Şimdi Ara

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.424
Cevap
71
Favori
67.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir tanesini yapmak ne kadara mal oluyor ?
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    şöyle ki, maketler ortalama 70-80tl (50tl ye de var 160tl ye de). boyaları bir kere alıyorsunuz (akrilik fırça ile boyama için olanlar): onların da tanesi 7-8tl. bir araç için genelde 10 farklı renk gerekiyor. dış boyama için sprey (polisan 400ml: 16tl , tamiya 100ml: 35tl). yapıştırıcı, maket bıçağı vs de toplam 50tl tutar. ama dediğim gibi maketin kendisi dışında diğerleri uzun vadede bitmiyor.
  • alganatilla kullanıcısına yanıt
    sipariş üzerine maket yaptıyor musnuz?
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    haha valla çok istiyorlar ama kendime yapıyorum hep. belki diğer arkadaşlar yapar ki onları çalışmaları benimkinden daha temizdir.
  • Hocam merhabalar. Bu model işiyle uzun süredir bende ilgileniyorum, bugüne kadar daha çok uçak yaptım ama şuan 2. arabam var elimde. Daha önce revell'in vw bettle modelini yaptım ama revell sıkıntılı. Bende tamiya'nın honda nsx modelini aldım önceki sayfalarda sizin yaptığınızı inceledim. Gerçekten tamiya bu işten anlıyor, lastikleri falan gerçek lastik kokuyor. Şunu merak ediyorum bu yapı marketlerden sprey alsam güzel durur mu? Birde boyarken tek seferde mi kapatıcaz yoksa kat kat atarak mı kapatıcaz? Son olarak Mercedes 450 yi nereden aldınız?
  • Merhabalar, yapı marketlerdeki boyalar biraz donuk oluyor. Sonrasında cila-parlatma yaparsanız belki olabilir ama kesin bir şey diyemiyorum.

Boyayı ise resimlerdeki gibi katman katman 5-10 dakika kurumasını bekleyerek atın, ilk katlarda boya varla yok arası, çok ince olmalı. Ne kadar sabrederseniz o kadar güzel olur ve iyi tutunur modele.

1
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek
    2
    3
    4
    5
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek[/url] Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek
    6

450 SLC'yi şuradan almıştım, ama kötü bir kit :
    http://www.1999.co.jp/eng/10021709

• 450 SLC devam ediyor, BMF işi bitti, kapıları da taktım. BMF bayatlamış sanırım, bayağı sorun çıkardı. Düzgün kesilip sökülmedi, kesip söktüğümde sökülen kısımlarda yapışkan izi bıraktı vs. sıkıntılı idi :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Model kötü olunca vernik atsam mı atmasam mı diye kararsızlık yaşadım ama sonunda attım verniği de :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Ön arka camlar, kaput, ön panjur, farlar ve ön tampon da takıldı. Farlar çok kötü görünüş olarak, far camını berbat yapmışlar. Aynı şekilde araç camları da çok kötü, fotoğraftan pek belli olmuyor ama çok kusuru var ve sarımsı garip bir renge sahipler :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Çerez niyetine basit bir model çıkarayım aradan diye başlamıştım ama "bitse de bir an önce kurtulsam"a döndü iş şu anda

Stoplar ve arka tampon kaldı bir tek yapılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 29 Mart 2016; 10:18:27 >

• Yeni başlayan arkadaşlar giriş olarak kendilerine bir 500lira harcamayı göze almalılar en az. Bu sadece malzeme parası maket değil. Başta yüklü gibi görünse de alınan malzemeler uzun süre kullanıldığı için makul oluyor.

Olmazsa olma bazı donanımlar;

-kaliteli modelci cımbızı
    -kretuar bıçağı-farklı uçlarla birlikte
    -modelci pensesi (başta yan keski, tırnak makası falan idare edersiniz ama asla modelci pensesi gibi kolay olmuyor, pahalı ama bir kere alıp kurtulmalı
    -zımparalar(çoğu modelde kalıp izleri olduğundan temiz model için zımpara şart. 180den 3000e kadar olmalı)
    -tamiya yeşil kapak (kullanacağınız standart yapıştırıcıya ek olarak bazı hassas yapıştırma işlerinde hayati önem görüyor, şart)
    -kristal klear yapıştırıcı (far, cam gibi kısımların yapıştırılmasında faydalı)
    -bir çanta fırça
    -modelci maskeleme bandı
    -astar boya
    -permanent kalem (ince deatlar için iyi)

opsiyoneller
    -büyüteç
    -boyama standı
    -airbrush ve kompresör(profesyonel düzeyde iş çıkarmak için şart)
    -dekal yumuşatıcı ve sabitleyici(olmasa da olur ama kullanırsanız dekal işi kaliteniz artar)
    -micromesh(yüzsek düzey parlaklık için şart)
    -tamiya panel line boyası(kullanıma hazır kıvmaı iyi, kendiniz hazırlamaktan pratik
    -bare metal foil (ince metal folyo detay için iyi)
    -floks-kadife tozu (daha fazla detay gereken durumlar için)
    -astar macunu
    -parlatıcı cila ve compundlar
    -koruyucu waxlar
    -Pe detay setleri

Bunlar otomobil için olanlardı, zırhlı araç yapılacaksa liste daha da artıyor.

-metalizer boya
    -pigment boya
    -enamel ve akrilik boya tipleri
    -wash ve filter yapmak için yağlı boya ve incelticisi
    -diorama yapılacaksa diroma malzemeleri, sentetik reçineler, epoksi, silikon vs
    -her türlü eskitme ürünleri

Boya için otomobilde büyük alanlara sprey boya şart, pek alternatif yok tamiya ts spreyler. Öncesi astar lazım. Sonrası opsiyonel vernik lazım. Zırhlı araç yapılacaksa airbrush olmadan fırçayla kamuflaj deseni çok zor. Verim düşük olur. Hele geçişken hatlı kamuflaj mümkün değil. Otomobil kolay ama askeri araç eskitme teknikleri için baya döküman, video okumak ezberlemek şart. Airbrush olmadan yapılan işler her zaman amatör düzeyde kalır. Airbrush ile profesyonel seviye iş yapılır. Gerçekçi eskitme, pas, kamuflaj desenlerş airbrush olmadan olmuyor. Atılan boya kalın kalıyor. Tamiya akrilik fırça ile kullanıma bir nebzeye kadar uygun, ama braz yetenek gerektiriyor, kendi incelticisi en iyisi yoksa izopropil alkol de oluyor. Su denemeyin. Daha iyisi olarak valleho model color serisi fırça kullanımı için yoğun kapatıcı. Uygulaması kolay ama airbrush efekti alamazsınız. Airbrush yoksa hava taşıtı işine hiç girmemk lazım, onlara çok ince özel boya atılması gerekiyor. Fırça boyamasında en mantıklı iş otomobil ve kara araçları. Biraz sprey, biraz fırça ile idare edersiniz. Italeri uzak durulması gereken markalardan. Revell de giriş seviyesine uygun markalardan. Daha iyisi için academy kitleir olsa da f/p oranı kötü. Tamiya hem kaliteli hem uygun fiyatlı. Daha iyi detay için afv club, hobby boss, trumpeter markalarına bakılmalı. Daha da iyisi için meng ve dragon var. Hobbyboss ve trumpeter kardeş firmalar gibiler. KV rus tankı serileri iyi. Tamiyada parça sayısı az, detay az ama uyum iyi oluyor. diğerlerinde uyum daha sorunlu ama detay iyi oluyor. Detayı ve parçayı seviyorsanız meng ve dragon şart. Aynı zamanda trumpeter'ın da 140-160 lira civarı 600+ parçalı tank serileri bulunmakta. Ben yapımıyla çok uğraşmayayım boyamayı seviyorum diyorsanız tamiya daha uygun. Hasegawa uçak modellerinde iddialı, aoshima tamiyanın iyi rakiplerinden ama ülkemize getirtilmiyor. Fujiminin kitlerini pek beğenemiyorum. Moebius amerikan araçları için kaliteli ama f/p oranı kötü. Amt monogram tırt. Italerinin sadece tır kamyon serisi iyi, oda revell ile ortak zaten. Ama revell'deki plastik kalitesi ve rengi daha uygun olmasına rağmen ülkeize revell'in tır kitleri getirtilmiyor. Italeriye de 150 lira para vermek işime gelmiyor. Her markanın en güncel kitleri iyi italeri bile olsa. Fakat piyasada ucuza kit almak isterseniz revell ve italerinin 30 yıllık düşük kalite dandik kitleri dolu. Her ne kadar yeni başlayana uygun olsa da uyumsuzlukları, gerçeğe uygun olmayışlarıyla yeni başlayanları soğutabilir.

En önemli konulardan birisi bir modeli sırf ucuz diye almayın, gerçekten yapmayı istediğiniz birşeyin modelini alın ki keyif alın ve istekli olun. Yani tiger yapmak istergen, ucuz diye gitti patton tankı alırsanız ne kadar keyif alırsınız bilinmez. Eskitme işini geliştirmek için ikinci dünya savaşı araçlar şart. Daha güncel modellerde ileri derece eskitme sırıtır yapamazsınız.

Bakın bu tamiya beetle, her ne kadar güzel gibi görünsede daha amtör bir iştir, sprey ile atılmış veya airbrush ile bile atılmış olsa düz parlak boyama işi

Bu da airbrush ile profesyonel düzeyde yapılmış bir tamiya mini modeli

Buradaki kaporta çürümüşlüğünü, paslanmayı, boyanın incelmişliği malesef sadece iyi airbrush ve iyi airbrush teknikleri ile elde edebiliyoruz.

Bakın bu hasegawa vw minibüs

Bu da aynısının profesyonelce yapılmış ödül almış versiyonu

Şurada detaylarını görüp kendinizi kaybedebilirsiniz:

http://www.helmo.gr/index.php?option=com_deeppockets&task=catContShow&cat=13&id=1510&Itemid=35

• Bu da bitti.

1977 Mercedes Benz 450 SLC

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

• Terrarosa sıkıcı gidiyor. kötü bir kit. parça kalitesi sıkıntılı. ama yine de gidiyor işte =)
    Bu mesaja eklenen görseller:

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

• quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Bu da bitti.

1977 Mercedes Benz 450 SLC

Sonunda bitmis tebrikler...
    Ve cok guzel bir model koleksiyonluk

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Bu da şu an yeni yaptığım model jag 220 çocukluk dönemimin efsane araçlarından birisi

Kaporta parçaları belirlenip kesildi

Önce kalıp izlerini yok etmek için ince zımpara

Eski bir kit olmasından ötürü(93) ufak tefek açık noktalara macun çekildi

parçalar astara hazır

İlk kat astar tamam

2kat astar sonrası pütürlü yüzey

Micromesh ile zımparalama

bir kat daha sonra yüzey düzgün ve boyaya hazır

Bu model gercekten cocuklugumuzun hayranligi
    Bu modeller metalmi? Bende 3 ay sonra ins gorev bitsin basliyacam yeni evimde :) simdiden cok heyecanliyim cok keyifli olucaktir fakat turk sitelerde maketler cok mu pahali banami oyle geldi, arastirip ne gerekirse alicam tabi comezligimi aticam kolay bisey olsun istiyorum
    Tavsiye ve tecrubelerinize acigim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• GT_500 kullanıcısına yanıt
    aynen öyle, berlinett, f40, 911 turbo ile hayallerimizi süsleyen araçlardan birisiydi. Bu maketlerin hepsi plastiktir. Metal olanlar da var die cast denilen. Onlar genelde hazır gelir. Çok nadir bu şekilde parça parça yapılan die cast kitlerde vardır ama herşeyi hazır olduğundan sadece lego gibi birleştirirsiniz. Yapım aşamasında pek tat vermez, fakat evde süs olarak durmasını istiyorsanız sağlamlığıyla daha mantıklıdır. Maket yapan çoğu kişi yapım aşamasında esas keyif aldıklarından yapıyorlar. Parçaların tesfiyesi, yapıştırılması, astarlanması, boyanması hepsi ayrı zevktir.
  • bitti ama sevmedim. kötü bir modeldi birleştirme açısından. bir de vernik atmayı unuttum.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

• alganatilla kullanıcısına yanıt
    Boya tamiya mı kullandınız, başka tip sprey mi? Biraz fazla pütürlü kalmış, gördüğüm kadarıyla opak mavi, ince zımpara atabilirdiniz. Üzerine güzel bir vernik işi ile daha albenili olurdu. bir de ince detaylara biraz daha özenle egzoslar falan daha bir olmuş olurdu. Aslında güzelce maskeleyip hala yapabilirsiniz.
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    bu elimde kalan polisanlar. bundan sonra montana kullanacağım. pütürler su yüzden; severek yapmadım. o yüzden bitsin gitsin dedim. normalde astar sonrası zımpara yaparım. bunda direk astarın üstüne attım. bir de soğukta yapınca o portakal kabuğu etkisi oluyor malesef. kit sorunlu bir kit idi. o egsozları bükmem gerekti ve anca o hizaya geldiler (içten kürdan ile baskı falan uyguladım) ama evet detaylara biraz bakmam lazım. camlara maskeleme düşündüm ama yine aynı noktaya geldim - sevmeyerek yaptım =)
  • Ben de dün şuna başladım :

Lamborghini Murcielago, sarı renk olacak.

Kit Aoshima marka, Japonya'dan ( Link :hobbysearch JP ) geldi. İlk izlenimler iyi gibi.

• rst78 kullanıcısına yanıt
    artık birimizin airbrush a geçmesi lazım. teşvik olur bizlere =)
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    Çoluğunun çocuğunun rızkını makete yatırıyorsun bu kaçıncı kit?
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.