Şimdi Ara

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD35VA KIRIGAMINE INVERTER DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
2
Favori
46.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bakın elektrikl, ısıtıcı için hiç birşey söyleyemem . btu hesabıda benim işim değil. ben ancak kullandığımı söylerim aksi durum çıktığındada bu forumdan aldığım bilgilerle dilim döndüğü kadar sorarım siz elektronikçiyim diyorsunuz elektronikle ısıtma işi birleştirilirmi bilmem siz benden daha bilgilisinizdir. ama bana göre pratikte aksam açısından olabilir . benim 25ten biraz fazla m2 salonumda 12000 gc klima hava iyce soğudumu iş görmüyor bunu diyorum size 15 ile 18 m2 arası odamda saharp 9000 btu kullanıyorum odayı hama yapıyor onun ısıtma btusu 10600 düz klima . gc nin ısıtma nominal btu su 14330 olması lazım ve 27 diyelim m2 ısıtmakta yetersiz kalıyor. ben klimacıyım demiyorum eski yazılarıma kadar bakın. ısı yalıtımlı odayı daha zor ısıtır demedim bunu nasıl anlamışsınız şaştım benim buradaki iddiam klimart a karşı ısı yalıtımsız 32 m2 lanı ısıtıyor diyor bende iddia ediyorm ısı yalıtımlıda olsa ısıtmaz diyorum.. sizlede polemiğe girmiyorum sadece yanlış bilgilendirmeye yol aça bilecek yazınızın tamamını aldım . buda gerekliydi. zaten eleştirlmeye açık olmadığınızı yazmıştınız bunun içinde sizden özür dilerim. klimart arkadaşada artık cevap vermeye gerek yok uzatmıyalı diyor ama ben gene sözümdeyim bulsun bana izalasyonlu 40m2 daire gidicem yanına . dükkanızıdada 26 adet tv vs derken bunlarda ısıyı tutar. ama ben genede tam ısnamadığınıza eminim.. keşke istanbulda olsaydınız gelirdim yanınıza. diğer alıntınız gc ile krima serisi klimalar hakkında 1,5 gibi bir cop farkı var o farkta bence ağız çıkış sıcaklığı ile değil tasarrufla ilgilidir. yanlış yorumlamıyorsam . izalasyonlu alan ile ilgili ısı kaybı konusunda tabi haklısınız. izalasyon ne kadar iyiyse okadar tasarruf elde edersiniz. ve az btu ile klima inverter özelliğini iyi kullanır. ama alttaki hesaba göre genede kafanıza göre iş yapmamanızı tavsye ederim yeterli btu yu alın o kendi tasrrufunu zaten ayarlar eksiğin çaresi yoktur. fazla derkende tam btu demek istiyorum . ben sharp klimamı 32 derecede kullanıyorum soğuk havalarda.... mitsubishi yi yanlızca yazın kullanıyorum 100 - 110 - 120 arası faturam geliyor kışın . yazın ödedğim faturanın lafı bile olmaz 50-60 bile değil ..binadakilere bakarak doğal gaza göre menunum bende 3 adet ikisi 1200 1i 1800 lük elektrikli soba var saat lerine dikkat etmiyorum yanlızca gereken alanlarda gerekince kısa süreli kullanıyorum hepsinin toplamı günde 3-4 saati geçmez klima rahat 20 saat çalışıyor. çok soğuklarda 32 - normal havada 27-28 . yani 21-22 dereceyle yetinmeden . çünkü yüksek ve yalıtımı bozuk bir bina şuan 27 derecede çaılıyor çünkü havalar güzel yağışlı olsada. atladığım varsa gene yazın selamlar.

quote:

Orjinalden alıntı: altay74

hilmi bey, şuanki düşünceme bakarsak kafamdaki bazı sorunlarda gittiği için,genel olarak klimadan memnunum..kendimi bir tartışmanın içinde de herhangi bir taraf olarak bulmak istemiyorum. siz elektrikli ısıtıcının klima karşılığı btu su olarak ne düşünüyorsunuz,hesaplama mantığı mantıksız mı...birde hiç bir yalıtımı olmayan bir işyerine göre,yalıtımlı bir odayı ısıtmak daha zordur. diyorsunuz.bana göre daha kolay çünkü üretilen ısı odaya hapsalocak,fakat yalıtımsız yerde uçup gidecek.bunun nedenini açıklarsanız sevinirim.zira seneyede eve taktırmayı düşünüyorum.eğer işyerinde çalışan çok,insan vucudu ısı yayar derseniz,ben yalnızım..üstelik işyerimde şimdi saydım tam 26 adet tv,ıvır zıvır,yerler mermer.bankolar vs vs. var,yani genel olarak ısıtılması zor eşyalar var.oysaki evde yerde halı,pencerelerde perde,koltuklar vs. olacak,yani ısıtılması teknik olarak daha kolay eşyalar değilmi..

birde şöyle düşünce varsaysak, bir odamız var süper yalıtımlı ısı kaybı çok çok az. değerleri kafadan atıyorum; odayı 10 dereceden 25 dereceye getirmek için ,50000 btu luk bir enerjiye ihtiyacımız olsa,kaçak ısı kaybımız 2000 btu olsa. takılan bir klima içeri 50000 btu yu belli bir zamanda verse odayı 25 derece yapsa,sonrada devamlı 2000 btu verse,odamın ısısı 25 derecede sabit kalmazmı,kalmazsa neden..kalır derseniz 2000 btu nun üstü herhangi bir klima bu işi yapar demek,sadece bir farkla,atıyorum 10000 lik klima yaklaşık 5 saatte,20000 lik klima yaklaşık 2,5 saatte 25 derece yapacak,sonra sabit 2000 btu verecek..

çok soru sordum kusura bakmayın,hepsini cevaplarsanız sevirim.

görüşleriniz ve yazmak için harcayacağınız vakit için şimdiden teşekkür ederim..

• işte olayın özeti budur.. şimdi bu adam klimacı değilmi... markaya gıcığı olduğunu sanmıyorum kendiside aynı zamanda mitsubishi satıcısı bildiğim kadarıyla ... benimde markayla ilgili takıntım yok kesinlikle.. tek kızdığım aşırı büyütülüp yanlış yönlendirmeler yapılması... gerisi sizlere kalmış..

quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

Azınla kuş mu tutuyor,hatta kuşta tutsa olmaz.Siz değil klimaplus versin tazmin hakkının saklı olduğu yazıyı,ben İzmir de 30 m2 yeri ısıtmak için alacağım,ama ısıtmazsa siz ne tazmin ödeyeceksiniz.Lafla olamz bu işler.
  • 9000 veya 12000 btu luk bir klimadan 30m2 alanda etkili olmasi beklenemez. Ama isinma ve sogutmada yalitim, bolgenin iklim karakterestligi ve binanin konumuda onemli. Mesala ben kendi klimamdan örnek vereyim. Benim oda 24 m2 3 tarafi kapali sagi solu bina arakasida benim diger oda. Yalitim cok iyi. Ben GC35 aldim ama isinma amacli degil sogutma amacli almistim. Ama GC35 yukarda yazdigim ozellikli odada istanbul ikliminde mukemmel sonuc veriyor. 4 aylik oglum var mukemmel bir ortam sicakligi sagliyor. Atlet short ile oturuyorum. Ayni klima ayni ozellikli binada erzurum yada herhangi bir karasal iklimin sert oldugu yerde sonuc vermez. Bu yuzden dusuk kapasite ile daha genis alanda verim aldigini iddia edenler bunuda goz ardinda bulundurmali. Benim odanin sag -sol ve alt da isinma var bununda benim isinmamda ve klima perfromansinda etkisi buyuk.

30m2 odanin sag tarafinda-sol tarafinda ve alt tarafinda etkili isinma varsa ve etikilyse 9000 btu da yeterli olabilir.
  • hilmi bey kusura bakmayın ben sizin klimalar konusunda teknik bilginiz var vede klima servisi sandım,ondan bu kadar soru sordum.

sanırım siz sadece gc modelinden memnun değilsiniz,cevabı siz vermişsiniz.zira sharp klimanızın 10600 düz klima olarak,18 m2 yi hamam yapıyor diyorsunuz.burdan içler dışlar çarpımı yapsak,fd25 invertörün 18768 btu da 32m2 yi hamam yapması gerekiyor.kaldıkı hamam yapmasını iddaa eden de yok,sadece ısıtsın konusu var.
    ben diyorumki,odanızdaki ısı kaybı,odaya verdiğiniz ısıdan az ise oda mecbur ısınacak.tersi durumunda ısınmayacak..aynı kilo alıp vermek gibi,,harcadığınız kalori aldığınız kaloriden fazla ise başka yolu yok illaki kilo verip zayıflayacaksınız. bu kanun yer yerde böyle,havuza giren su, çıkan sudan azsa bu havuz asla dolmaz,fazla ise taşar,burdan klimaya işi bağlarsak,havuz dolunca( oda ısınınca) çıkan su kadar aynı miktarda suyu verirseniz,seviyeyi korursunuz.(kayıp kadar btu yu verirsek ).(invertörün devreye sağlıklı girdiği an bu andır)

ısı yalıtımı hakkında bir arkadaş forumun başka bir yerinde fransadan örnek vermiş,ısı yalıtım kanunları o kadar katıymışki mecbur yer yeri yalıtım yapmanız gerekiyor,10 cm strafor vb. olmak zorunluluğu 2009 dan itibaren 16 cm çıkacakmış,,bizim burda mütahitler 3 cm fazla ,1,5 cm yeter mantığındalar,o da koyarsa.. buna karşın fransada 100 m2 bir evin ısınmasının doğalgaz fatura karşılığı 25-30 tl..bizimden 10 -15 kat daha az..şimdi bırakın 30-40 m2 odayı,bu kadar yalıtımlı bir 100 m2 lik eve kaç btu luk klima ısıtır.ben desemki 12bin btu bile ısıtır desem,herkes bana kafayı yemiş diyecek. saygılarımla.

quote:

Orjinalden alıntı: hilmi-c

bakın elektrikl, ısıtıcı için hiç birşey söyleyemem . btu hesabıda benim işim değil. ben ancak kullandığımı söylerim aksi durum çıktığındada bu forumdan aldığım bilgilerle dilim döndüğü kadar sorarım siz elektronikçiyim diyorsunuz elektronikle ısıtma işi birleştirilirmi bilmem siz benden daha bilgilisinizdir. ama bana göre pratikte aksam açısından olabilir . benim 25ten biraz fazla m2 salonumda 12000 gc klima hava iyce soğudumu iş görmüyor bunu diyorum size 15 ile 18 m2 arası odamda saharp 9000 btu kullanıyorum odayı hama yapıyor onun ısıtma btusu 10600 düz klima . gc nin ısıtma nominal btu su 14330 olması lazım ve 27 diyelim m2 ısıtmakta yetersiz kalıyor. ben klimacıyım demiyorum eski yazılarıma kadar bakın. ısı yalıtımlı odayı daha zor ısıtır demedim bunu nasıl anlamışsınız şaştım benim buradaki iddiam klimart a karşı ısı yalıtımsız 32 m2 lanı ısıtıyor diyor bende iddia ediyorm ısı yalıtımlıda olsa ısıtmaz diyorum.. sizlede polemiğe girmiyorum sadece yanlış bilgilendirmeye yol aça bilecek yazınızın tamamını aldım . buda gerekliydi. zaten eleştirlmeye açık olmadığınızı yazmıştınız bunun içinde sizden özür dilerim. klimart arkadaşada artık cevap vermeye gerek yok uzatmıyalı diyor ama ben gene sözümdeyim bulsun bana izalasyonlu 40m2 daire gidicem yanına . dükkanızıdada 26 adet tv vs derken bunlarda ısıyı tutar. ama ben genede tam ısnamadığınıza eminim.. keşke istanbulda olsaydınız gelirdim yanınıza. diğer alıntınız gc ile krima serisi klimalar hakkında 1,5 gibi bir cop farkı var o farkta bence ağız çıkış sıcaklığı ile değil tasarrufla ilgilidir. yanlış yorumlamıyorsam . izalasyonlu alan ile ilgili ısı kaybı konusunda tabi haklısınız. izalasyon ne kadar iyiyse okadar tasarruf elde edersiniz. ve az btu ile klima inverter özelliğini iyi kullanır. ama alttaki hesaba göre genede kafanıza göre iş yapmamanızı tavsye ederim yeterli btu yu alın o kendi tasrrufunu zaten ayarlar eksiğin çaresi yoktur. fazla derkende tam btu demek istiyorum . ben sharp klimamı 32 derecede kullanıyorum soğuk havalarda.... mitsubishi yi yanlızca yazın kullanıyorum 100 - 110 - 120 arası faturam geliyor kışın . yazın ödedğim faturanın lafı bile olmaz 50-60 bile değil ..binadakilere bakarak doğal gaza göre menunum bende 3 adet ikisi 1200 1i 1800 lük elektrikli soba var saat lerine dikkat etmiyorum yanlızca gereken alanlarda gerekince kısa süreli kullanıyorum hepsinin toplamı günde 3-4 saati geçmez klima rahat 20 saat çalışıyor. çok soğuklarda 32 - normal havada 27-28 . yani 21-22 dereceyle yetinmeden . çünkü yüksek ve yalıtımı bozuk bir bina şuan 27 derecede çaılıyor çünkü havalar güzel yağışlı olsada. atladığım varsa gene yazın selamlar.

quote:

hilmi bey, şuanki düşünceme bakarsak kafamdaki bazı sorunlarda gittiği için,genel olarak klimadan memnunum..kendimi bir tartışmanın içinde de herhangi bir taraf olarak bulmak istemiyorum. siz elektrikli ısıtıcının klima karşılığı btu su olarak ne düşünüyorsunuz,hesaplama mantığı mantıksız mı...birde hiç bir yalıtımı olmayan bir işyerine göre,yalıtımlı bir odayı ısıtmak daha zordur. diyorsunuz.bana göre daha kolay çünkü üretilen ısı odaya hapsalocak,fakat yalıtımsız yerde uçup gidecek.bunun nedenini açıklarsanız sevinirim.zira seneyede eve taktırmayı düşünüyorum.eğer işyerinde çalışan çok,insan vucudu ısı yayar derseniz,ben yalnızım..üstelik işyerimde şimdi saydım tam 26 adet tv,ıvır zıvır,yerler mermer.bankolar vs vs. var,yani genel olarak ısıtılması zor eşyalar var.oysaki evde yerde halı,pencerelerde perde,koltuklar vs. olacak,yani ısıtılması teknik olarak daha kolay eşyalar değilmi..

birde şöyle düşünce varsaysak, bir odamız var süper yalıtımlı ısı kaybı çok çok az. değerleri kafadan atıyorum; odayı 10 dereceden 25 dereceye getirmek için ,50000 btu luk bir enerjiye ihtiyacımız olsa,kaçak ısı kaybımız 2000 btu olsa. takılan bir klima içeri 50000 btu yu belli bir zamanda verse odayı 25 derece yapsa,sonrada devamlı 2000 btu verse,odamın ısısı 25 derecede sabit kalmazmı,kalmazsa neden..kalır derseniz 2000 btu nun üstü herhangi bir klima bu işi yapar demek,sadece bir farkla,atıyorum 10000 lik klima yaklaşık 5 saatte,20000 lik klima yaklaşık 2,5 saatte 25 derece yapacak,sonra sabit 2000 btu verecek..

görüşleriniz ve yazmak için harcayacağınız vakit için şimdiden teşekkür ederim..

• klimadan anlayan ve kapasite hesabinı bilen arkadaşlara soruyorum istanbul yada izmir ikliminde yalıtımı iyi yapılmış yalıtımdan kastım fazla değil enaz 5cm sıkıştırılmış poliratan ve ısıcamlı arakat bir dairede kaliteli bir cihaz (R410A gazı kullanan ve enaz -15 kadar çalışabilen) kullanarak 40m2 2,7m yükseklikte oda için kapasite hesaplarmısınız

benim hesabım : 40 x 2,7 x 160 = 17280 Btu/h çıkıyor
  • yok arkadaşım ne klimacısı, ne kusuru . ben defalarca yazdım bu konuları . hiç birimizin evi tabiki laboratuvar ortamı değil . olayın gerçeğini düşünmemiz lazım . niçin bu kadar klimacı konuya müdahil olmuyor. bunlar hep düşünülecek konular. arkadaşımız göz göre göre ülkemizin durumunu bile bile yanlışta devam ediyor. bunu öğrenmek hiç zor değil ararsınız klimaplusu . öğrenirsiniz size tavsiye etmezler adım gibi eminim kliamnın üretimi ve test değerleriyle, bizim değerlerimizin tutmayacağı aşikar gidin bakalım size noterden sözleşme yaparlarmı . yapmazlar arkadaşımızın en büyük hatası budur zaten her nekadar tüketiciyi koruma kanunları olsada . yasaların boşlukları oldukça . bu arkadaşımızda ben yaptım oldu diyecek. sizede bunun mantıklı gelmesi benim için şaşırtıcı. bunu söyleyebilirim yanlızca. ama denemeyin derim oratada inatlaşacak bir durum yok. siz bana hala bu klima yetiyor diyorsanızda inanaın diğer arkadaşları etkilemekle bu kişinin günahına bilmeden ortak olursunuz hiç bir zaman pratiğe dökülmez bu iş. selamlar..

quote:

bakın elektrikl, ısıtıcı için hiç birşey söyleyemem . btu hesabıda benim işim değil. ben ancak kullandığımı söylerim aksi durum çıktığındada bu forumdan aldığım bilgilerle dilim döndüğü kadar sorarım siz elektronikçiyim diyorsunuz elektronikle ısıtma işi birleştirilirmi bilmem siz benden daha bilgilisinizdir. ama bana göre pratikte aksam açısından olabilir . benim 25ten biraz fazla m2 salonumda 12000 gc klima hava iyce soğudumu iş görmüyor bunu diyorum size 15 ile 18 m2 arası odamda saharp 9000 btu kullanıyorum odayı hama yapıyor onun ısıtma btusu 10600 düz klima . gc nin ısıtma nominal btu su 14330 olması lazım ve 27 diyelim m2 ısıtmakta yetersiz kalıyor. ben klimacıyım demiyorum eski yazılarıma kadar bakın. ısı yalıtımlı odayı daha zor ısıtır demedim bunu nasıl anlamışsınız şaştım benim buradaki iddiam klimart a karşı ısı yalıtımsız 32 m2 lanı ısıtıyor diyor bende iddia ediyorm ısı yalıtımlıda olsa ısıtmaz diyorum.. sizlede polemiğe girmiyorum sadece yanlış bilgilendirmeye yol aça bilecek yazınızın tamamını aldım . buda gerekliydi. zaten eleştirlmeye açık olmadığınızı yazmıştınız bunun içinde sizden özür dilerim. klimart arkadaşada artık cevap vermeye gerek yok uzatmıyalı diyor ama ben gene sözümdeyim bulsun bana izalasyonlu 40m2 daire gidicem yanına . dükkanızıdada 26 adet tv vs derken bunlarda ısıyı tutar. ama ben genede tam ısnamadığınıza eminim.. keşke istanbulda olsaydınız gelirdim yanınıza. diğer alıntınız gc ile krima serisi klimalar hakkında 1,5 gibi bir cop farkı var o farkta bence ağız çıkış sıcaklığı ile değil tasarrufla ilgilidir. yanlış yorumlamıyorsam . izalasyonlu alan ile ilgili ısı kaybı konusunda tabi haklısınız. izalasyon ne kadar iyiyse okadar tasarruf elde edersiniz. ve az btu ile klima inverter özelliğini iyi kullanır. ama alttaki hesaba göre genede kafanıza göre iş yapmamanızı tavsye ederim yeterli btu yu alın o kendi tasrrufunu zaten ayarlar eksiğin çaresi yoktur. fazla derkende tam btu demek istiyorum . ben sharp klimamı 32 derecede kullanıyorum soğuk havalarda.... mitsubishi yi yanlızca yazın kullanıyorum 100 - 110 - 120 arası faturam geliyor kışın . yazın ödedğim faturanın lafı bile olmaz 50-60 bile değil ..binadakilere bakarak doğal gaza göre menunum bende 3 adet ikisi 1200 1i 1800 lük elektrikli soba var saat lerine dikkat etmiyorum yanlızca gereken alanlarda gerekince kısa süreli kullanıyorum hepsinin toplamı günde 3-4 saati geçmez klima rahat 20 saat çalışıyor. çok soğuklarda 32 - normal havada 27-28 . yani 21-22 dereceyle yetinmeden . çünkü yüksek ve yalıtımı bozuk bir bina şuan 27 derecede çaılıyor çünkü havalar güzel yağışlı olsada. atladığım varsa gene yazın selamlar.

quote:

• bu alıntıyı yanlış yapmışım altay kardeşim. :))

yok arkadaşım ne klimacısı, ne kusuru . ben defalarca yazdım bu konuları . hiç birimizin evi tabiki laboratuvar ortamı değil . olayın gerçeğini düşünmemiz lazım . niçin bu kadar klimacı konuya müdahil olmuyor. bunlar hep düşünülecek konular. arkadaşımız göz göre göre ülkemizin durumunu bile bile yanlışta devam ediyor. bunu öğrenmek hiç zor değil ararsınız klimaplusu . öğrenirsiniz size tavsiye etmezler adım gibi eminim kliamnın üretimi ve test değerleriyle, bizim değerlerimizin tutmayacağı aşikar gidin bakalım size noterden sözleşme yaparlarmı . yapmazlar arkadaşımızın en büyük hatası budur zaten her nekadar tüketiciyi koruma kanunları olsada . yasaların boşlukları oldukça . bu arkadaşımızda ben yaptım oldu diyecek. sizede bunun mantıklı gelmesi benim için şaşırtıcı. bunu söyleyebilirim yanlızca. ama denemeyin derim oratada inatlaşacak bir durum yok. siz bana hala bu klima yetiyor diyorsanızda inanaın diğer arkadaşları etkilemekle bu kişinin günahına bilmeden ortak olursunuz hiç bir zaman pratiğe dökülmez bu iş. selamlar..

quote:

hilmi bey kusura bakmayın ben sizin klimalar konusunda teknik bilginiz var vede klima servisi sandım,ondan bu kadar soru sordum.

sanırım siz sadece gc modelinden memnun değilsiniz,cevabı siz vermişsiniz.zira sharp klimanızın 10600 düz klima olarak,18 m2 yi hamam yapıyor diyorsunuz.burdan içler dışlar çarpımı yapsak,fd25 invertörün 18768 btu da 32m2 yi hamam yapması gerekiyor.kaldıkı hamam yapmasını iddaa eden de yok,sadece ısıtsın konusu var.
    ben diyorumki,odanızdaki ısı kaybı,odaya verdiğiniz ısıdan az ise oda mecbur ısınacak.tersi durumunda ısınmayacak..aynı kilo alıp vermek gibi,,harcadığınız kalori aldığınız kaloriden fazla ise başka yolu yok illaki kilo verip zayıflayacaksınız. bu kanun yer yerde böyle,havuza giren su, çıkan sudan azsa bu havuz asla dolmaz,fazla ise taşar,burdan klimaya işi bağlarsak,havuz dolunca( oda ısınınca) çıkan su kadar aynı miktarda suyu verirseniz,seviyeyi korursunuz.(kayıp kadar btu yu verirsek ).(invertörün devreye sağlıklı girdiği an bu andır)

ısı yalıtımı hakkında bir arkadaş forumun başka bir yerinde fransadan örnek vermiş,ısı yalıtım kanunları o kadar katıymışki mecbur yer yeri yalıtım yapmanız gerekiyor,10 cm strafor vb. olmak zorunluluğu 2009 dan itibaren 16 cm çıkacakmış,,bizim burda mütahitler 3 cm fazla ,1,5 cm yeter mantığındalar,o da koyarsa.. buna karşın fransada 100 m2 bir evin ısınmasının doğalgaz fatura karşılığı 25-30 tl..bizimden 10 -15 kat daha az..şimdi bırakın 30-40 m2 odayı,bu kadar yalıtımlı bir 100 m2 lik eve kaç btu luk klima ısıtır.ben desemki 12bin btu bile ısıtır desem,herkes bana kafayı yemiş diyecek. saygılarımla.

quote:

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: KLİMART MÜHENDİSLİK

arkadaşlar FD serisi cihazlar tek kelimeyle mükemmel klimalardır hava temizleme özelliği koku giderme özelliği ı-see sensör özelliği ve ısıtmadaki performansı ile mükemmel bir klima kullanıcıların söylemesine göre ve araştırmalara göre ayda full kullanımda ortalama 30 tl ile 40 tl arası bir enerji sarfiyatı vardır ve kışın kömür sobası gibi ısıtır

Herkese selam.

bir kaç sorum olacaktı?.
    1- Full kullanımdan kastınız nedir? 24 saat kapatmadan kullanmak mı?.
    2- Eşim ve 2 yaşındaki oğlum sürekli evdeler yatmaya geçince salonun klimasını kapatıyoruz. 9-10 saat sonra sabahleyin tekrar açıyoruz. 22 derecede sürekli açık kalması mı? açıp kapatmak mı bizim için tasarruflu olur?

• kırıgamine serisi cihazı günde 12-14 saat 28 derece kullanımda aylık size getireceği +enerji tüketimi ortalama 30 tl gibi bir rakam bu evinizin durumuna göre değişebilir. bereber çalıştığımız bir mimarın evine FD35 taktım onunda küçük bir çocuğu var gün boyu kullanıyor akşam dahil yanlız gece kapatıyormu bilmiyorum klimayı 28 derecede kullanıyor ve geçtiğimiz ay faturasına ilave olarak 30 tl geldiğini söyledi. bu yakınım olan bir kullanıcı olduğundan onu örnek verdim saygılarımla
    quote:

Orjinalden alıntı: oyunageldim

quote:

Orjinalden alıntı: KLİMART MÜHENDİSLİK

arkadaşlar FD serisi cihazlar tek kelimeyle mükemmel klimalardır hava temizleme özelliği koku giderme özelliği ı-see sensör özelliği ve ısıtmadaki performansı ile mükemmel bir klima kullanıcıların söylemesine göre ve araştırmalara göre ayda full kullanımda ortalama 30 tl ile 40 tl arası bir enerji sarfiyatı vardır ve kışın kömür sobası gibi ısıtır

Herkese selam.

bir kaç sorum olacaktı?.
    1- Full kullanımdan kastınız nedir? 24 saat kapatmadan kullanmak mı?.
    2- Eşim ve 2 yaşındaki oğlum sürekli evdeler yatmaya geçince salonun klimasını kapatıyoruz. 9-10 saat sonra sabahleyin tekrar açıyoruz. 22 derecede sürekli açık kalması mı? açıp kapatmak mı bizim için tasarruflu olur?

• Bana elektrikli hiç bir ısıtıcı kullanmadığım halde 70 ytl elektrik faturası geliyor.Size nasıl klimayla beraber 40 ytl geliyor anlamıyorum.Saattte doğru ölçüyor.Sizeki faturaları okuyunca çok şaşırıyorum.Neden yalan yazasınız ki.İstanbul'da oturmanın bedeli mi?
  • sanırım yanlış anlamışsısız kimseye 40tl fatura geldiği yok normal gelen faturaya yani ısınma için bişey kullanmadan önce gelen faturaya ilave olarak konuşuyoruz
    quote:

Orjinalden alıntı: conquerx

Bana elektrikli hiç bir ısıtıcı kullanmadığım halde 70 ytl elektrik faturası geliyor.Size nasıl klimayla beraber 40 ytl geliyor anlamıyorum.Saattte doğru ölçüyor.Sizeki faturaları okuyunca çok şaşırıyorum.Neden yalan yazasınız ki.İstanbul'da oturmanın bedeli mi?
  • Misal ben normalde 60-65 elektirk parasi oduyorum. Kıs aylarinda klima 14 saat calisiyor (durmaksizin) oda sicakligi 23 derece 130 tl geldi. Klimam MitsiGC35 modeli. Son ay calisma saatleri azaldi bir kac gun evde degildik. ELektrik faturam 105 tl geldi. Bunun 65 tl si genel kullanim 40 tl si klima icin. Istanbulda yasiyorum. Bence Klima ve genel kullanim 40 tl gelen diyen kisinin evinde mum ve gaz yagi ile aydinlatma yapip, herhangi elektirkli bir cihaz yok sadece klimaya 40 tl oduyordur.

quote:

Orjinalden alıntı: conquerx

Bana elektrikli hiç bir ısıtıcı kullanmadığım halde 70 ytl elektrik faturası geliyor.Size nasıl klimayla beraber 40 ytl geliyor anlamıyorum.Saattte doğru ölçüyor.Sizeki faturaları okuyunca çok şaşırıyorum.Neden yalan yazasınız ki.İstanbul'da oturmanın bedeli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemele -- 24 Şubat 2009; 12:19:33 >
  • quote:

hilmi bey kusura bakmayın ben sizin klimalar konusunda teknik bilginiz var vede klima servisi sandım,ondan bu kadar soru sordum.

quote:

quote:

3 aydır aktif bir şekilde bu konuyla ilgilendiğim için biliyorum ve denedim, aynen katılıyorum kafayı yemekle ilgisi yok.

• bi arkadaş daha önce bi yerde yazmış, pek de hoşuma gider: ısıtıcı bahane yalıtım şahane
  • eski taş evleri bileniniz var mı bilmiyorum. evlerin duvarları taştan örülmüş yaklşık 50 ila 70 cm arasındadır kalınlıkları. geneld de bu köy evlerinde özellikle geniş misafir odaları baya geniştir. yazın baktığınızda bu geniş evi kışın ısıtmak imkansız zannedersiniz. dışarda 41'C sıcaklık varken oda kuytu ve oturulabilecek şakildedir klima bile kullanmadan. bu tür yapının en büyük özelliği zaten kışın ılık yazın da srin olmasıdır o duvarlar sayesinde. şimdi öyle bir yapıda 40 m2 alanı üstelik müstakil yerden ev; kışın sobaya iki odun atıp oldukça sıcak hale getirirsiniz. kömüre bile ihtiyaç yoktur. ortaya çıkan ısı kaybolmaz. nasıl kaybolacak ki, yazın koca taş duvarlar pişmiş zaten, sobanın yaydığı ısı nereye fırsat bulup da çıksın. anca açılıp kapanan kapı yüzünden ısı alışverişi gerçekleşir. dolayısıyla klimart mühendislik arkadaşın söylediği şartlardaysa söylediği cihaz tabi ki yeterli olacaktır. gerçi zaten arkadaş da türkiye nin normal şartlarında bi evinde oturan her vatandaş gitsin bu cihazı taktırsın dememiş. cihazın ısıtma veya yeterlilik koşuları belli.

• ısınmak için tüketiminiz kesinlikle yalıtımınızla ilgili. benim kullandığım klimanın bir alt modelini kullanan arkadaşın yalıtımı benden daha iyi olduğu için tüketimi benden daha az. benim cihaz ısıtmak için saat 0,860 watt yakarken, onun ki 0,650 watt yakıyor.
  • beni anlayabilen kişilerin olduğunu bilmek güzel
    quote:

Orjinalden alıntı: goalya

eski taş evleri bileniniz var mı bilmiyorum. evlerin duvarları taştan örülmüş yaklşık 50 ila 70 cm arasındadır kalınlıkları. geneld de bu köy evlerinde özellikle geniş misafir odaları baya geniştir. yazın baktığınızda bu geniş evi kışın ısıtmak imkansız zannedersiniz. dışarda 41'C sıcaklık varken oda kuytu ve oturulabilecek şakildedir klima bile kullanmadan. bu tür yapının en büyük özelliği zaten kışın ılık yazın da srin olmasıdır o duvarlar sayesinde. şimdi öyle bir yapıda 40 m2 alanı üstelik müstakil yerden ev; kışın sobaya iki odun atıp oldukça sıcak hale getirirsiniz. kömüre bile ihtiyaç yoktur. ortaya çıkan ısı kaybolmaz. nasıl kaybolacak ki, yazın koca taş duvarlar pişmiş zaten, sobanın yaydığı ısı nereye fırsat bulup da çıksın. anca açılıp kapanan kapı yüzünden ısı alışverişi gerçekleşir. dolayısıyla klimart mühendislik arkadaşın söylediği şartlardaysa söylediği cihaz tabi ki yeterli olacaktır. gerçi zaten arkadaş da türkiye nin normal şartlarında bi evinde oturan her vatandaş gitsin bu cihazı taktırsın dememiş. cihazın ısıtma veya yeterlilik koşuları belli.

• hocam bari sen yapma ya resmen adamı onore edecek yazı yazacak kadar nasıl dikkatsiz davranıyorsunuz . bua rakadaş değilmiydi 38 m2 25 fd ısıtıyor gel gör diyen orada izalasyonda yoktu .. insanı zorla konuya çekiyosunuz ama güzel sıyrılmış beni anlayanlar çıktı diyerek tabi biz dikkat çekerken salaktık diğilmi çok affedersiniz. mesleğinize hörmetim var . ama sizde biraz dikkatli olun lütfen.

quote:

eski taş evleri bileniniz var mı bilmiyorum. evlerin duvarları taştan örülmüş yaklşık 50 ila 70 cm arasındadır kalınlıkları. geneld de bu köy evlerinde özellikle geniş misafir odaları baya geniştir. yazın baktığınızda bu geniş evi kışın ısıtmak imkansız zannedersiniz. dışarda 41'C sıcaklık varken oda kuytu ve oturulabilecek şakildedir klima bile kullanmadan. bu tür yapının en büyük özelliği zaten kışın ılık yazın da srin olmasıdır o duvarlar sayesinde. şimdi öyle bir yapıda 40 m2 alanı üstelik müstakil yerden ev; kışın sobaya iki odun atıp oldukça sıcak hale getirirsiniz. kömüre bile ihtiyaç yoktur. ortaya çıkan ısı kaybolmaz. nasıl kaybolacak ki, yazın koca taş duvarlar pişmiş zaten, sobanın yaydığı ısı nereye fırsat bulup da çıksın. anca açılıp kapanan kapı yüzünden ısı alışverişi gerçekleşir. dolayısıyla klimart mühendislik arkadaşın söylediği şartlardaysa söylediği cihaz tabi ki yeterli olacaktır. gerçi zaten arkadaş da türkiye nin normal şartlarında bi evinde oturan her vatandaş gitsin bu cihazı taktırsın dememiş. cihazın ısıtma veya yeterlilik koşuları belli.

• ben iyi yalıtımlı bi yerden bahsedildiği için yalıtımıın ne kadar önemli olduğunu birebir bu yıl sıkıntı çekerek yaşadığım için yazdım. yanlış anlamış da olabilirim.
  • Tamam hocam size sözüm yok. bendende size bir öneri olsun . soba sıcaklığı arıyorsanız inverter klima almayın çünkü sıcaklığı yükseltemediğinizi yazmışsınız forumda düz klimalar gerçekten soba gibi sıcak üflüyor şu soğuk günlerde bunu iyice test ederek bildiriyorum kendi görüşüm olarakta ddeğelerndirbilirsiniz . hele hele yalıtımınız azsa ikisinin arasınada bir fark kalmıyor ve yükselebildiği btu değeri yüksek olduğu için belki gçebiliyorda düz klima sarfiyatını burası ayrı bir konu daha tam sarfiyat değerlerini incelemedim oyuna geldim arkadaşın klimasının yanlışım olursa baştan herkezden özür dilerim.. ve bu klimada bence bir arıza var her ne olursa olsun bu sarfiyat olmaması lazım. çünkü maksimum kapasitede klimaların devamlı çalışmaması gerekli en fazla 30-40 dakika bilgilerim içinde var. birtek firma bana devamlı çalışır ama ömrü çok kısalır demişti fujitsu . bunlara dayanarak yazdım..
    sizlerde değerlendirin.. ve inverter klimayıda kesinlikle standart btu sunu göz önüne alarak alın kesinlikle bi boy büyük alsanız çare dahilidir ama küçüğün çaresi yoktur. selamlar.
    quote:

ben iyi yalıtımlı bi yerden bahsedildiği için yalıtımıın ne kadar önemli olduğunu birebir bu yıl sıkıntı çekerek yaşadığım için yazdım. yanlış anlamış da olabilirim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.