Şimdi Ara

Mobil Programlamaya Nasıl Başlamalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba. İ5 7600k, Ssd ve 16gb ramden oluşan güzel bir sistem dizdim. Android mobil programlama yapmak istiyorum. Bunun için nerden başlamalıyım? Hangi dili öğrenmeliyim? Yardımcı programlar nelerdir yada mobil uygulamayı hangi program üzerinden yapabilirim? Bu sorulara cevap verirseniz memnun olurum teşekkürler. İyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle javayı öğrenmen lazım istersen internetten öğren (youtubeden sina5an ı önerebilirim) veya kitap ,e-kitaplarıda deneyebilirsin güzel şekilde öğrendikten sonra ise turkcellin geleceğin yazarları programına katılarak internet üzerinden android programlamayı öğrenebilirsin veya farklı yollarıda deneyebilirsin.
  • Hocam eğer Android ile başlamak istiyorsan Java/Kotlin olarak başlayabilirsin. Bende yeni öğreniyorum sayılır. Java Temel/Orta bilgim var. Ancak kotlin çok daha sıcak geldi bana. Javayı yarıda kesip kotlinle devam ediyorum. Küçük adımlarla başladım. Syntax öğreniyorum şuanda çok daha basit ve rahat yazımı var. Şuan için pek iş imkanı yok ancak geleceğe yönelik bir yatırım olarak görüyorum.

Google için böyle. Android Studio zaten klasik. iOS ve Microsoft için daha bilgili insanlar yardımcı olacaktır. Swift ile başlıyorsun onda da.
  • Java yada kotlin ile calisman gerekiyor. Onlardan hangisi dersen baslangic olarak java daha onde olabilir cunku karsilasabilcegin sorunlari cok daha kolay sekilde bulabilirsin internette uzun zamandir her sey javayla yapildi insanlar hatalarinin cozumunu javada gordu. Eger o konuda sorun yok diyorsan kotlin ile de baslayabilirsin. Benim tavsiyem ortami daha iyi tanimak icin javayla baslamak sonrasinda biraz daha iyi oldugunda ornegin bi iki uygulama yaptiginda artik kotline gecmek isini daha kolaylastirabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.