Şimdi Ara

Mobil'de ''SINIRSIZ'' İnternet İçin Birleşiyoruz | GÜNCELLENDİ: İmza Kampanyası Başlatıldı! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
15
Favori
28.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1016 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tesekkur ederim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türk Telekom Mobil tarifelerde kota istemiyoruz artık. Bizim baz istasyonlarında güncelleme yaptılar hem, artık en yoğun akşam saati bile şak dige 130 Mbps Download alıyorum. Hemde baz istasyonuna çok yakın da değilim. Bunun dışında gece 230 Mbps alıyorum... Bu hıza kotasız tarife giderdi.

İlk defa yatağımdan bu kadar yüksek hız alıyorum:
    Watch Türk Telekom 4.5G Hız Testi rekoru (230 Mbps Download!) (Yeni baz istasyonu eklemişler) | Streamablestreamable
    Watch Türk Telekom 4.5G Hız Testi rekoru (230 Mbps Download!) (Yeni baz istasyonu eklemişler) | Streamable
    https://streamable.com/a6lxsm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 20 Mayıs 2024; 11:50:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Erdem the mixer kullanıcısına yanıt

Mobilde kota kalkarsa insanlar sabit internet almaz, evlerin yarısındaki internetler iptal ettirilir. Kota kalkmasın ama en azından en düşük paketler 50-100 GB olsun. Halen 1GB internet satıyorlar.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Yurtdışında mobilde sınırsız tarifeler var. Bizde de olmasında sakınca olmaz. Sınırsız paket olsa bile, bunu sadece mobil için yaparlar, hotspot tarafında kota koyarlar. Böylece çözerler. Hotspot yani telefonu bilgisayara bağlayarak mobil interneti sınırsız kullanmak isteyenlere ise, yüksek fiyattan ayrı paket satarak örneğin "Limitsiz Hotspot tarifesi" ile bu işi çözebilirler. Yeter ki, telefonlarımızda sınırsız olsun, kota olmasın ve bunu uygun fiyatla elde edelim. Çoğu insan zaten telefondan fazla işlem yapmaz. Çok pahalı ve üst model telefonu olanlar haricinde, çoğu kişide ortalama bir telefon var ve çok fazla genelde yüklenmezler.

Ayrıca mobil internet kablosuz olduğu için, pingler asla FTTH kadar düşük olmayacak ve stabil de olmayacak. 5G Gelse bile asla kablonun yerini hiçbir şey alamayacaktır. Bu yüzden, mobil internet kotasız olursa dahi sabit internetin yerini almayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 20 Mayıs 2024; 12:29:2 >

Ülkemizde insanların büyük kısmı bilgisayara sahip değil, evdeki interneti telefonda instagram Youtube izlemek için kullanıyorlar. Bu durumda %20 25 lik kısım direkt evdeki interneti iptal ettirir.

Ayrıca Hotspot olayı çok kolay aşılabiliyor, herhangi bir uygulama yüklemeye bile gerek yok, ben şu an vodafone'dan 1000 liraya aldığım sınırsız 4G hızında hattımı Keenetic cihaz üzerinden basit bir yöntemle tüm eve dağıtabiliyorum, 15 GB Hotspot paketinden düşmeden sınırsız Superbox gibi çalışıyor. Siz bunu herkese açarsanız millet mobil ağları çok kullanacağı için hem yük artar hem de ev internetini kapatırlar.

Ancak Verizon mobilde kotasız mobil internet verebiliyor. Ayrıca, günümüzde ucuz toplama bilgisayar ve bilgisayar durumu çok yaygınlaştı. Hala nasıl %20-25'lik kesimin bilgisayara erişemiyor ülkemizde? En fakirin bile ucuz da olsa bir bilgisayarı olduğu dönemde değil miyiz?

Ayrıca kota olacaksa bile en az 300-500 GB'den başlamalı, 1 TB ve üzeri tarifeler de sunulmalıdır. Kota aşıldıktan sonra ise, hızın belirli yerlere örneğin 35 Mbps gibi hızlara düşürülmelidir o halde.

Ancak ben tamamen kotasız olmasından yanayım. Türk Telekom Yeni Değerli 25 GB tarifesine geçtim, Türk Telekom Selfy 20 GB taahhüdüm bitimine yakın olduğu için ve bana sunulan en düşük paket teklifi buydu.

Bilgisayar alamadıkları için değil, ihtiyaçları olmadığı için almıyorlar. İnsanlar günlerini iş yerinde veya dışarıda geçiriyor, bizim gibi evde vakit geçirmiyorlar. Bu yüzden bilgisayar değil telefon kullanıyorlar, Youtube izleme kitlesinin büyük kısmı artık telefondan izleyenlerden oluşuyor. Cepten sınırsız internet verirseniz çoğu insan için sabit internetin bir mantığı kalmaz, İnstagram Tiktok Twitter Youtube her yere cepten girer.

Evet hız düşürme aslında mantıklı, şebekeye çok yük olanların hızını 1 Mbite düşürürsün bu sayede cepten sınırsız internet sorunu çözülür.

şu an ben Vodafone RED tarifesinde Instagram Youtube Whatsapp sınırsız kullanıyorum, zaten telefonda interneti sömüren uygulamalar bunlar olduğu için cepten sınırsız gibi bir şey benim şu an.

Evde internet giderse bilgisayara aktarıyorum ve 4K kalitede saatlerce vidoe izliyorum, 10 MB bile düşmüyor kotadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 20 Mayıs 2024; 13:35:7 >

1 Mbps çok az. En kötü senaryoda 16-35 Mbps olabilir kota aşımı sonrası.

O zaman kimse sabit internet almaz, firmalar çok büyük bir gelir kaynağını kaybeder. O yüzden yapmıyorlar.

1 Mbps çok az. En kötü senaryoda 16-35 Mbps olabilir kota aşımı sonrası.

Birde, Türk Telekom Selfy tam bir sahte iş çıkmıştı. Normalde sınırsız YouTube falan diyorlardı ama hiçte öyle değildi.

Siz kaç para ödüyorsunuz o pakete ?

Tarife ücreti 320 TL cıvarı aylık. Ucuz diyemem ama zorundaydık.

Benim tarifem 310 lira, RED 25GB ve Instagram Youtube Whatsapp Spotify sınırsız + Freezone paketi sayesinde Discord Twitch da sınırsız sayılır.

Vodafone kullandım zamanında, 5-10 Mbps çıkarsa gün içinde şükrettiren, yüksek pingli, dengesiz, Upload hızı inanılmaz düşük, gece saatr 4-5 gibi evin balkonuna çıkınca zar zor 70-100 Mbps hız veren birşey Vodafone. Hiç sevmiyorum. Çok yavaş ve Vodafone genelde yavaşlığıyla bilinir.

Evet bir çok yerde düşük hız verebiliyor ama benim yaşadığım ve zamanımı geçirdiğim tüm lokasyonlarda güzel çalışıyor, evimde 50-150 hızlar alıyorum.

Birde Vodafone RED sınırsız tarife bulamadım, o eski aboneler için galiba, yenilere kapalı.

Dışarıdan gelenlere direkt vermiyorlar, önce Vodafone RED abonesi oluyorsunuz, 1 ay sonra uygulama size göre tarife önermeye başlıyor, oradan tıklayıp geçebiliyorsunuz. Ben geçmedim ama bana 999 liraya 4G hızında fullsınırsız tarife öneriyordu en son. Benim salonumda 4G 130 MBit çekiyor, yani o tarifeye geçip 4G Router'a taksam kullanabilirdim.

Ama pahalı olduğu için geçmedim, 25 GB + sınırsız ıvır zıvır bana yetiyor.

Türk Telekom'da aynı kotasız paket neden yok? Vodafone yapmış işte, Türk Telekom ve Turkcell'de şimdi sıra.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.