Bildirim
Mjx X101 Kullanıcılar Kulübü (4. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
-
Arkadaşlar merhaba. Ben de aranıza geçen hafta katıldım.
Ancak rüzgarı yoğun bir bölgede olduğum için onlarca defa düşürdüm çarptım. Cihaza bir şey olmadı desem yeri. Ancak stabilizasyon ve trim algısı bozuldu sanırım. Çünkü her sert inişten sonra ciddi çekme yaşıyor. Düz bir zeminde aç kapa yapınca geçiyor.
Bu arada c4010 kamera bağladım. Fakat kumandadan bir türlü çalışmıyor. Ancak telefona wifi ile bağlayarak başlat durdur yapabiliyorum. Acaba yanlış bir şey mi yapıyorum? Kamerayı bağlıyorum, droneyi açıyorum ve kumanda bağlantısı yapıp fotoğraf için sağ üst tuşa bir kez basıyorum, video için iki saniye basılı tutuyorum. Kamera üzerindeki ışık yeşil sabit yanarken, kırmızı yanıp sönüyor. Ama maalesef hafıza kartına bakıyorum hiçbirşey yok. Bomboş.
Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
İyi uçuşlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhaba bu sorunu çözebildinmi acaba? bende bağlayamadım telefona hangi programı kurmam lazım c4010 ufak şık beyaz olan kamera aldım samsung s6 telefonum android de C4005 C4006 bu var sadece mjx olarak kurdum bunları wifi ile bağlanıyorum ancak kamera falan cıkmıyor malesef telefonda bi video'da gordum mjx sitesinde en altta kutu gibi şifre falan var oranın resmini çekiyorlar ama o resmi telefon kamerası ilemi çekiyorlar anlamadım gitti bu işi nasıl çözeceksem -
Sanırım bahsettiğiniz kare kod bunun için kare kod okuma uygulamaları mevcut muhtemelen telefonun kendinde de mevcuttur onun ile okutursanız işe yarar. Qr code diye de geçer
merhaba arkadaşlar cihazı mayısı 26 da istemiştim ülkeye girdi ama elime ulaşmadı kafama takılan sorun bu cihaz cihaz askıda duruyormu? -
arkadaşlar ben yeni aldımda bu aleti şarz etmem gerekiyormu öncelikle -
Ben bugün sipariş verdim bakalım gelsin o zaman oynarız
Bir tane değerli işi bilen arkadaşım, sabit havada kalma methodunu ve trim ayarlarını anlatmıyor. Lütfen bunu bilen tercübeli arkadaşlar, bu konuda bilgilendirsin. Zira sabit ve stabil durabilen drone u hepimiz sorunsuz uçurabiliriz. İlgi gösteren arkadaşlarımız olursa bu konu ile ilgili, kendisine şimdiden teşekkür ederiz.
Bilgi paylaştıkça çoğalır çok ayıp birşey saklamak
Evt etmeniz gerekiyor
Cihazım geldi, birkaç kez uçurdum. Rüzgara direnci hiç yok. Uçurtma gibi rüzgar alıp götürüyor. Az rüzgarlı, hatta rüzgarsız havalarda uçurmak lazım. Çok yükseğe çıkartmaya cesaret edemedim. -
ben daha hiç uçuramadım istanbul avrupa yakasında yardım edebilecek biri var mı -
Merhaba arkadaşlar.
Uzun bir araştırma sonucu fiyat performans açısında mjx x101 ürününü almaya karar verdim. Öncelikle drone quadcopter camiasonda yeniyim ve hiçbir fikrim yok. Yani kara cahilliğimi internette araştırma yaparak gidermeye çalışıyorum.
Kısmetse 17 eylül cumartesi günü bahse konu cihazı almayı düşünüyorum. Drone, 2 adet yedek pil ve c4008 kamera ile birlikte 390 tl ye alacağım. Fiyat model için uygun mudur?
Başta da bahsettiğim gibi bu camia da yeni olduğum için özellikle uçuş için tavsiyeleriniz ve dronun hava kalma süresini artırmak için tavsiyeleriniz benim için çok değerli. Paylamanızı rica ediyorum.
merhaba arkadaşlar.
cumartesi günü bahsettiğim gibi drone u almış bulunmaktayım. ilk denememde 2 batarya ile yaklaşık 20-25 dk uçurma fırsatım oldu. (kamerasız)
acemiliğimden olsa gerek bir takım problemlerle karşılaştım. bunlardan bahsetmek, eğer aynı problemlerle karşılaşan arkadaşlar da varsa çözümlerini rica etmek için yazıyorum.
öncelikli olarak drone u uçurmaya çalıştığımda sürekli sağa/sola ileri/geri çekme eğiliminde. kullanıcı kitabı ve internetten araştırarak TRIM ayarlarını yapmaya çalıştım. ancak ayarlamaya çalıştığımda ya az geliyor yada çok. yani ilgili trim ayarı için +1 değerini +2 yaptığımda fazla geliyor. +1 de az geliyor. bunun için yapabileceğim birşey var mı? Head-less mode da uçurduğumda çok daha stabil bir uçuş oluyor, daha kolay ve stabil olarak konumlanması daha rahat oluyor ama yine çekmeler mevcut olduğu için çok da tatminkar olduğunu söyleyemem.
internette izlediğim mjx x101 çekimlerinde drone lar havaladığında çekme olmadan direk yukarı çıkarken ve havada sabit kumanda edebilirlerken bunları yapamamak çekim için pek de mümkün bir olanak sağlamamakta. bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir?
ikinci konu ise satın aldığım arkadaştan 3 adet bataryası ile birlikte satın aldım. ancak pillerin bir tanesi diğer ikisine göre biraz daha şişmiş gibi geldi bana. ancak cep telefonu bataryalarında olduğu gibi bariz bir şişiklik yok. tedbir amaclı olarak o pili ayırdım kullanmıyorum. ama pilin sağlıklı olup olmadığını fiziksel görüntüsü haricinde nasıl anlayabilirim? ölçü aleti ile ölçmek vb..
ücüncü konu ise; sivil havacılık ile ilgili yeni yayınlanan yönetmeliğe göre 0.5kg altı drone ların kayıt zorunluluğu olmadığı, ancak uçuş ağırlığının 0.5kg nin üzerine çıkan dronelar için (örn.:0.5-4 kg arası İHA-0) 4 farklı kategoride kayıt edilmesinin gerektiği yazmakta. mjx x101 için uçuş gross ağırlığı kendi sitesinde 420gr olarak görünse bile, çok rahat 0.5kg üzerine çıkabileceğini bu sebeple kayıt edilip edilmemesi gerektiği konusunda kararsız kaldım. konuyu takip ederken bir arkadaş kayıt edilmesinin gerekli olmadığını yazmış ancak, bu bilginin teyit edilmesine ihtiyaç duyuluyor sanırım. biraz karam karşıştı bu konuda. sonucunda hepimizi ilgilendiren ve ciddi para cezalarının olduğunu biliyoruz.
herkese iyi günler diliyorum. bilgi paylaştıkça çoğalır. umarım bilen bir arkadaş yardımcı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaNTi -- 18 Eylül 2016; 22:19:44 >
-
değerli kardesler benm mjx 101 sinyal kesintisi yüzünden havalanmıyor yada kumandayı görmüyor zarzor görse bile belli bir saniye sonra kumanda devreden çıkıyor bi daha da işlemiyor lütfen yardımcı olurmusunuz cok sinir oldum ...??? -
bende mjx101 ile mjx400 arasında kaldım hangisini alsam birde başka rüzgara direnci çok olan bildiğiniz drone varsa söylermisiniz acaba sahile uçurmak tehlikeli olurmu (ilk kez uçuracağım) ve sadece kameralı drone tavsiye ederseniz sevinirim saolun
merhaba
X101 için son durum değerlendirmesi yapabilecek varmı ?
X400 ile detay bilgisine baktığımda en çok batarya kapasitesi ve takılabilecen kamera özellikleri fark ediyor. X400 ün görselliğinin daha basit olduğunu söylemeye gerek yok gibi
alternatif marka ve model de önerisi alabilirim -
Aekadaşlar bende mjx 101 aldim ama şu an hiç firsatim yok ve istiyen olursa satacagim ve urun sifirdir
erayymr21@gmail.com ilgilenenler mail atsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X