Şimdi Ara

MKV uzantılı Format hakkında (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
2
Favori
285.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: N@BoThİ

arkadaşlar ben bir film indirdim yanlız mkv formatında riplenmiş. ben bu dosyaları nasıl açacam acaba :( yani winrar ile sıkıştırılmamış mkv ile sıkıştırılmış. yardım edin lütfen

.mkv (MatrosKa Video) de xvid,divx benzeri bir format , hd-dvd yada bluray disc ler riplenirken nerdeyse herzaman bu format tercih ediliyor...mkv sayesinde yuksek kalitede video/ses iceren medyalar cok daha makul boyutlara indirilebiliyor , ornegin 45gb lik bir filmi asagi yukari ayni kalite korunarak 4.3gb boyutunda izleme imkani sunuyor...

su adresteki codec paketini kur...sonrasinda .mkv dosyasini sisteminde kurulu olan herhangi bi player yada media player ile acabilirsin...gerisi sisteminin performansina kalmis

http://www.free-codecs.com/download/k_lite_Mega_Codec_Pack.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strider_4242 -- 28 Eylül 2008; 18:01:20 >

• Bende MKV Uzantılı Bir Film İndirdim Ama Görüntüyle Ses Aynı Anda Gelmiyo Bazı Yerlerde İlk Önce Görüntü 1 2 sn sonrada ses geliyo bunu nasıl cözebilirim Lütfen Yardım Edinn plsss.Şimdiden Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre_2007

Bende MKV Uzantılı Bir Film İndirdim Ama Görüntüyle Ses Aynı Anda Gelmiyo Bazı Yerlerde İlk Önce Görüntü 1 2 sn sonrada ses geliyo bunu nasıl cözebilirim Lütfen Yardım Edinn plsss.Şimdiden Teşekkürler

eger sadece bi filmde bole sorunla karsilastiysan buyuk ihtimalle filmdeki ses/video senkronizasyon hatasindan kaynaklaniodur ve yanilmiyorsam kmplayer gibi oynaticilarda sesi ileri/geri ayarliyacak ozellikler var bu sayede bu hatayi duzeltebilirsin...

ama bi cok filmde benzer sorun varsa sistem bilesenlerin .mkv filmleri duzgun oynatacak kadar iyi olmayabilir...islemci,ekran karti,ram vs
  • kardes öle değil ses geç geliyo derken bazı yerlerde görüntü yavaşlıyo ses zamanında geliyo ama görüntü bazı yerlerde donuk geliyo 5 gblik filmi indirdim böyle oldu o kdr seyi bosunamı indirdim tek tek.bide birtane daha mkv uzantılı film indirdima aynı film ama o 400 mb ve mkv uzantılı.sorunsuz izlendi ama görüntü kaliteleri cok farklı.bide ben o 5 gblik filmi avie cevirmeye calıstım bi bölümünü cevirip durdurdum izledim sorunsuz izlendi ama mkv uzantılısını açınca öyle dediğim gibi donuk ve sesle örüntü aynı anda gelmiyor görüntü yavaslıyor.benim aviye cevirdiğim program ile yaklasık 5 saat yazıyo bende bu kdr acık tutamam pcyi bunu kısa sürede yapan bir program biliyosanız bi yardım edin .ilgilendiğiniz için teşekkürlerrr
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre_2007

kardes öle değil ses geç geliyo derken bazı yerlerde görüntü yavaşlıyo ses zamanında geliyo ama görüntü bazı yerlerde donuk geliyo 5 gblik filmi indirdim böyle oldu o kdr seyi bosunamı indirdim tek tek.bide birtane daha mkv uzantılı film indirdima aynı film ama o 400 mb ve mkv uzantılı.sorunsuz izlendi ama görüntü kaliteleri cok farklı.bide ben o 5 gblik filmi avie cevirmeye calıstım bi bölümünü cevirip durdurdum izledim sorunsuz izlendi ama mkv uzantılısını açınca öyle dediğim gibi donuk ve sesle örüntü aynı anda gelmiyor görüntü yavaslıyor.benim aviye cevirdiğim program ile yaklasık 5 saat yazıyo bende bu kdr acık tutamam pcyi bunu kısa sürede yapan bir program biliyosanız bi yardım edin .ilgilendiğiniz için teşekkürlerrr

artik kesinlikle eminim sisteminin performansi dusuk
    sistem ozelliklerini yazmamissin ama .mkv formatli filmleri izlemek icin saglam bi sistemin olmasi gerekio yada ekran kartin hd donanimsal cozucu iceriosa islemci yukunu hafifletebilir...mkv yi avi ye donusturen programlar da mevcut tabi ama 5 saatte cevirmesi yine sisteminin dusuk konfigurasyonlu olmasina bagli

cek bi upgrade diorum

• gom player i öneririm her formatı açabiliyor.Bsplayerın yüzüne bakmıyorum artık:D
  • peki arkadaşlar mkv lerde en iyi görüntüyü alabilmek için (sistemim çok yüksek o konuda sıkıntım yok) hangi codec i ve hangi playeri kullanmalıyım?

şu anda k-lite codec pak full ve KM player kullanıyorum.
  • Tansaşta codecler 5 taksite satılıyor,bilginize.
  • Aşağıdaki 2 başlıkta aradığınız birçok bilgiye ulaşabilirsiniz:

http://forum.donanimhaber.com/m_16783095/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_24685334/tm.htm
  • Arkadaslar,

VLC media player mkv uzantılı dosyaları oynatsa da sanırım bendeki k- lite in eski surumu oldugundan dolayı altyazıyı menüden secerek yapıyodum. Biraz zahmetli oluyordu.

Combined-Community-Codec-Pack-2008-09-21 indirdikten sonra mkv uzantılı videoları izlemek içerisinde media player ve zoom playerla daha sorunsuz.

Sistemim ise
    AMD XP 2500+
    2 GB DDR Ram
    128 MB Ati radeon ekran kartı

o yüzden sistemle alakalı olacagını sanmıyorum sisteminiz celeron işlemcili ve düsük bir model olmadıgı takdirde. Bircok paketın kurulması yerıne 2 veya 3 tane yuklemenız yeterlıdır dıye dusunuyorum. Örnek vermem gerekirse dijital foto makınemle cektıgım buyuk boyutlu quicktime dosyasını bs playerda ızlerken ses ve goruntu arasında farklılık oluyordu.(Mega codecs paketı vardı) Ama format sonrası k*lite ve bs player ı yuklemem yeterlı oldu kı daha sonra boyle bır sorun kalmadı.

Ama simdide vlc media player ı kurduktan sonra bazı video dosyalarını bs player da ızlerken sag serıt kenarında bastan sona 1 mm lık bı yesıl renge donusen bi parazıt oluyor. :)

Sonuc olarak bu hangı kodek paketlerını kurdugunuz kadar hangısını once kurdugunuz da önemli. Bazen cakısabılıyor sistemde.

• iyi akşamlar bende mkv. formatlı bir film indirdim yalnız uygun altyazı bulamıyorum hiç bir fps uymadı acaba bu fortmatla alakalı -bir sorun mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gps87

iyi akşamlar bende mkv. formatlı bir film indirdim yalnız uygun altyazı bulamıyorum hiç bir fps uymadı acaba bu fortmatla alakalı -bir sorun mu?

Ona uygun atyazıyı indirmen gerekiyor. Şayet bulamadıysan sadece fps uyumsuzluğu varsa"subtitle workshop" gibi bir programla uyumu hale getirebilirsin.

Ayrıca bs player gibi programların içide altyazıyı süre olarak ileri-geri ayarlayabilirsin.

İstersen filmin tam adını ver ben bir bakayım nete. Belki bulurum.
  • dünyanın merkezine yolculuk filmini indirdim 720p..
    dosyanın içinde TR altyazı da var...
    ama nedense En altyazı çıkıyor ve klasörde yok..
    media player11 kullanıyorum..
    yardım lütfen....
  • klite prg indir onun içindeki playerı kullan..vlc player da olabilir
  • Arkadaşlar mkv uzantılı filimleri nereden indirebiliriz.
  • torrent ile mümkündür.
  • mkv formatını gomplayer ile sadece görüntü olarak açabildim ama 700 mb lık bir film çok çok net oluyor.Bir program indiriyorum seslerde açılır artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serbest Çağrışım -- 1 Temmuz 2009; 18:47:44 >
  • beyler elimdeki avi formatındaki filmleri hangi programlar mkv formatına çevirebilirim?
  • mkv çok süper bir format 100 mb görüntü 700mb lık divxlerden farkı yok.
  • Mkv uzantılı filmlerde hep ses sorunu yaşıyorum.Görüntü var ama ses yok
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.