Şimdi Ara

Mitsubishi Space Star izlenimlerim (Önyargılarınızı yıkacak) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
423
Cevap
19
Favori
44.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sitesine gir bak arabada yok yok, o paraya deri direksiyonda olmasın, benzin tüketimi harika, çok biliyorsun da sen niye almıyorsun da benzini içen araba alıyorsun,arkadaş almış işte yakıt sorunu yok rahat rahat gezer,sende lpg ciye düşmen yakındır,ödediğin vergiye hiç girmiyorum .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk343458

Sitesine gir bak arabada yok yok, o paraya deri direksiyonda olmasın, benzin tüketimi harika, çok biliyorsun da sen niye almıyorsun da benzini içen araba alıyorsun,arkadaş almış işte yakıt sorunu yok rahat rahat gezer,sende lpg ciye düşmen yakındır,ödediğin vergiye hiç girmiyorum .

1 senede 5 bin km yapmisim. Yaksa yaksa ne yakacak. 8 silindirli olsa ne 12 silindirli olsa ne.
    Yakut tasarrufu için kullandigim ayrica bi aracim daha var. Aurisi kullanmadigim için de sattim.
    Nasipse sw bi araç bakiyorum. Auris sw ler ikinci ele düşsün alabiliriz.

• @Gori Teşekkürler, sağ olun. Araç hak ettiğinden çok az ilgi görüyor. Önyargıların da öncesinde tanıtım eksikliği var. Bir kullanıcı olarak aracın tanınmasına katkım olduysa ne mutlu bana. Nefretle yaklaşanlar bile artık bu aracın varlığından haberdarlar en azından.

@zzoorroo Haklısın. Cevap vermeye çalışmak mantıksız. Zihniyet olarak arada 1000 ışık yılı mesafe var. Bakış açılarımız hiçbir zaman aynı olmayacak. Zorlamak yersiz. İsteyen Clio alsın, isteyen Polo, isteyen Corsa. Avrupa işi robotize şanzımanlarıyla mis gibi dolaşsınlar.

@antuaRri Ben isterdim ki yaşadığım ülke koşulları farklı olsun, Forester alayım, olmadı XV'ye de razıydım. Ama bu ülkede öyle bir satın alma yapmanın mantıklı olmayacağına karar verip, ihtiyacım için yeterli olacak küçük araçlara yöneldim. Gerekçelerimi ilk mesajda yazmıştım. Ben hep şöyle söylerim; Subaru kullanmak, ortalama çoğunluk vıcık vıcık leş gibi pop müzik, fantazi müzik, arabesk müzik dinlerken caz dinlemek gibidir. Ama koşulları geniş çerçevede değerlendirince, maalesef alamam. Mesele sadece almak olsa, sıfır 316i alıp onun yıllık maliyetine girecek bütçem de var. Ama almıyorum, çünkü paramı sokağa atamam. En azından bu ülkede öyle bir şey yapmam. Bütün diğer ülke koşullarını boşverin, düşünebiliyor musunuz, avrupada 40.000'de bir bakıma giden araç Türkiye'de 12.000'de bir sokuluyor.

• a sınıfı olmayaydı hiç düşünmez gider alırdım. Fakat şehirler arası yolda rüzgardan uçma tehlikesi, dik rampalarda gözyaşı akıtma gibi standart donanımı satın almak üstelik b sınıfı otomatik araç fiyatına bunları almak.. ne bileyim. kerata o kadar da güzel geldi ki gözüme ama ufak işte.
    Zevk meselesidir elbette ama konsolu, dış dizaynı, cvt şanzıman sorunsuzluğu herşeyi harika ama a sınıfı olması bana batıyor malesef.
  • hayırlı olsun hep istemişimdir emektardan inip böyle şirin arabalara binmeyi ama kısmet tabiki
  • Hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: halley yıldızı

a sınıfı olmayaydı hiç düşünmez gider alırdım. Fakat şehirler arası yolda rüzgardan uçma tehlikesi, dik rampalarda gözyaşı akıtma gibi standart donanımı satın almak üstelik b sınıfı otomatik araç fiyatına bunları almak.. ne bileyim. kerata o kadar da güzel geldi ki gözüme ama ufak işte.
    Zevk meselesidir elbette ama konsolu, dış dizaynı, cvt şanzıman sorunsuzluğu herşeyi harika ama a sınıfı olması bana batıyor malesef.

Boş ver Space Star'ı, şehirlerarası yollarda hiç rüzgardan uçmuş bir Lupo ya da 126 Bis bile gördün mü? Laf olsun diye mesaj yazıyorsun. Aracın sürücü dahil ağırlığı 950 kilo civarında. Ne uçması? Dik rampa konusunda da, teknik verileri, mühendisliği, bilimi falan boşverip senin dilinde anlatayım: Rampaları yaldır yaldır tırmanıyor. Farklı sınıftaymış gibi bahsettiğin araçlar 48-50 bin TL. Bu paraya onları alamazsın. Oturduğun yerden sallama, git bayide incele, test et.

Tamam tamam, itiraf ediyorum. Ben aslında üç tane Space Star aldım. Birine oturuyorum, birine sol bacağımı, diğerine sağ bacağımı uzatıyorum. Boyum 1.89, ancak böyle sığabiliyorum. Şehirlerarası yollarda rüzgarda uçmasınlar diye de üçünü çelik halatlar ve triforlarla birbirine bağladım. O kadar para verip bir de bu sefillikleri çek... Olacak iş değil aslında. Satıp 50.900 TL'ye DSG'li Polo, 52.850 TL'ye EDC'li Clio ya da ucuz yollu Easytronic Corsa mı alsam bilmem ki...

Not: Seviyesi düşük mesajlar için bu son yanıtımdı. Aklı selim yorumcular kusura bakmasın.

Mitsubishi Space Star izlenimlerim (Önyargılarınızı yıkacak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 26 Ağustos 2014; 15:04:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Hocam hayirli olsun, bayide baktim arac oldukca ufak. Size yetiyorsa sorun degil tabi ama 4 kisilik standart ailelere kesinlikle onermiyorum. Epey inceledim acikcasi.

• korcank K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Araç dört kişilik aile için küçük. Ne bebek arabası sığar, ne çok sayıda bavul. Aile arabası değil. Ama bu durum bence A-B segmentlerindeki tüm araçlar için geçerli. Buna sığamayan aile Polo'ya da Corsa'ya da sığmaz. Dört kişilik aile için C segmenti araç bakılmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 26 Ağustos 2014; 15:43:31 >
    hocam bende polo var arkadasimda corsa. Ikimizde 4 kisilik aileler olarak sigiyoruz. Gercekten a sinifi oldigumu hissettiriyor. Avantajlari cok elbette.Vergisi az, cvt vites, Sehirici icin ideal, park sorunu yok ama hakikaten ufak. Zaten araci inceleyen bircok kisi bu durumu gorecektir.
    Gitmisken attrage da bakacaktim ama yokmus. Aslinda daha ucuz olsaydi i10 ma rakip olabilirdi. B sinifi araclarla kiyaslamazsak i10 a iyi bir alternatif olabilir tabi makul bir indirimle. Bu haliyle fp araci olarak goremiyorum.

• Hayırlı olsun. Bir kaç gündür görüyorum bu başlığı, satın alan kullanan memnun ne güzel.
    İstanbul şehir içi kaç yakar? Ya Metrobüste 10 kişiyi kucaklayıp yolculuk ya da Köprü trafiği?

Ben neden almam, küçük, tasarım, kokpit, renk tonları 90'lar. Konu sahibi haricinde, inceleyen test eden bir kişi gördüm, ses yalıtımı zayıf yazmış, Japonlarda (Tayland) olur.

Ama 40 yaş üstü trafikten kaçan hobi kovalayan, bakım masrafı olmasın, küçük hacim olsun vergiler beynimi yemesin diyenler için ideal araç tekrar hayırlı olsun
  • Aracınızı çok beğendim özgün bir tercih olmuş.Her şeyiyle araştırıp almışsınız ve isteklerinizi tam karşılıyor bence konuya clio polo fiesta daha iyi gibi yazmak mantıksız.Allah kazasız belasız kullandırsın
  • Az once bayide inceledik ailece.bekledigimden daha guzel cikti.bayi 42bin fiyat indi en son.yilsonunu beklesek dahami dogru olur

• Nissan micra ile kia picanto arasinda kararsiz kalmistim.micrayi test ettim cokta begenmedim acikcasi...kia picantoyu cok begenmeme ragmen otomatigi cok yakiyor...space star cok iyi bir alternatif oldu gercekten.

• quote:

Orijinalden alıntı: mentet

Az once bayide inceledik ailece.bekledigimden daha guzel cikti.bayi 42bin fiyat indi en son.yilsonunu beklesek dahami dogru olur

quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar
    Bayileri tek tek arayıp son fiyatlarını isteyin, bayileri birbiriyle yarıştırın, daha da düşürürsünüz. Ben öyle yaparak aldım.

Bayiler arası fark olabiliyor, kimisinde araç fazla olabiliyor. Yukarda belirtilen bu yöntemi bi deneyin isterseniz
    fiyat bandı az bi aşağı yönlü oynasa süper olacak

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haymanali2006 -- 26 Ağustos 2014; 23:10:06 >

• mentet M kullanıcısına yanıt
    Biliyorsunuzdur, şu anki fiyat 44 bin seviyesinden indirilmiş kampanyalı fiyat. Muhtemelen yıl sonuna kadar yine o seviyeye çekip, yıl sonu kampanyası ya da pazarlık payı adı altında yine aynı fiyattan verirler. Devlet ÖTV'de geri atmadığı sürece tablonun değişeceğini sanmıyorum, ki devletin vergide geri adım attığı görülmemiştir zaten. Bence yıl sonunu beklemeye gerek yok.

Bu konuda sizinle tam ters yönde düşünüyorum bence bu sene zaten araç piyasası duman oldu araç satımı yüzde 30 35 lerde düşüş yaşadı yıl sonunda hem devletin ötv indirimi yapacağını hem de araç üreticilerinin ciddi indirimler yapacağını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avukathayro -- 27 Ağustos 2014; 16:04:41 >
  • Bugün aracı görmek için bayiye gittim. Gerçekten de mantığa hitap eden bir araç. Satıcı bana indirim yapabileceğini söyledi. Yani yaklaşık 40 bin liraya az yakan, donanımlı başka bir aracın olmadığını fark ediyorsunuz. Test araçları olsaydı keşke. Aracı sürenlerin tecrübelerini ve düşüncelerini paylaşmalarını rica ediyorum.

• nightbringer kullanıcısına yanıt
    Merak ettiğiniz ayrıntıları sorarsanız yanıtlamaya çalışırım.

Bu arada, aracın ne kadar küçük (!) olduğu aşağıdaki fotoğraftan da belli. Bence geniş araç isteyenler, yayla gibi Polo ya da Corsa'ya baksın.

Mitsubishi Space Star izlenimlerim (Önyargılarınızı yıkacak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 30 Ağustos 2014; 22:02:24 >
  • Mitsubishi'nin globalde de Türkiye'de de eti butu belli öyle sansasyon yapacak bir aktivitesi ve modeli yok.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.