Şimdi Ara

Mitsubishi Electric Mi ? Fujitsu Mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
14.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 9000 Btu alacak arkadaşlar aşağıdaki tabloyu incelesin.

Tüm değerler katalog verileridir. Hatta Btu değerleri vermeyenleri Kw'lere göre hesapladım.

En az yakan Ururu Sarara daha sonra Krimagine ve Super Daiseıkai daha az yakar,
    Cop oranlarında zaten az yaktıkları için, sırayla Kramagine - Ururu Sarara - S.Daiseıkai,
    Maksimum ısıtma verisinde ASYB09LD ve S.Daiseıkai

Nominal değerlere göre ise ASYA09LD, ASYA09LC ve Zibro S2035 dir.
    (Benim için bu değer önemlidir. Çünkü c.o.p'i bu değerlere göre hesaplanır.)

Fiyatılarıda baz alırsak herkes kendine uygun modeli bulabilir sanırım.

Benim Şahsi sıralamam Fiyat/Performans olarak,

Fujitsu (General) - Zibro S2035 - Toshiba S.Daiseıkai - Mitsubishi Krimagine

Vakit bulursam 12000 btu larıda hazırlarım.

Saygılar,

Mitsubishi Electric Mi ? Fujitsu Mu ?

• benim dün yapmışolduğum değerlendirme daykın ile son kullandığım msz fd25va modeliarasındadır.mukayese yapmak gerekirse daykını kullandığım yer istanbul güney batıya bakan 25 mkare bir salon çatı katı çiftcam yalıtım tavanda var duvarda yok.daikinftx35 cav kodlu cihazı kullanıyorum.ses konfor sessizlik konusunda mitsubishiyi kullandıktan sonra daykının farkını anladım.kısaca mitsubishiden şikayetim yok seçimimi tasarrufu önplana alarak yaptım.ancak biraz daha fark vererek daykın almalıydım diye düşünüyorum.iki cihaz arasında tasarruf yönünden %5 fark olduğunu düşünüyorum.birde mitsubishiyi altınolukta kullanıyorum .servisten ötürü böyle davranmak zorunda kaldım.istanbulda olsaydım tereddütsüz daykın taktırırdım. neden derseniz sessizlik açısından tek tercihim olurdu derim.
  • Sn.Manas

Güzel bir çalışma olmuş,tebrik ediyorum sizi+
  • Kardeşim eline sağlık güzel çalışma olmuş. Mümkünse 12000'likler içinde böyle bir çalışma yaparsan memnun olurum

quote:

Orjinalden alıntı: manas35

9000 Btu alacak arkadaşlar aşağıdaki tabloyu incelesin.

Tüm değerler katalog verileridir. Hatta Btu değerleri vermeyenleri Kw'lere göre hesapladım.

Cop oranlarında zaten az yaktıkları için, sırayla Kramagine - Ururu Sarara - S.Daiseıkai,

Saygılar,

• quote:

Orjinalden alıntı: albani

Sn.Manas

Güzel bir çalışma olmuş,tebrik ediyorum sizi+

Teşekkür ederim albani hocam.

Bu arada 2008'nin klimasının Fujitsu olduğu fikrine katılıyorum.
  • Sn. ak_onair

Yakında tüm btu sınıflarının hem ısıtma hem soğutma tablolarını hazırlayacağım.

Biraz zaman alacak ama inan beklemeye değecek.
  • Sundan yararlanabilirsiniz. Yazın, ben hazırlamıştım:
    http://www.yuklec.com/download.php?file=511545559-INVERTER.doc
  • Şekerci arkadaş
    MSZ FD 25 modeli klimanı kaç m2 yerde kullanıyorsun. Benim için ısıtma çok önemli. Isıtması yeterlimi yani kullandıgın yeri 26- 27 derecelere rahat çıkarabiliyormu.
  • FD25 kim kullanıyor anlayamadım gc25 bendeki 10 m2 zor zar ısıtabiliyor oda 25 dereceden fazla istemessen
  • merhaba,, bu klimayı çok araştırdıktan sonra ben işyerime aldım.alma sebebim yüksek cop değeri ve mitsubishi elektrik kalitesi idi..işyerim 8*4=32 metrekare 32*3=96 metreküp bir yer..tavan, asma tavan,ön cam 3*4=12 metrekare alüminyum doğramalı..yan cephem yalıtımsız 8*3=24 metrekare duvar,asma kat payınıda eklersek yaklaşık 30 m2 dir.sabah işyerimi açtığımda iç ısı 8 ila 9 derece arası oluyor.klimayı en yüksek ısıtma ve fan hızına aldığımdan yaklaşık 1-1,5 saat sonra içerisi 15-16 dereceye yaklaşıyor..daha sonra ben hızını düşürüyorum..malum işyeri olduğu için kapıda sık sık açılıp kapanıyor.. deneme amaçlı full güçte çalıştırdığımda ısı 21 dereceyi anca geçti.elektrik faturasına gelince genelde 25 civarı gelen faturam 35 ytl geldi ki,çok komiğime gitti,ben 70-80 bekliyordum..şimdi yeni gelecek faturayı bekliyorum,asıl o zaman belli olacak ne yaktığı..memnunmusun derseniz,sıcağı çok seven bir yapım olduğu için bana az ısıtıyor gibi geldi.bazı arkadaşlar klimanın hava çıkış sıcaklığını 60 derece falan demiş ama ben sanki bu kadar değil gibime geliyor,daha çok ılık üflüyor gibi geliyor..tabii ilk çalışmadaki ısıdan bahsetmiyorum,klima +25 derece katsa aldığı havaya, 10+25=35 derece üflüyecek,,ısındıkça,ısıtmak için alacağı havada daha sıcak olacağı için örneğin 20 alsa 25 de kendi eklese 45 derece olacak.,konunun uzmanı arkadaşlar aydınlatır inşallah bu konuda..diğer özelliği ise pek benim bişime yaramıyor,,i-see akıllı göz olayı olmasada olurdu..kapalı tutuyorum o özelliği..tabii üstündeki gözün etrafı tararken bir oraya bir buraya dönmeside hoş oluyordu. :
    uzaktan bana üflediği hava bana gelene kadar iyice serinliyor,bu yüzdende havayı kendime yönlendirmiyorum.bu biraz can sıkıcı oluyor.
    bu yazımı okuyan servis arkadaş olursa bana klimanın çıkış sıcaklığını nasıl bir test ortamında ölçmem gerektiği,ve değerleri verirse çok sevinirim.acaba gazmı az basıldı diye kuruntu yapıyorum..gerçi takan arkadaşlar bir çok sorumu cevaplayamasalarda teknik arkadaşlardı.

sevgili tankan arkadaşım benim durumum bu,inşallah sana faydası olur,bende seneye belki işyerime daha yüksek değerlisini alıp bunu eve taktırırım..

quote:

Orjinalden alıntı: tankan

Şekerci arkadaş
    MSZ FD 25 modeli klimanı kaç m2 yerde kullanıyorsun. Benim için ısıtma çok önemli. Isıtması yeterlimi yani kullandıgın yeri 26- 27 derecelere rahat çıkarabiliyormu.

• quote:

Orjinalden alıntı: manas35

9000 Btu alacak arkadaşlar aşağıdaki tabloyu incelesin.

Saygılar,

Sayın arkadaşım 9000 btu klima lsitenizde büyük yanlışlık var isterseniz bir zibro satan yere isterseniz mbirol beye sorun,2035 klima 12000 btu ınverter cihazdır bunu düzeltmenizi rica ederim,

saygılarımla,iyi geceler.

• Ben 15 senedir klima ile ısınıyorum şimdi kullandıgım klimaları alana kadarda 7-8 çeşit marka aldım kullandım bir kısmınıda iade ettim bir kısmınıda kardeşime vardim.

Ben bu 15 yıllık kullanım ve almak amaçlı araştırmalım içinde sadece hiç şikayet duymadıgım markalar şunlardır;daıkın,panasonic,mitsubishi havy,fujitsu(general,fuji),sanyo,haier,genaral elektrik.

Bunların haricindekilerde hep arıza duydum hatta bu forumu okuyun eski mesajlara kadar(eger silinmedi ise)mitsubishi elektrikden bile ısınamama ve ses şikayetleri azda olsa çok övülen mitsubishi elektrik şikayetleri beni şaşırtı,en azından hadi bu forumdakiler yalan yazıyor ya kardeşim desemde çevremde bizzat tanıdıgım hatta klima satan bayi tanıdıgım bile 18 metre kare alanı 12000 btu mitsubishi eletrik klima ısıtamaz diyor gelde anla.

Bana sorarsanız ben bu iki klimadan kesinlikle fujitsuyu tavsiye ederim,ısıtması bu kadar yüksek btu ya çıkan kima ben 15 yıllık klima kullandıgım yıllarda hiç rastlamadım,15 sene öncede fujitsu alacaktım ama param yoktu o zamanda 9000 btu klasik klimanın ısıtması 11400 btu idi bana çok iyi geliyordu ve ben cigere bakar gibi bakıyordum,

Ben yukarda karalama,kötüleme yapmadım bu forumdan okuduklarım ve çevremde gördüklerimi yazdım tarafsızca sizin gördükleriniz başka olabilir,ama ne olur sırf bu cihazı yada o cihazı kullanıyoruz ve bizim elimizdeki iyi diye kötüye iyi,iyiyede kötü demeyelim ben gözlemleri yazdım ve 15 yıl içinde kulandıgım ve iade ettigim cihazlar ile kıysladım,

iyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denese -- 11 Ocak 2009; 4:45:03 >

• 15 sene boyunca 7-8 klima almissiniz buda her iki senede bir klima almissiniz anlamina geliyor. Bunlari memnun olmadiginiz icinmi degistirdiniz yoksa yardim filan amacli baskalarina vererek kendinize hep yeni klimalar mi aldiniz. Eger aldginiz klimalar icerisinde hem ME hemde Fujitsi olsaydi degerlendrimeniz daha anlamli olurdu.

Ben yazilarimda defalarca yazdim Mitsibushi Elektric kullanicisiyim memnunum hemde cok. Fujitsi kullanmadim ama kullanan arkadasim var memnuniyetsizligini bildirmedi nasil dedigimde iyi diyor biraz sesli diyor belkide koydugu yerden kaynaklaniyor yada bina yapisindan kaynaklaniyordur.

Bu arada 15 seneden ne amacla olursa olsun 7-8 klima markasi degistirmeniz secimlerinizin yanlis oldugunu gosterir. Bence bir klima en az 8-10 sene kullanilmali. Bence siz gidin bir fujitsi bir mitsibushi elektrik alin ve ikisini burda degerlendirin bizede saglam bir fikir vermis olursunuz. Zaten 7-8 klima almissiniz 2 klima daha alsaniz cok sey farketmez.

Saygilar

quote:

Orjinalden alıntı: denese

Ben 15 senedir klima ile ısınıyorum şimdi kullandıgım klimaları alana kadarda 7-8 çeşit marka aldım kullandım bir kısmınıda iade ettim bir kısmınıda kardeşime vardim.

Ben bu 15 yıllık kullanım ve almak amaçlı araştırmalım içinde sadece hiç şikayet duymadıgım markalar şunlardır;daıkın,panasonic,mitsubishi havy,fujitsu(general,fuji),sanyo,haier,genaral elektrik.

Bunların haricindekilerde hep arıza duydum hatta bu forumu okuyun eski mesajlara kadar(eger silinmedi ise)mitsubishi elektrikden bile ısınamama ve ses şikayetleri azda olsa çok övülen mitsubishi elektrik şikayetleri beni şaşırtı,en azından hadi bu forumdakiler yalan yazıyor ya kardeşim desemde çevremde bizzat tanıdıgım hatta klima satan bayi tanıdıgım bile 18 metre kare alanı 12000 btu mitsubishi eletrik klima ısıtamaz diyor gelde anla.

Bana sorarsanız ben bu iki klimadan kesinlikle fujitsuyu tavsiye ederim,ısıtması bu kadar yüksek btu ya çıkan kima ben 15 yıllık klima kullandıgım yıllarda hiç rastlamadım,15 sene öncede fujitsu alacaktım ama param yoktu o zamanda 9000 btu klasik klimanın ısıtması 11400 btu idi bana çok iyi geliyordu ve ben cigere bakar gibi bakıyordum,

Ben yukarda karalama,kötüleme yapmadım bu forumdan okuduklarım ve çevremde gördüklerimi yazdım tarafsızca sizin gördükleriniz başka olabilir,ama ne olur sırf bu cihazı yada o cihazı kullanıyoruz ve bizim elimizdeki iyi diye kötüye iyi,iyiyede kötü demeyelim ben gözlemleri yazdım ve 15 yıl içinde kulandıgım ve iade ettigim cihazlar ile kıysladım,

iyi geceler.

• cemele

Yukarda yazdım açıkca ama sanırım gözünüzden kaçmış

seçimlerim yanlış degildi para yoktu,ilk klimamı alırken o yüzden arçelik,gibi klimalarda kullandım o parasızlıkdaki hata ondan sonrada klima araştırmalarım o zamanlar forum yoktu yada ben bilmiyordum,sokak sokak ve kullannanları inadına aldıkları ürünü övmeleri benim elalemin evinde ne kadar incelersem ve satıcı ne derse dünyaca tanınmış iki klima arasında karar vermeme ME ve MH her ikisinide kullandım ben kullandıgım dönemlere göre MH daha fazla begendim ME daha sesli ve hiç bir özelligi olmayan klima idi (bana göre)ayrıca bu forumda 2 sene öncede şimdide ME den ve çevremde yakınlarımdan sürekli şikayet var demekki size iyisi denk gelmiş,

şu an ki modelleri arasında ses konusunda evet haklısınız onuda şu en yakın arkadaşım kullanıyor sık sık iki klimayı (ME-Fujitsu) agız çıkış sıcaklıgına kadar deniyorum aralarında zerre fark yok gibi 1-2 hariç,onlarda bendekiler ve arkadaşımdakiler için söylüyorum fujitsu ilk çalışınca daha sesli özellikle dış ünite iç ünitede ME göre sesli ama şuna dikkat ettim arada fan dönüş hızı korkunç fazla buda bundan fark ediyor fujitsunun üfledigi alana ME üfleyemiyor tıpkı 18000 zibronun 14000 fujitsuyu ısıtmada yakalayamadıgı gibi,havanım durumuna göre 5-15 dakika sonrada Fujitsuda ses falan kalmıyor oda iklimlenmeye yaklaştıgı için sesde kesiliyor(o sesde makine,vuruntu,metal sesi,yada çatırdama falan degil hava sesi)hele sessiz moduna alınca salonda klima avrmı yokmu unutuyorsunuz arada elinizi önüne tutmanız gerekiyor acaba diye,

Ben ME abartıldıgı düşünüyorum,bu zaman kadar hep ME şikayeti duydum ve burada gördüm ama asla MH duymadım sizde inceleyin ve bu forumu okuyunki göreceksiniz,ısıtmama problemini çok duydum hemde servislerin kendi agızlarından ve kartlarda hep yazılım hatası oldugunu ve klima plus un degiştirdigini söylediler,yakın arkadaşımda aylarca magdur oldu kartı degişene kadar,

Ayrıca kinaye sözleri yazıları hiç sevmem anlamayanlara yaoaın ben aldıgım klimaları geri veridigimi yazdım ve kardeşime parası ile verdim o an ben memnun olmadıgı geri verecegimi söyleyince onlara uygun geldi ve bende gördü begendi aldı şu an iki tanesi onda (onlar ınvverter degildi)ama o 8 senelik klimalar her zaman ME den 10 kat daha iyi ısıtıyordu her zaman iddaasına girerim (gene yazayım ınverter degildi gerivermem sebebeim bu idi)

Ve kinayeleriniz devam ediyor,ben zengin degilim sadece çok kılım bu konuda gözüm karadır hiç bir şeyi düşünmem bendeki ürün iyi olacak mahkemeye kadar gider işin sonu bazı rünleride öyle geri verdim (suçlusu satıcılardı olmayanı varmış gibi göstermek)benim sokaga atacak param yok sanırım sizin vardır sizde azıcık insnlara faydalı olup 3-5 klimada siz alında buraya yazı akrşınızdaki insanlada dalga geçer gibi yazı yazmayın,

Yukaradaki yazımı anlamamışsınızdır diye gene tekar edeyim,sizin yazınızla ME fujitsudanda Haierdende ısıtmada geridir sadece Haierden daha sessiz,fujitsudan ilk açılışta daha sessizdir başkada hiç bir numarası yoktur sadece adı satıyor ve bol şikayet alan klimadır(iyi markalar arasında)size iyisi denk gelmiştir yada sizde başka klima kullanmadıgınız için sizdekini iyi sanıyorsunuzdur,olabilir bir kaç tane alamasanız bile şöyle konu komşuda bari bakarak mukayese edin bakalım Haiermi,fujitsumu,daıkınmı,bence bunların içinde sadece agız çıkış sıcaklıgı bile söz konusu olsa ME tam geriden gelir,denemesi çok basit elinize digital derece alın benim gibi ölçün haier 65-68 derece ME 50-52 derece,başkada tek bir teknolojisi yok varsa yazın,göz möz demeyin daıkını geriden taklit ediyor sadece son çıkardıgı krimegene kliması iyi sayılır oda Daıkın ururu yanında hiçtir,(bence )ama diyorum ya etrafınızda kliam kaynıyordur tek tek agız çıkış sıcaklılarını seslerimni ölçün bu ölçüm cihazları pahalı degil ama nasıl ölçeceginizi iyi bilin yada yardım alın,sırf sizde var diyede normal bir klimayı övmeyin

ME sadece arçelikden,vestelden,demirdökümden iyidir diger dünyaca ünlü klimaların hiç birinden üsğtün tek bir yanı yoktur eksikligi vardır (yukaradada yazdım gene görmez yanlış anlarısınız diye,sadece kri,megene iyi gibidir,daıkının yaptıgı yaptıgını saymazsak),ve bendeki klima evet sesli ama ilk çalıştırmada bunu buradaki arkadaşlarda yazdı fşrmada yazdı özellikle ama asya 9000 serisi çok sesli dış ünitesi onlarada sorum bunu ben tek degilim ma ben dogruyu yazıyorum ilk çalıştırmada sesli 5-15 dakika sonra kliam avrmı yokmu unutuyoruz,koılay degil 9000 btu klima 21000 btu veriyor 14000 btu klima 28700 nbtu veriyor az ME sıksa bu btuları versde nerelerinden sesler gelirdi bilemiyorum,

Size hayırlı akşamlar.

• Bol laf salatasi ezbere konusma yapmissin
    Ben de bu foruma epeydir yaziyorum ve klima alirkende burdanda yararlandik.
    Ne hikmetse ME hakkinda gelen sikayetlere ben rastlamadim haaa yokmu var karabiber ve bir kisi daha vardi sirf marka karalama amacli sikayetler vardi. Bu adamlara hangi modeli ni kullaniyorsun hangi servise gittinde yardimci olmadilar diye de sorduk ama cevap vermediler.

Bunu belki elli defa yazdim ME bayiii saticisi servisi yada herhangi bir ticari amac elde etmek icin burda yazi yazmiyorum. Kaldiki gecmis msg lara ac bak hemde bu topic altinda Fujitsi yaramaz soyledir boyledir diye bir msg mida goremessin. Klima alirkende hangi klimayi birinci sectigimi burda yazdim hatta baslikta vardi. DAIKIN KLIMA FIYAT LISTESİ adi altinda ama konu eski oldugu icin silinmistir. Her zaman burda belirttim benim icin birinci DAIKIN URURU SARA gelir diye. Ama bunlari filan gormeden harbiden ezbere yazmissin. Kaldiki ben ME derken bu klimayi alin dunyanin bir numarali klimasidir ustune baska klima yoktur diye bisey de iddia etmiyorum. Bende ME MZSGC35 (inverterli) ve ME MSHGA25(non inverter) iki klima var inverter olan son derece verimli ve kullanisli bir cihaz diger invertersiz model ise ufleme olarak cok iyi olmasina ve uzak mesafeli ufleme yapmasina ragmen sesi bana cok fazla geliyor. Bu iki klimanin perfromans ve Montajlarida dahil burda yayinladim baslik vardi konu eski ve silinmistir. ME gibi 1800 yillarda kurulmus kendini ispat etmis bir markayi yaramaz etmez diyerek kötüleme tamamen yanli bir tutumdur. ME bana ozel klima uretmiyor benimki daha iyi ciksin. Yukarda Manas35 isimli arkadas liste yayinlamis ordaki listeye bak klimalari ona göre kıyasla bir markanin en ust modelini ile diger markanin daha dusuk modelini kiyaslama. Ezebere konusmuyoruz fusjitsiyide gidip bizzzat arkadasin evinde gordum cihazda bir sorun yok gayet verimli calisiyor sadece ME gore daha sesli. Niye kendini bu kadar harap ettin anlamadim ben burda her zaman yazdim Daikin URURU SARA harici diger ME-FUJI-TOSH gibi urunler arasinda cok buyuk fark oldugunu dusunmuyorum diye. Karsilastirma yaparken mesla ME FD serisi ile Fuji Asya serisini karsilastir. Ama harbiden klimadan epey cekmissin bu kadar klima degistirmene gore ben ilk klimalarimi 2008 nisanda aldim sogutma amacli isitma yoktu cihazi isitmada da kullaniyorum ve son derece memnunum 10 sene gider oyle gidip baska klimalar almam cunki secimi ben basta dogru yaptim. Oyle gidip 7-8 klima al ver sat yapmama gerek yok diye dusunuyorum. Ama sunuda acikca soyluyorum klimalarda Allah nazardan saklasin bir sorun olursa burda acika yazarim. Nasil simdi verimli ve guzek calisiyor ve tavsiye ediyorsam sorun oldugunda problem ve servis kalitesini acikca yazarim.

Kal saglıcakla

Orjinalden alıntı: denese

cemele

Yukarda yazdım açıkca ama sanırım gözünüzden kaçmış

seçimlerim yanlış degildi para yoktu,ilk klimamı alırken o yüzden arçelik,gibi klimalarda kullandım o parasızlıkdaki hata ondan sonrada klima araştırmalarım o zamanlar forum yoktu yada ben bilmiyordum,sokak sokak ve kullannanları inadına aldıkları ürünü övmeleri benim elalemin evinde ne kadar incelersem ve satıcı ne derse dünyaca tanınmış iki klima arasında karar vermeme ME ve MH her ikisinide kullandım ben kullandıgım dönemlere göre MH daha fazla begendim ME daha sesli ve hiç bir özelligi olmayan klima idi (bana göre)ayrıca bu forumda 2 sene öncede şimdide ME den ve çevremde yakınlarımdan sürekli şikayet var demekki size iyisi denk gelmiş,

• karşı apartmandaki arkadaşla ISITMA amaçlı klima alacaktık araştırdık...
    arkadaş iklimsa kampanyalı 1650 sharp 12000 inverter aldı. ben ise sesli bulduğum için bekledim 1 ay sonrada be kampanyayla 1650 ye mit elek 12000 inverter aldım
    şimdi iki cihazıda çok iyi tanıdım karşılaştırabilirim..
    bana göre artılar eksiler şöyle;
    ME artıları
    mit elektirik çok daha sessiz. uyurken kullanacaklar için önemi olabilir. (ayrı yarıya diyebilirim)
    ME -15 sharp -10 dereceye kadar ısıtabiliyor (izmirde olduğumuzdan anlamı yok)

Sharp artıları
    -LCD ekranından iç dış sıcaklığı görebiliyorsunuz. (küçük ama hoş bir özellik)
    -çok çok gelişmiş filtreleme (benim için pek önemli değil)
    -ısıtmada 20500 btu ya kadar çıkabilme (mit elek 17000 e kadar)
    -COP 3.88 mit.elek. ise 3.79

Sonuç: benzeri klimalar ama sanki sharpın ısıtması daha kuvetli geldi.
    %3 civarı daha ekonomik ama 2 kat fazla gürültülü...

• kutlarim her iki urununde (+) ve (-) lerini cok guzel sekilde anlatarak almak isteyenlere yol gostermissiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: bilal55b

karşı apartmandaki arkadaşla ISITMA amaçlı klima alacaktık araştırdık...
    arkadaş iklimsa kampanyalı 1650 sharp 12000 inverter aldı. ben ise sesli bulduğum için bekledim 1 ay sonrada be kampanyayla 1650 ye mit elek 12000 inverter aldım
    şimdi iki cihazıda çok iyi tanıdım karşılaştırabilirim..
    bana göre artılar eksiler şöyle;
    ME artıları
    mit elektirik çok daha sessiz. uyurken kullanacaklar için önemi olabilir. (ayrı yarıya diyebilirim)
    ME -15 sharp -10 dereceye kadar ısıtabiliyor (izmirde olduğumuzdan anlamı yok)

Sharp artıları
    -LCD ekranından iç dış sıcaklığı görebiliyorsunuz. (küçük ama hoş bir özellik)
    -çok çok gelişmiş filtreleme (benim için pek önemli değil)
    -ısıtmada 20500 btu ya kadar çıkabilme (mit elek 17000 e kadar)
    -COP 3.88 mit.elek. ise 3.79

Sonuç: benzeri klimalar ama sanki sharpın ısıtması daha kuvetli geldi.
    %3 civarı daha ekonomik ama 2 kat fazla gürültülü...

• S2035 12000 btu inverter klima diyen arkadaşım.
    Zibro yüksek performans serilerinde S2035 9000 btu klimalara karşılık gelir diyorum. Yüksek Perrformans serisinde
    daha düşük model yok,

zira s2035 max verilerinde 9000 btu klimalardaki gibidir.

Ben klimaları standart olarak 5 sınıfa ayırdım bir dahaki tabloda görülecektir. Toshiba'da Hitachi'de 9000 lik değil 10000 lik olarak geçer
    ama onlarıda 9000 sınıfına almıştım. dediğim gibi 9000 - 12000 - 14000/16000 - 18000 - 22000/24000 olarak ayırmıştım.

Olaya birde tüketici gözüyle bak 9000 btu klima muadili olarak Zibro Yüksek performans serisinde S2035 alabilirsin.

Ayrıca Mbirol hocam da bu konuda bilgi verirse ilgili sınıfa alır tekrar düzenlerim tabloyu.

Dediğim gibi.. olaya tüketici gözüyle yaklaşıyorum.

Saygılar,
  • arkadaşlar ben zibro s2035 aldım ve gayet güzel ısıtıyor. daha önce normal 12 lik cihaz vardı doğru düzgün ısınamıyordum şimdi çok rahatım o sğuk günlerde bile iç sıcaklık hiç 24*cnin altına düşmedi.saat başına yaktığı elektrik ortalama 600 wat. bugün hava biraz daha sıcak olunca ortalama 270wat yakmış. karar sizn
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.