Şimdi Ara

Mod Malzemeleri.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: okan992

ya abi
    bunun bi yöntemi olmalı
    kasayı ağırlıkla donatsak
    devrilmese nası olur

Bunun bir yöntemini buldum hocam Bu pistonlu malzemeyi araştırırken ki bu 1 ay sürdü, normal kasalar için müthiş bir şey keşfettim. Pistonlu değil ama, çığır açacak bir şey. Elimdeki kasayı bitirince onu yapacam. Bu sistemde kesinlikle güç uygulama diye bir şey yok. Elinin serçe parmağıyla, kasanın yan kapağını, üst kapağını yada dilediğin herhangi bir yerini yukarı veya aşağıya hareket ettirebilirsin. Fiyatı 16 ytl. Ama benim meşhur bir lafım vardır. "Bir şeyin olmadığı, olamayacağı manasına gelmez" Pistonlu sistemi oturtman için öncelikle kasanı dağıtman lazım. Yapabileceğin 2 yer var. Yan kapak ve üst kapak. Yan kapağa bunu oturtman neredeyse imkansız. Çünki tek pistonlu sistemlerde kapak sadece 90 derece açılıyor ve menteşe lazım. Üst kapak daha mantıklı. Zaten benim kasada üst kapak tek pistonla 90 derece yukarı açılıyor. Yukarıda gösterdiğim 70 ytl.lik malzeme yan kapak için. Üst kapağı şerit demir yada kalın alüminyumla desteklersen yamulma sorunu ortadan kalkar. Tek problemin, üst kapakla psu arasındaki boşluk. Yeterli boşluğun varsa pistonu oturtursun.

• hocam benim düşündüğüm böle yukarıdada yazıldığı gbi
    torosların yani station wagon araçların bagaj kapakları gbi 90 derece yana açılan bi yan kapak yapmak
    bunu nası yapabliriz
  • quote:

hocam benim düşündüğüm böle yukarıdada yazıldığı gbi
    torosların yani station wagon araçların bagaj kapakları gbi 90 derece yana açılan bi yan kapak yapmak
    bunu nası yapabliriz

Hocam, önce yan kapağın kasaya girdiği çıkıntıları taşla kesersin. Kapak tamamen bağımsız olur. Kapağın üst kısmından, kasanın üst kısmına güzel bir menteşe koyarsın. Kapağın sağına ve soluna 2 adet tek piston koyarsın. Kapağın alt kısmınada bir tutma kolu. Sistem çalışır. Ama 2 piston kuvveti, eğer kapağı sağlamlaştırmazsan kapağı yamultur. Kapağı açarkende, kasanın üst kısmından elinle tutarak açarsın. Ama sonuçta yan kapak 90 derece açılacaktır. Buda senin, kapağın altına girerek kasa içine müdahale etmeni gerektirir. Sağlıklı ve kullanışlı olmaz. Ama pnömatik sistemle çalışan bir yan kapağın olur.

• hmmm
    yani doğru diyosun altına girmem gerekir falan
    ama denemeye değermi sence
  • quote:

hmmm
    yani doğru diyosun altına girmem gerekir falan
    ama denemeye değermi sence

Sen bilirsin hocam. Ama denemeni pek tavsiye etmem. O kadar uğraştan sonra, monte edebilsen dahi; elinde zorlanarak açacağın ve sadece 90 derece açılan bir kapak olur. Benim sistemde kapak 180 derece açılıyor. Ama biraz bekle. Sana dediğim sistemi elimdeki kasa bittikten sonra yapacam. Serçe parmağınla kapağı yukarı doğru kaldırıyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: mamba44

kardeş o bogatta dediğin aletle çelik kasayı delebileceğini pek sanmıyorum. aopen h600 b kasayı ben ucu elmas bir pergelle 9-10 saate deldim. o alet kesinlikle delmez

+1 bogatta dediginiz seyi n adini ben panc diye biliyorum neyse genelde onunla fiber ve ahsab seyleri delmek icin kullaniyor celik kasa imkansiz
    aliminyumu cok rahat keser ama kullanirken cok dikkatli olmazniz lazim kendinize ve matkabiniza zarar verebilirsiniz
    Bunlarin 2 cesidi var biri celik digeride demirden olani celik olan biraz tuzlu ama oldukca kaliteli digeride demir
  • quote:

Orjinalden alıntı: kane

quote:

Orjinalden alıntı: mamba44

kardeş o bogatta dediğin aletle çelik kasayı delebileceğini pek sanmıyorum. aopen h600 b kasayı ben ucu elmas bir pergelle 9-10 saate deldim. o alet kesinlikle delmez

+1 bogatta dediginiz seyi n adini ben panc diye biliyorum neyse genelde onunla fiber ve ahsab seyleri delmek icin kullaniyor celik kasa imkansiz
    aliminyumu cok rahat keser ama kullanirken cok dikkatli olmazniz lazim kendinize ve matkabiniza zarar verebilirsiniz
    Bunlarin 2 cesidi var biri celik digeride demirden olani celik olan biraz tuzlu ama oldukca kaliteli digeride demir

Aynısını yukarıda söyledim zaten hocam. Seninki tekrar olmuş

• @Teodora

Hocam senin kasa sanırım vestiyer gibi bişey olacak çünkü kullandığın parça bile çok büyük. Ayrıca dediklerinden anladığım kadarı senin için evin dışında lan parti hayal olacak. Neyse hocam bitirde görelim. Ama diğer sistem daha çok ilgimi çekeceğe benziyor. Onu merakla bekliyorum. Kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tsunami41

@Teodora

Hocam senin kasa sanırım vestiyer gibi bişey olacak çünkü kullandığın parça bile çok büyük. Ayrıca dediklerinden anladığım kadarı senin için evin dışında lan parti hayal olacak. Neyse hocam bitirde görelim. Ama diğer sistem daha çok ilgimi çekeceğe benziyor. Onu merakla bekliyorum. Kolay gelsin.

Hocam kasa Cm Stacker kasadan 1-2 cm. daha büyük. Kasa tavanının resmini koyacaktım, malzemelerin yarısı iş yerinde. Yarın resmi koyarsam neyle uğraştığım hakkında fikir sahibi olursun Sistemi kısaca anlatayım. Yan ve üst kapak pnömatik sistemle açılıyor. Çift psu seri bağlantı. Psular kasa içinde ayrı bölmede ve ayrı havalandırması var. Toplam 4 adet 220 volt elektirik girişi var. Sistemin havalandırmasını 3 adet 220 voltluk blower yapıyor. Ancak birini kaldırabilirim. Tüm fanlar dimerler ve röleler ile kontrol ediliyor. Kasanın iç kısmı tamamen 6 mm. kalınlığında ısı ve ses geçirmez malzeme ile kaplı. Havalandırma sistemi ne ATX ne BTX sistemlerine benzer. Arka kısımda fan çıkışı yok. Bitirdiğim zaman havaladırma sistemini Teodora olarak adlandıracağım tüm kasa ve fan ışıklandırması kırmızı renkte ve tamamen bana ait. Bittiğinde mdf'yi, araba boyar gibi fırın boya. Taşıma sorununa gelince. Aopen kasama diktiğim gibi bu yavruyada bir taşıma çantası dikerim. Böylece Lan party'leride kesinlikle kaçırmam

• Öncelikle Hayırlı olsunda 6mm saç ve bir dünya mühimmat ı taşımak için birde araba almak gerekecek heralde. Hem kasa yapacağına bu pistonların daha ufaraklarından bulmaya uğraşsaydın daha güzel ve ucuz olmazmıydı. Saygılar...
    quote:

Orjinalden alıntı: Teodora

quote:

Orjinalden alıntı: Tsunami41

@Teodora

Hocam kasa Cm Stacker kasadan 1-2 cm. daha büyük. Kasa tavanının resmini koyacaktım, malzemelerin yarısı iş yerinde. Yarın resmi koyarsam neyle uğraştığım hakkında fikir sahibi olursun Sistemi kısaca anlatayım. Yan ve üst kapak pnömatik sistemle açılıyor. Çift psu seri bağlantı. Psular kasa içinde ayrı bölmede ve ayrı havalandırması var. Toplam 4 adet 220 volt elektirik girişi var. Sistemin havalandırmasını 3 adet 220 voltluk blower yapıyor. Ancak birini kaldırabilirim. Tüm fanlar dimerler ve röleler ile kontrol ediliyor. Kasanın iç kısmı tamamen 6 mm. kalınlığında ısı ve ses geçirmez malzeme ile kaplı. Havalandırma sistemi ne ATX ne BTX sistemlerine benzer. Arka kısımda fan çıkışı yok. Bitirdiğim zaman havaladırma sistemini Teodora olarak adlandıracağım tüm kasa ve fan ışıklandırması kırmızı renkte ve tamamen bana ait. Bittiğinde mdf'yi, araba boyar gibi fırın boya. Taşıma sorununa gelince. Aopen kasama diktiğim gibi bu yavruyada bir taşıma çantası dikerim. Böylece Lan party'leride kesinlikle kaçırmam

• quote:

Orjinalden alıntı: passat

Öncelikle Hayırlı olsunda 6mm saç ve bir dünya mühimmat ı taşımak için birde araba almak gerekecek heralde. Hem kasa yapacağına bu pistonların daha ufaraklarından bulmaya uğraşsaydın daha güzel ve ucuz olmazmıydı. Saygılar...

Sayın hocam, kasanın et kalınlığı 6 mm. değil. 10 mm. Ama saç değil mdf. Ayrıca içindeki kaplamada 6 mm. kalınlığında eva. Bu malzeme bildiğim en mükemmel ses izolasyon malzemesi. Ağırlığı yok denecek kadarda hafif. Küçük pistonları zaten kullanıyorum. Yukarıda anlattığım gibi. Pahalı olan asla bu pistonlar değil. Büyüklük meselesine gelince, 32 cm. yükseklik sanırım senini kasana bile rahatlıkla oturur. Şekil 2-a.

http://img177.echo.cx/my.php?image=099jo.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teodora -- 26 Nisan 2005, 23:32:54 >

• quote:

Arkadaşlar, yapıyor olduğum kasa için kullandığım malzemeleri paylaşmak istedim. Mod işiyle uğraşıyorsanız bunlar çok faydalı elemanlar.

Kasa üzerine 8 yada 12 cm fanlar için delik delmeye yarayan malzeme. Matkabın ucuna takılarak, ahşap yada metal istenilen yerde mükemmel delikler açar. Sadece 8-12 cm değil 11 değişik çapta.

Bu arkadaşda dimer. Gelen akımı azaltıp çoğaltmaya yarar. Yani bağladığınız bir fanın devrini düşürür yada artırır. Bu 220 volt versiyonu. 12 volt olanlarıda var.

Buda bir çeşit yapıştırıcı. Bal kıvamında bir malzeme. Yapıştıktan sonra kesinlikle ayırmak mümkün değil. Metal yada ahşap her türlü şeyi yapıştırır ve ayırmak için parçaların kırılması gerekir.

ben elektrikciyim dekorasyon işleri yaprım bu aletin adı dekupaj panç dır sadece sunta ve mdf ve kartonpier delebilir saca sürerseniz sacı yakar ve delmez dişleri bozulur yumuşak malzemedir elmas uclu panç kullanmak gerekir o da düzgün kesmez sacı zedeler çirkin olur benim tavsiyem tabelacılara gidin rica edin olmassa üç beş verin profesyonel makinalarda keserler onlarda sac kesme testeresi vardır en salıklısı bu

• slm beyler kasa içi boyamak için nasıl bir boya kullanmalıyım sizce herkez UV duyarlı boya diyor ama nerde satılır ne renkleri daha canlıdır gibi bilgiler verilmiyor bilgisi olan arkadaşdan rica eder şimdiden teşekkür ederim
  • Geçen gün carrefour a gittim adamlar 14 ytl ye dekopaj testere satıyorlar, saç kesmek için uçlar da var 5 li paket 5 ytl hemen kaptım bir tane bundan doğru kasanın yan kapağını doğrama olayına girdim. Dekopaj verilen paranın fazlasını hak ediyor. Kağıt gibi kesti 3 mm saçı hemde kenarlar ve görünen kenar boyasından hiç problem olmadı. Anlayacağınız bu panç denen aletin saç kesmek için olanınıda sordum bauhous ta 10 ytl idi 10 cm lik olanı bunun yerine dekopaj alın herişte kullanın.Saygılar...
  • Dekupaj bu aletin yaptığını yapamaz fiyatı 20 ytl. Matkap takma aparatı ise 8 ytl. Elektrikçi arkadaş sanırım bunu görmedi.

• quote:

Orjinalden alıntı: EX_PRO

slm beyler kasa içi boyamak için nasıl bir boya kullanmalıyım sizce herkez UV duyarlı boya diyor ama nerde satılır ne renkleri daha canlıdır gibi bilgiler verilmiyor bilgisi olan arkadaşdan rica eder şimdiden teşekkür ederim

Hocam boyacılara sor ben marshala sordum elimzide sprey yok teneke var dediler adı fosforlu boya ben sora koctas tan aldım tanesi 14 ytlmi neydi elimde turuncu yesil sarı var en guzel turuncu duruyor bana sorarsan kablo uzerinde tabi metal uzerinde denemedim hiç

SAYGILARLA
  • Dekupaj o aletin yapamadıklarınıda yapar dostum. O alet sadece delik açar dekupaj istediğin şekilde keser.Hem fiyat olarak uçlarıyla birlikte 19 YTL.
    quote:

Dekupaj bu aletin yaptığını yapamaz fiyatı 20 ytl. Matkap takma aparatı ise 8 ytl. Elektrikçi arkadaş sanırım bunu görmedi.

• quote:

Orjinalden alıntı: passat

Anlayacağınız bu panç denen aletin saç kesmek için olanınıda sordum bauhous ta 10 ytl idi 10 cm lik olanı bunun yerine dekopaj alın herişte kullanın.Saygılar...

Yazdığını okudunmu.?
  • dekupaj la falan hassas kesimler yapamassınız ancak kasanın yan kısmını kesersiniz..

babam mobilyacı herbi malzeme var dremel yok sadece ....

bide dremel olsa takım tam olcak
  • quote:

Orjinalden alıntı: goke

dekupaj la falan hassas kesimler yapamassınız ancak kasanın yan kısmını kesersiniz..

babam mobilyacı herbi malzeme var dremel yok sadece ....

bide dremel olsa takım tam olcak

evet var ama hiçbi işe yaramıyo ki???
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.