Şimdi Ara

MOBİL İNTERNET HIZ TESTLERI PAYLAŞIMI [ANA KONU] (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.065
Cevap
17
Favori
34.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sssss5

Turkcell 2×20fdd bandı
    Vodafone 2x15fdd 1×5tdd
    Avea 2×15fdd
    turkcell 3yone 2×5mhz yayın yaptığında 21.6mbps hıza ulaştı elinde kalan 2×5i istediği bir yöne takviye ederek 43mbps hıza ulaştı.
    Karşılıklı kuruduğu bazlarsa 2×5 mhzler kesişti 2×10mhz ile 43mbps hızlara ulaştı.
    Avea ve vodafone elinde takviye edecek band yoktu
    Hücresel yapıyı kurmak için karşılıklı kurduğu bazlarin sinyallerini kesiştiği yerde 43mbps hızlara ulaştı.
    Suan turkcell yeni aldığı 2100mhz ile toplamda
    2×30mhz fdd 1×10mhz tdd ile
    2×10kullanarak 3yone 43mbps hız sunacak. Bu sefer frekanslarin kestiği yani sık baz kurduğu yerlerde 84mbps hız vererek
    1×10tdd bandi ile iki baz istasyonu arasında 100mbps kapasite ulaşabilecek.

Farz edelim şehir merkezinde fazla kapasite istiyor.
    Karşılıklı bazlara 2×15erden 2×30mhz buna ek olarak 1×10mhz frekans yayini yapsa toplam download 40mhz ile 168 mbps kapasite sunacak.
    Zaten açık alanda karşılıklı farklı frekanslar kesişmek zorunda hücrecel yapı korunmazsa ilk 3g
    yıllarında 2gye düştüğünumuz gibi. Lteden 3gye düşmeler hareket halinde cok sık gerçekleşir.
    Basit anlatımla olay böyle aslında daha karmaşık bir yapıya sahip
    Avea aldığı 900mhz ile 3g yayını yapıyor. Fakat s3mini gibi eski modeller öncelikle 2100mhze bağlanıyor. 1diş çekse bile 2100mhzde kalıyor. Sinyal tamamen gidince 900mhz 3gye geçiyor.
    Oysa 2100mhzin olduğu yerde 900mhz sinyaline var
    Yeni çıkan Cat6 telefonlarda lte ile nasıl 800-1800-2600mhz birleştirip 300mbps hızlara ulaşıyorsa
    Avea kullanan cat6 telefonu olanlar lte olmayan yerlerde 2100 ve 900mhz frekanslarıni birleştirip daha iyi çeken ve 60mbps hizlara ulasan 3g kullanabilicek. Cift taşıyıcı telefonlar 2100mhzde biestirme yapabiliyor. Farklı iki frekansı birleştiremiyor

Usta bir şey dicem bende 5s var şimdi avea 3gyi 900mhzden veriyor ve 2100mhzden aynı anda verıyor.benım telefonum sınyali hangısınden alıcak acaba bırlestırıpmı alıcak yoksa 2100mhzdenmı alıcak öncelık hangı frekasda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ejke E kullanıcısına yanıt
    https://m.youtube.com/watch?v=exsGflvBmZQat4 cat4 telefonların farklı frekansları birlestireceğini sanmıyorum aynı frekanstaki bandları birleştirir diye tahmin ediyorum. Carrier aggregation teknolojisi telefonlarda farklılık gösterebilir. Taşıyıcı birleştirme teknolijisinin çok seveceğimiz özelliği tek dişe düşüp frekans değiştirmeyeceği için şebeke geçişlerini farketmeyecegiz bile. Aynı anda telefona ulaşan bütün baz istasyonlarında bağlı olmak müthiş birsey olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssss5 -- 13 Şubat 2016; 2:55:21 >
  • quote:

Not: Fdd bantlar 2x olarak yazılır yarısı download yarısı upload olarak atanır.
    TDD bandlar 1x olarak yazılır telefon aynı bandi isteğine göre download veya upload olarak kullanır.
    Ingizce den Türkçeye çevirdiğim bir yazı

Cevaplariniz icin tskler
    Ben 1.5 ay kalmasina ramen ne mahallemde nede cevremde fiber gordum.. Nasil olcak bu is? Ben zannetmiyorum mahallemde 4.5 g ceksin...

• quote:

https://m.youtube.com/watch?v=exsGflvBmZQat4 cat4 telefonların farklı frekansları birlestireceğini sanmıyorum aynı frekanstaki bandları birleştirir diye tahmin ediyorum. Carrier aggregation teknolojisi telefonlarda farklılık gösterebilir. Taşıyıcı birleştirme teknolijisinin çok seveceğimiz özelliği tek dişe düşüp frekans değiştirmeyeceği için şebeke geçişlerini farketmeyecegiz bile. Aynı anda telefona ulaşan bütün baz istasyonlarında bağlı olmak müthiş birsey olmalı. 

Bende de iphone 5s var. Malesef 5s cat3 destekliyor. 3g'de olmasa bile 4g'de farkli frekanlari birlestiriyordur umarim.

• MOBİL İNTERNET HIZ TESTLERI PAYLAŞIMI [ANA KONU]

Speedtest.net
    Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
    http://beta.speedtest.net/result/4314135561

MOBİL İNTERNET HIZ TESTLERI PAYLAŞIMI [ANA KONU]

eski telefonla...

• Yer:Trabzon/Vakfıkebir
    Operatör:Vodafone
    Telefon:Samsung Galaxy S3 Mini(Max.14.4mb destekliyor)
    Sinyal Gücü:65-70dbm arası

http://i.hizliresim.com/vnORDm.png

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek taşıyıcı destekli bir cihaz için iyi hız.
  • İstanbul / Kadıköy

Vodafone / Turkcell
  • tt hızı nasıl acabaa
  • Tt nin ping aşırı yüksek geliyor hizi yuksek olsada genelde tabii istisnalar mevcut

• İstanbul/kadıköy / Merdivenköy
    Bu mesaja eklenen görseller:

• Turk telekom s3mini
    9mbps üstü hızlar 900mhz frekansından alınmıştır

MOBİL İNTERNET HIZ TESTLERI PAYLAŞIMI [ANA KONU]MOBİL İNTERNET HIZ TESTLERI PAYLAŞIMI [ANA KONU]MOBİL İNTERNET HIZ TESTLERI PAYLAŞIMI [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssss5 -- 19 Şubat 2016; 19:01:14 >

• Turkcellde aldigim maksimum hiz bi kere 26 yi gördüm

• quote:

Orijinalden alıntı: kubilay61

Yer:Trabzon/Vakfıkebir
    Operatör:Vodafone
    Telefon:Samsung Galaxy S3 Mini(Max.14.4mb destekliyor)
    Sinyal Gücü:65-70dbm arası

http://i.hizliresim.com/vnORDm.png

Vakfikebir de bende denedim interneti vodafone çok iyi orda

• quote:

9mbps üstü hızlar 900mhz frekansından alınmıştır

MOBİL İNTERNET HIZ TESTLERI PAYLAŞIMI [ANA KONU]MOBİL İNTERNET HIZ TESTLERI PAYLAŞIMI [ANA KONU]MOBİL İNTERNET HIZ TESTLERI PAYLAŞIMI [ANA KONU]

Hangi operatör bu

• Turk Telekom s3mini telefon max14.4mbps destekliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Elmandrill

Turkcellde aldigim maksimum hiz bi kere 26 yi gördüm

Upload hızı çok iyiymiş

• Bende o yüzden geçtim vodafona.Avea kullanırken 3Gnin çekmesi için illa cama yapışacaktım,şimdi tuvalette bile 3G çekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BAE0C551 -- 19 Şubat 2016; 21:36:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubilay61

Bende o yüzden geçtim vodafona.Avea kullanırken 3Gnin çekmesi için illa cama yapışacaktım,şimdi tuvalette bile 3G çekiyor

Bizim tonya ilçesinde vodafone 3g yoktu 2 sene önce şimdi varmi dır bilmiyorum
    Yakında tonya da olacağım

• Bazen dogru gostermiyor bu program ama 4-5mb de upload aldigimi bilirim

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.