Hocam akrabana göndereceğin kargonun bilgilerini neden elin adamına veriyorsun ki ? Adam parayı gönderse hadi tamam. Ama git ürünü al demişsin resmen. Kargo şubeleri de işgüzar zaten kimlik mimlik kim olduğuna bakmadan kargo numarasıyla şak diye veriyordur kesin. Ürünlerinizi ortak güvenilir bir yerde ya elden satın, ya da önce havale/eft alıp sonra kargolayın. Önce ödeme yapmak alıcı için de riskli ama yapacak birşey yok maalesef. Güven problemini aşmak için malum sitede güvenli satış işlemleri var onlar da komisyon kesiyor mecburen. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
GÜNCELLENDİ Kargo ile Gönderdiğim Laptop'ın Mecidiyeköy Şubesinde Çalınması ve Şube Müdürünün Tavrı (4. sayfa)
-
-
Söyledik hocam. Tazmin formunu da doldurmadığını söyledik. Polisler kendisini arayıp "rica" ederek doldurmasını söylediler. Şubeye bile çağrılmamıştı polise başvurduğumuz ilk gün zaten, onun yerine şube çalışanı gelmişti.
Destek veren herkese tekrardan teşekkürler. Eleştirenlere de hak veriyorum benim hatamda var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 27 Aralık 2022; 9:26:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
geçmiş olsun hocam. bilinen bir yöntem, fakat siz denk gelmemişsiniz anlaşılan. umarım en kısa zamanda çözüme kavuşur. 🙏
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Savcılığa git hocam suç duyurusunda bulun. Az buz bi para değil.
-
Mng kargo çok ama çok kötü. Neden bunu tercih ettinki.
Peki akraban yapmış olabilir mi? Ne kadar güveniyorsun mesela?
Bana göre zaten tek güvenilir kargo firması hepsiburada veya trendyolun kendi kargosu.Belki yurt içi ve süratide dahil edebiliriz.Aras bile teslim ederken ismimi söyleyip veriyor.Ulan başka apartmana gitse ne olucak peki?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Afadersiniz ama akrabanıza gönderdiğiniz kargonun barkod numarasını niye veriyorsunuz? Amaç ne bunu vermenizde. Akrabam alınca görürsün der göndermezsin.
Burada ya sen MNG yi dolandırmaya çalışıyorsun yada gerçekten gel beni dolandır demişsin. MNG suçludur veya değildir ama sen baştan suçlusun.
Olayın tek çözümü şikayet + dava . O zaman belli olur . Davayı alana değil MNG şubesine açmalısınız. Alana açarsanız takipsizlik çıkar büyük ihtimal.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kamera kaydını polis mutlaka isteyecektir umarım akrabanız değildir , çok kötü bir durum geçmiş olsun
-
Dostum yanlış anlama ama sen dolandırılmak için adama altın tepsi sunmuşsun.
- Akrabana yollayacaksan bile bu bilgileri neden paylaşıyorsun. Oraya varında akrabamın numarasını atarım buluşur konusur anlaşırsan atarsın parayı dicektin.
- Kargo barkod bilgilerini neden atıyorsun.
- Adamın dolandırmaya niyeti yoksa bile sen dolandır demişsin resmen.
-
Çok iyi niyetli olduğunuz belli, hırsıza teslim etmişsiniz. şahsın baya tecrübeli olduğu belli, geçmiş olsun. çok uğraşırsınız, savcılar sallar bu olayı.
-
Söylediğiniz fiyatı pazarlık yapmadan kabul etmesi bile şüphe uyandırmaya yeter.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Öncelikle geçmiş olsun. Barkod gönderilir mi diye arkadaşa yüklenmeyin, bilgilerini atmasa bile adamlar zaten yine gidip alıyor kargoyu. Sizin adınızı ve geleceği yeri bildikten sonra bütün kargolardan gidip alabiliyorlar. Barkodu göndermek işini kolaylaştırmak olmuş sadece.
Savcılığa gidin!!
-
Öne çıkardım. Çok geçmiş olsun.
Ne kadar adice.. Sinirlerim bozuldu okurken. Yine öne çıkarma tarzında yapabileceğimiz birşey olsa keşke.
-
hocam istanbula gidin emniyet müdürlüğüne organize suçlar a ihbarınızı derdinizi tasanızı guzelce anlatın. tabi elinizdeki kanıtlarla beraber. biraz polisler sıkıştırınca bulunur o laptop. aynı sekilde cumhuriyet savcısının karşısına da cıkın anlatın derdinizi.
-
Şahıs ilk başta kendini belli etmiş. Pazarlık yapmayan adamdan şüphe duymak lazım.
Geçmiş olsun.
-
Şimdi anlamadığım kargoyu mng mi çaldı yoksa satın alan kişi mi ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X