kendim yazmıyorum. Bir de emulator çalıştırıyor, telefonda çalıştırdığımda ise veri girişini yaptıktan sonra hesapla dediğimde böyle bir hata veriyor. Kafam allak bullak oldu yani.

virgulsuz hesapta telefonda sorun cikmiyorsa, o zaman virgulleri noktaya cevirmen gerekicek. Diger bir durum ise, eger integer, double vs farki varsa o da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 28 Mayıs 2015; 15:22:45 >

• Teamviewer ile bağlansak duruma bir göz atabilir misin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tmacozank

Teamviewer ile bağlansak duruma bir göz atabilir misin ?

Bilmiyorum ki ben nedir ne degildir mit app seysi. Sadece kimse cevap yazmamis ondan belki bi yardimim dokunur diye bi kac tane deneme yenilma yapmani tavsiye ettim o kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tahminen ara degeri kullanan metod double yerine integer kabul ediyor. Bu nedenle virgüllü olan sayiyi almiyor. Ama emulatorde ve telefonda farkli sonuclarin cikmasina anlam veremedim. Benim de MIT ile ilgili detayli bir bilgim yok ne yazik ki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.