Şimdi Ara

mobil sistemde petek ayarı nasıl kısılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mobil sistem yogusmasız kombi kullanıyorum iki oda yakıyorum biri 45 derece de dahi isiniyor diğeri 60ta ısınıyor şimdi ben kombiden 60ı ayarladım ısınan odanın iki vanasıda asagıda. O vanaların ikisini demi kısıcam yoksa kombinin altındaki odalara giden sıcak soguk suyun vanalarını mı kıısıcam yardımcı olur musunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sadece birini kısmanız yeterli, öncelikle vanayı tam kapatın sonra çeyrek tur açın, yetmezse yarım tur açın.
  • Bu gibi durumlarda en güzeli termostatik vanadır.
    Alın taktırın rahat edin. Çok pahalı değiller.

Özellikle Danfoss gaz tepkimeli alırsanız daha iyi olur.
  • Teşekkür ederim

• ısınmayan peteğin su girişi üstten, su çıkışı diğer kenarda alttan olsa daha verimli olurdu hele ki bahsedilen petek kombiye uzaksa.
    arkadaşların dediği gibi ısınan peteğin vanasını tam kapatıp ihtiyacınıza göre çeyrek,yarım veya tam tur açınız. ideal ayarı deneyeerk bulabilirsiniz. bu sayede ısınan peteğe su girişi kısıtlanacak ve sıcak su ısınmayan peteğe yönlendirilecektir. bu yaptığınız işleme reglaj yarı denir. tabiiki daha da iyisi gaz tepkimeli termostatik radyatör vanası takmaktır. bu sayede petek belirli ısıya ulaşınca, termostatik radyatör vanası peteğe su igirişini kapatacak ve otomatikmen sıcak suyu diğer peteklere yönlendirecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapstar_bg

ısınmayan peteğin su girişi üstten, su çıkışı diğer kenarda alttan olsa daha verimli olurdu hele ki bahsedilen petek kombiye uzaksa.
    arkadaşların dediği gibi ısınan peteğin vanasını tam kapatıp ihtiyacınıza göre çeyrek,yarım veya tam tur açınız. ideal ayarı deneyeerk bulabilirsiniz. bu sayede ısınan peteğe su girişi kısıtlanacak ve sıcak su ısınmayan peteğe yönlendirilecektir. bu yaptığınız işleme reglaj yarı denir. tabiiki daha da iyisi gaz tepkimeli termostatik radyatör vanası takmaktır. bu sayede petek belirli ısıya ulaşınca, termostatik radyatör vanası peteğe su igirişini kapatacak ve otomatikmen sıcak suyu diğer peteklere yönlendirecektir.

iki vanada asagıda oldugu için hangisi su girişi hangisi çıkışı anlayamadım bide dedgnizi yapıncada cok ısısı düşmüyo petegin. Kombinin altındak i odanın vanayıda 3/4 açık hale getirdim oda farketmedi nedi. Ba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Bu gibi durumlarda en güzeli termostatik vanadır.
    Alın taktırın rahat edin. Çok pahalı değiller.

Özellikle Danfoss gaz tepkimeli alırsanız daha iyi olur.

Sadece petegin birine taksak olur mu peki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kombi ayarı ne olmalı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok ısınan peteğe takman lazım ki ısındığı zaman su girişi dursun ve su diğer ısınmayan peteğe yönlensin.

Sıcak tarafı bulmak için peteğin herhangi bi vanasını tamamen kapatın iyice soğusun sonra açın. İlk hangi taraf ısınmaya başlıyorsa o taraf sıcak taraftır.

• Cok isinan odaya en garanti is termovana takmak.ama masraf olmasin derseniz vana ayari yapacaksiniz..arkadasalr nasil yapacaginiz hakkinda soylenisler..vana ayari hemen kendini belli etmez..1 gun boyunca odanin isinmasini takip edin..olmadi birazdaha kisip 2. Gun takip edin..yani kisa kisa deneye deneye bu ayari oturtmaniz lazim..ayrica toplam 2 oda calisacaksa 60 derece kombiyi biraz yorabilir..su akisinin sicakligi fazla olacagi icin ve toplam dolasimdaki su az olacagi icin kombi hemen isitip normal bekleme etabina sik sik gecip duracaktir..deneyin bakalim nasil bir sonuc elde edeceksiniz.

• İlginiz için teşekkür ederım.

kucuk odada yalıtım olmadıgından ısıtamadım bı turlu salonda yalıtım var 45de dahi şimdi isiniyor :d

Bir hafta guneş çıkmadı hava da epey soguktu. O zmnlar açmıştım konuyu. 60 derecede dahi odayı 16*c ye getirebildim 3 saatte. sonra 5 gun 50de yaktımda yıne 16da kalmıştı.

Ev guney cephe oldugundan gunes cıkınca saat 5e kdr yakmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babywolf -- 1 Şubat 2018; 22:16:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.