Şimdi Ara

mkv | Filmde iki dilde seslendirme üst üste, birinin kapayabilir miyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternetten şu (The.Notebook.2004.720p.BluRay.x264-SiNNERS) filmi indirdim, iki farklı dilde seslendirme var ve üst üste duyuluyorlar, bunlardan birininin seslendirmesini kapatmak mümkünmü yoksa görüntüye gömülümü oluyor ses dosyaları, filmi böyle izleyemiyorum. Boşa zaman mı harcamış oldum indirirken şimdi.

Film mkv formatında, ben gom player kullanıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Gom playerda sorun vardır
    Yeni vers yükle veya WMP clasic kullan veya başka program kullan
    Bende de daha önce olmuştu ordan biliyorum
  • Arkadaşım kusura bakma söz meclisten dışarı derler ya hani o misal şimdi söyleceklerim.Ben hala bu forumda belki günde yüzlerce mesaj yazılıp yorumm yapılan konularda hiçbir araştırma okuma yapmadan zahmete girmeden kişilere çok kızıyorum ya biraz merak etse insan çok kolay bir şekilde bunun çözümünü bulabilir neyse bakın klite codec son versiyon yüklemesini bilgisayarınıza yapın ve daha sonra farklı farklı vs ...vs media programlarının hiçbirini kullanmanıza gerek yok sadece BS PLAYER kurun bakın dvd,divx,mkv,blueray farketmez sadece bunu kurun ve dosyayı yani film veya dizi neyse açtığınız zaman sağ tuşa tıklayın ve orada ses bölümünde seslendirme başlığında birincil ,ikincil sesler ve aynı şekil altyazılar için de geçerli olmak üzere birincil altyazı veya ikncil altayazıda farklı isimlerde veya türkçe seslendirme olanı seçin sadece yapmanız gereken bu umarım sade bir şekilde anlatabilmişimdir.
    Kolay gelsin .......)

• Mkvtoolnix diye bir program var onunla sizin için gereksiz olan sesleri filmden çıkartın. Böylece 500-600 mb yer de kazanmış olursunuz. Mkvtoolnixin 3.40 versiyonu en sorunsuz versiyonu. 4.x versiyonlarına gerek yok.

kurulum dosyası :http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/mkvtoolnix-unicode-3.4.0-setup.exe

portable versiyonu :http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/mkvtoolnix-unicode-3.4.0.7z

Seslerin yanında çentik var gereksiz olanları kaldırırsanız 3-4 dakika sonra sadece sizin istediğiniz dil olan film hazırlanmış olur. Aynı şekilde gereksiz altyazıları da kaldırabilirsiniz veya harici altyazıyı filme ekleyebilirsiniz.
    Kolay gelsin

• @arsenelupin Arkadaşım teşekkür ederim, bende birinci ikinci sesin seçilebildiğini biliyordum ama gom playerde bunu başaramayınca "sanırım bu seslerde birini seçmemiz olanaksız" diye düşündümm. Bs player kurdum ve ikinci sesi kapayım orjinal dilindeki sesi almayı başardım sağolasın. Bilmediğim birşey değildi belki ama sanırım gom playerdan farklı bir oynatıcıyla denemek gerekiyordu, ben diğerlerinin yaptığım ses seçimini gom playerda yapar eğer yapmıyorsa sorun başka birşeydir diye düşündüm ama bs playerda sesleri seçebildiğimi gördüm.

@ender123 Arakdaşım ilk senin linkini verdiğin programı yükledim baktım sesler ayrılabiliyor sonra senden önceki arkadaşın söylediği yöntemi deneme kiçin biraz bekledim, başarıya ulaştığımı görünce sorunu çözmüş oldum. Sende sağol

• Ne demek arkadaşım birşey değil burada bu işler için okadar uğraşan ve boşvere zamanını harcayan arkadaşlar var ki yardımcı olmak bizim ve DH görevi arkadaşlar bakın media proğramı olarak farklı birsürü proğramlar kurmanıza uğraşmanıza gerek yok sadece KLİTE CODEC ve BS PLAYER herşeyin çözümü bunlar bu arada dostum iyi bir 720p ve 1080 p olarak herzaman yardımcı olmaya çalışırım malum elimizde 3,5tb veri var el emeği göz nuru sonuçta :)))
    görüşmek üzere

• Bu arada ender123 arkadaşımızın vermiş oldu programla ikinci sesi filmden atmak istesem program yeni veri mi oluşturacak yoksa orjinal dosya üzerinden mi atacak sesi ve bir zarar verir mi ikinci sesi bu program ile filmden atmak.

bs playerı 2-3 sene kadar önce mp3 dinlemek için kullanmıştım, filmle alakamın olmadığı zamanlar, film izlemeye başlayınca gom playerı tavsiye ettiler bende alıştım ve sevdim şimdi bs playera alışamadım mecbur kalmadıkça gom playerı kullanmaya devam edeceğim.
  • yeni bir film oluşuyor hocam. söz konusu programı ender arkadaşımız sayesinde bende tanıdım ve arşive aldım. çok iyi bir program. orjinal dosyaya zarar vermiyor yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: güllaççı

yeni bir film oluşuyor hocam. söz konusu programı ender arkadaşımız sayesinde bende tanıdım ve arşive aldım. çok iyi bir program. orjinal dosyaya zarar vermiyor yani.

Peki sonra orj. silsem yeni oluşan filmde kalitede bir kayıp, bir eksiklik, görüntü atlaması, birinci seste senkron kaybı falan olur mu? Sesi atarken zarar vermiyorsa filmden atayımda kurtulayım sesten, zaten ikinci ses Bulgarca hiç ihtiyacım olmayacak bir seslendirme.

Bu arada hazır seslendirmelerden bahsederken sorayım. Ben şuana kadar orj dillerinde izledim filmleri, bu filmlerin eğerki Türkçe seslendirmeleri varsa bunları nasıl buluyoruz uğraşsız olarak. (çok önemli bir soru değil ama merak ettim)

• yok hocam hiç alakası bile yok. bizzat be kullandım aynı endişelerim vardı ama hepsi yersiz. bende rusçaları attım mis gibi oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli
    Peki sonra orj. silsem yeni oluşan filmde kalitede bir kayıp, bir eksiklik, görüntü atlaması, birinci seste senkron kaybı falan olur mu? Sesi atarken zarar vermiyorsa filmden atayımda kurtulayım sesten, zaten ikinci ses Bulgarca hiç ihtiyacım olmayacak bir seslendirme.

Bu arada hazır seslendirmelerden bahsederken sorayım. Ben şuana kadar orj dillerinde izledim filmleri, bu filmlerin eğerki Türkçe seslendirmeleri varsa bunları nasıl buluyoruz uğraşsız olarak. (çok önemli bir soru değil ama merak ettim)

Birinci soru; mkvtoolnix filme müdahele etmiyor yani convert veya format dönüşümü yapmıyor.. Aynı yöntemle filme ikinci ses dosyasıda eklebilirsiniz..
    Ya da filmi birden fazla parçaya bölebilirsiniz...

İkinci soru;dublaj dosyalarını film,dosya paylaşım sitelerinden bulacaksınız..Ya da p2p paylaşım sitelerinden.. Google' a "tr dublajlı" ,"divxfilm"
    gibi anahtar kelimeleri girerek türkçe dilinde aratın..Bulacağınız sitelerin çoğu ücretsiz kayıt yoluyla üye alırlar.. Üye olduktan
    sonra istediğinizi indirebilirsiniz.

• ender123 kullanıcısına yanıt
    enver kardeşim öncelikle çok teşekkür ederim yardımın için fakat resimdeki gibi yapınca sesleri kapatmadan aynı oluyor en iyisi checkbox'ın tiki ni kaldırmak yani 1.ing oluyor genelde ya onun seçmesek de start muxing yapsak daha başarılı oluyor. .Saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Mkvtoolnix diye bir program var onunla sizin için gereksiz olan sesleri filmden çıkartın. Böylece 500-600 mb yer de kazanmış olursunuz. Mkvtoolnixin 3.40 versiyonu en sorunsuz versiyonu. 4.x versiyonlarına gerek yok.

kurulum dosyası :http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/mkvtoolnix-unicode-3.4.0-setup.exe

portable versiyonu :http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/mkvtoolnix-unicode-3.4.0.7z

Seslerin yanında çentik var gereksiz olanları kaldırırsanız 3-4 dakika sonra sadece sizin istediğiniz dil olan film hazırlanmış olur. Aynı şekilde gereksiz altyazıları da kaldırabilirsiniz veya harici altyazıyı filme ekleyebilirsiniz.
    Kolay gelsin

/>

Sağolun hocam seneler sonra bile işime yaradı.Dizide ingilizce üstüne bulgarca vardı ve ses seçeneklerinde gözükmüyor bu programla tiki kaldırınca çözüldü.Bulabildiğim tek hd görüntü bulgarca dublajlı olandı bu yüzden önemliydi sağolun tekrar

• ender123 kullanıcısına yanıt

14 yıl sonra işime yaradı :) dh forumun en sevdiğim yanlarından biri ilk forum nesillerinin elinden geldiğince sorulara açık net ve dolu dolu cevap vermesi . Teşekkürler hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.