Şimdi Ara

mobil oyun ve appler için en uygun dil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kotlin öğrenmeye başlamıştım fakat bilgisayarım biraz eski olduğu için android studio açınca pc ölcek gibi oluyor o sebeple kotlini elemek zorunda kaldım. sonra unity diye bir şey gördüm fakat onu da antik pc'm kasmadan çalıştırır mı emin değilim

bilgisayrım Kivy'i sorunsuz şekilde çalıştırıyor ama kivy türkçe eğitim videoları neredeyse sıfır

başka önerisi olan var mı mobile app geliştirmek için hangi dili çalışmalıyım , nasıl bir yol izlemeliyim , bu pcyle yapılır mı?

• İngilizce çalışmalısın.
  • hazırlık okuyacagım bu sene iyi bir ünide ama beklemek de istemiyorum bi başlangıç yapmak istiyorum türkçe kaynaklarla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Expo neredeyse en lightwight mobil app geliştirme aracı diyebilirim. Js kodunu pc de derliyor. kendi telefonunu emulator olarak kullanıyorsun. Dolayısı ile bilgisayardan neredeyse hiç bir güc beklentisi yok. Oyun icin bir sey diyemem. Uzmanligimin disinda
  • Appİnventor kuruluma gerek duymuyor. Google hesabınla bağlanıyorsun ve web üzrinden derliyorsun. Türkçe kitabı var.
  • Oyun için unity-C#'ı kullanmıştım 2D oyunlarda pek sorun çıkaracağını zannetmiyorum pcnin özellikleri nedir bilemiyorum ama antika diyorsan 3D oyunlarda bir hayli sorun yaşarsın.Uygulama için daha önce geliştirmediğimden yorum yapamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Superational273 -- 19 Ağustos 2020; 15:1:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iOS : swift
    Android : Kotlin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • drjacob kullanıcısına yanıt
    android studio çok ağır pc'me göre

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun tarafında şu anda en popüler Unity var. Onun script tarafını yazmak için ise C# bilmen lazım. Unity neredeyse tüm platformları destekliyor o yüzden de epey avantajlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Therocqula -- 21 Ağustos 2020; 14:17:2 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.