Şimdi Ara

Miyopu olup da sonradan düşen var mı ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
4
Favori
111.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: webaslan

quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

Benim ilkokul 2. sınıftayken başladı. o Zaman numara 1 falandı. Şu an 25 yaşındayım numara 9 :) Hiç gerilemedi. Lens takana kadar ilerledi. Gözlükten Lense geçince ilerleme durdu... Miyopu gerileyen çok az kişi var... Dert edilecek bişey değil. Alıştıktan sonra farkına bile varmıyor insan.

ya hocam 9 numara nedir sen şuan mesela 3 metreden ne görebiliyorsun?

3 metre uzaklığın neresi olduğunu hesaplayamıyorum sen ne görmesinden bahsediyorsun Lensleri çıkardığım zaman metre falan yok benim hayatımda. Direk Milimetrelere geçiyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: webaslan

quote:

Benim ilkokul 2. sınıftayken başladı. o Zaman numara 1 falandı. Şu an 25 yaşındayım numara 9 :) Hiç gerilemedi. Lens takana kadar ilerledi. Gözlükten Lense geçince ilerleme durdu... Miyopu gerileyen çok az kişi var... Dert edilecek bişey değil. Alıştıktan sonra farkına bile varmıyor insan.

ya hocam 9 numara nedir sen şuan mesela 3 metreden ne görebiliyorsun?

3 metre uzaklığın neresi olduğunu hesaplayamıyorum sen ne görmesinden bahsediyorsun Lensleri çıkardığım zaman metre falan yok benim hayatımda. Direk Milimetrelere geçiyorum.

vallaha zor hocam uyandığında lensi gözlüğü zor buluyon yani :D

• Yok çıkartmıyorum. Lensler 2 aylık... 2 ay sonra çıkarıp yenisini takıyorum. İlk zamanlar çıkartarak kullandım baya sıkıntı oldu. 5-6 senedir çıkarmadan kullanıyorum rahatım. Gözlük varken çok sıkıntı oluyordu haklısın
  • quote:

Yok çıkartmıyorum. Lensler 2 aylık... 2 ay sonra çıkarıp yenisini takıyorum. İlk zamanlar çıkartarak kullandım baya sıkıntı oldu. 5-6 senedir çıkarmadan kullanıyorum rahatım. Gözlük varken çok sıkıntı oluyordu haklısın

Kardeşim yaşın 25 miş neden ameliyat olmadın? 9 derece gerçekten çok,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatihlik

quote:

Yok çıkartmıyorum. Lensler 2 aylık... 2 ay sonra çıkarıp yenisini takıyorum. İlk zamanlar çıkartarak kullandım baya sıkıntı oldu. 5-6 senedir çıkarmadan kullanıyorum rahatım. Gözlük varken çok sıkıntı oluyordu haklısın

Kardeşim yaşın 25 miş neden ameliyat olmadın? 9 derece gerçekten çok,

Ameliyat çok kısa sürüyor ama ameliyattan önce 15 gün lensi çıkarıp gözlük takman, sonraki 15 gün de günde sadece 5-6 saat gözlük takman lazım. Numara 9 olunca tabi 1 ay boş boş oturman lazım... Ameliyat için fırsat olmadı. Her sene bu yaz oluyum diyorum ya tatile ara vermek işime gelmiyor ya yaz okulu oluyor ya başka sebepler.. Şimdilik rahatım önümüzdeki yaz olmam lazım ondan sonra işe başlarım hiç fırsat olmaz

• bak yaa şaka gibi.. Hocam bir an evvel ol, gözlük tak nolcak ki rapor alsan bile gerekli süreyi evinde geçirebilirsin.. 2 aylık lensler sorun yaratmaz ama.. tedavisi çözümü varken zulme gerek yok, istanbulda olmanı tavsiye ederim.. iyi geceler
  • 9 yaşında 1 numarayla başlayan miyobum 18 yaşımda 6 numara oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeliDumrul93

9 yaşında 1 numarayla başlayan miyobum 18 yaşımda 6 numara oldu.

Sizde genetik galiba hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YSN_94

quote:

Orijinalden alıntı: DeliDumrul93

9 yaşında 1 numarayla başlayan miyobum 18 yaşımda 6 numara oldu.

Sizde genetik galiba hocam ?

Teyzemin bir gözü 12 numaraydı lazerle 1e indirdiler.Annem ve tayfasında göz bozukluğu çok.Dediğin gibi genetik büyük ihtimal.
  • miyop düşmez aksine hep gözlük alırsak hızla ilerler.bende gözlük kullanıyorum ama gerçi bizim sülalenin baba tarafı hep gözlüklü ama beni bilgisayarın yaptığını düşünüyorum.ha bide gözlük bada daha yakışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlueTR

miyop düşmez aksine hep gözlük alırsak hızla ilerler.bende gözlük kullanıyorum ama gerçi bizim sülalenin baba tarafı hep gözlüklü ama beni bilgisayarın yaptığını düşünüyorum.ha bide gözlük bada daha yakışıyor

Dostum yanlışın var bazılarında düşebiliyor miyop.
  • Evet arkadaşlar bugün göz doktoruna gittim 6 ay oldu göz muayenesi olmayalı.6 ay önce sol 1.25 sağ da 1 e 0.25 astigmat vardı bugün gittim ve doktor damlalı muayene yaptı iki gözümde 0.75 numara çıktı 6 ayda bu kadar düşmüş olabilir mi miyop numaram inşallah düşmüşdür de biraz kuşkulandım doğrumudur acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YSN_94

Evet arkadaşlar bugün göz doktoruna gittim 6 ay oldu göz muayenesi olmayalı.6 ay önce sol 1.25 sağ da 1 e 0.25 astigmat vardı bugün gittim ve doktor damlalı muayene yaptı iki gözümde 0.75 numara çıktı 6 ayda bu kadar düşmüş olabilir mi miyop numaram inşallah düşmüşdür de biraz kuşkulandım doğrumudur acaba ?

ben doktora gittiğimde 0.75 vermişti, gözlüğü taktım bi baktım gözümü yoruyor.. bir daha gittim 0.5 verdi,,, gözünü az da olsun kısarak muayene olursan yanlış verilebilir..

bilemeyiz.. 6 ayda onun iki katı kadar bozulabileceğine göre, düzelme ihtimali de olabilir...
  • düzelme şansı yok ancak lazerler çizdirebilirsin belli bir yaştan sonra ki benim 17 yaşımda 2.0 biri biri 2.25.Ama sülalede gözlük takmayanı dövüyorlar diyim :) anne tarafından baba tarafına abim kardeşlerim herkez gözlüklü :)
  • Benim 0.50 0.75 gibi bir şey ama sınav yada kitap okuma haricinde gözlük takmam bilgisayar karşısında da gözlüksüzüm.En az 10 yıldır numara değişmedi hep aynı.
  • herkes bilgisayarı sorun olarak göstermiş ama bilgisayar gözlere değil derslere zararlıdır.
    1.50 miyop

edit=konu hortlamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Holy Templar -- 1 Aralık 2011; 22:57:24 >
  • Lazerle çizerken gözü kaybetme ihtimali yada daha kötü olması gibi bir durum varmı. elde bozuk olsada hiçyoktan iyidiir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Lazerle çizerken gözü kaybetme ihtimali yada daha kötü olması gibi bir durum varmı. elde bozuk olsada hiçyoktan iyidiir

Bence elleme miyopun güzel tarafı kızlar photoshop'lu gibi gözüne görünüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: comm

quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Lazerle çizerken gözü kaybetme ihtimali yada daha kötü olması gibi bir durum varmı. elde bozuk olsada hiçyoktan iyidiir

Bence elleme miyopun güzel tarafı kızlar photoshop'lu gibi gözüne görünüyor

Gardaş kızları keserkende biraz uğraştırdığı için çevre tarafından hoş karşılanmıyor

• Allah allah başka hastaneye gittim sola 1 sağa 0.75 0.25 de astigmat dediler diğer hastanede sadece ikiside 0.75 demişti doktor hangisine inanıcam
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.