Şimdi Ara

mobil soyguna dur diyelim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepimizi ilgilendiren bir konu olduğunu düşündüm ve sosyal medyada yayılmasına sizlerinde katkısı olacağına inanıyorum

Değerli cep telefonu tablet ve internet kullanıcıları artık yaşantımızın bir parçası haline gelen internet; eğitim, saglık, sosyal yaşantı, alışveriş vb.. bir çok konuda vazgeçilmezimiz olmuştur ve yokluğunda kendimizi bir boşlukta hissederiz bu nedenle bu hizmeti bize veren servis sağlayıcılarına kazancımızın bir kısmını düzenli olarak ödemekte bir nevi kazancımıza ortak etmekteyiz. Abone sayısını odenen fatura tutarlarını alınan değişik hizmet kalemlerini de düşünürsek ülkemizde bir çok ülkenin gayri safi milli hasılasının üzerinde paraları bu kurumlara aktarmaktayız.
    Sadece parada değil bu firmalara bize özel olan her türlü özel ve gizli bilgilerimizide vermekteyiz. Ve kullandığımız bize özel olan telefon numaralarımızın bizim bilgimiz olmadan ikinci üçüncu şahıs ve kuruluşlara aktarılmasını hiç birimiz istemeyiz.
    Ne yazıkki günümüzde mobil ödeme denen esasında hayatımızı kolaylaştıracak olan bir uygulamaya geçilmiş ancak bu uygulamaların iyi yönlerinden bırakın faydalanmayı daha bilgi sahibi bile değilken oparatör destekli ve devletimizin uzaktan baktığı kagıt üzerinde resmi bir çok soyguncu internet sitesi türemiştir
    kimine göre virüs kimine göre spam kimine göre trojen adıyla telefon tablet ve bilgisayarlarımıza reklam veya indirilen uygulamalarla gelen herhangi bir akla uygun onay sistemi olmadan size tek çıkış kapısı yani mobil ödeme kapısını göstererek gerek acemiliğinizden gerekse dalgınlığınızdan faydalanarak haftalık 14 tl lik aylık 56 tl lik iadesi mümkün olmayan bir abonelik başlatarak siz uyanana kadar sizi soymaya devam eden bir sistem kurmuşlardır
    bu sistem ben ve benim gibi çocuklarına telefon veren ebeveylerin başına defalarca gelmiştir ben 8 yaşında oyun domatesi alan 12 yaşında mobil odeme yapan yani reşit olmayan çocukların yaptığı sanal alışverişin bedelini odeyen bir babayım acaba çocuklarımıza telefon vermesek sorunu bu şekildemi çözsek diyorum ama bende bu tuzağa düşen 35 yaşında kazık kadar bir adamım
    özel bilgilerimizi verdiğimiz oparotörü arayıp sen benim cebimdeki parayı nasıl aktarırsın dediğimde bir cevap alamazken beyefendi telefonunuzu mobil ödemeye kapatalım giden gitti kalan sağlar bizimdir cevabını alıyorum ister hakaret edin ister küfür edin stresi ve zararı size kalıyor ben bu sorundan dolayı turkcellden avea ya geçtim ve ilk faturada aynı kazığı bu oparatördende yedim sonuç olarak ulaştırma bakanlığı ve btk bu konuya el atmadıkça bu çark bu şekilde dönecek bence sizlerden talebim bu soyguna dur demek için bu konuyu ülke gündemine taşımama yardımcı olmanız sağlıcakla kalın.

yorumlarınızı bekliyorum

https://www.youtube.com/watch?v=kRCvCX5HuCQ&feature=youtu.be

• Okumadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet haklısın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi sus

• önüne gelen reklamlara tıklamayacaksın hocam maalesef, ben şimdiye kadar böyle bir tuzağa düşmedim düşmemde.

• Zaten belirli yerlere haraç olarak gittiği için göz yumuluyor. Merak etme.

• notebook pc servis N kullanıcısına yanıt
    Çok yanlış her çocuk saf degil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Özet geç

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.