Arkadaşlar elimde eski bir mobylette motoru var çalışır durumda elimden az çok kaynak işleri geliyor. Bu motoru değerlendirmek istiyorum 12 v. dc bir oto alternatörüm var. Gelecek hafta bunlar için bir şase yapacağım bir kaç problemim var sizlerin fikirlerini almak istiyorum.. Mobylette motoru 2 zamanlıdır bunun soğutmasını fan ile yapacağım. Acil durumlarda çalışacak normalde güneş paneli ve rüzgar gülü ile akülerim şarj olacak. Ve bildiğiniz üzre fazla sesli çalışıyor egzoz u biraz uzatsam sesi düşer mi ? Dişli büyütmek gerekir mi çünkü oto alternatörü fazla devirde çalışır bu en çok kafamı kurcalayan sorunum deviri arttırmam gerecek nasıl yapmalıyım ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
yanilmiyorsam boyle bir konu vardı daha evvel
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
nejj
kullanıcısına yanıt
Bildiğimiz vitessiz motorsiklet motoru mu ? Eger oysa, bisiklete montajla derim. Denemedim ama benzinli testereyle yapan var.
Evet vitessiz motor benim jeneratöre ihtiyacım var bisiklet kullanılacak son şey benim için zaten şase de var motorun sadece 2 jantı yok..
nejj
kullanıcısına yanıt
uğraştığına değmez 200 tl ye falan ufak bir jeneratör bulursun
bana satabilirsin ne kadar istiyorsun
Benimki hobi amaçlı vede elimde varken neden neden para vereceğim ? Motor çın çın daha yeni krank ve piston atıldı. Adana egzozu var orjinal egzozu takıp egzozu uzatırsam pek ses yapacağını sanmıyorum. Hem kendi yapımım sonuçta emek vereceğim zaten aylak adamım biraz işe yarayalım :)
yaww benim elimde 800 watt alternatör var 2500 - 3000 d/dak süratle 220-240 volt gerilim üretiyor jeneratörden çıkma
boş boş yatıyor bir işe yarayacağıda yok isterseniz uygun fiyata verebilirim size belki modifiye edip daha düşük devirlerde çalıştırabilirsiniz
Teşekkür ederim elimde araba şarj alternatörüm var zaten sistemim 12 v olacak aküler aniden biterse bu motoru devreye sokacağım biteceğini sanmıyorum ama tedbir tedbirdir :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme