Şimdi Ara

MİT - Psikolog Alımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

psikoloji 2. sınıf öğrencisiyim ve kariyer araştırmaları yapıyorum şuan

lisansa başladığımdan beri kariyer düşüncelerim sürekli değişti ve en son adli psikolojinin çok zevkli olacağını düşündüm ve geçen hafta 2 adli psikologla yaptığım görüşme sonrası adli psikolog olmaktan vazgeçtim

sebebi yükselme imkanı olmaması ve maddi açıdan tatminsizliği, 2500 maaş alıyorlar, devletten başka yerde çalışma şansları yok, ve yüksek lisans doktora yapsanız da maaşını 10 lira gibi komik bir miktarda artıyor

adli psikoloğun verdiği örnek : ben 8 senedir adli psikologluk yapıyorum yanda 20 senedir adli psikolog olan abimiz var bizden en fazla 200 lira fazla maaş alıyor

bundan sonra o psikoloğun verdiği tavsiyelerden

1.si akademisyen olmak , araştırma görevlisi 3500 maaşla başlıyor ve sonra maaş 7 bine kadar yükselebiliyor ayrıca mesleğin ortasında oluyorsun yani güncel bilgilerle çalışıyorsun sürekli mesleki tatmin oluyor.

2.si MİT te psikolog olmak , pek bilgisi olmadığını söyledi ama yabancı dilin çok iyi olduğu takdirde MİT e psikolog olarak girebileceğimi söyledi
    ben de internette araştırayım dedim ama birşey bulamadım ve bu konuyu açmaya karar verdim , bilgisi olan varsa paylaşırsa faydalanmış oluruz ilerde google da arayanlar da burdan cevap bulabilir sorularına..

NOT: muhakkak klinik yüksek lisansı yapacağım ve klinisyen/terapist olacağım , ama bunun yanında daha garanti bir kariyer seçeneği de olsun istiyorum. Psikolog ünvanı alıp terapi zevkini tatmamak olmaz.

Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

Saygılar...

• kueens K kullanıcısına yanıt
    naptınız hocam bilgi edinebildiniz mi? psikoloji için en dogru yol nedir?
  • handsome_123 H kullanıcısına yanıt
    en doğru yol diye birşey yok herkesin doğruları kendisine göre değişir , ne yazık ki bilgi edinemedim
  • Endüstriyel psikolog revanşta diye duydum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuyuh kullanıcısına yanıt
    açıkçası psikoloji alanındaki kalitenin yükselemeden düşmesinden dolayı hiçbir alt alanının revaçta olduğunu düşünmüyorum ,

her zamanki gibi klinik psikoloji alt alanının popüleritesi ve tercih edilme sıklığı yine devam ediyor
  • Hukuk okuyan biri olarak ben de psikolojiyi severim. Freud'un psikanaliz kuramıyla yoğrulmuşluğum var geçen sene bir dersimiz dolayısıyla. MİT çeşitli bölümlerden alım yapıyor ilanlarını yıl içinde veriyor bir de sadece İngilizce değil yanında ek bir yabancı dil daha istiyor. İki yabancı dil ile YDS'den 70 üstü alırsan girmen daha kolaylaşır oraya, gizli bir birim olduğu için hangi bölümün ne kadar alım yaptığından haberim yok fakat dediğim gibi geçtiğimiz yıllarda ilanını görmüştüm dört yıllık üniversite mezunları ve iki yabancı dil bilen personel arıyorlardı.
  • iyi para verıyolar herhalde bole istedılerıne göre
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.