Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Mod Malzemeleri.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Teodora

quote:

Orjinalden alıntı: KeanuReeves

mod malzelemeleri bunlarla sınırlı olmamalı.birçok malzeme kullanılmalı.özellikler evde işe yaramayan malzemeler işe yarayabilir.

Hocam hiçde sınırlı değil. Bak burda ne var

helal abi sende ne malzemeler varmış öyle

• quote:

quote:

mod malzelemeleri bunlarla sınırlı olmamalı.birçok malzeme kullanılmalı.özellikler evde işe yaramayan malzemeler işe yarayabilir.

Hocam onlar ne ya? Ayrıca kasanın neresinde kullanıyorsun?

Bu arada bogattta dediğiniz uç takımına panç da diyorlar. Bu da aklınızda bulunsun. Eğer bulunmazsa spot takmak için delik delecem deyin hemen verirler. Ama işi anlamadığınızı düşünüp biraz geçiriler.

• quote:

quote:

yan kapakları yukarıya doğru açmak için değilmi onlar

kaç paraya aldın !

• quote:

Orjinalden alıntı: goke

quote:

quote:

kaç paraya aldın !

Aynen hocam doğrudur. Fiyatı 70 ytl. Ama senin kasaya olacağını pek zannetmiyorum.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: goke

quote:

quote:

kaç paraya aldın !

Aynen hocam doğrudur. Fiyatı 70 ytl. Ama senin kasaya olacağını pek zannetmiyorum.

haydaa o nerden çıktı şimdi ...
    neden olmazmış

• quote:

quote:

Hocam şunun bir takılmışını görsek. Kafamda canlandıramadım. Sanki eski torosların bagaj kapağı amortisörlerine benziyor.

• quote:

quote:

bunu nereden aldın.

• haydaa o nerden çıktı şimdi ...
    neden olmazmış

Hocam, muhtemelen senin kasanın saç kalınğı 1mm., hadi birazda abartayım bilemedin 2 mm. kalınlığındadır. Bu mekanizma et kalınlığı 18 mm. olan malzemeler için tasarlanmış bir alet. Ayrıca bu pistonları hiç bir kasada kullanamzsın. Çünki montajını yapamazsın. Farzedelimki yaptın. Ya kapağı açarken kasayı devirirsin yada kasa yan kapağını yamultursun. İnce saçlar için olmaz, üzgünüm

• Hocam şunun bir takılmışını görsek. Kafamda canlandıramadım. Sanki eski torosların bagaj kapağı amortisörlerine benziyor.

Hocam şu an, sıfırdan kasa yapımı için uğraşıyorum. Bunun montajını kasa bitmeden bir resimle gösterebilirim. Ben kasayı bu alete göre yapıyorum. Çalışma şekli; kasanın yan kapağına gömülü vaziyette bir açma kolu var. Kolu kendine doğru 5 cm kadar çekip kapağı bırakıyorsun. Kapak psssss diye tatlı bir sesle yukarı doğru kendi açılıyor. Pistonlar sayesinde. Aynı sistem kasanın üst kapağındada var. Onunki yine pistonlu ama biraz daha değişik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teodora -- 13 Nisan 2005, 8:45:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: okko

beyler bende plexiglassı kasa yan kapağına nası tutturacağımakarar vermedim acaba yapıştırsam yapıştırıcı madde bi süre sonra koku yaparmı yada vidalıycakmıyız diğer birleştirme yönrtemleri ne olabilir

Hocam yukarıda resmini gösterdiğim yapıştırıcının fiyatı 6 ytl. Kesinlikle kokusu yok. Eğer bununla yapıştırırsan, kasanı çöpe atana kadar plexi kasandan ayrılmaz. Vidalama yöntemini pek tavsiye etmem. Eğer havşa açıp gömme vida kullanmazsan, kapak üzerinde çıkıntılar olacaktır. Yapıştırman ve fitil çekmen daha güzel bir görünüm kazandırır.
  • hocam yapıştırıcıyı nerden aldın veya ben nerden bulabilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DeVil_BoZZo

beyler aleminyum doğramacılarda kasa kapağı kesiyor 1 milyona falan

Yapma ya bi ugramak lazım ozaman
  • el emeği göz nuru
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezmel

hocam yapıştırıcıyı nerden aldın veya ben nerden bulabilirim.

Yapıştırıcı mobilya ve marangoz malzemeleri satan hırdavatçılarda var.
  • ya şerefsizim ne zamandır bende düşünüyodum böle bi topic açmak
    herkes neler kullandığını falan göstersin diye
    hocam
    seni tebrik ediyom o pistonlu açılma sistemin nedeniyle
    bugüne kadar hiç aklıma gelmemişti gerçektende müthiş bi fikir
    ancak çok pahalı acaba daha küçük ve daha ucuzlarını bulma ihtimalimiz varmı
  • Bu Topic Daha Once acilmisti gibime geliyor ama gercektende cok pahali
  • quote:

Orjinalden alıntı: DeVil_BoZZo

Bu Topic Daha Once acilmisti gibime geliyor ama gercektende cok pahali

Sayın hocam, pahalı olan pistonlu mekanik sistem değil Fiyatı 70 ytl. Pahalı olan şey, bütün kasa sistemini bu alete göre dizayn etmek. Ben 10 mm. mdf kullanıyorum. Bu alet 18 mm mdf'ler için yapılmış. Bu aleti takmak için öncelikle 10 mm. mdf.'yi 18 mm. mdf gibi kullanmak lazım. Birde en önemli yeri, anakart, cd yuvaları ve güç kaynağı gibi temel bilgisayar bileşenlerini, bu alete göre konumlandırmak gerekiyor. Yani sonuçta standart dışı bir kasa oluyor. Eğer bilgisayarlar için kullanılmayan ve hiç akla gelmeyen bir aleti kasanda kullanmayı düşünüyorsan iki şeye ihtiyacın var; bol miktarda çöpe atabileceğin kadar ytl. ve peygamber sabrı. Sırf mdf'ye mükemmel şekilde 12 cm. delik delebilmek için 90 ytl.den fazla para harcadım. Elimde 3 takım buat ucu var. Marangozun sadece parçaları 90 derece kesebilmesi için 2 takım kasa parçasının çöpe atmak zorunda kaldım. Dediğim gibi pahalı olan asla bu parça değil

• yani
    70 ytlden daha ucuza bulablirmiyiz
    ben normal ksaya monte edicem bunu
    ancak bana daha küçük ve ucuz bi mekanizma gerekiyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: okan992

yani
    70 ytlden daha ucuza bulablirmiyiz
    ben normal ksaya monte edicem bunu
    ancak bana daha küçük ve ucuz bi mekanizma gerekiyo

15 ytl'ye sadece tek piston olarak satılıyor. Ama bunu kasaya monte etmen neredeyse imkansız. Farzedelim monte ettin. Elinde yamuk bir kasa yan kapağın olur yada her kapağı açışında bilgisayarın devrilir. Dediğim gibi, kasayı benim yaptığım gibi bu alete göre baştan imal etmen gerekir.
  • ya abi
    bunun bi yöntemi olmalı
    kasayı ağırlıkla donatsak
    devrilmese nası olur
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.