Şimdi Ara

Mobil 4.5G'de En Düşük Hız 1 Mbps Olsun. (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.074
Cevap
13
Favori
43.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Altyapı güç yetiremiyor olayı işin bahanesi. Mutlaka aşırı yoğunluktan sıkıntı yaşandığı bölgeler vardır. Ancak kotalı sınırsız paketi bana 25TL'ye satan Turkcell iki saat içinde 2 - 3 GB data götürdüğüm Turkcell TV'yi 5.9TL'ye veriyor sadece!
  • Destekliyorum... Up up up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alt yapı hikayesini gidip başkalarına anlatsınlar, artık çoğu baz istasyonu fiber ile besleniyor, TTnet te alt yapıyı bahane gösterip AKN denilen belayı başımıza çıkarttı, ama şimdi ne yaptı Full limitsiz adında (Fiber) paketler çıkarttı. Hani alt yapı kaldırmazdı, Ama hizmeti daha pahalıya satabilmek için bu tür oyunlar ne yazık ki üzerimizde oynanıyor.
  • Cepnet yine yerlerde sürünüyor olmadı hat değiştirdim

bana ayda 2 gb sanırım uygun tarifeler var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

Mobil internet artik cekilmez bir hal almaya basladi, her gecen gun dahada kotuye gidiyor. Hizlar yukselecegine dahada dusuyor. Bizleri TTnetin kucagina atiyorlar.

+1 aynen öyle bu aralar çok veri düşüklüğüğü var aşırı.
  • toplu şikayet etmek lazım
  • Fiber hala çok az sayıda baz istasyonuna ulaşıyor, hani oran olarak hala büyük oranda radyolinkler üzerinde işliyor sistem. Fiber daha çok belli lokasyonlardaki baz istasyonlarına bağlanıyor ve oradan radyolinkler vasıtasıyla diğer baz istasyonlarına hizmet sağlanıyor. Bu durumda da işler değişiyor.
    Radyolinkler genelde 155Mbit hızda sanırım. Türkiye'nin en kötü köylerinden birindeyim ve üç operatör de full 3G çekiyor. Tek taşıyıcılı bir cihaz ile 10Mbit civarı hız alabiliyorum. Ama mesela Şemdinli merkez sadece 65 km mesafemde, daha büyük bir yer ve orada 1,5Mbit hızlar görüyorum. Kullanım yoğunluğuna göre oldukça değişebiliyor alınan hızlar.
    Fiber ile ise Gbit hızlara ulaşmaları mümkün. Ancak yine baz istasyonunun radyo arayüzünün kapasitesi var, cep telefonu ile baz istasyonunun iletişim kurduğu. Bu kapasite de doldu mu yine yavaşlık başlıyor ki radyolink ile de bağlansan fiber ile de bağlansan buradan ötesi yine aynı. 4G LTE de işte bu noktada önem kazanan bir teknoloji. Yoksa Amerika'da LTE için radyolinkler de kullanılıyor. LTE frekansları daha verimli kullanarak aboneler ile baz istasyonu arasında daha geniş bir bantgenişliği sunabiliyor. Ha 3G de henüz bitmiş değil. Şu an 84Mbit'e geçtik falan diyor operatörler, 2015 - 2016 gibi 3G'de de 330 Mbit civarı hızlar görmek mümkün olacak HSPA+ Advanced ile. :)

@orhunn
    İş tek bant genişliğini abone sayısına bölmek değil tam olarak. Şebekenin iç sinyalleşme işlemleri de var, hani kullanıcı cihazlarının bilgilerinin aktarılması, yeni arama kurulumlarının sağlanması, veri bağlantıları; işte hücreden hücrelere geçiş vs. sinyalleşme işlemleri var. Ayrıca bağlı abone sayısı arttıkça frekans yetmemeye başlıyor veya gürültü artıyor vs. işler dönüyor arkaplanda. Hani tam olarak radyolink ne kadar verir fiber ne kadar hız verir; kim ne kadar hız alır vs. kullanıcı tarafında bilinemeyen şeyler biraz. Hatta bu işlerde çalışanlara sorduğumda bile 1940 yıllarından iletişimin matematik teorisi kitapları vs. önerdikleri oldu. Özetle karışık işler... :D

• Bunu en son yapmayi dusunen turkcell olur herhalde :) digeri boyle bir atilima daha acik gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • E kaç ay oldu hala bir sonuç yok?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar operatorlere gerçek sınırsız kampanya çıkarmaları için 64kbps 10tl 128 15tl 256kbps 25tl 512 mbps 35tl gibi kampanya önerilerinde bulunalim emin olun bunu yapacaklardır şuan en çok aboneye sahip olan turkcell sınırsız paketler sunarken vodafone sunmuyor avea faturasizlara sunmuyor destek lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: sssss5

Arkadaşlar operatorlere gerçek sınırsız kampanya çıkarmaları için 64kbps 10tl 128 15tl 256kbps 25tl 512 mbps 35tl gibi kampanya önerilerinde bulunalim emin olun bunu yapacaklardır şuan en çok aboneye sahip olan turkcell sınırsız paketler sunarken vodafone sunmuyor avea faturasizlara sunmuyor destek lütfen

bu kanpanya bana uyar sınırsız olmak şartı ile
  • Bazıları çok komik256 kbps hız geldi de 512 kbps kaldı.Ayrıca şu kbps ve mgbs farkını öğrenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0537 -- 12 Şubat 2014; 16:36:12 >
  • Teknoloji hızla gelişiyor bant genişliği artıyor ama biz hala 256 kbps alamadık
  • Turkcell , internet altyapısının avrupa standartlarıyla eşdeğerde olduğunu iddia ediyor. Ancak biz kullanıcılara sunulan hizmet ise bir işkence.
    Sınırsız internet kullanımında kota aşımı sonrası AKK(Adil Kullanım Kotası) uyarınca internet hızı 96 kbps üst sınır olacak şekilde indiriliyor. Bu internet hızıyla işlem yapmak ise tam bir işkence oluyor. Bu hızın , kullanıcıların biraz daha rahatlaması ve Turkcell'in abone kazanması açısından 256 kbps ve eğer yapılabiliniyorsa 512 kbps'e yükseltilmesini talep ediyorum. Turkcell, altyapısının diğer operatorlerden daha iyi olduğuyla tüm reklamlarda övünüyor. Bu nedenle böyle bir hizmetin Turkcell'e ağır gelmemesi gerekir.
    Bu uygulamanın hem biz kullanıcıları memnun edeceği hem de Turkcell'in sınırsız internette bir devrim yaparak diğer operatötlere de ilham kaynaği olacağı kanısındayım.
    Türkiye gibi hızla gelişen bir devlette internet altyapısı ve internet hizmeti konularına yeterince ilgi gösterilmemesinden şikayetçiyim. Ucuz ve hızlı internet kullanmak Türkiye gibi bir ülkede hepimizin hakkı. Artık Türkiye halkı olarak iletişimde geliştiğimizi gözlerimizle görmek istiyoruz.
    Şikayetimi ve talebimi dikkate aldığınız için şimdiden teşekkür ederim. Çalışmalarınızın daim olmasını dilerim.

Şeklinde bir şikayet gönderdim. Umarım ilgilenirler.

• Konu hort
    + destek
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirgt

Turkcell , internet altyapısının avrupa standartlarıyla eşdeğerde olduğunu iddia ediyor. Ancak biz kullanıcılara sunulan hizmet ise bir işkence.
    Sınırsız internet kullanımında kota aşımı sonrası AKK(Adil Kullanım Kotası) uyarınca internet hızı 96 kbps üst sınır olacak şekilde indiriliyor. Bu internet hızıyla işlem yapmak ise tam bir işkence oluyor. Bu hızın , kullanıcıların biraz daha rahatlaması ve Turkcell'in abone kazanması açısından 256 kbps ve eğer yapılabiliniyorsa 512 kbps'e yükseltilmesini talep ediyorum. Turkcell, altyapısının diğer operatorlerden daha iyi olduğuyla tüm reklamlarda övünüyor. Bu nedenle böyle bir hizmetin Turkcell'e ağır gelmemesi gerekir.
    Bu uygulamanın hem biz kullanıcıları memnun edeceği hem de Turkcell'in sınırsız internette bir devrim yaparak diğer operatötlere de ilham kaynaği olacağı kanısındayım.
    Türkiye gibi hızla gelişen bir devlette internet altyapısı ve internet hizmeti konularına yeterince ilgi gösterilmemesinden şikayetçiyim. Ucuz ve hızlı internet kullanmak Türkiye gibi bir ülkede hepimizin hakkı. Artık Türkiye halkı olarak iletişimde geliştiğimizi gözlerimizle görmek istiyoruz.
    Şikayetimi ve talebimi dikkate aldığınız için şimdiden teşekkür ederim. Çalışmalarınızın daim olmasını dilerim.

Şeklinde bir şikayet gönderdim. Umarım ilgilenirler.

Turkcell bu mesaja yanıt olarak; şikayetimi "kendilerine" yapmamı önerdikleri bir yazı gönderdiler. Ben de Turkcell'in sitesinden şikayet, öneri, mesaj seçeneklerinin hepsinden mesajımı tekrarlamayı denedim ama her birinde hata oluştu, başka pc'de denememe rağmen sonuç aynı. İlgilenmiyorlar! Müş.h aradım ancak oraya iletebildim sorunumu. O da ne kadar faydalı olur bilemiyorum. Ancak denemeye devam. Yılmak yok!

• o oluyor bu oluyor lafları hep sözde kalıyor. Yok 4G Yok Fiber Yok bilmem ne. Sonuç ne peki 96 kbps.
  • Arkadaşlar, 4362 Turkcell "GENCAVER" adıyla m.h aramadan mesaj gonderilebilen bir sistem var. Oraya akın ediyoruz! Belki bir yarari olur.

• Konuya destek azaldı sanırım. Yıldı mı herkes? Ör;
    M.h arayarak,Turkcell Facebook adresine yazarak , "musteri.hizmetleri@turkcell.com.tr" ye mail atarak , 4362'ye mesaj atarak, "Turkcell.com.tr"ye iletisim sekmesinden öneri veya şikayet bölümlerinden mesaj atarak isteğimi iletmeye çalışıyorum. Hepsinde de "Talebiniz yetkililere iletilmistir." şeklinde geri dönüşler aldım. Ne kadar yararlı olur bilemiyorum ama ne kadar çok uğraşan olursa o kadar iyi sonuçlar alırız. "Change.org" adresinden kampanya oluşturulabiliniyor. Eğer kampanya başlatmayı düşünen varsa başlatsın. Her koldan yüklenelim. Artık daha fazla sömürülmeyelim!

• Merhaba

Btk 21/01/2014 de bir yönetmelik değişikliği yapmış.

https://tuketici.btk.gov.tr/haber/?id=131

Bu habere göre 6 ay içinde mobilde en düşük hızın 256 kbps olacağı düşünülebilirmi?
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.