Şimdi Ara

Mitsubishi Electric Mi ? Fujitsu Mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
14.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mitsubishi Electric olarak netten baktığım modeller

Mitsubishi Electric - MSZ-HC35VA

Mitsubishi Electric - MSZ-GA71VA

Toplam : 5.208 YTL

Fujitsu olarak netten baktığım modeller

AOYR 24 LC

AOYR 12 LC

Toplam : 4.998 YTL (Kanpanyalı Sanırım)

Hangisinde Karar Kılmamda Yardım Edermsiniz ?

• AOYR 24 LC inverter

AOYR 09 LC inverter

evet arkadaşlar bunları sipariş ettim..artık bende fujitsiiyim :D
  • Cok merak ettim acaba bu daglar kadar fark nedir? Odanizinin birinde fujitsi digerinde mitsibushi mi calisiyorda bu farki gordunuz. Bende Mitsibushi MZS GC35 var yazin sogutmada kısın da ısıtmada muhtesem verim aliyorum ortalama 14 saat calisiyor 23-24 derecede ve faturama etkisi 10-15 ytl. Birde DAIKIN cilere sor hangisiymis? Tek rakibimiz Mitsibushi klima derler:)
    Fujitside guzel markadir sanirim bir arkadasim kullaniyor memnun mus.

quote:

Orjinalden alıntı: isimo

Kesinlikle fujitsu,kullanıyorum tavsiye ediyorum arada ısıtmada daglar kadar fark var.
  • mitsubishi benim gözümde beş para etmez 20 gündür kullanıyorum deli ediyor beni nerde toshibam nerde

• evet bende fujitsuyu çok iyi diye duydum,modeline göre Daikin'dan bile dahaiyi olabiliyormuş...
  • evet arkadaşım fujitsu daıkından daha iyi ısıtıyor her ikisinide kullanıyorum,ikiside çok iyi klima ama sadece şuna dikkat edin bu klima süper 60 derece sıcak hava üfler diyenleri ciddiye almayın 55 derece sıcaklık üflüyor ve harika ısıtıyor,ben her ikisindende memnunum,fujitsu yalnız yüksek fan hııznda daha sesli oda fan hızı 700 rpm ondan orta fan hızına yada otomata alınca ses falan kalmıyor daıkın daha sessiz ama fan debi hızı az buda fujitsunun daha iyi ve çabuk iklimlendirme yapması açısından öne çıkıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: karabiberr_79

mitsubishi benim gözümde beş para etmez 20 gündür kullanıyorum deli ediyor beni nerde toshibam nerde ?

evet arkadas nerde toshiban 14 ay olmus alalı nerde?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daikin Emura mi Shira Plus mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben ilk olarak toshiba düşünüyordum. İzmir bozyakada gittiğim satıcıda daıkın, mıtsubishi, toshiba vs bütün kalite klimaları satıyordu.Bu satıcı kafanı karıştırmak istemem ama Toshibayı tavsiye etmem. daıkın ve mitsubishi electiric klimaların toshibadan kat kat kaliteli klimalar olduğunu ama genede istersen toshibada sattığını söyledi. Daıkın ve mıtsu fiyat ve katoluğunu aldım tam çıkarken fujitsuyuda araştırmanı tavsiye ederim dedi. Bu güne kadar fujitsu gündemimde yoktu. bir arkadaşımında fujitsu alıcağını duymuştum bunun üzerine arkadaşı aradım kendisi teknik bilgisi zayıf tavsiye üzerine alıcakmış tavsiye eden kişi ile irtibata geçtim. kensininde önce toshiba alacağını fakat toshiba klimada teknik serviste çalışan kayınçosunun aldırmadığını fujitsu aldırdığı hatta daha sonra kendisininde fujitsu aldığını söyledi . Yakın akarabalarını kendisine geldiğinde klimanın ısıtmasına çok şaşırdıklarını bu kişilerin daıkın toshiba vs kalitli klimalar kulladığından bahsetti. bunu üzerine toshibadan vazgeçtim. daıkın mıtsu fujitsu klimalar arasında ihityacıma uygun olan modeller arasında yaptığım teknik karşılaştırma sonucu fujitsu asya 14 lc 14000 klimanın ısıtmada 28700 btu ya çıktığını ve en güçlü klima olduğu aynı zamanda quet modda 20 db ile çok sessiz olduğunu öğrendim. örneğin daıkın 14000 btu kliması ısısanın sitesinden baktım ısıtmada ancak 19000 btu ya çıkıyor. daıkın ve mitsubishi electriğin fujitsu ya göre güzel özellikleri var örneğin daıkının göz olması nem vermesi mıtsubishidede göz var. ama hiçbiri fujitsu kadar güçlü değil ayrıca çalıştığım sektörde bir sürü kaliteye çok önem vereen firmaların fujitsuyu tercih etmesi ayrıca klima sektörü içindeki kişilerinde fujitsuyı önermesi fujitsu almamda etken oldu.
    ben fujitsuyu tercih ettim. ama klimada ortak görüş daıkının bir numara olduğu
    bana göre
    1-daıkın
    2-fujitsu
    3-mutsibishi
    ve diğerleri
    toshiba,panasonic,sharp,haier,hitachi.

• ya bu arada fujitsu 55 derece üflüyen diyen arkadaş ben kış başı yaptığım ölçümde 59 dereceyi gördüm artı izmirde geçenlerde çok soğuk olan günlerde 58 dereceyi gördüm .asya 14lc modeli var bende isteyen gelsin benim evde ölçelim tabi süreki 58 üflemiyor oda ısınınca 45 dereceye kadar düşüyor.bu konulara çok meraklı birisi olarak ayrıca ampermetre bağladım çektiği akım 1 amperin biraz altına indi yaklaşık 200 watt buda Bu kapasitedeki bir klima için çok iyi bir değer.
  • bir daykın kullanıcısı olarak bu yıl sonu ününü bildiğim ve fiyatları nedeniyle pahalı bulduğum daykın yerine eşdeğer mitsubishi elektiriğin msz-fd25va kodlu modelini aldım isınma alanım çatı katı çatı yalıtımlı kalan kısım 3 yön açık yalıtımsız ısı camlı
    düşüncelerime gelince cihazı kışın aldım soğutmasına yorum yapamiyacağım ısıtması fevkalade deyil.daykın ile mukayese ederek söylüyorum .daha gürültülü bir iç ünite ve daha düşük fan hızlarında daykın kadar verimli deyil.tatmin edermi eder. fakat bir daykın deyil o başka birşey.pişmanmıyım pişmanım
    niçin verdiğim paranın 3/2 sine daha uygun fiyatlı eşdeğer başka bir cihazda alabilirdim.fakat ıstmadaki cop değeri nedeni ile tasarruf yönünü düşünerek satın aldım. fatura henüz gelmedi gelince görmüş olacağız tasarrufu.
  • ses konusu na gelince mıtsubishi ful power modda kahvelerdeki aksiyal fan gürültüsü kadar gürültü çıkarıyor.daykın ise onun yarısı kadar.daykını fan 2 kademede duyamazssınız rüzgarını farkedersiniz.diğeri ise düşük devirli bir bilgisayar fanı gibi sesli çalışmakta
  • Şekerci arkadaş kliman hayırlı olsun güle güle kullan
    Bende bu senin aldıgın klima modelinden almayı düşünüyorum. Teknik değerlerine bakınca oldukça yüksek ısıtma gücüne (18770) sahip ve cop degeride 5.25 gibi yüksek bir deger. Sen şimdi böyle söleyince aklım karıştı. Yoksa bu modelden (FD 25VA) vazgeçip GC 35VA modelinimi almalıyım. Benim odam 16-20 m2 ve ısı izolasyonı kötü. Klimayı tamamen ısıtma amaçlı düşünüyorum.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tankan -- 5 Ocak 2009; 20:30:50 >
  • benimki gc25va ama beş para etmez arkadaşla bereaber aldık oda aynısı diyor ıstamıyormus 15m2 odayı iyi bişey al derim sana bende toshibada var mukkemmel skvp10 ile 25m2 hamam yapıyor sana tavsiyem toshibanın skvr 13 onuda kullanan arkadas var mukemmel bi bakmanı tavsiye ederim genede sen bilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknikdestekci

ya bu arada fujitsu 55 derece üflüyen diyen arkadaş ben kış başı yaptığım ölçümde 59 dereceyi gördüm artı izmirde geçenlerde çok soğuk olan günlerde 58 dereceyi gördüm .asya 14lc modeli var bende isteyen gelsin benim evde ölçelim tabi süreki 58 üflemiyor oda ısınınca 45 dereceye kadar düşüyor.bu konulara çok meraklı birisi olarak ayrıca ampermetre bağladım çektiği akım 1 amperin biraz altına indi yaklaşık 200 watt buda Bu kapasitedeki bir klima için çok iyi bir değer.

sayın arkadaşım bende size yakın oturuyorum semt olarak ve benim klimam 50 derece civarı üflüyor şimdi içime kurt düştü,klimamız aynı ama performans olayı farklı,ben müsait en yakın zamanda bu ısıyı üflediginiz görerek servise ispatlamak istiyorum yardımcı olrsanız,aşagıya adresimi ekliyorum yardımlarınızı bekliyorum

iyi akşamlar

heptemini@hotmail.com

• Dünyada ısıtmasıyla meşhur olmuş klima Fujitsudur. Başka aramayın..
  • 9000 lik Fujitsu inverter klima ile Antalya'da kuzey-batı yönlü 25 m2 odayı ısıtıyorum. Başka izah yapmaya gerek varmı. İstediğiniz klima servisine gidin size en az 12000 lik inverter klima tavsiye ederler. Arada 18000 lik düz takalım abi diyenlerde çıkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gareysar -- 5 Ocak 2009; 22:43:53 >
  • Mitsubishinin FD serisi klimalar inceledigim kadarıyle kendi serileri içinde en üst düzeyde klimaları özellikle ısıtmada çok iyi oldugu söyleniyor. cop degeri 5.25. ve 9000 btu luk klima 18770 ısıtma degerine sahip bu klimanın 15-16 m2 lik bir alanı süper ısıtması lazım. Burada diger kullanan arkadaşlar yazarsa memnun olurum. Çünki bir kaç gün içinde almayı düşünüyorum.
  • pahalı olan ıyıdır . Mitsubishi derım calıstığım kuaförde 2 aded çift motorlu kılima vardı modelini bilmiyorum ama cok sağlam makıneler.
  • Akadaslar

Mitsibushide Fujitside her ikisi de degerli ve kaliteli klimalardir diye dusunuyorum. Her ikisinde de cok kaliteli modeller vardir ama karsilastirmalari da dogru yapmak lazim ornek olarak Toshiba Super Daiseki kullanan biri Mitsibushi FD ve Fujitsi Asya modelleri ile karsilatirma yapmali. Bri markadadan dusuk model inverter olmayan bir klima kullanip bunu baska bir markanin en ust modeli ile karsilastirmak yanlistir. Benim arkadasim Fujitsi Asya modeli kullaniyor genel olarak memnun su ana kadar sıkıntısını aktarmadi bende ise Mitsibushi elecktrik MZSGC35 ve MSH GA25 modelleri var bende her ikisinden cok memnunum hatta ben iki klimayi bir birine bagli iki oda icin almistim ama MZS GC35 tek basina hallediyor. Diger klimaya gerek kalmadi.

Ama o zaman 6000 tl klima icin param olsaydi kesinlikle Daikin Ururu sara modelinden 2 klima alirdim. Aratsirmalarim Mitsibushi dedi.

Kısacasi Ister mitsibushinin ust seviye modellerinden birini yada fujinin ust sinif urunlerinden birini alin cok sey kaybetmessiniz diye dusunuyorum. Ben mitsibushi elecktrik kullandigim icin bu cihaz oneriyorum.

Saygilar

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.