Şimdi Ara

MKV uzantılı Format hakkında (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
2
Favori
285.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cok sagol arkadasım dedıgın total converter programnı kurdum avı formatına cevırdım dvd oynatıcım okudu ama bu programda avı yı tıkladınmı bırsuru secenek cıkıyo (Divx 40 avi-Divx 50 avi-Mpeg4 avi-Mpeg4 v2 avi-wmv avi gibi bu tarz secenekler cıkıyo hangısıne donusturmem daha saglıklı olur goruntu kaybı yasamadam farkları nedır yardımcı olursan cok sevınırım
  • Arkadaşlar şimdi herkesin malumunca mkv bluray ve hd görüntünün ripidir şimdi esas sorum yeni çıkan atilerde ve nvidia lardaki hızlandırıcı teknikleri mkv codecleri kullanabiliyormu? sorum bu bence kullanmıyor çünkü o fonksiyonu çağıracak şekilde programlanmamış siz ne diyorsunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: geberit

Arkadaşlar şimdi herkesin malumunca mkv bluray ve hd görüntünün ripidir şimdi esas sorum yeni çıkan atilerde ve nvidia lardaki hızlandırıcı teknikleri mkv codecleri kullanabiliyormu? sorum bu bence kullanmıyor çünkü o fonksiyonu çağıracak şekilde programlanmamış siz ne diyorsunuz.

HDDVD ve BluRay disklerin çoğunda VC-1 sıkıştırma kullanılıyor. Son çıkan kartlarda (Nvidia 8800, Radeon HD3850 vb) VC-1 donanım hızlandırması mevcut olduğu belirtiliyor.

MKV' bir 'container' olduğundan içinde standart bir codec barındırmıyor. Ama HD materyaller (1280x720p, 1920x1080p vb) çoğunlukla x264 (freeware H.264/AVC implementasyonu) ile kodlanıyor (çok nadiren divx veya xvid de olabiliyor).

H.264 ve VC-1 kökeninde benzerlikler taşısalar da birebir uyumlu algoritmalar değiller. Aslında muhtemelen altdüzey rutinlerle x264 decoding'inde de bu donanım hızlandırılmasından faydalanılabilir ama pratikte bunun gerçekleşmesi pek kolay görünmüyor.

Şimdilik x264/H.264'ü (MKV'lerin çoğunda kullanılan codec) çözmek için en hızlı metod CoreAVC codec'ini kullanmak.

• x264 illegal bir sıkıştırma yöntemidir.dolayısı ile ekran kartların illegal bir içeriği desteklemesi mümkün değildir.yeni çıakn ekran kartlarının desteklediği hızlandırıcı UVD video hızlandırıcısıdır( vc-1 h264 mpeg4 avc)dolayısı ile mkv formatlarını takla attıra attıra izlettriyiorsa pc niz işlemcinizi değiştirin ekran kartını değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Guns N Roses

x264 illegal bir sıkıştırma yöntemidir.dolayısı ile ekran kartların illegal bir içeriği desteklemesi mümkün değildir.yeni çıakn ekran kartlarının desteklediği hızlandırıcı UVD video hızlandırıcısıdır( vc-1 h264 mpeg4 avc)dolayısı ile mkv formatlarını takla attıra attıra izlettriyiorsa pc niz işlemcinizi değiştirin ekran kartını değil.

x264 illegal falan değildir. Freeware bir H.264 implementasyonudur. Kodlamada/çözmede kullanılan DCT vb metodların temel düzeyde birbirine yakın algoritmalar olduğu varsayılırsa, açık bir alt düzey kütüphane ile elbette ki hızlandırma sağlanabilir. Ama şirketler genelde kapalı yaklaşımlar sergilediğinden, bu tarz fonksiyonlardan faydalanım çok da kolay olmuyor. Belki linux üzerinden açık kodlu sürücüler yayınlarlarsa faydalanım artabilir.

• Bazı 1080p çift dvdli mkv filmleri bilgisayarım kaldırmıyor.ses ile görüntü uyumsuzluğu oluyor.
    sistemim atholon 3000 ,ati 9550 256 mb agp ekran kartı,500mb ram vb.

En azından çok dvdli 1080p mkv filmleri rahat rahat izliyebilmem için ve power up gerektirmeden alabileceğim un uygun ekran kartı hangisidir.
  • Bazı makinalarda mutlaka ses senkronu kayacaktır işlem gücü yetersizliğinden, bu gibi durumlarda vlc player kullanın vlc playerda asla ses senkronu kaymaz. Zaten son zamanlarda hepsini deniyorum hd filmlerle ve en iyisi vlc player, codec kullananlarda ise en iyisi gom player.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vardar052

Bazı 1080p çift dvdli mkv filmleri bilgisayarım kaldırmıyor.ses ile görüntü uyumsuzluğu oluyor.
    sistemim atholon 3000 ,ati 9550 256 mb agp ekran kartı,500mb ram vb.

En azından çok dvdli 1080p mkv filmleri rahat rahat izliyebilmem için ve power up gerektirmeden alabileceğim un uygun ekran kartı hangisidir.

Bahsettiğiniz filmler için (x264 / MKV) en uygun çözüm CoreAVC codec'inin sisteme kurulmasıdır. Öncesinde kurduğunuz başka codec paketleri varsa kaldırırsanız daha iyi olur. CoreAVC codec, genelde donanım tabanlı çözümler ile kıyaslanabilecek etkinlikte bir decoding sunuyor x264/H.264/MKV dosyalarında.

http://www.coreavc.com/

Ben sistemimde kurulu olan VLC Player yerine BSPlayer+CoreAVC codec kombinasyonunu kullanıyorum bu filmler için. CoreAVC kurduktan sonra zaten herhangi bir player'ı (MediaPlayer dahil) kullanabilirsiniz. Ama BSPlayer vb player'lar daha pratik olabiliyor.

• Peki arkadaşlar bende 1080p çöznrlüğünde video klipler var ben bu clipleri winampta oynatamıyorum. K-lite codec pack3.70f yük lü sistemimde o kendi media playerinde açıyor fakat sesi tatmin edici değil winampta audiobrust fx vss ile ses daha iyi çıkıyor biliyorsunuz.

Winampta oynatma şansım nedir ?

Yardımcı olursanız sevinirim saygılar..
  • Arkadaşlar benımde bir sorunum var HD kalitesinde mkv uzantılı bir belgesel indirdim 1 dk izlitorum sonra devamlı taılmaya başlıyor ortalara alıyorum yıne 1 dk sonra tekrar takılmaya başlıyor neden kaynaklanıyor bu bilgisayarın gücümü yetmiyor nedir anlamadım
  • arkadaslar vista kullanıyorum jetaudio da izliorm filmleri lost izlerken 4.sezonda mkv uzantılı 2-3 bolum var onları donuk olarak çalıştırıyor ses once geliyor sahneler donuk bunu nasıl duzeltebilirim ?
  • Mkv uzantılı filmler için GOMplayer ı deneyin. Gayet başarılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woofer5353 -- 11 Haziran 2008; 1:36:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuRaTiNhO

arkadaslar vista kullanıyorum jetaudio da izliorm filmleri lost izlerken 4.sezonda mkv uzantılı 2-3 bolum var onları donuk olarak çalıştırıyor ses once geliyor sahneler donuk bunu nasıl duzeltebilirim ?

Elimde mkv uzantılı 150'ye yakın hdrip film var, en ufak bir takılma olmadan KMPLAYER'da izlenebiliyor. Ayrıca inanılmaz derecede ayrıntılı ayar bölümü var, arayüzü çok kullanışlı kesinlikle tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasalhague -- 11 Haziran 2008; 3:34:17 >
  • arkadaşlar, mkv uzantılı filmi convertXtoDVD programıyla DVD'ye dönüştürdüm ve DVD'ye yazdım.

DVD'yi PC'de seyretmeye çalıştığımda problem yok.

Simdi DVD player'ımla seyretmeye çalışıyorum, ama sahneler çok hızlı ilerliyor. sanki 2x veya 3x hızıyla akıyor. problem ne olabilir
  • arkadaşlar mkv formatında bir filmim var 3 parça. ilk kısım çalışıyor ses görüntü süper diğer 2si kısım çalışmıyor acaba sorun onlarda mı yoksa formattan mı kaynaklanıyor sizce? ilk kısımı açtığım da filmin tamamının süresi yazıyor ve neredeyse 3te1 lik kısımda kalıyor devam etmiyor yani ilk kısmın boyutu kadar. bunları birleştirmem mi gerekir ya da formatı başka bir formata mı çevirmeliyim? yoksa direk 2. ve 3. kısımlar bozuk mudur?
  • netten yeni indirdim bi kaç film görüntü ve ses mp4ten net ve güzel boyut hemen hemen aynı kotalılar için güzel film izlemenin yolunu açtı
  • Arkadaşlar bu mkv uzantılı filmler 5.1 sese sahipmi yada bilgisayarı amfiye bağlayıp 5.1 ses alabiliyormuyuz
  • Kodek olarak matruşka video'nunhttp://www.cccp-project.net/download.php?type=cccp adresindeki Combined-Community-Codec-Pack'i yüklemeniz yeterli. Player olarak istediğinizi kullanabilirsiniz. Ben uzun zamandır BSPlayer (Pro) kullanıyorum, alışkanlık... Filme göre değişir, ama çoğunda DTS dahil çok kanallı ses düzeni mevcut. Bourne Ultimatom'un 2 part 9Gb'lik mkv'lerini izledikten sonra artık DivX arşivimi ciddi ciddi çöpe atmayı düşünüyorum

• Kodeklerin tam olduğuna emin olan arkadaşlardan görüntüsü donan yada yavaş ilerleyenlerin bilgisayarının rami, işlemcisi yada ekran kartı yetmiyor olabilir. Zira aynı kodeklerle aynı film bir yakınımın laptopunda (onboard ekran kartı core2duo 1gb ram) çok yavaş açıyordu.
  • arkadaşlar ben bir film indirdim yanlız mkv formatında riplenmiş. ben bu dosyaları nasıl açacam acaba :( yani winrar ile sıkıştırılmamış mkv ile sıkıştırılmış. yardım edin lütfen
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.