Şimdi Ara

>>>Mitsubishi ASX kullanıcıları<<< (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
478
Cevap
29
Favori
171.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah nasip ederse 2011 Model Kia Cee'd mi vererek 2012 Model 20000 de ASX alacağım. İnşallah pişman olmam..
  • fthuyn F kullanıcısına yanıt
    yaklaşık 7-8 bin kmdir asx kullanıyorum 9 ay önce 2.el 2011 intense modelini almıştım , arabayı almadan önce internetten baya okumuştum , aslında internette yazanlar benim şimdiye kadar tecrübelerimle örtüşüyor.

1- yakıt : eğer dizel kadar yaksın gibi bir hedefiniz varsa bu araba bunu sağlayabilir fakat benzini az sarfetmeye odaklı kullanmanız gerekiyor , ben tek gözüm yakıt ortalamasında araba sürmekten sıkıldığım için son zamanlarda yakıt ortalamalarım yükselmeye başladı

2-yokuş performansı : aracın en beğenmediğim özelliği ,eğer ben bi aracı yokuşta vites düşürerek kullanmak zorunda kalıyorsam bence bu araç yokuşta bayılıyordur , bazı insan için vitesi düşürmek sıkıntı değil ama ben cruise controldayken yokuşta cruise controldan çıkması ve vites düşürüp geri o hıza gelebilmek için uğraşmak hoşuma gitmiyor , hele hele yokuşta araç sollamam gerekirse ciddi tereddüt ediyorum .daha önce 1.3 cdti corsa kullanıyordum , o araçta bile turbonun ne kadar etkili olabileceğini görebiliyordunuz ,(tabi turbonunda kendine göre sıkıntıları var , muhtemelen asx de hiç karşılaşmıyacağınız sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz)

3-güvenlik :kendisinden 3-4 kat pahalı araçlarla aynı güvenlikte ve bunu hissediyordunuz

4-sağlamlık sorunsuzluk : şimdiye kadar bir sıkıntı çıkartmadı , sanki 10 yıl kullansam sıkıntı çıkarmıyacak gibi

5- frenler :benim kullandığım araçlar içerisinde en güven veren frenler bunda , o kadar iyi ki çok kısa mesafede fren yaptığı için ilk kazamızı duramayıp arka tampına vuran bir araç sayesinde yaptık ,

6- donanım : araçta her türlü güvenlik donanımı var , fakat belki maliyeti 10 dolar tutmayacak bluetooth , usb girişi gibi donanımlar eksik ,

7-dış görünüş : bence harika

8- iç görünüş :başkaları beğenmiyor ama bence oda güzel

9-ses yalıtımı : bu konu beni şaşırttı , ben internetten okuduğum kadarıyla çok sesli zannediyordum fakat düşük devirlerde kesinlikle böyle birşeyle karşılaşmadım .

10-yol tutuş : iyi olduğu söyleniyor genelde güvenli araba kullanan birisiyim o yüzden bu özellik hakkında çok yorum yapamıyorum

11- iç hacim : kendi klasmanında birtek qq ye binmiştim , ondan çok daha geniş.

• Merhaba,

Geçen hafta biz de ASX sahibi olduk, çok da beğenerek aldık, aracın içeriye çok fazla ses aldığını düşünmüyorum hatta passatla aynı gibi geldi bana, ancak amortisörleri çok sert, kasislerden geçerken geriliyorum,ki yolcuları sarsmayı hiç sevmem. Neyse asıl sorunum şu ki bizim ortalama benzin tüketimimiz gittikçe artıyor, az önce şehir içinde 15'ti. kafayı yemek üzereyim, 11 yakıyor diye passatı saatık bu onu da geçti. Ağresif kullanmam, vites değişimini geciktirmem vs, sizce bir sorun mu var, yoksa motorun mu açılması gerekli, lüten yardım edin, yoksa servise götürücem arabayı.
  • 1-) Süspansiyon sert evet ama yol tutuşu aynı oranda iyi.
    Standart olarak sunulan Yokohama lastiklerin yapısıda sertliği etkiliyor.Michelin takıldığında sertlik hissi azalıyor.
    2-) 4 aylık aracın(İntense) İstanbul yoğun şehir içi trafiği ortalaması 7 lt.
    100 km hızda otoyol yaklaşık 5-5.5 lt.
    Buna göre kıyaslayın.
    Fakat şunu da söyliyeyim.Aynı yollarda eğer uygun sürüş koşullarını sağlamazsınız 10-11 lt yakmanızda mümkün.
    Sorun araçlarda değil sürüş stillerinin farklılığından kaynaklanıyor.
  • cimcime kedi C kullanıcısına yanıt
    eğer yolculuklarınız 500 m civarında değilse 10 litre üzeri yakmanız pek mümkün değil , mekanik bir sıkınıtı veya hava filtrelerinde sıkıntı olabilir.
  • Cevaplarınız için teşekkürler, bugün 6,9'du, benim ayağımın ayarında bir sorun var sanırım:) arabaya alışana kadar olacak demek ki bunlar. Sarsıntı konusunda lastikleri görünce ben de neden michelin takmadınız ki diye yakındım adamlar japon markası takacaklar tabi yapacak bir şey yok.
  • Bir sorum daha olacak hazır sizleri bulmuşken, kırmızıda beklerken arabayı boşa alıyorum ve ayağımı debriyajdan çekiyorum, diğeri frende,motor duruyor 1dk sonra kendiliğinden tekrar çalışıyor ve bir daha durmuyor, hep mi böyle ben mi beceremiyorum. Bir de araç rölantide iken çok yakıyor, bekleme yapacağım zaman motoru kapatmak zorunda kalıyorum o zaman da radyo bile açılmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cimcime kedi

Bir sorum daha olacak hazır sizleri bulmuşken, kırmızıda beklerken arabayı boşa alıyorum ve ayağımı debriyajdan çekiyorum, diğeri frende,motor duruyor 1dk sonra kendiliğinden tekrar çalışıyor ve bir daha durmuyor, hep mi böyle ben mi beceremiyorum. Bir de araç rölantide iken çok yakıyor, bekleme yapacağım zaman motoru kapatmak zorunda kalıyorum o zaman da radyo bile açılmıyor.

ışıklarda yada biyerde bekleme yaparken arabayı boşa alıp ayağınızı debriyajdan çekerseniz start-stop sistemi devreye girip motoru kapatıcaktır.eğer motor ideal sıcaklığındaysa ve klima kapalıysa bu havalarda baya bir süre çalışmadan o şekilde durur siz debriyaja bastığınız anda çalışmaya başlar.araç dururken rölantide beklemek yerine start-stop sisteminin devreye girmesi gerekir belki sizin denemelerinizde motor daha tam ısınmamış olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cimcime kedi

Cevaplarınız için teşekkürler, bugün 6,9'du, benim ayağımın ayarında bir sorun var sanırım:) arabaya alışana kadar olacak demek ki bunlar. Sarsıntı konusunda lastikleri görünce ben de neden michelin takmadınız ki diye yakındım adamlar japon markası takacaklar tabi yapacak bir şey yok.

Yokohama daha sert yanaklara sahiptir ama mükemmel yol tutuşu ve frenleme mesafesi vardı. Benim aracım 150.000 km.'de Yokohama,Michelin,Good Year(kar lastiği) ve şimdi Continental kullanıyorum ama itiraf etmeliyimki en çok Michelin bana memnuniyet vermişti,Yokohama ise yol tutuş konusunda hepsinden daha süperdi. Yakıt konusunu dert etmeyin kendinize has bir sürüş stili oluşturduğunuzda zaten şehir içi 7.5 lt civarında yaktığını görürsünüz
  • Selamlar, ikinci el asx almayı düşünüyorum ama internette birbirinden alakasız rakamlar var yakın zamanda asx alan ve satanlar ne kadara alıp sattıklarını yazarsa alıcılar için iyi olur diye düşünüyorum.

Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: benbenor

Selamlar, ikinci el asx almayı düşünüyorum ama internette birbirinden alakasız rakamlar var yakın zamanda asx alan ve satanlar ne kadara alıp sattıklarını yazarsa alıcılar için iyi olur diye düşünüyorum.

Saygılar

Hakikaten bizim gibi asx almayı düşünenler için çok yararlı olur. Aşağıdaki şekilde aldığınız fiyatı veya ne kadar verilmesi gerektiğini yazarsanız seviniriz.

2010 invite/intense
    2011 invite/intense
    2012 invite/intense
  • cimcime kedi C kullanıcısına yanıt
    Hocam klimanız açık mı ? bende de start stop devreye giriyor. bir müddet sonra motor tekrar çalışıyor. Ama klima kapalıyken bir ömür boyu debriyaja basmazsam çalışmıyor :)
  • 2011 model invite donanım, 41.000 km. İstanbul'da.

45.000 bakımı 39.000 km'de Mar Oto'da 1-2 ay önce yapıldı.

Tüm Bakımları yetkili serviste yapıldı ve faturalı..

Ön fren balataları 1-2 ay önce değiştirildi.

Necvox multimedya, Tavan rayları, Ön arka tampon difüzörü vardır. (Tampon altlığı)

Sadece sol arka çamurluk boyalı, aracı 2. el olarak Ulugöl Otomotiv'den aldım. Tramer kaydı tertemiz, kazası belası yok.

Gümüş rengi. 52.750 TL fiyat.

ilgilenirseniz mesaj atınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morethanXTC -- 6 Ağustos 2014; 11:18:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: morethanXTC

2011 model invite donanım, 41.000 km. İstanbul'da.

45.000 bakımı 39.000 km'de Mar Oto'da 1-2 ay önce yapıldı.

Tüm Bakımları yetkili serviste yapıldı ve faturalı..

Ön fren balataları 1-2 ay önce değiştirildi.

Necvox multimedya, Tavan rayları, Ön arka tampon difüzörü vardır. (Tampon altlığı)

Sadece sol arka çamurluk boyalı, aracı 2. el olarak Ulugöl Otomotiv'den aldım. Tramer kaydı tertemiz, kazası belası yok.

Gümüş rengi. 52.750 TL fiyat.

ilgilenirseniz mesaj atınız.

Hocam polemik yaratmak istemem ama 2011 invite için fiyat aşırı yüksek geldi bana yinede alıcısına hayırlı olsun
  • Asx fiyatlarini yuksek tutanlar sattiklarinda 4-5 binlira asagisina satiyorlar ya da satamiyorlar. Rakamlar o halde kaliyor nette. Diger saticilarda internetten fiyatlara bakip benzer fiyatlar koyuyarlar. Internette fiyatlar o kadar alakasiz ki 2011 model ile 2013 modellerin rakamlari neredeyse birbirine yakin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.Uzun süre bu konuyu sessiz olarak takip etmekteyim :) dün izin dönüşünde ailecek Bartın Bayi ne gittik.Eşim aracı resimlerden eh işte diye değerlendiriyordu.Aracın yanına gittik ve yaklaşık 5-6 dk birbirimizle konuşmadan aracı inceledik.Yakından gerçekten çook daha hoşuma gitti.Zonguldak ta ikamet ediyorum bizim oralarda ASX yok malesef.Yakından görememiştik hiç o yüzden biraz detaylı anlatıyorum.İntense modeli gri renkteydi ve çok albenili duruyordu.Yıl sonuna doğru almayı planlarken eşim şimdi alamıyormuyuz diye sıkıştırmaya başladı :)

2. elini düşünüyordum açıkcası 2013 intense 10.000 km de 60-62 bin tl gibi fiyatlarda.Yalıtım konusunda iyileştirme yapmışlar ciddi oranda diyor satış müdürü arkadaş.Bizim ufaklık aracın içerisine oturdu aracın kapıları kapalı idi bize sesleniyormuş sonra farkettim dışarıya ses gelmiyordu hiç bağır bakalım dedim çok tiz bir ses geldi camın dibinden sanırım gerçekten iyileştirme yapmışlar.Gerçi arkadaş nerelerde iyileştirme yaptıklarını göstermeye çalıştı.Motor kaputun içinde kaybolmuş gibiydi.Heybeti bagajı cam tavanı müthiş hoşuma gitti.Deri koltuların kalitesi direksiyonun kalitesi bence bu bizim aracımızdı.Rüyamda da gördüm :) Sizden edindiğim bilgilere dayanarak takip ediyordum şimdi gerçekten asx oldum araca.

İnternette liste fiyatı 72.000 civarında iken arkadaş hemşeriyiz ayağına 74 ten başladı maliyetini aradı sordu üst kata 73.000 yapabileceğim son rakam dedi bende Allah razı olsun dedim hemen bankayı arıyorum dedi yok arama ben bi bakayım dedim öyle arkamıza baka baka ayrıldık oradan.Artık başka bayi aramaya başlıcaz sanırım.Herkese hayırlı günler.Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakamoz37 -- 14 Ağustos 2014; 13:18:26 >

• hocam diyemediniz mi 72.000 'den ben size satayım diye :)
  • Valla hocam bu adam 50.900 yazmışken benim 52.750 yazmam pek fahiş değil. Buna benzer olarak @benbenor 'un da dediği gibi ASX fiyatları yükselmiş gördüm ben de.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-2011-model-orjinal-mitsubishi-asx-1.6-ilk-sahibi-175396036/detay/

Tavan rayı yok, KM'si benden yüksek, tahminimce multimedya da yok, tampon difüsörleri de yok 50.900 yazmışlar :)
  • Sıfır olarak fiyat teklifi alan arkadaşlar fiyatları yazarsa da çok iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercankzly

Sıfır olarak fiyat teklifi alan arkadaşlar fiyatları yazarsa da çok iyi olur.

Evet arkadaşlar buraya alınan fiyatlar yazılırsa çok yardımcı olmuş oluruz düşünen arkadaşlara.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.