Şimdi Ara

mkvmerge GUI Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mkvmerge GUI ile bir filmden rusça sesleri çıkardım. Dosyaya MediaInfo ile tekrar baktığımda bitrate oranının değiştiğini daha doğrusu kaynakta ki maximum bitrate oranına sahip olduğunu gördüm. Birinci sorum bunun sebebi nedir? İkinci sorum ise Bits/(Pixel*Frame) ve Stream Size gibi verilerin işledikten sonra değişmesi. Herhangi bir encode durumu olmadığı halde bu kayıplar neden? Bunun sebebi nedir? Ve son sorum kaynak dosyayı vlc ile rahatça atlata atlata izleyebilirken, mkvmerge ile işlenmiş dosyayı vlc ile atlatamıyorum, denediğimde donup kalıyor. Media Player Classic ile denediğimde atlıyor ama görüntüde ciddi bozulmalar oluyor. Bunun sebebi nedir? Şimdiden çok çok teşekkürler

Kaynak

» Tıkla Katili Öğren - Tekrar Tıkla Bilmiyormuş gibi yap - Click to show Spoiler - click again to hide... « 
    Video
    ID : 1
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : High@L4.1
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 4 frames
    Format settings, GOP : M=1, N=12
    Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
    Duration : 1h 37mn
    Bit rate mode : Variable
    Bit rate : 38.5 Mbps
    Maximum bit rate : 33.0 Mbps
    Width : 1 920 pixels
    Height : 1 080 pixels
    Display aspect ratio : 16:9
    Frame rate mode : Constant
    Frame rate : 23.976 fps
    Color space : YUV
    Chroma subsampling : 4:2:0
    Bit depth : 8 bits
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.774
    Stream size : 26.1 GiB (86%)
    Title : NTSC, 1920x1080 (16/9), Untached ~30836 kbps avg, BDRemux 1080p - tRuAVC & Multfilmy [DFCbit]
    Language : English
    Default : Yes
    Forced : No

mkvmerge GUI ile işledikten sonra
    Video 
    ID : 1
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : High@L4.1
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 4 frames
    Format settings, GOP : M=1, N=12
    Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
    Duration : 1h 37mn
    Bit rate mode : Variable
    Bit rate : 33.0 Mbps
    Width : 1 920 pixels
    Height : 1 080 pixels
    Display aspect ratio : 16:9
    Frame rate mode : Constant
    Frame rate : 23.976 fps
    Color space : YUV
    Chroma subsampling : 4:2:0
    Bit depth : 8 bits
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.664
    Stream size : 22.4 GiB (93%)
    Title : NTSC, 1920x1080 (16/9), Untached ~30836 kbps avg, BDRemux 1080p - tRuAVC & Multfilmy [DFCbit]
    Language : English
    Default : Yes
    Forced : No

• sorunun tek bir sebebi var; ses görüntü ve altyazı filmin içinde ne varsa hepsini tek tek seçip alttki eksta secenekler penceresinden sıkıştırmayı none yapacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreeRun

sorunun tek bir sebebi var; ses görüntü ve altyazı filmin içinde ne varsa hepsini tek tek seçip alttki eksta secenekler penceresinden sıkıştırmayı none yapacaksın.

hemen deniyorum dostum
  • İlk sorunun cevabını bilmiyorum, muhtemelen dosya formatı ile alakalı bir şeydir ama re-encode olmadığı için kafaya takacak bir şey yok. Belki de sorun MediaInfo programındadır.

İkinci sorun Mkvmerge 5.8'den sonraki sürümlerde eklenen yeni Matroska spesifikasyonlarından kaynaklanıyor. Medya oynatıcılar henüz bu spesifikasyonu pek sallamıyor. MkvMerge 5.8 kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thingol

İlk sorunun cevabını bilmiyorum, muhtemelen dosya formatı ile alakalı bir şeydir ama re-encode olmadığı için kafaya takacak bir şey yok. Belki de sorun MediaInfo programındadır.

İkinci sorun Mkvmerge 5.8'den sonraki sürümlerde eklenen yeni Matroska spesifikasyonlarından kaynaklanıyor. Medya oynatıcılar henüz bu spesifikasyonu pek sallamıyor. MkvMerge 5.8 kullan

Maalesef FreeRun ' ın dediği gibi yaptım ama sonuç aynı. Şimdi senin dediğini deneyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi almand -- 11 Ekim 2013; 1:59:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thingol

İlk sorunun cevabını bilmiyorum, muhtemelen dosya formatı ile alakalı bir şeydir ama re-encode olmadığı için kafaya takacak bir şey yok. Belki de sorun MediaInfo programındadır.

takılma tamamen giderildi ama bitrate oranlarındaki sıkıntı aynı. Ben de çok takmıyorum şimdilik o sorunu. 10 numarasın :) Çok çok teşekkürler
  • takılma tamamen giderildi ama bitrate oranlarındaki sıkıntı aynı. Ben de çok takmıyorum şimdilik o sorunu. 10 numarasın :) Çok çok teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kmplayer sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Kodi Eklenti Yükleme Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.