Şimdi Ara

Duşa girince petekler soğuyor! Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
48.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evde baymak eco4 kombi kullanıyorum. Duşa girince petekler bir anda soğuyor. Normal bir durum mu? Yoksa bir arıza mı var?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sıcak Su Açınca Petekler Soğuyor: Nedenleri ve Çözümleri

Duşa girdiğinizde veya musluğu sıcak suya çevirdiğinizde peteklerinizin soğuduğunu fark ettiyseniz, yalnız değilsiniz. Bu yaygın bir sorundur ve genellikle birkaç olası nedeni vardır.

Nedenler:

• Kombinizin Kapasitesi Yetersiz: Kombi, hem sıcak su hem de ısıtma için yeterli sıcak suyu üretmeyebilir. Bu özellikle çok sayıda musluğun veya duş başlığının aynı anda kullanıldığı durumlarda olur.
    • Sıcak Su Tesisatında Arıza: Sıcak su tesisatınızda bir sızıntı veya tıkanıklık varsa, sıcak suyun peteklere ulaşması engellenebilir ve bu da soğumalarına neden olabilir.
    • Termostatik Vana Sorunu: Peteklerinizin her birinde bir termostatik vana bulunur. Bu vana, odanın sıcaklığını ayarlayarak petekten akan sıcak su miktarını kontrol eder. Vana arızalıysa, petekler soğuyabilir.
    • Kombi Ayarları: Kombi ayarlarınız yanlış yapılmış olabilir. Bu, sıcak suyun peteklere akışını engelleyerek soğumalarına neden olabilir.

• Kombi Kapasitenizi Kontrol Edin: Kombinizin hem sıcak su hem de ısıtma için yeterli kapasiteye sahip olduğundan emin olun. Gerekirse daha yüksek kapasiteli bir kombiye yükseltmeyi düşünün.
    • Sıcak Su Tesisatını Kontrol Edin: Tesisatınızda bir sızıntı veya tıkanıklık olup olmadığını kontrol edin. Sorunu çözmek için bir tesisatçıdan yardım alın.
    • Termostatik Vanaları Kontrol Edin: Peteklerinizin termostatik vanalarını kontrol edin ve gerektiğinde değiştirin.
    • Kombi Ayarlarını Kontrol Edin: Kombinizin sıcak su ve ısıtma ayarlarının doğru yapıldığından emin olun. Kullanım kılavuzuna bakın veya bir teknisyenle iletişime geçin.

Yukarıdaki adımları izleyerek, sıcak su kullanırken peteklerinizin soğuması sorununu çözebilir ve evinizde sıcak ve konforlu bir ortam sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba,
    Farklı marka/model kombi deneyimim olmadı ama bahsettiğiniz sanırım normal bir durum. Bende Vaillant kombi var. Onda da benzer şekilde sıcak su kullanımı süresince peteklere giden suyun ısıtması duruyor. Her kombide durum aynımı bilmiyorum.
  • kombide öncelik herzaman sıcak suyundur soğuma kacınılmaz ama arada fark olmasın derseniz ya isinizi kısa sürede halledeceksiniz yada istenilen sürede petekler soğumasın diye sıcaklığı arttırıp öyle kullanacaksınız birde mesala kombi 40c sıcak su 50 c kullandınız dus isleminden sonrada su sıcaklığı kalorifer sıcaklığından yüksek olduğundan o dereceye düsene kadar calısmayacaktır 40 45 c duş icin yeterli olacaktır kombide 50c olursa örnek olarak söylüyorum su ihtiyacı biter bitmez kombi devreye girecektir.
  • Üç yollu vana, peteklere giden suyu keser, sıcak su kullanımı açar.

Hem sıcak su hem de petek ısıtan, tek kombi markası duydum, o da Japon Kİturami marka bir kombiydi.
  • Sonradan geri ısınıyorsa bir problemin olduğunu sanmıyorum çünkü benim evimde de duştayken bi anda buz gibi oluyor su sonra ısınıyor geri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abzurt Teori

Sonradan geri ısınıyorsa bir problemin olduğunu sanmıyorum çünkü benim evimde de duştayken bi anda buz gibi oluyor su sonra ısınıyor geri

Geri ısınıncaya kadar gaz harcıyor ama.
  • ariston kullanıyorum,ve aynı durum mevcut ,bunu yetkilisine sorduğumuzda bu durum normal dediler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha

Üç yollu vana, peteklere giden suyu keser, sıcak su kullanımı açar.

Hem sıcak su hem de petek ısıtan, tek kombi markası duydum, o da Japon Kİturami marka bir kombiydi.

Hem sıcak su hem de ısıtma devresini aynı anda çalıştırabilen kombiler çift eşanjörlü ve boylerli kombilerdir. Neredeyse tüm markaların çift eşanjörlü modelleri mevcuttur fakat üst model oldukları için biraz pahalıdırlar.

Çift eşanjörlü ve boylerli olmayan modellerde ise sıcak su kullanımı süresince ısıtma devresinin çalışmaması ve bunun sonucunda da peteklerin soğuması kaçınılmazdır. Yalnız eğer sıcak su kullanım işi abartılmazsa(1 saatten fazla kullanım) evin iç sıcaklığında öyle üşünecek kadar belirgin bir düşüş yapmaz.

Düzeltme: Yanlış anlaşılmaması için Boyler ilavesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makineman -- 28 Ocak 2010; 9:34:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yamasut_over_anatolia

Arkadaşlar evde baymak eco4 kombi kullanıyorum. Duşa girince petekler bir anda soğuyor. Normal bir durum mu? Yoksa bir arıza mı var?

Selamlar,

Bu normal bir durumdur, tüm kombilerde kullanım sıcak suyu önceliği vardır. Bunun çift eşanjörle falan bir ilgisi yok.
    Eğer bu öncelik tersi olursa banyo yaparken bu seferde ısıtma için devreye giren kombi , kullanım sıcak suyu vermez.
    Peteklerin soğuması dima daha uzun sürdüğünden doğrusu, kullanım sıcak suyu önceliğidir.

Eğer hem ısıtma hem kullanım sıcak suyunu bir arada istiyorsanız, entegre boylerli bir kombi veya mevcut kombinize harici boyler alacaksınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.