Şimdi Ara

Mobil Uygulama SQL Bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , IOS tarafında mobil uygulama geliştiriyorum . Veritabanı olarak Mssql kullanıyorum . Projeden database'e web service aracılığıyla bağlantı kuruyorum . Fakat bu biraz yorucu oluyor . Her farklı bir işlem için web service tarafında java servlet hazırlıyorum . Örneğin kullanıcı girişi ekranında kullanıcı adı ve şifreyi Http Post ile sunucuya gönderip json olarak sonuç alıyorum .
    Örn ;http://312.512.615.241:7001/uygulama/giriş?kullaniciadi=deneme&&sifre=deneme
    Tabi bu sekılde biraz sıkıntı oluyor ve xcode tarafında json sonuç alma kısmı biraz fazla kodla uğraşmama neden oluyor .
    Orneğin popüler bir uygulamadan örnek vereyim. Türkcell Hesabım veya Vodafone'un mobil uygulamasında bir işlem yaptığım zaman geliştirici bu işlemleri nasıl database e bağlıyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Uygulama kesinlikle herhangi bir sql kodu göndermemeli, büyük bir güvenlik açığı ki zaten sen doğru olanı yapmışsın. Onun dışında web service ile iletişimde SSL kullanacağını farz edersem buna ek olarak uygulamanda mutlaka SSL pinning kullanmalısın yoksa telefona güvenilir sertifika yüklendiği sürece SSL kullanmanın bir anlamı kalmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.