Şimdi Ara

LG mi BOSCH mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
22.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Buzdolabı: KGN57SM34N
    Bulaşık Makinesi: SMS73L08TR
    Çamaşır Makinesi: WAW2856XTR

LG

Buzdolabı: GN-B559PLCZ
    Bulaşık Makinesi: D1442CF
    Çamaşır Makinesi: F14U1JBSK6

İki marka arasında gidip geliyorum.

BOSCH çok tavsiye ediliyor ancak estetik olarak çok çirkin ürünler yapıyorlar. Birbirine uygun buzdolabı ve bulaşık makinesi bulmakta zorlandım, çoğu buzdolabı modelllerinin kapağında tutamaç var, olmayanlar gereksiz yere pahalı. Çamaşır makinesinde Direct Drive yok. Internet sitesi çok karışık hangi ürün yeni hangi ürün eski belli değil, ancak seçtiğim ürünün kod numarasını çağrı merkezine sorarak hangi tarihte çıktığını öğrenebiliyorum. Yine sitede bulaşık makinesinde kaç sepet var belli değil, bayiye gidilse son çıkan modeller bayide var mı yok mu belli değil. Yeni çıkan ürün almak tamamen şansa bağlı, çorba gibi hepsini karıştırıyorlar.

LG Estetik olarak çok güzel tasarımlı ürünleri var. Zaten fazla karışık model seçeneği olmaması çok hoşuma gitti, ya onu ya onu alıyorsun, çok basit. LG ile ilgili bir olumsuzluk aklıma gelmiyor, fiyatı da daha uygun. Tek sorunu kısa ömürlü olması olabilir. Bosch daha uzun ömürlüdür diye tahmin ediyorum.

Sizce hangi markayı tercih etmeliyim ?

Düzenleme(19.11.2015): Bulaşık makinesini D1455CF olarak değiştirip aldım

Buzdolabı: Eco modda çalıştırıyorum, herhangi bir sorunla karşılaşmadım
    Bulaşık makinesi: Son derece sessiz çalışıyor, çalıştığı anlaşılmıyor bile. İstemediğim halde finish sıvı deterjan ve finish parlatıcı kullanıyoruz, bulaşıklar temiz ve lekesiz çıkıyor. Yoğun kirli bulaşıklarda güçlü buhar modu seçiliyor, sonuç mükemmel. Deterjan bitince pril almayı düşünüyoruz.
    Çamaşır makinesi: Sessiz çalışıyor, herhangi bir sorunla karşılaşmadım, hızlı 14 programı 14 dakikada yıkama yapıyor, az kirli çamaşırlar için ideal. Lg'den ücretsiz gönderilen omo sıvı deterjanı kullanıyoruz.
    Enerji tüketimleri iyi, fatura 30-40 lira arasında geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi areels -- 19 Kasım 2015; 9:41:47 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

LG mi Bosch mu: Beyaz Eşya Karşılaştırması

Beyaz eşya satın alırken LG ve Bosch, en popüler markalar arasında yer alır. Her iki marka da yüksek kaliteli ve dayanıklı ürünler sunar, ancak aralarında bazı farklar vardır.

LG Beyaz Eşya

LG, elektronik ve beyaz eşya üretiminde lider bir dünya markasıdır. LG beyaz eşyalar, yenilikçi özellikleri, şık tasarımları ve yüksek enerji verimlilikleriyle bilinir.

• LG kurutma makineleri, gelişmiş sensör teknolojisiyle kumaşların aşırı kurumasını önler.
    • LG buzdolapları, tazeliği korumak için özel soğutma sistemlerine sahiptir.
    • LG çamaşır makineleri, buharlı yıkama seçenekleri ve akıllı tanılama özellikleri gibi gelişmiş özellikler sunar.

Bosch Beyaz Eşya

Bosch, Almanya merkezli bir mühendislik ve teknoloji şirketidir. Bosch beyaz eşyalar, sağlamlığı, verimliliği ve performansıyla tanınır.

• Bosch kurutma makineleri, hassas kumaşları korumak için ısı pompası teknolojisini kullanır.
    • Bosch buzdolapları, geniş iç hacimleri ve optimum soğutma sağlayan NoFrost teknolojisiyle öne çıkar.
    • Bosch çamaşır makineleri, sessiz çalışmaları ve verimli yıkama döngüleriyle bilinir.

LG mi Bosch mu: Hangi Markayı Seçmelisiniz?

Hangi markayı seçeceğin, ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlı.

• Yenilikçi özellikler ve şık tasarımlar arıyorsan LG iyi bir tercih olabilir.
    • Sağlamlık, verimlilik ve performans önceliğinse Bosch doğru seçim olacaktır.

İhtiyaçlarını karşılayan ve bütçene uygun beyaz eşyaları bulmak için her iki markanın da ürünlerini araştırmalı ve karşılaştırmalısın.

İlgili Kelimeler:

• lg mi bosch mu
    • lg beyaz eşya yorumları
    • kurutma makinesi lg mi bosch mu
    • lg buzdolabı nerede üretiliyor
    • bosch mu lg mi
    • lg mi bosch mu çamaşır makinesi
    • lg vs bosch
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhabalar.

Buzdolabı ve çamaşır makinası seçiminizi LG'den yana kullanın derim ben. 2 ay önce ben de LG çamaşır makinası kullanmaya başladım. Özelliklerinden gayet memnunum. Önce ki makinam sıemens idi. Leke çıkartma konusunda pek başarılı değildi ama şuan yeni makinamda aldığım sonuçlardan memnunum.

Bulaşık makinasında da ilk makinamız Arçelik lady idi. Bozulunca sıemens 5 programlılardan aldık. Başlarda sıkıntımız yoktu ama durulama sorunu başladı. Bulaşıkları çizmesi ve koku yapması da cabası. Size tavsiyem,alacağınız bulaşık makinası yüksek su tüketimine sahip olsun. Ben şuan için miele ile değiştirmeyi düşünüyorum.

Bu arada bosch,sıemens,profilo aynı fabrikada üretiliyor ve iç malzemeleri tamamen aynı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lg markasına kanma Bosch daha kaliteli ve dayanıklıdır
  • areels kullanıcısına yanıt
    Siz zaten lg konusunda ikna olmuşsunuz buradaki yorumların fikrinizi değiştireceğini sanmıyorum şimdiden hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Bosch makinelerde direct drive olmaması önemli mi onu merak ediyorum mesela, bosch sanki ddrive yok diye daha kötüymüş gibi geliyor bana.

Bu arada daha mantıklı bir bosch buzdolabı buldum
    http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/buzdolaplar%C4%B1-ve-derin-dondurucular/low-frost/KGE58DL30N.html
  • makinelerde direct drive olmaması evet önemli ama olumlu yönde önemli yani direct drive ın olmaması gerekiyor. dd motor sistemi normal kayışlı sistemden çok daha eksik olan bir sistem olmasına rağmen başarılı bir pazarlama ile çok üstünmüş gibi gösterildi ama giderilemeyecek eksikleri var. çamaşır makinesi olarak şu an bimeks te siemens wm12s765tr modeli indirime girdi o modeli değerlendirebilirsiniz. ama mutlaka inox olması gerekliyse seçtiğiniz waw2856xtr modelini alabilirsiniz. bulaşıkta ise bosch un model kodlarını pek bilmiyorum ama verdiğiniz model sanırım almanya üretimi. eğer öyle ise gözü kapalı alabilirsiniz. buzdolabında ise seçtiğiniz LOW FROST model gayet iyi bir seçim eğer nofrost isteseydiniz lg ye bakmanızı önerirdim. ama seçtiğiniz dolap ta gayet iyidir. yıkayıcı gurupta lg ye akıl ve ruh sağlığınız için bulaşmamanızı tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 14 Nisan 2015; 16:28:37 >

• Buzdolabı no-frost olacaksa LG, no-frost şartınız yoksa sonradan yazdığınız statik dolabı öneririm. Yıkamada üstatlar zaten yazmış herşeyi. Bulaşık makinesi konusuna açıklık getireyim sadece. Bosch'tan seçtiğiniz model yerlidir(L serisi). Sadece M,N,T,U serileri ithaldir.
    Bosch'un sitesinde nasıl belli değil sepet sayısı anlamadım. Üstteki modelde sepet var alttakinde yok. Teknik verilere bakarsanız 3. Sepet1.0 yazıyor olan modelde. Tanıtım kısmında biri 14 kişilik diyor biri 13. Sepetler sekmesinde birinde VarioDrawer var birinde 'Alt sepette esnek çatal bıçak sepeti'

http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/bula%C5%9F%C4%B1k-makineleri/60-cm-geni%C5%9Fli%C4%9Finde/SMS68N02TR.html
    http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/bula%C5%9F%C4%B1k-makineleri/60-cm-geni%C5%9Fli%C4%9Finde/SMS63M32TR.html?source=browse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **cyborg** -- 14 Nisan 2015; 19:41:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bosch mu?Arçelik mi?
    10 yıl önce açıldı
    Arcelik mi Samsung mu ?
    2 yıl önce açıldı
    arcelik mi vestel mi tavsiyeniz
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 11 senedir Bosch marka ürünler kullanan bir müşteri olarak, çamaşır makinesinde Bosch, No frostta LG almanızı tavsiye ederim. Yalnız servis konusunda LG'den Bosch kadar memnun kalmazsınız.
  • Kore lilerin hiç bir şeyini beğenmem ve almak da istemem(kalite olarak) ancak yeni aldığımız LGE nin Çam.Mak. F12B8TDP(5/Şubat/2015 de alındı) gerçekten çok çok iyi çıktı
    1 kağıda aldım aldım yarısı peşin yarısı 9 ay taksitle,saat gibi sessiz çalışıyor+

Şimdiki makineler(Çam./Bulaş.)özellikle ECO teknoloji olduğu için hem su hem de elektrik tasarrufu sağlıyor! ancak "yıkama süreleri çok uzun",bu sizi yanıltmasın ltf!
    sanırım heriflerin yeni teknikleri şu olmalı;daha düşük güç ve su ile ama daha uzun sürede temizlik yaparken bu iki kalem de tasarrıf sağladığı da bir gerçek,son iki aydır
    çok fazla çamaşır+bulaşık yukadık,ama elektrik faturası eskisine nazaran biraz daha düşük gelmiştir!

LGE Beyaz eşya da oldukça kaliteli cihazlar üretiyor! ancak Servis/MH filan sanırım biraz hikaye!! o konuda güvenim yok bu heriflere,yerli markalar ve TR de üretilenler v.s
    olarak bu konuda daha iyiler! Bosch Buzdolabımı da geçen sene almıştım,o da EKO tip bir makine elelektrik de yine tasarruflu ama LGE lerin Çam/BuzD. cihazlarını alanlar
    hep memnun gibi!

1987 den beri Bosch Buzdolabı(o yıllarda bunlar "Alaman" malı idi!!)ve Çam.Mak. kullandık,dolap tam 10 yıl gitti ve öldü! Çam.Mak. ise tam 27 sene gitti ve öldü!
    Arçelik N-Frost aldım o da 14 sene gitti ve öldü! yine Bosch aldım bu aletler artık 10 yıl anca gidiyor,şansınız varsa 12/15 yıl gider

Malzeme kalitesi dandik!! kalite kontrollar da çok iyi değil millet bellemiş bir Bosch,Siemens v.s v.s ama kalite nanay hepsinden yaw,çok fazla özellikle Buzdolabına sakın vermeyin
    hemen hepsi 10 yıl anca gider! haybeye forumda satıcıların veya fake adamların v.s gazlarınada gelmeyin,bir sürü böyle iki ayaklı çakallar dolanıyor bu bölümlerde

Yazık günah paranıza

Kesinlikle BOSCH
  • yorumlarınız için teşekkür ederim, LG aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: areels

yorumlarınız için teşekkür ederim, LG aldım

İyi günler de kullanın. Makinanız kurulduktan sonra izlenimlerinizi bekliyoruz.

O kadar paraya LG

Elektrolüx bari alsaydın.

• Merhaba aldığınız LG ürünlerden memnun musunuz? Kısmet olursa bizde Ig almayı düşünüyoruz. @areels

• ferithoruz F kullanıcısına yanıt
    Memnunuz herhangi bir sıkıntı yaşamadık, bulaşık makinesi çok sessiz çalışıyor, hatta çalıştığından emin olamadık açıp bakınca çalıştığını anladık. Çamaşır makinesi de sessiz çalışıyor, buzdolabında meyveler sebzeler uzun süre taze kalıyor. Enerji tüketimleri iyi. Bulaşık makinesini ayda 10 kere çamaşır makinesini 15 kere falan çalıştırıyoruz, fatura 30-40 lira arasında geliyor.
  • quote:

Memnunuz herhangi bir sıkıntı yaşamadık, bulaşık makinesi çok sessiz çalışıyor, hatta çalıştığından emin olamadık açıp bakınca çalıştığını anladık. Çamaşır makinesi de sessiz çalışıyor, buzdolabında meyveler sebzeler uzun süre taze kalıyor. Enerji tüketimleri iyi. Bulaşık makinesini ayda 10 kere çamaşır makinesini 15 kere falan çalıştırıyoruz, fatura 30-40 lira arasında geliyor.

Türkiye'ye yatırım yapmayan firmalardan ürün almak büyük cesaret .
    Alman devi BSH Türkiye ye yılda Milyarlarca Euro yatırım yapıyor ve Türkiye pazarından çıkması imkansız gibi.
    Beyaz eşya için tavsiye etme süresi 3-5 ay olmamalı , insanlar evlerinde en az 15-20 yıl beyaz eşya kullanıyor.
    LG/Samsung için 10 sene sonra güzel yorumlar yapılırsa eğer alınabilir diyebilirim şahsen ama siz almışsınız ve kullanıyorsunuz .
    Bu arada LG nin bulaşıkları fason Çin üretimi mi acaba ? Bunu araştırdınız mı?

• WaLLkHaN1905 W kullanıcısına yanıt
    günümüzde beyaz eşyayı 15-20 sene kullanmanın çok da mantıklı olduğunu düşünmüyorum, siz şu an evinizde 20 senelik beyaz eşya seti olmasına katlanabilir miydiniz? yakacağı elektriği bir düşünün. Teknoloji çok hızlı gelişiyor ve ben eminimki bundan beş sene sonra beyaz eşyayı yenilemenin çok büyük avantajları olacaktır. Kaldı ki LG'nin kalitesiz olduğunu düşünmüyorum, motora 10 sene garanti veriyor zaten, geriye de en çabuk bozulabilecek olan elektronik aksamlar kalıyor ki değiştirmesi çok da pahalı değil.

Bir ürünün nerede üretildiğinden çok kimin ürettiği önemlidir diye düşünüyorum, çin nasıl istersen öyle üreten bir ülke, iphone'da çinde üretiliyor ama dünyanın en kaliteli telefonu. Hp, Ibm, Dell, bütün firmaların üretimi çinde yapılıyor ama ürünleri son derece kaliteli.

• quote:

günümüzde beyaz eşyayı 15-20 sene kullanmanın çok da mantıklı olduğunu düşünmüyorum, siz şu an evinizde 20 senelik beyaz eşya seti olmasına katlanabilir miydiniz? yakacağı elektriği bir düşünün. Teknoloji çok hızlı gelişiyor ve ben eminimki bundan beş sene sonra beyaz eşyayı yenilemenin çok büyük avantajları olacaktır. Kaldı ki LG'nin kalitesiz olduğunu düşünmüyorum, motora 10 sene garanti veriyor zaten, geriye de en çabuk bozulabilecek olan elektronik aksamlar kalıyor ki değiştirmesi çok da pahalı değil.

Bir ürünün nerede üretildiğinden çok kimin ürettiği önemlidir diye düşünüyorum, çin nasıl istersen öyle üreten bir ülke, iphone'da çinde üretiliyor ama dünyanın en kaliteli telefonu. Hp, Ibm, Dell, bütün firmaların üretimi çinde yapılıyor ama ürünleri son derece kaliteli.

Hocam madem ki sizin için 5 yıl sonra beyaz eşyaları değiştirmek avantajlı, neden o Zaman gidip en üst segmentten aldınız? Ben sizin gibi düşünsem markasına bakmadan piyasadaki en ucuz makineyi alırdım. 5 yıl kesin ÇALIŞIRDI. ama siz gidip en üst segmentten aldınız. Üstelik kıyaslama yaptığınız diğer marka (Bosch) bu işte lg den kat kat daha fazla tecrübeye sahipken...

• Buzdolabı konusunda lg her türlü bosch tan daha başarılıdır. Şöyle söyleyeyim benim evimde lg xXL buzdolabı siemens İQ 1833 camasir mak. Siemens bulasik mak mevcut ama camasir iq al almasaydim lg alabilirdim. Buzdolabı konusunda asla bosch ve siemens önermiyorum. LG olur sharp olur samsung olur GE olur ama bosch olmaz. Siemens lerin hepsi ithal modeldir tr olmamasına ozen gosterdim alırken.

• iyi akşamlar tamda aradığım konu olmuş aynı hususta arkadaşlar banada biraz fikir verebilirmisiniz.

lg markasına yatkınlık biraz var oda reklamlarından ötürü belkide herkesi böyle kandırıyorlar ve bosch markasıda kaliteli gibi geliyor ama okadar basit geçilmiş gibi ki sanki alınca aynı işi yapamıyacakmış hissiyatı uyanıyor insanda bu yüzden biraz daha lg gibi bakıyorum ancak farklı bir konu maliyet konusu bütçede kıt kaynaklarla üretilecek o yüzden de biraz daha düşünceli oluo gözlerim bakarken

beğendiğimiz bosch marka makinalar

KGN 57VI20 N Buzdolabı 2.275 tlye gelicek

SMS 43D08 TR Bulaşık makinası 1260 tlye gelicek

WAT 28460 TR Çamaşır makinesi 1.790 tlye gelicek pahalı olduu için WAK 20210 TR 1.425 tl ye alınabilir. bosch tercih edilirse büyük ihtimal ucuz olan çamaşır makinesi alınır

LG marka

teknosada satılan beyaz eşya seti uygun fiyatlı geldi .http://www.teknosa.com/urunler/119969777/lg-gcgn-b559pqcz-buzdolabi1-1501-9035lg-f1296tdp3

LG GC/GN-B559PQCZ BUZDOLABI
    LG F1296TDP3 ÇAMAŞIR MAKİNESİ
    LG D1450WF1 BULAŞIK MAKİNASI

Teknosada ki setin fiyatı biraz uyguna geliyor ve 4.499 tl bide indirimimiz var toplamda 4.300 tlye gelicek ( 7 taksitte ödenicek )

Bosch markayı seçersek ucuz olan çamaşır makinesi ile 4.960 liraya gelicek ( peşinat + 4 taksitte ödenecek )

Gelin adayımız inox istedi ilk başta ondan bosch markasına biraz daha meyillenmeye çalışıyorum ancak 600 lira fln fazla verilcek bide çamaşır makinesi sanki biraz daha kötü olckmş gibi geliyor. Lg de beyaz olması ilk etapta düşündürdü ama kavga çıkacak kadar değil sanrm durum :) Uygun fiyata gelmeside avantajı ürünlerin kalite ve özellikleri konusunda çok bilgim yok sadece reklamlardan bildigim. Ayrıca LG de benzer veya aynı ürünlerin inoxlarını tek tek almaya kalktgmda 5.400 tl (taksitli) gibi bi rakama geliyor bu yüzden inox olursa LG olmaz sanrm :)

Yardımlarınız ve fikirleriniz bende cevher değeri taşıyor şu durumda 1 haftaya alınacak kısmetse

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.