Şimdi Ara

' Vestel ' Platinium A Serisi Klimalar ?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün araştırdım. Bu seri klimalar normalden kat kat daha az elektrik harcıyormuş. 9.000 BTU Platinium bir klima ayda 6-7 YTL civarı bir elektrik harcıyormuş. Fiyatı ise piyasa klimalarından 2 kat fazla. Antalya gibi bir yerde yaşıyorsanız bunu araştırmaya mecbursunuz .

Aranızda bu seri klimalardan kullanan varsa beni bilgilendirmesi mümkün mü acaba ?

• Bende bu klimaları merak ediyorum eve alacağız kullananlar varsa nasıl bulduklarını belirtirlerse güzel olur.
  • arkadaşım bu doğru olabilir mi? 6-7 ytl diyorsun gunde kaç saat çalışınca böyle harcıyo?
  • a serisi platiumu tavsiye ederim sorunsuz bir makinedir.memnun kalırsınız içindeki kompresör toshibadır .elektrik konusunda ise saatte 7-8 kw çeker yanlış hatılamıyorsam.doğrusunu vestelin internet sitesinden bulabilirsiniz.vestelin içinden en çok tavsite ettiğim modelidir.
  • hocam çok pardon da bu nedir
    konuyu açıyorum bir bakıyorum aydınlı merve misin felan yazıyo
    aşağıda ise gülücük kalp falan yapılmış bu nedir????
    ben 1 yıldır forumdayım ve çok şey öğrendim forumdan bildiklerimide paylaştım ama ilk defa böyle bir şey okuyorum ve bence oldukça gayrı ciddi,bu arada arkadaşın açtığı konuda güme gitmiş.....

NOT : SAYIN FORUM YÖNETİCİLERİ BU TARZ SOHBETLERİ YAPACAK KİŞİLERE FACE BOOK A TAKILMALARINI TAVSİYE EDERSEK İYİ OLUR BENCE

saygılarımla..

co-pilot35
    izmir
    yaş 27

• quote:

Orjinalden alıntı: co-pilot35

hocam çok pardon da bu nedir
    konuyu açıyorum bir bakıyorum aydınlı merve misin felan yazıyo
    aşağıda ise gülücük kalp falan yapılmış bu nedir????
    ben 1 yıldır forumdayım ve çok şey öğrendim forumdan bildiklerimide paylaştım ama ilk defa böyle bir şey okuyorum ve bence oldukça gayrı ciddi,bu arada arkadaşın açtığı konuda güme gitmiş.....

NOT : SAYIN FORUM YÖNETİCİLERİ BU TARZ SOHBETLERİ YAPACAK KİŞİLERE FACE BOOK A TAKILMALARINI TAVSİYE EDERSEK İYİ OLUR BENCE

saygılarımla..

co-pilot35
    izmir
    yaş 27

arkadaş ben 1 yıldan fazladır bu forumdayım ve ne yazılar gördüm keşke herkes internet ortamında olsun günlük yaşamda olsun Türkçe mizi düzgün kullanmaya özen gösterse. konuyu okuyan arkadaşlara benden kaynaklı bir rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın.

---------------------------------

-eribo-

Arkadaş yorum için teşekkürler. o zaman güzel bir klima demek ki. çünkü diğer markalardan az elektrik harcadığını söyleyenlerin fiyatları el yakıyor. Fiyatı uygun , kaliteli ve az elektrik harcıyorsa süper.

Sen kullanıyor musun??

Kullanan arkadaşlar yok mu forumda??

• arkadaşlar lütfen kavgayı bırakıp bir zahmet cevap verirmisiniz.. günlük ne kadar süre kullanım sonucu ayda 6-7 ytl geliyormuş? bu önemli çünkü devamlı kullananlar için elektrikten tasarruf şart.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam o klima ayda 6-7 ytl harcasın evin tüm odalarına klima taktırırım
  • Vestel PlatinumA 21.000 btu klimayı 2 aydır kullanıyorum.Eski klimam 22.000 btu Hicon'du.gürültüsü çok fazlaydı. Vestel, sessizliğiyle ve diğer özellikleriyle verdiğiniz parayı hak ediyor. Elektrik sarfiyatını hesaplamadım ama bir yıldır elektiğe % 50 zam geldiği halde geçen yazdan daha düşük fatura geldi. Kızımın odasında 12.000 btu Beko Noeplazma var o da A serisi ama Vestel ondan daha sessiz geldi bana (Bahsettiğim ses, üfleme sesi ve plastik genleşmesinden oluşan çıtırdama.) ayrıca iyonizerden ozon kokusu gibi farklı bir koku duymadım. İnternette yerli ürünlerle ilgili çok şikayet olabilir ancak aldığım ürünlerde bir arza yaşamadım. Vestel servisi, PlatinumA klimaların kompresörünün toshiba olduğunu söylemişti. Sonuç olarak üründen çok memnunum .
  • Bence yalnızca süslenmiş piyasaya sürülmüş bir klima. 12.000 BTU versiyonuna baktım 1.2 Kw harcıyor saatte.. Aylık 6-7 YTL harcıyor diyen arkadaş malesef yanılıyor. 1 Kw elektrik bedeli yanılmıyorsam 15 kuruş. Günde 10 saat çalıştırırsanız 1.5 YTL; aylık 45 YTL ekstra getirir faturanıza. (Yazlar artık çok sıcak, geceli gündüzlü ihtiyaç duyuyor insan klimaya.) Kaldı ki Vestel soğutmada her klima gibi görevini yerine getirebilir, fakat kışın ısıtma için kullanacak olanlar almasın derim. Vestel' ler malesef ısıtmada başarılı değil. İlla yerli malı derseniz, farklı markaları seçiniz. Fiyatına süsüne kanıp değerinin 200-300 YTL üstü para verip almayın derim..
  • ayda 6-7 lira çok düşük bunu hesaplayan arkadaş yada her kimse yanlış hesaplamış,klima kullanıyosan faturanın üsünü en aşağı 20 ytl koyacaksın.en fazlada 40-45 ytl koyacaksın.bence bunu konuyu fazla uzatmanın anlamı yok.vestel de alacaksan bekoda alacaksan toshibada alancaksan en aşağı 20 en fazla 45 koyacaksın.
  • Bizde 18.000btu luğunu aldık, fena değil.
    1200ytl
  • hayırı olsun.A sınıfımı yoksa normalmi?
    quote:

Orjinalden alıntı: alpercan

Bizde 18.000btu luğunu aldık, fena değil.
    1200ytl
  • A sınıfı
    Platinium A ların hepsi A sınıfı,

tahminimden sessiz, iç ünitenin plastik kalitesi biraz kötü, uzaktan kumanda çok kötü hatta kullanışsız
    koku kartuşu ile güzel koku verme özelliği, iyon generatörü hoş özellikler,
    hava yönlendirme yeteri kadar tavana yönlendirme yapamıyor :(
    gazı R22 :( R410 değil

elektrik faturasına bakıcaz artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkwinter

Bence yalnızca süslenmiş piyasaya sürülmüş bir klima. 12.000 BTU versiyonuna baktım 1.2 Kw harcıyor saatte.. Aylık 6-7 YTL harcıyor diyen arkadaş malesef yanılıyor. 1 Kw elektrik bedeli yanılmıyorsam 15 kuruş. Günde 10 saat çalıştırırsanız 1.5 YTL; aylık 45 YTL ekstra getirir faturanıza. (Yazlar artık çok sıcak, geceli gündüzlü ihtiyaç duyuyor insan klimaya.) Kaldı ki Vestel soğutmada her klima gibi görevini yerine getirebilir, fakat kışın ısıtma için kullanacak olanlar almasın derim. Vestel' ler malesef ısıtmada başarılı değil. İlla yerli malı derseniz, farklı markaları seçiniz. Fiyatına süsüne kanıp değerinin 200-300 YTL üstü para verip almayın derim..

1,2KW OLDUKÇA YÜKSEK BİR DEĞER 12.000 LİK BİR KLİMAYA GÖRE BU NASIL A SINIFI ANLAMADIM MUADİLİ KALİTELİ R410A GAZLI KLİMALAR 1 KW ENERJİ HARCIYORLAR Kİ BUDA %20 ENERJİ FARKI YAPIYOR. BİRDE İYİ BİR İNVERTER ALIRSANIZ BU DEĞER 0,70 KW LARA KADAR GERİLER Kİ BAHSEDİLEN KLİMADAN %71 DAHA AZ ENERJİ HARCAR...

• 12 binlik klima 1120watt harcıyor.platinum a serisi.vestelin sayfasında yazıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: eribo

12 binlik klima 1120watt harcıyor.platinum a serisi.vestelin sayfasında yazıyo

Zibro da A sınıfı ki ucu ucuna(EER 3,21) EER 3,20 altında olursa B sınıfı oluyor,1050 watt çekiyor.Peki 1120 watt harcayan bir makina nasıl A sınıfı oluyor anlamak zor değilmi acaba.Mıtsubishi Electric 12 lik 1090 o bile neredeyse B ye düştü düşecek.12 lik bir ürün 3,5 KW soğutma yaparsa 1120 watt harcarsa EER 3,12 yapar ve B sınıfı olur zaten ,gerçi gerçekte bile B sınıfı ise çok iyi,ama doğruları söyleseler daha iyi olur.
  • bahsettin zibro modeli ne? hangi gazla çalışıryor?
  • quote:

bahsettin zibro modeli ne? hangi gazla çalışıryor?

Zibro S1534 klasik 12lik,R410 A gazlı
  • Benim bahsettiğim r22 gazı ile çalışıyor onun için aralarında gaz farkı var.bir ürüne enerji etiketini basarken genel özellikleri aynı olan klimalarda en az enerjiyi harcayan ürüne a sınıfı etiketi basılabiliyor.

unutmadan koca bir firma yalan söylüyor ve milleti kandırıyor,sence böyle bir imkan varmı?B sınıfı yerine A sınıfı yazacak ve bu yalan olacak.

quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

bahsettin zibro modeli ne? hangi gazla çalışıryor?

Zibro S1534 klasik 12lik,R410 A gazlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eribo -- 2 Ağustos 2008; 9:40:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.