Şimdi Ara

Mobil oyun piyasasında nasıl tutunacağız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 2019'da yaptığım hyper casual bir oyun var fakat ben bunu direk google play'de paylaşırsam sonuç yine hüsran olacak. Publisherlara versem onların kabul edip etmeyeceği oyun fikrini çalıp çalmayacağı belli bile değil.

Indie geliştiriciler olarak bu pazarda ne yapacağız ?! (google play)

10 binlerce dolar para olmadan bu oyunları nasıl büyütebiliriz ? Mantıklı bir yöntem yok mu hiç indie geliştiriciler için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F0924900 -- 20 Mayıs 2020; 18:30:9 >

• genelde indie oyun geliştiricileri bu işten en az payı olan kısım sen de eger oyununa güveniyorsan bir tane şirketle vereceksin yayın haklarını eger tutarsa paranı alacaksın ya da yeteri kadar reklamını yapacaksın.
  • I0SER_b0y kullanıcısına yanıt
    Yeteri kadar reklamını nasıl yaptırırım, yapabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F0924900 -- 20 Mayıs 2020; 18:33:57 >
  • PR yaparak işte paran varsa yeteri kadar.Reklam bütçesi ne kadar ayırabilrisin 2 bin mi 5 bin mi 20 bin mi orası senin bilecegin iş
    en kötü ben olsam 30-100 bin abonesi olan bi youtubera 500 tl veririm orda 5 dk benim oyunumu oynamasını isterim özellikle yeni açılmış ve hızlı yükselen en azından 20-100 bin insan erişecek diye düşünürüm.
  • Google Play'deki 347bin oyundan farklı ve insanların oynamak isteyeceği birşey değilse istersen 100bin TL'lik marketing yap, tutunamazsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • op

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 24 Mayıs 2020; 23:23:54 >
  • Oyun konusunda algı yönetimi yapılıyor. 2018'de Türkiye 1050 Milyon dolarlık (=7 Milyar TL) oyun ihracatı yaptı deniliyor fakat bunun gerçekle ilgisi yok. iTürkiye bölgesinin Silikon Vadisiymiş gibi, oyun işinin içindekiler çuvalla para kazanıyormuş gibi bi resim çizerek insanları gaza getiriyorlar. Medyadan bakınca İsviçre pencereden bakınca Suriye. Gaza gelmeyin. Gazla değil, gerçeklerinizle yaşarsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 milyon yazılımcı geliyor
    Birkaç aya eğitimlerini tamamlayıp sertifikalarını da aldılar mı daha kimse bizi tutamaz. Ne oyunlar görürüz artık
  • algici da geldigine gore dagilabiliriz. 1 senedir ayni seyi kopyalayip duruyorsun. 1 senedir az takip etsen sektoru ogrenirdin.
  • Sadece soruyorum.

Zaten oyun geliştirme ile ticari bir kaygım yok. Kendime yatarak kazandığım bir sistem kurdum bile. Oyun geliştirmeyi sadece hobi amaçlı yapıyorum ve nasıl büyüyebileceğini sordum sadece.
  • hobi olarak yapacaksan neden buyume derdindesin ki?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.