Şimdi Ara

Mitsubishi ASX mi Ssangyong Tivoli mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
3
Favori
4.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: carbize

Bizim araba neden otomatik değil, otomatik olsa ben de kullanırdım diye başımın etini yiyen bir eş var.ASX in otomatiğe yok.

O zaman daha iyi ya hocam,kesinlikle otomatige gecmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben eşimin kullanmasını teşvik ediyorum ve çok istiyorum. Böylece ben bir yere götür,bırak,bekle,ona göre işlerin saatini ayarla gibi dertlerden kurtulmuş olacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: Tork Necmi

ssangyong ne yahu Allah aşkına. okunuşunu bile bilmiyorum. arkadaşlar ne aldın diye sorarlarsa, bir kağıda ssangyong yazıp, bunu aldım dersiniz artık

Türkçede nasıl okuyorsan öyle okuman yeterli, sangyong, anlamı ikiz ejder.

1 yıldır falan Ssangyong Korando Sports kullanıyorum ve Kore malı olduğu halde çin malı diye dalga geçenler arabaya binince dut yemiş bülbüle dönüyor.

• Hocam istenen paraya göre bence kalite baya kötü.

Bence onu alana kadar 1.2 otomatik Nissan QQ boş hali ya da orta donanım hali ile alınabilir.
    Bunun dışında Subaru XV ve Fiat 500 X modellerine bakabilirsiniz.Ama şayet bayide Tivoli'ye çok güzel bir indirim yapmıyorlarsa bu araca bu paralar bence haramdır.Tabi kişisel görüşünüz orası ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Hocam istenen paraya göre bence kalite baya kötü.

Bence onu alana kadar 1.2 otomatik Nissan QQ boş hali ya da orta donanım hali ile alınabilir.
    Bunun dışında Subaru XV ve Fiat 500 X modellerine bakabilirsiniz.Ama şayet bayide Tivoli'ye çok güzel bir indirim yapmıyorlarsa bu araca bu paralar bence haramdır.Tabi kişisel görüşünüz orası ayrı.

bende Türk sandım, karpuz şeçer gibi vuruyor adam :)
    kaliteli olduğunda pot pot mu etmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legend1982 -- 6 Ağustos 2015; 8:48:45 >

• Hocam fuarda sordum, 2016 yılında benzinli otomatik vites gelecekmiş.. Ben de eşime ilerde almayı düşünüyorum, hem yabancılık çekmez eşiniz.. Biraz sabredin derim..
  • Fuarda ben de inceledim bu aracı. Aslında fena bir araç değil, en azından bu segmentin orta seviye araçlarından (Captur, Juke vs.) daha iyi geldi..

Ancak bu segmentte, kalite anlamında zirvede yer alan 4 model var; Countryman, Renegade, Mokka ve 500X. Hatta SsangYong standındaki satış danışmanı ile uzun bir sohbet etmiştim, o bile bu 4'lü için "onlar segmentin premiumları, bizim rakibimiz değiller" demişti. Hedefleri direk olarak Captur imiş..

Bu 4'lü içerisinden de otomatik vitesi en uygun fiyata sunan araç 500X.

Tivoli'nin otomatik baz versiyonu 68.700..(1.6 atmosferik motorlu, hantal ve yakıt düşmanı klasik otomatik vitesli)
    500X'nin orta donanım otomatiğini ise ~75.000'e alırsınız. (1.4 turbo motorlu, çift kavrama şanzımanlı)

Aracın teknik ve kalite üstünlüğünün yanında, satış sonrası hizmet ağının genişliği ve 2. eldeki muhtemel daha yüksek değeri ile sizi daha fazla mutlu edecek araç 500X olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Integrale -- 6 Ağustos 2015; 9:40:41 >

• Ssangyong mu? Büyük hata olur.

• carbize C kullanıcısına yanıt
    Hocam Sportage veya ix35 dusunmez misiniz?

• SsangYong un yanında şu abi geliyor. Ismi de ordan zaten .

• Teknik veriler tabii ki önemli.Ama bir de insanın içinin ısınıp,bakmaktan keyif alması gerekiyor. Ne yazık ki Fiat 500,Mokka,qq,İx35 bizi hiç görsel açıdan memnun etmedi.Saydığınız araçların hepsini ilk çıktıkları andan itibaren gidip inceledik.Ama hiçbirinden hoşlanmadık.Birazdan incelemediğimiz tek araç jeep renegade bakmaya gidiyoruz.Hoş internette yorumları okuyunca neredeyse vazgeçiyorduk bakmaktan.Bi de ona bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: legend1982

quote:

Hocam istenen paraya göre bence kalite baya kötü.

bende Türk sandım, karpuz şeçer gibi vuruyor adam :)
    kaliteli olduğunda pot pot mu etmeli

bu ne la adam karpuz mu alıyor araba mı

işte bunları gören bizim zekiler bayilere gidip araçların torpidolarına böyle patpat vurup çok kalitesiz diyip çıkıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Azıcık bekleyin yeni kasa ASX'ler otomatik gelecek. Ayrıca ASX'ten sonra hangi benzinli olursa olsun yakıtı sizi çok üzer. ASX ile fabrika verilerine yakın gidersiniz ama o aracın temiz 10lt şehiriçi var. fabrika verilerine kanmayın o bir japon değil.

Onun yerine eşinize bir colt alın otomatik onunla takılsın. ASX'ten memnunsanız boşuna fantaziye gerek yok.

Kardeşim bir Mitsubishi sahibi olarak markayı sevmene bir şey diyemem ama, "O bir Japon değil" demek biraz fanatiklik oluyor. Ssangyong Güney Kore yapımı bütün dünya da arazi araçları konusunda uzman olmasıyla tanınmış bir markadır. Araçları sağlam olması ve kalitesiyle de bilinir. Ayrıca yakıt tüketimi 10 LT releri bulur demek biraz iddialı olmuş, fabrika verisi 6.8 Lt redir. Bir de tip olarak bir şu arabaya bak, bir de ASX e bak tarafsızca
     Mitsubishi ASX mi Ssangyong Tivoli mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Kardeşim bir Mitsubishi sahibi olarak markayı sevmene bir şey diyemem ama, "O bir Japon değil" demek biraz fanatiklik oluyor. Ssangyong Güney Kore yapımı bütün dünya da arazi araçları konusunda uzman olmasıyla tanınmış bir markadır. Araçları sağlam olması ve kalitesiyle de bilinir. Ayrıca yakıt tüketimi 10 LT releri bulur demek biraz iddialı olmuş, fabrika verisi 6.8 Lt redir. Bir de tip olarak bir şu arabaya bak, bir de ASX e bak tarafsızca

korelileri de hyundaiden iyi biliyorum, hele dizel otomatikleri kuruş bazında benzinli manuel asx'ten fazla yakıyor kusura bakmayın ama özellikle benzinli motorlarda mitsubishi mivec motorları kadar hiçbir araba az yakamaz, zaten ssangyong otomatik bile başlı başına yakıtı arttırır.

Yukarıda yorumlar yazılmış, kalitesine mitsubishi sever bir arkadaş bakmış.

Peki ya siz ASX baktınız mı? yeni 2015 dizel ASX'e baktınız mı?

Ben mitsubishiden sonra ileride kara kara düşünüyorum hangi arabaya geçebilirim diye... Ne kadar az yaktığı konusunda bir şey demeyeceğim, çünkü inanmayacaksınız...

Mitsubishinin az yaktığı konusunda kimse bir şey diyemez. Ama her şey yakıt tüketimi değil ki. Arkadaş yukarıda 5 senede 25000 km yaptık demiş. Yani yılda 5000 km yapan bir araç 7 litre yaksa ne olur, 9 litre yaksa ne olur???
    Bence tasarım olarak Ssangyong çok iyi bir iş çıkarmış. Sizde kabul edersinizki Mitsubishi çok silik tasarımlar yapıyor ve bu yüzden tutulmuyor. Kendi ülkesi olan Japonya da bile satış rakamlarında 8. sırada olan bir araç markası, başka söze gerek yok sanırım. Ayrıca şunu da söyliyeyim Güney Koreliler her konuda, özellikle teknoloji konusunda Japonları geçmiş durumda, Bakınız (LG, SAMSUNG). Otomobil konusunda da hızla gelişiyorlar

• Arkadaşlar sanırım karar verdik.Jeep Renegade. Aracın içine binince kalitesi belli oluyor. Ama biraz tuzlu

• legend1982 kullanıcısına yanıt
    Zaten Türk.O benim :)

• Araç alırken önemli kriterlerimden biri de görsellikltir. jeep renegade bu anlamda bana göre berbat bir araç. Hele arkası yok mu, tam bir rezalet.
    Burada bahsi geçen araçlardan en hoşuma giden asx tir. Yeni tiguan da beklenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tork Necmi -- 7 Ağustos 2015; 12:10:27 >
  • quote:

Zaten Türk.O benim :)

o gözlük kabına bakarken yabancı konuşuyodunuz sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: carbize

2007 yılından beri düz vites öğretmeye çalışıyorum ama tık yok

Hocam 2011 asx sahibiydim benden ziyade hanım kullanırdı.Biraz mecburiyete itmek lazım gibi geliyor duz vites için.Su an yarı otomatikle devam ediyoruz picasso.Bunun için değiştirmemiştik asx'nin aile arabası olarak oturmamasıydı nedenimiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soskay -- 8 Ağustos 2015; 23:50:51 >
  • Görsellik açısından jeep hoşumuza gitti.Ama ne kadar şımarık bir marka olduğunu anladık.Diğer markalara düşük faizle kredi veren bankaların jeep ile anlaşması yok.Garanti 2 yıl, eğer 2 yıl boyunca bakımlarını yetkili serviste yaptırırsak 1 yıl da hediye.Bulunduğumuz ilde yetkili servis yok.En yakın 200 km uzaklıkta. Ama aracı çok beğendik.Asx ile renegade farklı tasarım konseptine sahip.özellikle eşim asx i alırken çok beğenmeyerek onayladı.Ama renegade i çok beğendi.Bu defa da onun istediği olsun. Tiguan,ix35,sportage genelde beğenilen araçlar.Bu Yüzden trafikte elimizi sallasak onlara çarpıyor. Daha önceki aracınız daihatsu terios yeni kasaydı.Çoğu kimsenin bırakın almayı dönüp bakmayacağı bir araç.Ama kullandığımız süre boyunca en ufak bir sorun çıkarmadı.Kullandığımız en sağlam araçtır.Yani araç konusunda herkesin beğenmediği ilginç tasarımları seviyoruz.

sa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.