Şimdi Ara

MKV uzantılı Format hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
2
Favori
285.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya bide şöyle bişi var, k lite kurarken, kurulum sırasında hatalar veriyor YOKSAY demek zorunda kalıyorum. her seferinde 1 yada2 tane hata veriyor. onlarla alakalı olabilir mi acaba ? yannız bu hataları CCCP kuruluyken veriyor. O kurulu deilken bi hata vermiyor.

Edit : Hepsini komple sildim. en baştan sadece k lite mega codec kurdum. 2.01 versiyonu. lots of stuff seçip kurdum.
    neyse baktım hala sorun var girdim playerlardaki ayar sekmelerine.ac3 ile ilgili sorunu , hoparlorumu 2/2 quadro yaparak düzelttim. onuda bs player üzerinden filters altında ac3filetrs vardı. ordan yaptım. nasıl oldu anlamadım ama şu an ac3lerdeki problem bu şekilde düzeldi. geriye mkv kaldı.O da şöyle oldu. media player classic'te düzgün şekilde ses alabiliyorum. Bs player'da yine sorun var. media player da yine sorun var. yani ssadece media player classic te çalışıyor mkv uzantılılar. sanırım yine bi ayar gibi bişi gerekiyor ama tam çözemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evoo -- 28 Haziran 2007; 15:52:21 >

• Ayrıntılı Bilgiyi Google da "Matruska Video" Yazarak Bulabilirsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Evoo

ya deli olucam yine sorun cıkmaya başladı.
    tam oldu diordum, bugün AC3 codecli Taxi4 izlemek istedim. tam başlattım. yine önceki gibi ses sorunu var. bütün sesler var ama konuşmalar gelmiyor.
    ne yaptıysam olmadı. ve artık mkv uzantılılardanda ses gelmiyor. bi ton şey kurup kaldırdım sonuç yok. hepsi bozuldu.
    şimdi en baştan codec kurucam. ne önerirseniz indirmeye hazırım. yeterki hem ac3 codecini hem mkv dosyalarını adam gibi çalıştırsın. biri çalışıorken diğeri çalışmamazlık yapmasın.

Aynı sorunu yakın bir zamana kadar yaşamış biri olarak sana şöyle bir yol göstereyim.Öncelikle şunu söyleyim bu sorunun tek çözümü k-lite codec pack son sürümü,ama başarılı olabilmesi için izlemen gereken yollar var yoksa kurarken hata verir yoksay demen gerekir bu seferde düzgün çalışmaz.
    İlk önce sistemindeki tüm codecleri kaldır.Sonra iyi bir sistem temizleyicisiyle (ben Glary utilities kullanıyorum) sistemini tarattır kayıtkütüğündeki(registry) codec kalıntılarını falan onarsın ve temizlesin.Ondan sonra k-lite codec kur.Ama kurarken gene hata verirse tam temizlenmemiş demektir bu da diğer codec bileşenleriyle çakışıyor anlamındadır.Eğer hatasız kurarsa tüm formatlardaki tüm filmleri izleyebilirsin.İster Bs playerle isterse beraberinde yüklenen media player clasic ile..

kolay gelsin...

• O zaman ilk bu programı indirmekle başlıyayım.
    http://www.glaryutilities.com/download/glaryutilitiessetup.exe
    burdan download ediyorum.
    aynı anda codecleri vs kaldırıyorum PCden
    Mega Codec pack deilde, normal ama son sürümü kur diyorsun.
    Peki bu yolları izlicem o zaman.
    çok tşk ederim bilgi için, umarım işe yarar

Edit : aynen dediklerini yaptım. programı kurdum. arka arka 4 kere temizledim. en son temizlemede hiç sorun bulamadı. ardından k lite kurdum ve hiç sorun cıkarmadı kurulum sırasında ama Ac3ler yine çalışmadı. bs playerdan ac3filters e geldim. 2/2 quadro yaptım hoparloru anca öyle tam ses geldi yine. yani eskisi gibi.
    ve mkv lerden hala ses gelmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evoo -- 29 Haziran 2007; 14:12:01 >

• bsplayer kullan
  • quote:

Orjinalden alıntı: Evoo

O zaman ilk bu programı indirmekle başlıyayım.
    http://www.glaryutilities.com/download/glaryutilitiessetup.exe
    burdan download ediyorum.
    aynı anda codecleri vs kaldırıyorum PCden
    Mega Codec pack deilde, normal ama son sürümü kur diyorsun.
    Peki bu yolları izlicem o zaman.
    çok tşk ederim bilgi için, umarım işe yarar

Edit : aynen dediklerini yaptım. programı kurdum. arka arka 4 kere temizledim. en son temizlemede hiç sorun bulamadı. ardından k lite kurdum ve hiç sorun cıkarmadı kurulum sırasında ama Ac3ler yine çalışmadı. bs playerdan ac3filters e geldim. 2/2 quadro yaptım hoparloru anca öyle tam ses geldi yine. yani eskisi gibi.
    ve mkv lerden hala ses gelmiyor

Hocam senin adına üzüldüm.Bende aynı sorunu yaşamıştım ama sonradan sana yazdıklarımı uyguladım artık sorunsuz çalışıyor..Sende neden işe yaramadı inan bilemiyorum..

• quote:

Orjinalden alıntı: kaladze

bsplayer kullan

amaç ne merak ettim?
  • Dün Se7en filmini izlemeye başladım ama sesler çok acayipti. İnsan sesleri duyulmuyor sadece Sokak sesi filan geliyordu.
    Ac3 ayarından 2+1 yaptım düzeldi
  • quote:

Orjinalden alıntı: HD_maniac

Dün Se7en filmini izlemeye başladım ama sesler çok acayipti. İnsan sesleri duyulmuyor sadece Sokak sesi filan geliyordu.
    Ac3 ayarından 2+1 yaptım düzeldi

ses sistemin nedir?
    eger 5+1 ise, bende aynen öyle değiştirdim 2/2 quadro yaptım düzeldi ama mkv lerde hala aynı sorun var.

Edit : son olarak tekrar Combined-Community-Codec-Pack-2007-02-22 kurdum ve mkvlerde sesler gelmeye başladı :D:D
    bu pc nedir ya şakamıdır nedir. hep başa dönüyoruz. şu an hiçbirinde bi problem yok ama ileride yine vericek gibimne geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evoo -- 29 Haziran 2007; 21:51:53 >
  • Genelde FourCC x264'tür. AVC formatlıdır. Matroska video sıkıştırma yöntemi şu anda en küçük boyuta en kaliteli video sıkıştırmada en iyidir.

Bu containera sıkıştırılmış videolar MPEG-4 (H.264) video codecleri ile çözülür ve VLC Media Player ile Media Player Classic kullanabilirsiniz decode edebilmek için.

CoreAVC size tavsiye edebileceğim paket.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ermanpac

Genelde FourCC x264'tür. AVC formatlıdır. Matroska video sıkıştırma yöntemi şu anda en küçük boyuta en kaliteli video sıkıştırmada en iyidir.

Bu containera sıkıştırılmış videolar MPEG-4 (H.264) video codecleri ile çözülür ve VLC Media Player ile Media Player Classic kullanabilirsiniz decode edebilmek için.

CoreAVC size tavsiye edebileceğim paket.

MKV (Matroska) bir içerik kapsama formatıdır, sıkıştırma formatı değildir, aynı zamanda x264/H.264/MPEG4-Part10'a özgün değildir.
    Divx/Xvid formatındaki görüntüleri de, AC3/DTS/MP3/MP2 vb formatındaki sesleri de içine yerleştirebilirsiniz.
    VLC Player'ın kendi internal x264 codec'i olduğundan ekstra görüntü codec'i yüklemeniz gerekmez ama Media Player veya BSPlayer gibi programlar için ek codec (örneğin x264 veya CoreAVC) ve splitter (Haali Media Splitter) yüklemeniz gerekir.

• Arkadaşlar ilk olarak cevaplar için çok teşekkürler.

Anladığım üzere x264 veya mkv formatının kalitesi HDRIP veya TLF grubunun rip'lerinden gayet iyi. Yalnız ufak bir sorunumuz var şu anda maalesef her filmde bu MKV formatı bulunmamakta. Ama bulunanı mutlaka indireceğim.

Şimdi yeni bir sorum var ona geliyorum. Kullandığım program; BSPLAYER, kullandığım codec k-lite codec pack 3.01 . Buraya kadar herşey tamam fakat zon zamanlarda film karesinin olmadığı yani siyah kısımda şimşek çakmalar gibi bir problemle karşı kaşıyayım. Ayrıca kısa zamandır donmalar yapmaya başladı. Büyük olasılıkla codec sorunu yaşamaktayım. Acaba CCCP codec'ine mi geçsem veya şöyle sorayım.

Sizce en iyi codec paketi hangisidir?
  • Arkadaşlar dediğiniz gibi CCCP yi kurdum bsplayer bu kurulumu yapmadan önce can't open file uyarısı veriyordu..Şimdi böyle bi durum yok ama "unknown file format (RV40)" uyarısı veriyo sonra dosyayı açıyo fakat ses var görüntü yok..
    aynı şekilde VLC'nin de son versiyonunu indirip denedim aynı durum VLC'de de var ses geliyo ama görüntü yok...Ne yapmak gerekir OZ dizisinin birinci sezon bölümlerini indirdim izleyemiyorum...
  • arkadaslar bende de bole bı fılm war.sadece konusma seslerı az gelıo.ne yapmalıyım?
  • Peki arkadaşlar mkv formatlı videoları nasıl avi ye yada xvid e çevirebiliriz
  • Bende mavi ekran cikartiyor bu guzelim formati VLC de oynatinca Media Player Classic te de ayni sorun var

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Boyle bir error cikiyor mavi ekranda... acep nedendir?
  • pek bu mkv formatını herangi bir diske (örneğin az önce harry potter indirdim mkv dosyası 699mb) yazmanın yolu yok mu?
  • Beyler cahile yardım :)

Şimdi konuyu okudum.
    BS Player pro 'yu indirdim.
    K-Lite Kodec indirdim.

Nasıl kullanacağım, daha önce hiç divx kullanmamış biri için basitçe anlatabilirmisiniz
    Teşekkürler
  • K-Lite aketini sisteminize kurmanız gerekiyor. Paketi sisteme kurmadan önce, daha önce yüklü olan codec ve benzer paketlerin hepsinin tam olarak silindiğindem emin olun. Ardından K-Lite paketi yükleyin. Kurulum tamamlandığında, normal bir video dosyasını çalıştırmanızla aynı işlemleri yapacaksınız. BS Player'dan dosya açma kısmından video dosyasını seçeceksiniz.

defacto,

mkv dosyasını diske yazdırmanız mümkün. Sığdığı sürece bir sorun olmaz. Ancak yüksek bitrate ihtiyacı yüzünden filmler diskten okunurken takılma yapabilir. Bu yüzden MKV'leri HDD'den oynatmanız daha sağlıklıdır.

Mkv'lerde genel sorun, sesle video görüntünün kaymasıdır. Piyasada bulunan hemen hemen tüm video oynatıcı programlarda ya takılma ya da seste gecikme sorunları oluyor. Gom Player mesela. En sorunsuz program BS Player. Ardından da VLC geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.