Şimdi Ara

Miyopu olup da sonradan düşen var mı ? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
86
Cevap
4
Favori
111.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YSN_94

Allah allah başka hastaneye gittim sola 1 sağa 0.75 0.25 de astigmat dediler diğer hastanede sadece ikiside 0.75 demişti doktor hangisine inanıcam

Alıntıları Göster
    damla damlatınca oynuyomuş diyolar rakamlar.bazıları damla damlatmıyo ölçümden önce
    bu arada bende 3.75 miyopla başladım şimdi 2 numara(10 senede)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Day -- 3 Aralık 2011; 17:28:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Missing

damla damlatınca oynuyomuş diyolar rakamlar.bazıları damla damlatmıyo ölçümden önce

Nasıl oynuyormuş hocam bide gözlük kullana kullana mı düştü nuamranız bende gözlük kullanmaya devam edersem 0 lanırmı acaba yada 0.25 lere kadar felan düşer mi 6 ayda düştüğüne göre ?Bu arada damlalı da iki gözde 0.75 0.75 çıktı damlasız da sol 1 sağ 0.75 ve 0.25 astigmat hangisine güvebip yeni cam alsam acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YSN_94 -- 3 Aralık 2011; 18:23:15 >
  • quote:

quote:

Nasıl oynuyormuş hocam bide gözlük kullana kullana mı düştü nuamranız bende gözlük kullanmaya devam edersem 0 lanırmı acaba yada 0.25 lere kadar felan düşer mi 6 ayda düştüğüne göre ?Bu arada damlalı da iki gözde 0.75 0.75 çıktı damlasız da sol 1 sağ 0.75 ve 0.25 astigmat hangisine güvebip yeni cam alsam acaba ?

damladan sonra ölçerlerse 0.25-0.50 daha fazla çıkabiliyormuş.gözlük kullandım sadece evet ama gözlüğün iyileştirmediğini(yani kullanmasanda bi artış olmadığını) sadece düzgün görmeyi sağladığı söyleniyor aslında gözlük numaram nasıl düştü bende bilmiyorum zamanla 0.25-0.50 düşük çıktı tabi 10 sene kullandım şimdi derslerde,tv izlerken kullanıyorum sadece. damlasız ölçümlerin daha gerçekçi olduğunu söylüyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Day -- 3 Aralık 2011; 21:19:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: One Day

quote:

quote:

damladan sonra ölçerlerse 0.25-0.50 daha fazla çıkabiliyormuş.gözlük kullandım sadece evet ama gözlüğün iyileştirmediğini(yani kullanmasanda bi artış olmadığını) sadece düzgün görmeyi sağladığı söyleniyor aslında gözlük numaram nasıl düştü bende bilmiyorum zamanla 0.25-0.50 düşük çıktı tabi 10 sene kullandım şimdi derslerde,tv izlerken kullanıyorum sadece. damlasız ölçümlerin daha gerçekçi olduğunu söylüyorlar

Alıntıları Göster
    sol 0.25 sağ 0.75 ti fakat ilerledi sanırım eski gözlüğümde sol rahat görüyor ama sağ bulanık. Ve bu aralarda başımın sağ tarafı çatlıyor gibi oluyor sanırım miyopdan dolayı. Kısa zamanda gidip gözlük almalıyım da vakit bulamıyorum işte

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

sol 0.25 sağ 0.75 ti fakat ilerledi sanırım eski gözlüğümde sol rahat görüyor ama sağ bulanık. Ve bu aralarda başımın sağ tarafı çatlıyor gibi oluyor sanırım miyopdan dolayı. Kısa zamanda gidip gözlük almalıyım da vakit bulamıyorum işte

Alıntıları Göster
    Op. Doktorla konuştum miyopun gerileme ihtimali çok düşükmüş. Ayrıca miyoplar yaşlanınca yakını gözlüksüz görebilirlermiş yakını görememe problemi olmazmış. Lens ve gözlük kullanımı da miyop'u durdurmaz ve ilerletmezmiş. bilginiz olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: oki91

Op. Doktorla konuştum miyopun gerileme ihtimali çok düşükmüş. Ayrıca miyoplar yaşlanınca yakını gözlüksüz görebilirlermiş yakını görememe problemi olmazmış. Lens ve gözlük kullanımı da miyop'u durdurmaz ve ilerletmezmiş. bilginiz olsun.

Alıntıları Göster
    Benim miyop artmış ama cam değiştirmedik
  • quote:

quote:

quote:

Hocam benim mesela iki gözde 0.25 derece düştü 6 ayda camları değiştirmem lazım dimi bide şöle düşünüyorum benim o 0.25 fazla olan gözlüğümlede net görebiliyorum düşmüş olsa numaram hafif bulanıklık olmazmıydı ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam benim mesela iki gözde 0.25 derece düştü 6 ayda camları değiştirmem lazım dimi bide şöle düşünüyorum benim o 0.25 fazla olan gözlüğümlede net görebiliyorum düşmüş olsa numaram hafif bulanıklık olmazmıydı ?

Gözün o gözlüğe alıştığı için değişikliği farketmeyebilirsin. Bu arada 17 yaşındayken bir bisiklet kazası yapmıştım, kazadan sonra 2 numara kadar düşmüştü. Doktor da bayaa şaşırmıştı. Üniversite döneminde uzun süre gözlük takmadım, şu sıralarda şantiyede gözlük kullanmıyorum sadece büroda bilgisayar başında işim olduğunda kullanıyorum, yavaşda olsa düşüş devam ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kutay9

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ilkokuldayken hipermetrop vardi. 0,50 0,75 idi. Su anda 1 1,50 miyop
  • quote:

2.00 dan 0.50 ye

Nasıl oldu hocam nasıl numaran düştü gözlüğü sürekli kullandın mı ?
  • quote:

2.00 dan 0.50 ye

Öyle şey olurmu lan
  • quote:

Orijinalden alıntı: devil_lilith

quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

quote:

2.00 dan 0.50 ye

Öyle şey olurmu lan

oldu sağlık karnemi getireyim mi

Her kontrolde 0.25 0.25 düşmüştür.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

quote:

2.00 dan 0.50 ye

Öyle şey olurmu lan

oldu sağlık karnemi getireyim mi

Her kontrolde 0.25 0.25 düşmüştür.

anasınıfından beri takıyorum 3 senedir falan 0.75 ti sonra 075 050 oldu sağ 075 ti son kontrolde 050 oldu hepsi

Maşallah bu gidişle inşallah 0 lanır gözlerin öle olcak gibi de duruyo Bu arada gözlük takıyosun dimi ?

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    gözlük kullanmayınca numara artmaz. gözlük sadece görüş kalitesini arttırır. bilgisayarın da fazla etkisi yok sadece gözleri yorar.(abartmazsanız 6-7 saat nonstop bilgisayar gibi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ooryuken

gözlük kullanmayınca numara artmaz. gözlük sadece görüş kalitesini arttırır. bilgisayarın da fazla etkisi yok sadece gözleri yorar.(abartmazsanız 6-7 saat nonstop bilgisayar gibi)

Yapıyla alakalı galiba.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ooryuken

Yapıyla alakalı galiba.

Alıntıları Göster
    Up

• quote:

Orijinalden alıntı: 3çakal

Bu mesaj silindi.
    Arkadaşlar miyopun ilerlemesi veya gerilemesinin gözlük takmanızla alakası yok,sadece net görmenizi sağlar.Gerileyen varsa o da milyonda birdir diyorum. Tecrübe konuşuyor 6 yaşımda falandım sürekli tvnin dibine giriyodum göremiyorum diyodum annemler inanmıyodu çocuk işte falan diyolardı sonra okula başladım öğretmen farketti göremediğimi nihayet ailemi çağırdı da kurtuldum yanımdakine bakarak yazmaktan o zamanlar miyop 3 falan çıkmıştı astigmat da vardı onu hatırlamıyorum yazık o zamanlar da doktoruma hep soruyodum gözlerimi ne zaman çizicez diye daha var diyodu meğer 15 sene varmış be şuan 18 yaşındayım yani gözlükle 11-12. senem ve miyopum şuan 6-7 falan olması lazım, astigmat da ilerledi tabi. 6 ayda bir kontrole gidiyorum,her sene 0.25, 0.50 arta arta bu hale geldi işte.Lens takamıyorum gözüme uygun olmadığı için.Ve 0.50de artsa değiştiriyoruz camları,bu da maddi olarak bi külfet çünkü camlarım sonuna kadar inceltildiği için her seferinde 1 milyarı geçiyor.Aslında gözlük takmayı seviyorum ama biri gözümden gözlüğü çekse alsa ya da gözlüğe bi şey oluverse yaşayacağım çaresizlik canımı sıkıyor düşününce Gözlerim hala ilerliyor,son 2 senede numara ilerlemişse çiziyolarmış ben de onu bekliyorum... En azından numaram küçülsün de önümü görebiliyim

• quote:

Up

Alıntıları Göster
    Uzağa baktığınızda mercek alışıyormuş ve düzelme olabiliyormuş ben 4-5 aydır deniyorum ve faydasını gördüm biraz
  • quote:

Up

Alıntıları Göster
    ben 15 yaşındayım 5-6 sene önce gözlük kullanırdım. miyop olup olmadıgını hatırlamıyorum ama kendiliğinden düzelmişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: heidinindedesi

ben 15 yaşındayım 5-6 sene önce gözlük kullanırdım. miyop olup olmadıgını hatırlamıyorum ama kendiliğinden düzelmişti

Alıntıları Göster
    benim düştüüüüü :)
    sol ve sağ 3.5 miyoptu
    sol gözüm 2.75 e düşmüşş dün öğrendim :) şükür
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.