kampanyayı incelerken gözüme takıldı, gene resmi bir rakam değil ama yıllık kaç tl veriyorlar diye bakarken baz aldıkları ortalamalar gözüme takıldı:
"Kampanyaya katılan tüketiciler arasından, her gün için bir talihli, her çekiliş dönemi için de 15 kişi olmak üzere toplam 45 kişi çekilişle, 4.800.-TL değerinde (KDV-ÖTV dahil) akaryakıt hediyesi kazanacaktır. (4800.-TL’lik akaryakıt, standart koşullarda, ortalama bir yıllık yakıt tüketimine denk gelmektedir.)"
Sonra da ortalama bi hesap yaptım, yani 4800 tl lik yakıt varsa aracımız 30 kr yaksa 16.000 km 25 kr yaksa 19.200 km 20 kr yaksa 24.000 km yapmamız lazım,
ne de olsa hepimiz boulder colorado da yaşamayıp, mil ile yolculuk yapmayıp, 8 silindirli SUV ler kullanmadığımızdan ortalama rakam olan 25 kuruş ve 19.200 km sanırım en makul rakam çoğu Türkiye vatandaşı için
Cengaver, tamam 15 bin km ortalama olsun. Hatta isterseniz 16 bin yapalım bunu. 6 yıllık arabada ne yapar 96 bin km. Sizin bana dediğiniz araba 93 bin km de, ben size düşük km araç bakıyoruz arkadaşa diyorum, siz tutuyor km polemiğine giriyorsunuz. Eskişehir'de yılda ortalama 10 bin km civarı yapan araçlar piyasada normal karşılanıyor. Bu rakam farklı illerde farklı düzeylerde olacaktır. Örneğin Zonguldak ta yılda bırakın 10 bin km yi 5-6 bin km zor yapan arkadaşlarım var. İşten eve, evden işe bir de yaz tatiline gidince oralarda yılda 5-6 bin km gibi birşey çıkıyor. Ha illa veri istiyorsan otur internette satılık ilanları il il bak. Hesapla bize de söyle. Ama tutup amerika, irlanda vs verisini alıp Türkiye de de bu böyledir, bakın veriler bunu söylüyor dersen işte ona saçmalamak derim. Eğitimin şart olduğuna ise pek katılmıyorum zira fazla birşey ifade etmiyor maalesef. Bir sürü üniversited mezunu, hatta lisans üstü diplomalı arkadaş tanıyorum saçmalıkta sınır tanımayan. Mesela "ben geçen bir elma aldım, yaşil renkliydi ve içinden kurt çıktı, sakın kimse yeşil elma almasın onların hepsi kurtlu" diye forumda aylardır yazan birisi var......
4800 tl lik akaryakıt ortalama olarak alınmış olabilirmi? Yani ne bileyim shell den yakıt alan 8 silindirli araçta vardır, kamyon da otobüste.... O zaman bir otobüsün de yılda 4800 tl yakıt tükettiğini mi varsayacağız, yani 100 km de 30lt yakan bir otobüs için normal yıllık ortalama kmnin 5000 km olduğunu mu söyleyeceğiz?
quote:
Orijinalden alıntı: Cengaver1
quote:
Orijinalden alıntı: supremum
2007 model 66 bindeki aracımı satmak için bugün el sıkıştık ve kaparomu aldım. Değişensiz bir parçasında ufak bir sürtme sebebiyle boya olan bir araçtı. Yaklaşık 20 günlük süreçte 10-15 kişi ciddi olarak aradı ve 21 bin liraya kadar fiyatlar teklif edildi. 21.5 liraya anlaştık. Bunca zaman hiç sorunsuz binip son derece memnun olarak kullandığım aracımın yeni sahibininde sorunsuz şekilde bineceğini düşünüyorum.
aracınız lancer miydi? sizin ortalamanız 13.200, bana göre düşük bi km başka arkadaşlara göre yüksek sizin yıllık ortalama km konusunda fikriniz nedir?
Evet Lancer'dı. Bugün satışıda verdik gitti hayırlısıyla... Km meselesi tamamen kişisel bir durum. İnsanlar araçları kendi yaptıkları km'ye göre kıyaslıyorlar. Benim evim-işim 3 km hafta sonu yaz tatili yılda yapacağım 10 bin km. Babam içinde aynı durum geçerliydi. O yüzden sıfır bir araç aldık mı yılda ortalama 10 bin km'den 5 yılda araç 50 bine ulaşır. Benzer kullanıcılar için psikolojik bir durum ki insan şöyle düşünür; '5 yıldır o kadar biniyorum aradan yıllarda geçti aracımın değiştirme zamanı geldi...' Bu durumda 50 bin km üstü araçlar 1-2 yaşında bile olsa her ne kadar yılda dünya ortalamasında km'de yapılmış olsa dahi satılan aracın yerine konulmaz... Bazı kullanıcılar 10-15 yaşında bile olsa km'si 100 bini geçmemiş araçlar arıyorlar. Eğer bu kullanıcılar yukarıda bahsettiğim kullanıcılarsa km yapmaya pek alışkın değillerse, kısa denecek zamanlarda km saatinde binlerce km'nin geride kalmasına alışkın değillerse bu normal karşılanabilir. İnşallah 2007-2008 Civic HB bakıyorum ve km'si benimkinden yüksek olanları elemiş durumdayım. Maksimum 50 binde bir araç bana daha keyifli gelecek. Yıllık km falan bi tarafa bu tamamen tercih meselesi.
yilmaz, sorun belki de elma da incir de değil dir. Şimdi ben hava bozuk desem lancer yüzünden diyosunuz ya, belki de elma da lancerda taşındığı için kurtlanmıştır. malum sizin mantığınıza göre böyle mantıklı olması lazım o yüzden eğitim şart dedim, herkes bilmese de, mantıklı olmasa da, en azından okuduğunu anlamaları için Ama takdir ettim sizi, yavaş yavaş normal rakamlara yaklaşıyosunuz sn.cicoz gibi.
sn.supremum çok iyi fiyat, istanbul ilinde bu fiyatı veren çok zor fiyatlar artıyor zamanla demek, yeni lancer forumunda belash nickli arkadaş var, 2009 otomatik lpgli 1.5 invite satıyor, 27 ye belki daha düşüğüne bile verecek ama kaç aydır alan yok, belki yeni köpekbalığı düşünürseniz iyi bi seçenek gibi
İlanın ilgi gördüğünü söyleyebilirim. En son 38 küsür favori vardı. Hatta kaparo aldığım akşam ısrarla arayan biri sattım dememe rağmen eğer bi aksilik olursa alıcı almazsa vazgeçerse ona dönmemi tekrar tekrar rica etti. Öyle ki alan kişi vazgeçecek miyim diye arkadaşına falan mı arattı diye bile düşündüm. Ben şunu düşünüyorum ki hemen her marka ve modeli araştıran belli sayıda bir potansiyel alıcı var. İlanın gösterimi yayından sonra hızlı bir şekilde artıp sonrasında bir yerde oturuyor. Yaş, km, temizlik, hasarsızlık gibi durumlar karşısında uygun fiyatlı ilanlar favorilere girip beklemeye başlanıyor. Babadan meraklıyız, binmeyi bildik, gözümüz gibi baktık. Bu modeli almak isteyenlerde gözardı etmediler.
hayırlı olsun, her ne kadar bazı arkadaşlar lancer düşmanı deselerde, forumdaşlarımın zarar etmemesi beni sevindirir, umarım yeni aracınız da hme binerken, hem satarken sizi üzmez
Teşekkür ederim. 26500 liraya almıştım 5 yıl bindim toplamda 800-900 lira arası bakım parası verdim. İki kez silecek değiştirdim. Onun dışında bi masrafım olmadı. 5 yıla 5 bin lira da helali hoş olsun. Seve seve bindim. Zaten ben aracımı alırken Megane II için 31500 lira fiyat almıştım. Clio'lar yanlış hatırlamıyorsam 24 bin lira civarıydı. Focus'lar 36'nın üzerindeydi... Diğer araçlara göre yine değer kaybında o kadar kötü değil Lancer.
Yeni Lancer şimdilik boyutları sebebi ile veto yedi. Nasipse Civic HB olacak inşallah.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
yilmaz, sorun belki de elma da incir de değil dir. Şimdi ben hava bozuk desem lancer yüzünden diyosunuz ya, belki de elma da lancerda taşındığı için kurtlanmıştır. malum sizin mantığınıza göre böyle mantıklı olması lazım o yüzden eğitim şart dedim, herkes bilmese de, mantıklı olmasa da, en azından okuduğunu anlamaları için Ama takdir ettim sizi, yavaş yavaş normal rakamlara yaklaşıyosunuz sn.cicoz gibi.
sn.supremum çok iyi fiyat, istanbul ilinde bu fiyatı veren çok zor fiyatlar artıyor zamanla demek, yeni lancer forumunda belash nickli arkadaş var, 2009 otomatik lpgli 1.5 invite satıyor, 27 ye belki daha düşüğüne bile verecek ama kaç aydır alan yok, belki yeni köpekbalığı düşünürseniz iyi bi seçenek gibi
Kusura bakmada zırvalamaya devam etmişsin. Ben çok şükür okuduğumu anlama ve anladığım üzerinde yorum yapma yeteneğinden yana sıkıntı çekmiyorum. Zaten mesleğim ve bulunduğum konum gereği bunlar sahip olmam gereken en temel yetenekler. Keşke siz de biraz mantık süzgecinizi çalıştırarak bu forumda yer alabilseydiniz. Ama geçen süreçte maalesef cizcoz'un yaklaşımlarından pek farklı bişeyler göstermediniz. Ben burada hiçbir zaman tutup herşeyi lancer'a bağlamadım. Ama takdir edersiniz ki konu başlığı lancer olduğu için tartışma genellikle lancer etrafında dönüyor. Ha eğer siz bu konunun lancer konusu olduğunu unuttuysanız bu da sizin hatanız. Tabiki bu başlıkta yakıt tüketiminden bahsediliyorsa olay lancer'ın takıt tüketimi ekseni etrafında dönecektir. Konu ikinci el ise tabiki lancer'ın ikinci eli olacaktır.....
Yauw benim Lancer'ın teybinde CD kaldı. Çalmıyor, EJEct tuşu ile geri de vermiyor.
teypçiye felan da vaktim yok götüremedim çok da lazım olmadığından duruyor öyle.
var mı acaba bi kolayı cd yi eject etmenin.
quote:
Orijinalden alıntı: yilmaz101 Kusura bakmada zırvalamaya devam etmişsin. Ben çok şükür okuduğumu anlama ve anladığım üzerinde yorum yapma yeteneğinden yana sıkıntı çekmiyorum. Zaten mesleğim ve bulunduğum konum gereği bunlar sahip olmam gereken en temel yetenekler. Keşke siz de biraz mantık süzgecinizi çalıştırarak bu forumda yer alabilseydiniz. Ama geçen süreçte maalesef cizcoz'un yaklaşımlarından pek farklı bişeyler göstermediniz. Ben burada hiçbir zaman tutup herşeyi lancer'a bağlamadım. Ama takdir edersiniz ki konu başlığı lancer olduğu için tartışma genellikle lancer etrafında dönüyor. Ha eğer siz bu konunun lancer konusu olduğunu unuttuysanız bu da sizin hatanız. Tabiki bu başlıkta yakıt tüketiminden bahsediliyorsa olay lancer'ın takıt tüketimi ekseni etrafında dönecektir. Konu ikinci el ise tabiki lancer'ın ikinci eli olacaktır.....
zırvaladığımı neye dayandırdınız, bence her zamanki gibi desteksiz, mesnetsiz iddialarınızdan biri. zırvalamak sizin yaptığınız gibi somut bir delil ortaya koyamadığınız, ve elmadan konuşurken armutu ileri sürmeniz gibi bişey olsa gerek
ikinci eli pek yok dedim, ki gerçekler yine ortada, belash 2009 model aracını 27 ye veriyor alan yok, tutup da bana senin aracın patlakmış o yüzden 2.eli yok diyosunuz. ben arabayı satarken lancer alım satımı yapan birisi de bana 2006 model 70 bin de araç teklif etti bana 15.500 e ki kendiniz dediniz 15.5 a 2006 aldım diye, bu hafta bi arkadaşım 2001 astra cd aldı 15.250 ye şimdi bu fiyatların doğruluğunu ispat etmiyor mu?
dediniz ki temsa yüzünden mitsu tr de böyle, size tutup mitsunun dünya rakamlarını gösterdim, ona da bi cevap veremediniz olayı benim lancer düşmanı olmama bağladınız.
kısacası anlatamadığım nokta ben lancer düşmanı değilim. 2. eli yok diyorum yalan mı? benzini az da yaksa, ki performanslı kullanımda bence az değil, dizel modeli olmadığından masraflı oluyor diyorum yalan mı? araba yakacak diye de arabaya binmeye korkmak bana göre mantıksız diyorum, değil mi? yedek parçası pahalı, çıkması çok az ve pahalı, yan sanayisi yok diyorum yalan mı? dolayısıyla alacaklara tavsiye etmiyorum diyorum bu da sizi rahatsız ediyor.
ben hiç demedim ki güzel diye araba aldım diye, ben arabayı görerek aldım, ona göre de fiyat verdim, yaptırıcaktım, ama yaptır yaptır bitmedi, derdinden kurtulamadım verdim gitti. toplamda 1-2 bin tl arası zarar ettim, çok mu anormal
bu benim 8.10. arabam, ben fiat bravo aldım anamı ağlattı, arkadaşımın babası da olsa galericilere güvenmemeyi öğrendim. o da aynı, italyan parçası yok, getirtmesi pahalı, aracın 2.eli yok şimdi alacaklara bravo almayın desem yanlış mı?
yazdığınız üzere, okuduğunuzu anlama ve anladığınız üzere yorum yapma yeteneğiniz olsa benim yazdıklarımı da yadırgamazdınız. belki o zaman bulunduğunuz mesleğinizi daha iyi icra ettiğinizi düşünürdüm. Ama çıkıp da yazdıklarıma yanlış diyebileceğiniz, ve bunu da somut donelerde destekleyemediğiniz sürece öyle düşünemeyeceğim. bunu yapamayıp da sürekli sen lancer düşmanısın, araban patlak çıkmış ondan böyle düşünüyosun diyerek olayı farklı mecralara kaydırma beceriniz de beni hayrete düşürüyor.
@Cengaver1
Anladığım kadarıyla millet kakayı bile almış olsa, cevher muamelesi yapmaya bayılıyor. Ama yok arkadaş; hayatım boyunca alıp pişman olduğum yegane araçlardan biriydi Mitsubishi Lancer. Mazda'nın, Alfa Romeo'nun piyasası yok derler ama herhalde Lancer'den haberdar olmadıkları için böyle diyorlar...
Bakalım, yarın bir alıcısı var, sabah satarım inşallah. 4 lastiği yeni, otomatik vites, 65 bin km'de, darbesiz, boyasız, sıralı sistem lpg'li, hiç sorunsuz ve sıfırı 46 Bin TL'ye satılan 2009 model arabayı 27500'e istediler. Fiyat farkı nerdeyse %45! Bir araç 2 yılda %45 değer kaybediyorsa benim nazarımda marka değeri sıfıra yakındır...
Allah kurtarsın forumdaşlar...
quote:
Orijinalden alıntı: Belash
@Cengaver1
Anladığım kadarıyla millet kakayı bile almış olsa, cevher muamelesi yapmaya bayılıyor. Ama yok arkadaş; hayatım boyunca alıp pişman olduğum yegane araçlardan biriydi Mitsubishi Lancer. Mazda'nın, Alfa Romeo'nun piyasası yok derler ama herhalde Lancer'den haberdar olmadıkları için böyle diyorlar...
Bakalım, yarın bir alıcısı var, sabah satarım inşallah. 4 lastiği yeni, otomatik vites, 65 bin km'de, darbesiz, boyasız, sıralı sistem lpg'li, hiç sorunsuz ve sıfırı 46 Bin TL'ye satılan 2009 model arabayı 27500'e istediler. Fiyat farkı nerdeyse %45! Bir araç 2 yılda %45 değer kaybediyorsa benim nazarımda marka değeri sıfıra yakındır...
Allah kurtarsın forumdaşlar...
hayırlı olsun...sen kurtulmuşsun bize yeter; bir de cengaver kurtulursa tam olur
belash kardeş, inşallah hayırlısıyla satar, güzel bi araba alıp gönül rahatlığıyla binersin benim gibi
quote:
Orijinalden alıntı: Cengaver1 ben hiç demedim ki güzel diye araba aldım diye, ben arabayı görerek aldım, ona göre de fiyat verdim, yaptırıcaktım, ama yaptır yaptır bitmedi, derdinden kurtulamadım verdim gitti.
quote:
Orijinalden alıntı: real pagan hayırlı olsun...sen kurtulmuşsun bize yeter; bir de cengaver kurtulursa tam olur
smiley kullanabildiğiniz kadar ah bi de okusaydınız, bu hallere düşmezdiniz
quote:
smiley kullanabildiğiniz kadar ah bi de okusaydınız, bu hallere düşmezdiniz
çok okudum, herhangibir duruma da düşmedim..siz memnun değilsiniz diye herkes de memnun olmayacak değil ya da biz memnun olduğumuz için siz de memnun olacak değilsiniz... tek geçerli şikayetiniz bana göre aracın 2. el sıkıntısı ama bu beni o kadar da sıkmıyor. 2. elde fiyatı 25000 olsa veririm 20-21'e kurtulurum, arkama bakmam, ben işimde kullanıyorum ve araba 3 yılda amortismanını sağlıyor ... selamlar
Forumdaşları anlamıyorum; bu kul yapımı bir araba en nihayetinde. Beşer şaşar, kötü mal üretebilir. Bana göre Mitsubishi'nin yüz karasıdır bu köpekbalığı denilen Lancer.
Boyası ince, otomatik vitesi süründüren, ikinci eli olmayan, her tarafından tıkırtı gelen, ön konsolu tamamen sert ve ucuz plastikten yapılan bir araç... Aux girişine kablo takarsınız, şarkı aralarında inanılmaz yüksek parazit sesi çıkartır, mıcırlı yolda dağılacakmış gibi içeri ses yolar, arabanın dibine çarpan taşların sesi, motorun sesi, rüzgarın sesi hep içerdedir... Süper ötesi bir tasarımla, bıraksanız uçacakmış gibi bir araba yapacaksınız ama 1.2 Clio'ya, 1.4 Corolla'nın dumanına boğulacak, onlara geçilecek... Olacak şey mi yahu!
Japon arabalarına taparım ama bir tek bu Lancer'e ısınamadım. Corolla'sı, Mazda'sı hep bir adım önünde olacak gibime geliyor...
Ha, bu demek midir Mitsubishi kötü? Hayır tabi ki... Eski Lancer'ler ateş gibiydi. Evo'ya, L200'e kim laf edebilir? Ama kabul etsekte etmesek de durum bu; köpekbalığı tamamen hayal kırıklığından ibaret. Sahibiyiz (ki ben bugünde satamadım) diye baştacı edecek halimiz yok ki... Kötüyse kötüdür, iyiyse iyidir...
quote:
Orijinalden alıntı: Belash
Forumdaşları anlamıyorum; bu kul yapımı bir araba en nihayetinde. Beşer şaşar, kötü mal üretebilir. Bana göre Mitsubishi'nin yüz karasıdır bu köpekbalığı denilen Lancer.
Boyası ince, otomatik vitesi süründüren, ikinci eli olmayan, her tarafından tıkırtı gelen, ön konsolu tamamen sert ve ucuz plastikten yapılan bir araç... Aux girişine kablo takarsınız, şarkı aralarında inanılmaz yüksek parazit sesi çıkartır, mıcırlı yolda dağılacakmış gibi içeri ses yolar, arabanın dibine çarpan taşların sesi, motorun sesi, rüzgarın sesi hep içerdedir... Süper ötesi bir tasarımla, bıraksanız uçacakmış gibi bir araba yapacaksınız ama 1.2 Clio'ya, 1.4 Corolla'nın dumanına boğulacak, onlara geçilecek... Olacak şey mi yahu!
Japon arabalarına taparım ama bir tek bu Lancer'e ısınamadım. Corolla'sı, Mazda'sı hep bir adım önünde olacak gibime geliyor...
Ha, bu demek midir Mitsubishi kötü? Hayır tabi ki... Eski Lancer'ler ateş gibiydi. Evo'ya, L200'e kim laf edebilir? Ama kabul etsekte etmesek de durum bu; köpekbalığı tamamen hayal kırıklığından ibaret. Sahibiyiz (ki ben bugünde satamadım) diye baştacı edecek halimiz yok ki... Kötüyse kötüdür, iyiyse iyidir...
bir fabrikasyon hata olmadıktan veya kronik bir arızası mevcut olmadıktan sonra arabanın iyi veya kötü olmasını belirleyen kullanıcısının memnuniyet seviyesidir; haftasonu arabayı yıkatmaya gittiğimde murat 131 sahibi biri küçük oğlu ile ne kadar mutlu bir şekilde arabalarını özenle kurularken 2-3 aylık cruze sahibi bir gençle konuştuğumda "lanet olsun , araba sürmekten soğudum şehiriçi km de 60 kuruş yakıyor"demişti.şehir içi 50 , şehir dışı 90 km hızla giderim ve bu hızı geçebilen herkes beni rahatlıkla sollayabilir (murat 124, renault 12 dahil) ve bu konuda gocunmam. arabayı satın alırken uzun yıllar otomatik kullanmama rağmen 1.5 motor ve üzerindeki AT nin vereceği performans beni de endişelendirdiği için 1.6 MT tercihi yaptım ve her nekadar hız limitine uysam da gerektiğinde arabanın performansı yeterli geldi (1.5 AT verimsiz olabilir, tecrübem olmadı). araba , sadece arabadır, tapılacak bir varlık değildir, beklentilerimizi karşılasın yeter.beklentilerine karşılık alamayan birkaç arkadaş bu nedenle sıkılmış olabilir, ama beklentilerine karşılık alanlar memnundur...selamlar
öncelikle mrb. ben gecen sene lancer 1.6 inform mt aldım ve yazdıklarınızı okuyunca bi yanlışlıkmı var acaba dıye dusunmeye basladım. evet bu aracların bazı sorunları vardır. benım aracımdada var. ama artıları eksılerle kıyaslarsak bunlar eksi bile sayılmaz. göreceli kavramlar tabı.ben aracımı tıcarı kaygılarla almadım. alırsam satamam , satmaya kalkarsam cok beklerım dıe dusunmeden sadece istedıgım ve bınmekten zevk alacagım bı arac olmasından dolayı aldım. ben gercekten japon araclarına bayılırım ama safkan japon olacak. mazda mitsu subaru gıbı. bazı arkadasları anlamakta gercekten zorlanıyorum. markayı solemıcem ama cok yakın arkadasım 4 ay önce sıfır aldıgı aracının 2. eline ve bayı fıyatlarını arastırdı. 2. el bayı fıyatından 1-2 bin lira daha pahalı nasıl oluyo bole. işte saplantılar. aynı bende olan japon otomobıl saplantısı gıbı. herkes istedıgı ve sevdıgı araclara binmesı dılegıyle.
2005 model manuel Lancer sahibiyim.80.000 km bakımı(triger v.s. değişimi) için geçen sene yetkili serviste fiyat sorduğumda 1200 TL gibi bir rakam telaffuz edilmişti.Şimdi bana İstanbul'da özellikle de Anadolu Yakasında olursa iyi olur öenerebileceğiniz 80000 km bakımını uygun fiyata yaptırabileceğim özel bir servis tavsiye edebilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.
arkadaşlar gerçektende lancerin ikinci eli zayıf olduğundan biraz insan korkuyor.ben artık aracamı satma kararı almış gibiyimiki üç gün önce kia nın galerisine gittim.jiplere baktım.KIA Sportage adlı jip çok güzel.fiyatı 62.000 tl ama sonradan otomobil alma kararı aldım .öyle ikinci eli tutulan bir araç.renult falan olmayacak.ama şimdilik kararım öyle.daha çok hyundai vs hunda vs kia almak kararındayım..hemde aklımda %50 chevrolet cruze kararı var gibisizce arasından insanı huzur vercek araba markası ne olur?daha doğrusu en kalite olan marka hangisidir saydıklarımın içinde